Trump zinspeelt op kandidatuur voor 2024 en eist verenigde Republikeinen

(Door: Ivan Pentchoukov – Vertaling: E.J. Bron)

Afgelopen zondag sprak Donald Trump voor zijn partijvrienden en zoals het nu lijkt, heeft de Republikeinse Partij zich volledig achter de voormalige president geschaard. Die schetste zijn agenda op weg naar de verkiezingen van 2024 en waarschuwde voor Biden´s socialisme.

In zijn eerste toespraak sinds zijn vertrek uit het Witte Huis verklaarde de voormalige president Donald Trump op de conservatievenconferentie CPAC in Orlando, Florida, dat zijn “America First”-beweging nog lang geen verleden tijd zou zijn. Hij had kritiek op de Biden-regering, schetste de koers voor de toekomst van de Republikeinse Partij en zinspeelde erop dat hij in het jaar 2024 opnieuw voor het presidentenambt zou kunnen kandideren.

Trump zei voor een enthousiaste menigte bij de jaarlijkse manifestatie dat president Joe Biden verantwoordelijk geweest zou zijn voor de “meest catastrofale eerste maand van alle presidenten in de moderne geschiedenis”. Trump waarschuwde voor de radicale socialistische weg, die Biden volgens hem is ingeslagen.

“Wij zullen Amerika redden en sterker maken, en we zullen de stormloop van het radicalisme, van het socialisme bestrijden, want inderdaad leidt dat alles tot communisme”, zei Trump.

“We wisten allemaal dat de Biden-regering slecht zal zijn, maar niemand van ons kon zich voor de geest halen hoe slecht ze is en hoe ver ze naar links zou afdrijven.”

Kritiek op Biden´s politiek

Trump besteedde een groot deel van zijn toespraak aan kritiek op Biden´s maatregelen wat betreft immigratie. Hij zei dat Biden´s omkering van zijn maatregelen betreffende immigratie geleid zou hebben tot een stroom illegale buitenlanders, vooral minderjarigen.

“Biden´s radicale immigratiepolitiek is niet alleen illegaal – ze is immoreel, ze is harteloos en ze is een verraad aan de fundamentele waarden van onze natie”, verklaarde hij.

Trump voorspelde dat alleen al Biden´s immigratiepolitiek zou volstaan dat de Democraten in 2024 het Witte Huis zouden verliezen. Daarna zinspeelde hij op een mogelijke presidentskandidatuur.

“Wie weet, misschien besluit ik zelfs om ze voor de derde keer te verslaan”, zei Trump en oogstte daarmee luid applaus van het publiek.

Trump riep Biden op om de scholen weer te openen en beschuldigde de president ervan op bevel van de lerarenvakbonden te handelen, die zich tegen de heropening zouden verzetten. Hij prees de successen van zijn regering in de omgang met de CCP-viruspandemie.

Trump bekritiseerde Biden ook voor de herintreding in de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO), de bouwstop op de Keystone XL pijplijn en de herintreding in het klimaatakkoord van Parijs.

Geen derde partij oprichten

Trump sprak de scheuring binnen de Republikeinse Partij aan, die door een klein aantal Republikeinen veroorzaakt was, die voor een impeachmentprocedure en zijn veroordeling hadden gestemd. Trump noemde elke Republikein die tegen hem stemde bij naam en riep zijn partij op om deze afgevaardigden te “lozen”.

“De Republikeinse Partij is verenigd. De enige scheiding bestaat tussen een stel smeerlappen van het establishment in Washington D.C. en alle anderen in het hele land”, zei Trump.

De voormalige president bevestigde dat hij er niet in geïnteresseerd zou zijn om een derde politieke partij op te richten en zei dat “wij de Republikeinse Partij hebben.”

Kort voor zijn vertrek als president was Trump door talrijke sociale media platforms, zoals Twitter en Facebook, verbannen. Daarom was een deel van zijn toespraak bestemd voor de mediagiganten.

