De meerderheid van de Duitsers maakt het uitwissen van onze identiteit niks uit!

(Door: Werner Olles – Vertaling: E.J. Bron)

“Mijn god, mijn god, geef ze toch eindelijk het inzicht dat ze begrijpen wat hier gebeurt, hoe hier een volk uitgewist wordt met al zijn herinneringen, zijn tradities, zijn cultuur, zijn religie, zijn identiteit, en vervangen wordt door vijandige vreemdelingen.”

Herinneringen aan een ander Duitsland

Sinds hij zijn beste vrienden zag sterven en hij de huizen, straten en pleinen van zijn geliefde kinderjaren en jeugd gevuld zag worden met technisch en menselijk onraad, verbood hij zichzelf uitstapjes te maken naar zijn geboortestad, waar hij ooit zo van had gehouden, die zijn tweede thuis geweest was, en waar hij zoveel moois en zo veel avonturen had beleefd; de eerste kus, de eerste liefde, fantastische vriendschappen.

Met het modernisme kwam de bontheid

Elke plek, elke hoek die de zielloze, modernistische architectuur nog overgelaten had, verbond hij aan iets bijzonders, iets onvergetelijks. De Babylonische wirwar van stemmen van de vele vreemdelingen bracht hem in de war, ja, stond hem zelfs vaak tegen, terwijl zijn moedertaal en het dialect volledig verdwenen leken. Toen hij de grote hal van het hoofdstation binnenkwam, en de reizigers zich aan hem voorbij haastten, vielen plotseling de schellen van zijn ogen.

Zij voelden allemaal deze afschuwelijke veranderingen niet, die hem neerdrukten, het interesseerde hen gewoon niet!  Mijn god, mijn god, geef ze toch eindelijk het inzicht dat ze begrijpen wat hier gebeurt, hoe hier een volk uitgewist wordt met al zijn herinneringen, zijn tradities, zijn cultuur, zijn religie, zijn identiteit en vervangen wordt door vijandige vreemdelingen.

Diaspora in het eigen land

Hij wilde schreeuwen, maar zijn stem stokte, er luisterde immers toch niemand naar hem. Laat het niet toe, mijn god, dit is het werk van satan, schoot het door zijn hoofd. De mensen, zijn eigen landgenoten, haastten zich aan hem voorbij, zonder op hem te letten.

Waren ze soms met blindheid geslagen? Begrepen ze dan niet wat daar met een meedogenloze kracht uit de steppen en slums van Azië en Afrika het land binnendrong, dat ooit zijn vaderland was; het thuisland van zijn voorvaderen, dat nu door de vreemdelingen brutaal in aanspraak genomen en verminkt werd. Toen begreep hij het eindelijk: dit was het werk van de vorst van de wereld, van de vorst van de duisternis.

Moedeloosheid ondanks kleine sprankjes hoop

Hij was moedeloos geworden. Het was toch allemaal zinloos. Dit volk, dat zijn eigen kinderen ijskoud wilde doden, wilde sterven, elk verzet was tevergeefs. Hij zag de kleine groep jonge mannen en vrouwen niet meer, die met vlaggen en spandoeken de stationshal binnenkwamen. Hij hoorde hun spreekkoren niet meer, waarmee ze de nationale solidariteit en identiteit bejubelden, het thuisland, vrijheid en traditie vierden. Toen hun geroep hem uiteindelijk toch bereikte, liepen de tranen over zijn wangen.

Toen zag hij hoe de federale politie de jonge mensen met hun vlaggen en spandoeken wegvoerden, omdat ze reizigers zouden storen en “buitenlandervijandige” leuzen hadden geroepen. Hij keek hen lange tijd na, en zijn gedachten waren bij deze jongeren, die niet wilden buigen voor de demonische macht. Hij liep de stationshal uit om te kijken hoe ze afgevoerd werden. Toen viel er warme regen.

Bron:
philosophia-perennis.com
Door: Werner Olles

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

4 reacties op De meerderheid van de Duitsers maakt het uitwissen van onze identiteit niks uit!

 1. Republikein zegt:

  Ja maar, in 1948 was het nog net lente, en in 1984 was het al te laat, leuke nick trouwens.

