AfD nu officieel onder observatie van de binnenlandse veiligheidsdienst!

(Vertaling: E.J. Bron)

Nu is het dus officieel: de AfD wordt in heel Duitsland door de binnenlandse inlichtingendienst geobserveerd! De hele partij werd eind februari al door de binnenlandse inlichtingendienst als “verdacht geval” geclassificeerd. Weliswaar mag de binnenlandse inlichtingendienst op grond van een rechtsvordering van de AfD betreffende voorlopige rechtsbescherming de observatie tot nader order niet zelf verkondigen, maar dit werk hebben hem diverse vooraanstaande media van de “Tagesschau” tot de “Spiegel” uit handen genomen.

Op alle radiozenders, op het televisienieuws en vanaf morgen ook in de gedrukte media wordt de observatie door de binnenlandse inlichtingendienst en de stigmatisering van de grootste oppositiepartij in de Bondsdag vrolijk rondgebazuind – lopende rechtsstrijd of niet. AfD = grondwetvijandig = rechts-extreem luidt de boodschap die bij de bevolking onder de streep zal aankomen. Exact bij het begin van het superverkiezingsjaar 2021 en nog niet eens twee weken voor de belangrijke deelstaatverkiezingen in Baden-Württemberg en Rheinland-Pfalz.

De tijd van illusies zou nu definitief voorbij moeten zijn. Een realistische inschatting van de situatie helpt wanneer de AfD deze strijd wil doorstaan:

1. De koers van appeasement van het zogenaamde Meuthen-kamp tegenover het gevestigde machtskartel is klagelijk mislukt. De gevestigde partijen willen noch een Höcke-AfD noch een Meuthen-AfD. Ze willen helemaal geen AfD en dit vanuit hun optiek politieke bedrijfsongeval nu uit alle macht uit de weg ruimen. Daarvoor dient behalve politieke buitensluiting en mediale demonisering ook de repressie door de staat met hulp van de aan de orders gebonden binnenlandse inlichtingendienst maximaal verhoogd te worden.

2. De AfD zou er goed aan doen om zich op deze weliswaar verwachte, maar desondanks nieuwe situatie snel in te stellen. Natuurlijk moet ze volgens haar eigen overtuigingen binnen de partij grenzen trekken en een koers bepalen. Maar het verwateren van het programma en de stijl uit tactische overwegingen evenals personele “offers” op het altaar van de politieke correctheid hebben voor iedereen zichtbaar niet tot het gewenste resultaat geleid. Nu moet in plaats daarvan het devies van Gauland pas goed gelden: wees één, één, één!

3. De AfD zou het dispuut met de binnenlandse inlichtingendienst als datgene moeten begrijpen wat het is: als deel van de politieke campagne van het partijkartel. Juridische middelen kunnen misschien helpen, maar in de eerste plaats gaat het om een politieke controverse. De verschillende inlichtingenwetten geven de heersenden allemaal genoeg speelruimte om de binnenlandse inlichtingendienst af te sturen op een oppositiepartij, die zich kritisch bezighoudt met de thema´s immigratie en nationale identiteit.

4. De AfD zou dus zelfbewust in de nieuwe situatie moeten opereren. Coalities met de partijen uit het midden zijn voor afzienbare tijd onmogelijk geworden. Nu is een harde en offensieve oppositiekoers gevraagd, die vooral oog heeft voor het reusachtige leger niet-stemmers en proteststemmers. De langjarige CDU- en FDP-stemmers zullen vanaf nu nog moeilijker te bereiken zijn voor de AfD. En bij de komende opstelling van de lijst met kandidaten voor de parlementsverkiezingen zou er nog beter op gelet moeten worden om geen wankele kandidaten te nomineren, die bij twijfel hun burgerlijke naam belangrijker vinden dan hun partijboek en die zich dan bij toenemende repressie inclusief hun afgevaardigdenmandaat uit de voeten maken.