De voormalige president zei: “Het wordt tijd om de Big Tech monopolies open te breken.” Hij eiste hoge straffen wanneer de ondernemingen aan de censuur van conservatieve stemmen zouden blijven deelnemen. Wanneer Republikeinen voor het uitspreken van de waarheid gecensureerd worden, dan zou er geen democratie meer zijn, alleen maar “linkse tirannie”.

Ondersteuning voor Trump

Trump´s positie als aanvoerder van de conservatieve beweging was tijdens de vier dagen met toespraken en podiumdiscussies op CPAC onaangevochten. De menigte brak steeds weer in gejubel uit wanneer Trump´s naam genoemd werd. Geen van de sprekers bekritiseerde de voormalige president.

Uit een peiling, die tijdens de conferentie werd uitgevoerd, bleek dat 95% van de deelnemers Trump´s politiek wil voortzetten; 97% was met zijn prestatie als president tevreden.

Trump verenigde bij een peiling voor de meest kansrijke kandidaat voor de presidentschapverkiezingen in 2024 tweemaal zoveel ondersteuners achter zich dan elke andere kandidaat van de Republikeinen. De gouverneur van Florida, Ron DeSantis, kreeg 21% van de stemmen, Trump 55%.

Trump zet de behoeftes van de gewone burgers op de eerste plaats

Trump voerde de integriteit van de verkiezingen als een van de belangrijkste prioriteiten aan. Hij zei dat de laatste verkiezingen “gemanipuleerd” zouden zijn, waarop de menigte “wij hebben gewonnen!” scandeerde. Hij benadrukte dat het Hooggerechtshof niet de “moed” had om de aanvechting van de verkiezing in Texas op te pakken.

De toespraak leek vaak op zijn typische toespraken tijdens manifestaties met boodschappen zoals in de verkiezingsstrijd.

“Wij geloven erin China het hoofd te bieden, een einde te maken aan outsourcing, onze fabrieken en leverantielijnen terug te brengen en veilig te stellen dat Amerika en niet China de toekomst zal bepalen”, zei hij.

“Ondernemingen die Amerika verlaten om arbeidsplaatsen in China te scheppen, en landen die ons jarenlang afgezet hebben, zouden niet beloond moeten worden; ze zouden bestraft moeten worden met invoerrechten en geldboetes.”

De Republikeinse Partij is de partij die de sociale, economische en culturele belangen en waarden van de werkende Amerikaanse gezinnen – van elk ras, elke kleur en ieder geloof – verdedigt, zei Trump verder. “De Republikeinen geloven dat de behoeftes van de gewone burgers op de eerste plaats moeten staan.”

Bron:
epochtimes.de
Door: Ivan Pentchoukov

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

4 reacties op Trump zinspeelt op kandidatuur voor 2024 en eist verenigde Republikeinen

 1. Eppo zegt:

  in 2022 kan de 1e aanzet tot een geweldige 2e presidentschap van Trump 2024 plaats vinden .

  De Amerikaanse Senaatsverkiezingen van 2022 worden gehouden op 8 november 2022 Verkiezingen Senaat 2022 .
  waarbij 34 van de 100 zetels in de Senaat worden betwist tijdens reguliere verkiezingen, waarvan de winnaars vanaf 3 januari 2023 een termijn van zes jaar zullen dienen in het Amerikaanse Congres. , tot 3 januari 2029.

  Like

 2. Bas zegt:

  Leuk!

  Like

 3. Jan zegt:

  Rechter beveelt verkiezing over te doen nadat 78% van de stemmen per post frauduleus was gebleken – notaris gearresteerd


  https://www.thegatewaypundit.com/2021/03/judge-orders-election-78-mail-ballots-proved-fraudulent-notary-arrested/

  Like

 4. Jan zegt:

  H.R. 1 wetgeving door Dems aangenomen zodat zij in de toekomst er 100% van zeker zijn dat zij ‘verkiezingen’ winnen. Dit houdt in dat als de verkiezingen afgesloten zijn men net zo lang foor kan gaan met het tellen van de ‘stemmen’ tot er een meerderheid voor de Dems is, al duurt de telling ook een week.
  https://www.thegatewaypundit.com/2021/03/house-passes-sweeping-bill-making-easier-democrats-steal-elections/

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s