  Like

 2. bobzelf zegt:

  ja .20 jaar hersendoden wakker maken !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  alsof je tegen een betonnen plaat staat te lullen
  ik schatte het op 16 miljoen hersendoden, lobotomy patienten
  zaagsel schudders en nonononooooooooooosssssssssssssss
  en ??
  mijn hardloop vriend . vond dat we maar niet meer met elkaar moesten praten daarover zeker niet
  WANT IK HAD DE LEUS
  IK BEN OMRINGD …DOOR 16 MILJOEN HERSENDODEN OOK OP FACEBOOK GESCHREVEN !!
  DUS ?
  IK WEIGER UIT TE LEGGEN ALS IK DAT ZEG, OMDAT ?
  IEMAND……… DUS DIE IK DIT UIT MOET LEGGEN DUS NIET WEET DAT WE DE ILLIGALEN NIET MEEGEREKND HEBBEN …….
  EEN 17 MILJOEN 300.000 INWONERS HEBBEN
  dus dan stopt bij ome bob dus alles , zelfs dat weten ze DUS niet !!!!

  DUS NAM HIJ AAN DAT IK HEM OOK BIJ DIE HERSENDODEN HAD GEZET!!

  WHAHAHAHA , LEUK HE IEMAND DIE DUS ZELF BESLOOT DAT HIJ HERSENDOOD IS ?
  MAAR IK MAG HET NIETVZEGGEN WHAHAHAHA ……

  IK BEN COMPLOT DENKER, MAAR HIJ WAS VOORZICHTIG ZEI HIJ,,,,, VOOR ZIJN VROUW

  IK HEB HEM GODVERDOMME TOEN ZE 55 JAAR ALS EEN STOOMBOOT ROOKTE NOOIT GEHOORD EN NU ??
  JA COPD. DUS CORONA IS GEVAARLIJK !!

  IK BEN ER KLAAR MEE .. DIKKE HUG VOOR DE KANJERS HIER

  WAAR IS MIJN VRIENDIN TISTOCHWAT ???

  LOVE YOU ALL , MEDE MUPPETS

  OME BOBZELLUF

  Like

 3. droevige mof zegt:

  Prachtige literatuur, zoals altijd voortreffelijk vertaald. Maar de lugubere kop ”De meerderheid van de Duitsers maakt het uitwissen van onze identiteit niks uit!” wordt niet ondersteund door feiten. Wie heeft welk onderzoek hier gedaan en wat is er gevraagd?Ik heb niet de indruk dat een meerderheid van de Duitsers hier hun identiteit wil verliezen, maar dat is mijn subjectieve waarneming

  Like

  • Lot zegt:

   Veel Duitsers willen geen kinderen, omdat ze weten hoe hun land verkracht wordt en nog gaat worden. De WOIII is voorspeld en de vele buitenlanders. Dat voelen zij net zoals wij dat aanvoelen. Dat hebben veel Duitsers mij zelf verteld in een gebied waar veel van die toeristen komen. zij vertelden over de vele zeer goede prophezeiungen o.a. irlmaier, stormberger. Veel ervan is al uitgekomen. Mijn objectieve ervaring is dat vele duitsers hier bewust voor hebben gekozen.
   Het is hetzelfde in Nederland waar Nederlanders ook geen kinderen willen hebben als de scholen zwart zijn, in de grote steden, dan krijgen ze geen kinderen.
   En dan nog meer vanwege de linkse discriminerende lerares die jouw kind negeert en alle aandacht gaat naar luidruchtige turkse kinderen. Terwijl jouw kind wordt lastig gevallen en leraresje dat niet ziet. Ikhad een blond buurmeisje waar steeds een groep marokkanen zat te joelen voor haar huis en ze wisten niet altijd welke dat was, dus zat ik met de troep en wat zij achterlieten.
   Een kind vraagt daar niet om om zo een leven, en dus ga je het daar ook niet onderbrengen. Als er geen leven mogelijk is, is er geen leven. Wat dat betreft heb ik geen hoop meer voor nederland. Dan kun je zeggen er zijn nog wel blanke gebieden zoals in het midden van nederland, maar ook dat is niet meer waar, die mensen kruipen overal binnen. Hele wijken en buurten alhier. En het wordt alleen maar erger. Amsterdam zal nooit witter worden. Net zoals zuid afrika nooit omhoog en beter zal worden meer zoals het ooit was sinds zwarten het hebben overgenomen. je weet dat en je zult ernaar moeten kijken, wegkijken heeft geen zin en krijg je alleen maar de onvoorziene ellende van.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s