Mishandelde gastarbeidsters: Het reëel bestaande racisme van Arabië

(Vertaling: E.J. Bron)

Schendingen van mensenrechten in het Midden-Oosten en de huichelarij van de westelijke regeringen

De toestanden in de Arabische Golfstaten wat betreft racisme en mishandeling van gastarbeiders en migranten zijn catastrofaal. Maar de olielanden hoeven geen internationale sancties te vrezen. In het Westen heeft men liever kritiek op Europeanen voor hun politiek incorrecte uitspraken. De huichelarij en de dubbele standaard zijn onmiskenbaar.

De mainstream media vallen graag over iedere Europeaan en blanke Amerikaan heen, die zich per ongeluk politiek incorrect over andere culturen uitlaat of de ongecontroleerde massa-immigratie naar Europa bekritiseert. Bij echt racisme zwijgen ze veel te vaak. Maar vaak komen ook de mainstream media er niet omheen om over de catastrofale mensenrechtentoestanden in de Arabische landen aan de Golf te berichten (zie: “BBC News Africa”, “RT-Russia Today”, “ZDF info”, “ARD Weltspiegel”)

Landen, waarin het racisme alledaagse realiteit is, zijn de Arabische landen aan de Golf. In Saoedi-Arabië, Koeweit, Qatar en de Verenigde Arabische Emiraten (Dubai en Abu Dhabi) evenals in Oman leven en werken miljoenen gastarbeiders uit India, Bangladesh, Pakistan, Indonesië, Maleisië, Somalië, Kenia, de Filippijnen en andere landen. Ze worden miserabel ondergebracht, slecht betaald en als tweederangs mensen behandeld.

Vooral voor jonge meisjes en vrouwen uit Kenia, Tanzania, India, Bangladesh of de Filippijnen, die als huishoudster, bediende, kindermeisje of andere huishoudelijke hulp bij rijke Arabische families wonen, is de situatie vaak heel erg (zie: “Solidarity Center”). Misbruik is hier aan de orde van de dag. Ze worden geslagen of zelfs seksueel misbruikt, door de Arabische familieleden vernederd en vaak zelfs tot zelfmoord gedreven. Wanneer de jonge meisjes en vrouwen hun dienst bij hun Arabische families beginnen, moeten zij vaak hun paspoort afgeven. Zodoende zijn ze praktisch rechteloos en loslopend wild.

Wanneer de vrouwen door de Arabische familiepatriarchen seksueel misbruikt worden, hebben ze bijna geen mogelijkheden om zich hiertegen te verzetten. Want als ze de zaak aan de autoriteiten melden, hebben ze ook de Arabische vrouwen in de “gast”familie tegen zich. Als ze dan beschuldigd worden van een valse verklaring, dreigen er gruwelijke straffen voor hen.

Internet vol met wanhopige hulpkreten van Afrikaanse en Zuidoost-Aziatische vrouwen

De ambassades of consulaten van hun thuislanden kunnen maar zelden helpen. Het internet staat vol met wanhopige hulpkreten van Afrikaanse en Zuidoost-Aziatische vrouwen, die aan de Golf misbruikt en gekweld worden en niet weten hoe ze uit deze hel moeten ontsnappen.

En hier is dan ook meteen het volgende probleem: de straffen in landen zoals Saoedi-Arabië zijn gruwelijk en gaan veel verder dan de straffen die men uit andere landen kent. Voor veel migranten en gastarbeiders is dat zeer intimiderend. Ze hebben zogezegd doodsangst wanneer ze in een juridische grijze zone komen. En daarin kunnen ze door valse verklaringen van hun Arabische werkgevers of gastfamilies heel snel terechtkomen.

Ook al is het in de landen van herkomst al lang bekend dat het gevaarlijk is om als gastarbeider aan de Golf te leven, hebben velen echter geen andere keuze: want ze moeten hun families in het thuisland voeden. De armoede drijft hen in de val.

Bron:
freiewelt.net

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

10 reacties op Mishandelde gastarbeidsters: Het reëel bestaande racisme van Arabië

 1. Astrid zegt:

  Maar daar hoor je bijvoorbeeld de wereldvreemde en hypocriete Sylvana Simons natuurlijk niet over. Die heeft het veel te druk met haar pruikencollectie en de gruwelijke Hollandse racismepraktijken….. S.S. zou eens een jaartje als huishoudstertje in de Arabische landen moeten gaan werken. Met haar arrogantie zou ze het er nog geen half uurtje volhouden.

  Like

 2. Lot zegt:

  Sorry hoor maar die armoede valt in de filippijnen best mee. Daar heb niet veel te eten nodig want het is altijd warm, in de zomer eet ik ook minder. En maar een tshirtje met sandalen, en wij moeten 4 seizoenen kleding hebben, meer dan de helft van de kledingkast draag ik niet.
  De rijkdom in die landen, ook in afrika, kun je zien dat het goed doorvoede vrouwen zijn die meerdere kinderen hebben. Dan ben je niet armoedig. In servie was het bekend dat in de hongerjaren van de oorlog vrouwen niet meer menstureerden en dan geen kinderen kunnen krijgen. In die warme constante temperaturen landen kunnen afrikaanse vrouwen ook dan zwanger raken. Wij hebben moeite in noord west europa zwanger te worden, vanwege chemicalien? Wie is er dan armoedig. Soms denk ik wel, dat wij hier zeer armoedig eten, een boterham met kaas is karig om op te teren.

