Hongarije herdenkt de slachtoffers van het communisme: Geen begrip voor mensen die relativeren en meelopers

(Vertaling: E.J. Bron)

Naar aanleiding van de dag ter herinnering aan de slachtoffers van het communisme wees de Hongaarse staatsminister Gergely Gulyás er in een boodschap op dat het door het communisme veroorzaakte leed en de heldhaftige houding van de Hongaren tegen de dictatuur deel zouden zijn van de nationale identiteit van Hongarije, “een aandenken aan het heldendom, dat in het nationale geheugen is ingegraveerd.”

“Op de herdenkingsdag steken we kaarsen aan ter herdenking van honderdduizenden van onze landgenoten en meer dan 100 miljoen vermoorde slachtoffers van het communisme wereldwijd”, staat er verder in de boodschap, en: “Dankzij uw houding, uw heldendom en uw offers bestaat het huidige vrije Hongarije.”

Het is ook een speciale wens van de minister om duidelijk te maken dat er “geen zaken gedaan zouden worden met diegenen die de zonden van het communisme en van zijn zondaren willen verontschuldigen. Er zullen ook geen zaken gedaan worden met diegenen die zich nu in vrijheid kunnen verheugen, hoewel ze vroeger dienaren van een genocidale dictatuur waren.”

In Hongarije worden sinds 2001 elk jaar op 25 februari de slachtoffers van het communisme herdacht. Op die dag werd in 1947 Béla Kovács, secretaris-generaal van de Onafhankelijke Partij van de Kleine Boeren, door de Sovjet-autoriteiten gearresteerd en naar de USSR werd weggevoerd – een geste ter afschrikking aan alle politieke tegenstanders.

Bron:
unser-mitteleuropa.com

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

7 reacties op Hongarije herdenkt de slachtoffers van het communisme: Geen begrip voor mensen die relativeren en meelopers

 1. Mary zegt:

  Wellicht moesten ze dan ook geen “zaken” doen met de EU gezien het feit deze hard op weg is de USSR te overtreffen…………

  Geliked door 3 people

 2. Kees zegt:

  Vergeet dit niet mensen, ook bij ons lever de communisten gewoon door, ze noemen zich alleen nu Groen Links.

  Geliked door 3 people

  • bezigebij63 zegt:

   Femke Halsema is de vrouwelijke Stalin van de Republiek Amsterdam.

   Geliked door 2 people

  • koosv8 zegt:

   En niet alleen Groenlinks, al de partijen die het marxisme als een goed plan zijn gaan zien, wat uiteindelijk terecht gaat komen in een totalitaire communistische staat met niets anders dan controle, en verre van vrijheid . Een maatschappij waar niets mag, en de rest verplicht is. Nee dank u.

   Geliked door 1 persoon

 3. Klaas zegt:

  +++
  Lees je mee bOb145 ?
  ++++

  Like

 4. Meine zegt:

  köszönöm

  Like

 5. Lord of Hosts zegt:

  Deze doctrine (communismehaat) staat volledig onder controle van het Pentagon.
  De werkelijkheid is dat het Rode Leger het fascisme uit Hongarije verdreven heeft.
  De wereld is er nu onderhand wel achter dat WWII, evenals WWII, volledig onder Amerikaans/Britse controle stond.

  Eerst Duitsland politiek, financieel en economisch nog net niet over de rand van de afgrond duwen, en dan de Duitse media, de economie, het financiële systeem volledig overnemen en de voor en door hen (de financiële/economische wereldmacht die al sinds 1870 aan de touwtjes trekt) klaargestoomde nuttige idioot (Hitler) in het zadel hijsen.
  Voor, tijdens en na WWII heeft de gecontroleerde westerse media alles uit de kast gehaald om Stalins USSR in een zo’n kwaad mogelijk daglicht te zetten en tot op de dag van vandaag verzinnen ze er allerlei gekte bij.

  En hoe zou Hongarije er nu uitgezien hebben als de natte droom van de financieel/economische wereldmacht (Rockefeller/Rothschild Clan) tijdens WWII uitgekomen was? Dat Duitsland de Russen overwonnen hadden zij (Rockefeller/Rothschild Clan) de heerschappij over heel Europa en Rusland in handen gekregen hadden en zij ook daar de scepter zwaaiden en via allerlei VN-verdragen het nationale gevoel, de nationale productie/economie de nek omdraaien ten gunste van Wallstreet, en daarnaast het land volproppen met de onaangepaste islam-aanhangers net zoals in West-Europa!

  En wij (West-Europeanen) elk jaar onze “bevrijding” vieren, niet beseffend dat we toen met huid en haar in een strop belandde die steeds strakker aangetrokken wordt.
  Het wurggreep begon met het smerige Marshallplan.
  Aan Joseph Stalin werd ook het Marshallplan aangeboden, maar Stalin had heel goed in de gaten dat dit plan een volledige overgave zonder oorlog was.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s