Europa´s linksen snappen de wereld niet meer: Biden als oorlogshitser en migrantenvijand

(Vertaling: E.J. Bron)

De nieuwe lieveling van de globale linksen voert nu in toenemende mate een politiek in de praktijk in die zijn pathologisch gehate voorganger – meestal volledig ten onrechte – werd aangerekend: Joe Biden laat opnieuw Syrië bombarderen. Trump daarentegen had daar consequent troepen teruggetrokken en is als president geen enkele oorlog begonnen. En ook aan de grens met Mexico zetten de VS exact het grensregime voort waarvoor Trump vooral in het migratiegekke Duitsland gedemoniseerd werd.

Alleen al in de afgelopen weken pakten eenheden van de Amerikaanse Border Patrol meer dan tweeduizend onbegeleide minderjarige vluchtelingen op in de buurt van de grens met Mexico – de meesten van hen teenagers, enkelen echter beduidend jonger – en sloten hen volgens de voorschriften op. Deskundigen houden er rekening mee dat het bij de enorm toenemende immigratie alleen nog maar gaat om het begin van een ontwikkeling, die in gang werd gezet met Biden´s ambtsaanvaarding: eindelijk, denkt men, zou er iemand in Washington zitten die de hele wereld uitnodigt en alle migranten met open armen ontvangt. Midden januari al waren complete scharen migranten in Guatemala, Honduras, en Salvador op weg gegaan richting de zuidelijke grens van de VS. Het lijkt slechts een kwestie van tijd te zijn tot de recordaantallen minderjarige immigranten uit mei 2019 overtroffen zullen worden – toen er binnen enkele weken meer dan 11.000 van hen over de grens kwamen en direct geïnterneerd werden, wat zorgde voor de machteloze woede van de anti-Trump samenzweerders.

Alleen dom dat het onder Biden geen cent beter gaat: de preseniele held van de linksen liet zelfs al ontbonden provisorische kampen heropenen, bijvoorbeeld een gesloten onderkomen in het Texaanse Carrizo, waarin sinds Biden´s ambtsaanvaarding meer dan 700 opgepakte teenagers werden vastgezet. Zichtbaar geïrriteerd stelde de “Spiegel” gisteren de vraag: “Keert de Amerikaanse president Joe Biden naar de vluchtelingenpolitiek van zijn voorganger Donald Trump terug?”

De anti-Trump wordt de Trump in het kwadraat

De naïeve verrassing, die ook in andere Democratenvriendelijke media zoals de “New York Times” naar voren komt, is het dwingende gevolg van een misverstand dat berust op een groteske vooringenomenheid en een uitgesproken vriend-vijand-schema van veel journalisten en linkse intellectuelen: 90% van het dagelijks werk in het Witte Huis is gewoon reële politiek, en dat geldt volgens alle maatstaven van verantwoordelijkheid en conformiteit aan de grondwet voor beide kampen. Ook al vaardigde “Sleepy Joe” – net alsof hij door activistische overijverigheid iets wilde doen aan de geruchten rondom zijn leeftijd of traagheid– onmiddellijk na zijn ambtsaanvaarding media-effectief een hele kanonnade Executive Orders uit, waarmee hij tot verrukking van zijn linkse fanboys de ene na de andere beslissing van Trump buiten werking stelde, en schijnbaar “leverde”: in de binnenlandse politiek blijft hij op beslissende kernpunten echter wel degelijk trouw aan de koers van zijn voorganger, en daarvoor bestaat een reden: Trump was, totdat de coronacrisis hem de nek omdraaide (die door zijn tegenstanders propagandistisch tegen hem werd gebruikt) een verdomd succesvolle president. Zó succesvol, dat hij vier maanden geleden de helft (mogelijkerwijs in werkelijkheid zelfs de meerderheid van alle stemmen) van de Amerikaanse stemmen kreeg.