  Like

  • Jules Vismale zegt:

   Waar teveel kinderen worden geboren heb je juist teveel armoede en honger omdat het voedsel hierdoor zo ongelijk wordt verdeeld.

   Like

   • Lot zegt:

    Zoals ik schreef Fillipijnse meisje trouwen jong en hebben meerdere kinderen. Deze vrouwen zijn in de jaren 90 geboren en zijn zo goed doorvoed dat zij meerdere kinderen kunnen baren. Vertel mij geen onzin dat zij geen geld hebben voor eten! Daar zie ik helemaal niets van, ook niet in afrika.
    En al zou moeite met eten het verschil zijn tussen 2 of 4 kinderen nemen, hoe stupide ben je dan dat je niet kunt stoppen met kinderen maken.
    In die landen moeten ze de kopende 200 jaar maar 1 kind krijgen en zich ontwikkelen veel leren, en dan zien wat zij kunnen voor zichzelf in afrika bijvoorbeeld.
    Zolang er genoeg land is, kunnen er veel kinderen geboren worden. Een kind wordt geboren met een brood onder zijn arm. Zij kunnen al jong meewerken op de boerderij. Als half Europa bijvoorbeeld onbewoond bosland was, dan kunnen de kinderen naar buiten trekken een stuk land nemen en daar op werken. Hier kan dat niet meer vanwege veel immigratie de afgelopen 700 jaar.

    Like

   • Ravian zegt:

    De woorden “Afrika” en “werken” passen niet zo lekker bij elkaar.

    Like

 3. Bas zegt:

  Waar is blm?

  Like

 4. Ravian zegt:

  Islamieten zijn gewoon vetzakken, ze kunnen hier in het openbaar hun tengels nog niet van “ongelovige hoeren” af houden, weinig verbazingwekkend dus dat er in de islamitische thuislanden achter gesloten deuren gewoon aan de lopende band “ongelovigen” aangerand en verkracht worden.
  De verhalen van, vooral arme Aziatische families, die naar de golfstaten gelokt worden en daar middels het afnemen van hun papieren allemaal tot seksslaaf gemaakt worden, ongeacht leeftijd of geslacht, zijn al vele jaren bekend.
  En die mensen hebben dus in die landen gewoon geen rechten, als ze verhaal pogen te halen dan wacht hen de zweep, of een steniging, als ze al niet gewoon in een ongemarkeerd graf in de woestijn eindigen.
  Maar als je daar een reportage over maakt dan weigert de westerse media dat gewoon te publiceren.
  Allemaal als de dood dat de westerse bevolking er achter komt wat een vies gedegenereerd zooitje die islamieten werkelijk zijn.
  De islam is een al 1400 jaar stagnerende beerput gevuld met alles wat er vies en vunzig is in de wereld.

  Like

  • Lot zegt:

   Inderdaad de islamieten zijn een gedegenereerd zooitje, het is dan ook het volk en niet de ‘religie’ de islam, die wel regels heeft, maar gewoon voorkomt uit de mensen zelf. De mens, zoals hij is, gedegenereerd, door mixen van rassen aldaar, daaruit komt de religie of cultuuruiting naar voren.
   De laatste zin die je schrijft, het is niet de islam, maar het zijn de islamieten zelf die zo zijn naar hun aard.
   Het is ook schrijnend, zouden wij een een richting ticket geven aan al die linkse trollen, dan zouden ze denk spaans benauwd krijgen. Verbannen worden als misdadiger zoals onze wetten vroeger altijd waren, voor hun komst uit rusland, Zij zijn niet bang, omdat zij hoog en machtig zitten.
   Neem Amerika, veel homeless people, straten vol met tenten. En veel rijken. Vroeger namen rijke weduwen nog verantwoording, door met een deel van hun geld, weeshuizen, dijkenbouw, of daklozen instituten te bouwen alhier. Tot aan de jaren 70 werd vele zorg nog zo gefinancierd en pas daarna overgenomen door de overheid. De rijken en grote bedrijven in amerika, houden al het geld voor zichzelf, wel belasting vragen, maar dan al het geld zelf houden. De Amerikanen zouden allang de lokale overheid hebben moeten afbranden.

   Like

   • Ravian zegt:

    De gewone Amerikanen zijn het vrijgevigste volk ter wereld, ik meen mij te herinneren dat de gemiddelde Amerikaan meer dan drie keer zo veel aan liefdadige doelen geeft als de gemiddelde Nederlander.
    Het probleem zit er inderdaad, zoals overal, bij de rijke elite.
    Die subsidiëren het hele extreem linkse circus, en die zijn ook verantwoordelijk voor zo’n beetje alles wat “de Amerikanen” fout doen in de wereld.
    Het Amerikaanse volk wordt door de Deep State globalisten misbruikt zoals diezelfde club ook het Europese volk misbruikt.
    Het wordt tijd dat het eens tot het grote publiek doordringt dat het al lang niet meer “de Amerikanen” of “de Fransen” of “ de Duitsers” zijn die de wereld verkloten, maar een internationaal clubje steenrijke megalomanen die achter de schermen aan de touwtjes van marionetten zoals Biden, Merkel, Rutte en Macron trekken.

    Like

 5. Bob zegt:

  Waar zijn de correcte politici.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s