En van de luchtaanvallen in Syrië op sjiietische milities, waarmee Biden Iran “een boodschap wilde doen toekomen”, werden zelfs bondgenoten in het eigen Democratische kamp van de president verward en boos. Onder Trump zou zo´n maatregel in de hele wereld protestbijeenkomsten hebben veroorzaakt, nu zwijgen de Europese media er welwillend (of pijnlijk beteuterd?) over. Het lijkt net alsof Biden de feitelijke oorlogshitserkoers van zijn voormalige chef Barack Obama weer oppakt, onder wie met Black-Ops, dronenaanvallen en officiële militaire operaties in Noord-Afrika en het Midden-Oosten niet alleen een unieke destabilisering werd bevorderd, maar door niet in acht genomen “rode lijnen” evenals een amateuristische terugtrekkingstrategie in Irak ook de Islamitische Staat uit het doopvont werd gehaald, die een van de meest bestiale onrechtregimes uit de jongere geschiedenis vormde.

In Duitsland is menigeen waarschijnlijk blij met Biden´s nieuwe Syrië-politiek – elke verder bombardement betekent immers een nieuwe vluchtelingen- en emigratiegolf, die in de verkiezingsstrijd gebruikt kan worden door de migrantofiele eenheidspartijen van de CDU tot Die Linke. Voor Merkel vermoedelijk een nieuwe vorm van trans-Atlantisch teamwork: de enen verdrijven de massa´s, de anderen vangen ze op.

Bron:
journalistenwatch.com

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

9 reacties op Europa´s linksen snappen de wereld niet meer: Biden als oorlogshitser en migrantenvijand

 1. Hovawart zegt:

  Als men een beleid niet met woorden en argumenten kunt onderbouwen, de dialoog niet wil aangaan en compromissen niet wil sluiten, dan vervallen de Linksche Looneys in hun vertrouwde reactie tot geweld en bedreigingen, van machtsmisbruik en leugens en bedrog.
  Socialisme is ook de wil van enkelen opleggen aan velen die er niet voor kiezen.

  Geliked door 1 persoon

 2. Jules Vismale zegt:

  Joe Biden zal zich, met die bombardementen, nog gehater gaan maken dan Donald Trump! Hoe konden sommige Amerikanen toch zo gek zijn om op deze geschifte linkse figuur te gaan stemmen?

  Geliked door 1 persoon

 3. LUCIA zegt:

  Tja, de linkse dialectiek is toch een soort van draaimolen waar geen logica aan verbonden is ..zelfs niet een primitieve verbinding met wasknijper en duk-tape.

  Geliked door 2 people

 4. Bas zegt:

  Er vallen weer bommen op Syrië, de kinderen zitten nog in de kooien, de cheques van $ 2000 zijn AWOL.
  Maar goed, Orange Man Bad is tenminste niet langer beledigend op Twitter!

  Like

 5. Bas zegt:

  Misschien besluit ik zelfs om ze een derde keer te verslaan – Donald Trump praat over de democraten in 2024. Ik zie hem de hele tijd, maar ik mis hem nog steeds op het wereldtoneel. Simpelweg geweldig!

  Like

 6. Bas zegt:

  Like

 7. Ravian zegt:

  “(mogelijkerwijs in werkelijkheid zelfs de meerderheid van alle stemmen)”
  Haha, “mogelijkerwijs”, zullen we daar eens “met aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid van maken” of gewoon man en paard benoemen en vaststellen dat de Democrats de verkiezingen gestolen hebben.

  “Het lijkt net alsof Biden de feitelijke oorlogshitserkoers van zijn voormalige chef Barack Obama weer oppakt,”
  Haha, “het lijkt net”, alsof Biden geen demente trekpop is, de enige vraag is of Obama aan de touwtjes trekt, of dat de Deep State Biden rechtstreeks bestuurd.

  En als je werkelijk denkt dat de Midden Oosten politiek van Obama op amateurisme en onkunde beruste dan moet ik je teleurstellen.
  Het was, en is opnieuw, een zeer berekende strategie die tot doel had en heeft het hele Midden Oosten onder de controle van religieuze gekken te brengen.

  Like

 8. Jan zegt:

  De geschiften van Joe Biden, alles is racistisch

  Like

 9. Jan zegt:

  Welkom in de wereld van Biden. Boston gaat leerlingen dommer maken, blanken en Aziaten uitgesloten verder te studeren

  Boston Public Schools Suspend Advanced Class Enrollment Test, Say Too Many Students In Them Are White Or Asian
  https://www.dailywire.com/news/boston-public-schools-will-suspend-advanced-classes-because-too-many-students-in-them-are-white-or-asian

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s