5. De AfD is sterk genoeg om dit dispuut te doorstaan. Geen enkele partij, die in het verleden met de knuppel van de binnenlandse inlichtingendienst K.O. werd geslagen, beschikte ook maar bij benadering over zo´n grote kiezersbasis, zo veel bronnen en zo veel mogelijkheden van directe communicatie met de burgers. De AfD zou er nu echter eindelijk over moeten nadenken of men ondanks de eigen observatie door de binnenlandse inlichtingendienst verder automatisch en over het algemeen blijft vasthouden aan de beoordeling van deze instantie met betrekking tot mensen, die al voor de oprichting van de AfD op de een of andere manier patriottisch actief waren en eveneens ten onrechte gestigmatiseerd werden. Dat zou niet alleen politiek schizofreen zijn, maar ook onverstandig, omdat het bij hen om duizenden potentiële leden gaat, die mogelijke personele verliezen op grond van de observatie door de binnenlandse inlichtingendienst meer dan zouden kunnen compenseren.

Of de meerderheid van de AfD dit net zo ziet? Dat zal de hamvraag van de komende maanden zijn. Gevreesd moet worden dat in ieder geval een deel van het huidige partijestablishment zal proberen om uit de nu plaatsgevonden observatie door de binnenlandse inlichtingendienst een reden voor nog hardere “politieke zuiveringen” af te leiden. In de onjuiste hoop zodoende te ontsnappen uit de klauwen van de binnenlandse inlichtingendienst of een betere uitgangspositie bij juridische disputen te kunnen creëren. De ervaring van de afgelopen decennia met het in westelijke democratieën unieke instrument “binnenlandse inlichtingendienst” heeft ondertussen aangetoond dat er maar twee mogelijkheden bestaan om deze weer kwijt te raken: door dat men op een bepaald moment volledig onbelangrijk is (Republikaner) of dat het lukt politiek door te breken (Die Linke).  

Bron:
pi-news.net

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

19 reacties op AfD nu officieel onder observatie van de binnenlandse veiligheidsdienst!

 1. Henk der Niederlánder zegt:

  Het zal dan ook niet lang duren voordat de gevestigde politiek druk gaat uitoefenen op de sociale media om de AFD voor een deel de mond te snoeren.
  En ook zal op elke slak zout gelegd gaan worden om te pogen via rechtzaken de partij verder onderuit te halen, wat dan ook direct laat zien hoeveel angst de gevestigden hebben voor een rechts geluid.

  Geliked door 6 people

 2. Peter. zegt:

  Elke vorm van oppositie wordt grondig door Merkel en co uitgeschakeld,geheel conform de regels van de DDR.

  Geliked door 6 people

 3. jack black zegt:

  Met de AfD is het net zoals met de PVV in Nederland !
  De grootste oppositiepartijen worden van de stinkende
  Links/Rood/Groene landverraders in diskrediet gebracht !
  Maar uiteindelijk worden zij daardoor zelf de pispaal door
  hun averechts handelen !

  Geliked door 4 people

 4. Harry zegt:

  En vooral niet via de bekende kanalen converseren !
  Gewoon mond tot mond gesprekken waar niet afgeluisterd kan worden .
  De moffen hebben wat dat betreft een heel bedenkelijke reputatie !
  Wie herinnert zich niet de serie Colditz ?
  Ontmoet elkaar en praat voorzichtig in de buitenlucht , ook auto’s worden afgeluisterd .
  Het tuig is goed georganiseerd !

  Geliked door 2 people

  • Jules Vismale zegt:

   Dat heeft het linkse tuig dus feitelijk overgenomen van de Gestapo en de Stasi! Want wat is die akelige veiligheidsdienst daar in Duitsland hypocriet bezig met hun observatie van de AfD! Zouden ze namelijk ook de linksextremisten en de moslimextremisten in de gaten houden die daar de hele democratie bedreigen? Dit is meten met twee maten en met hun methodes zal zelfs die veiligheidsdienst zich steeds gehater gaan maken!

   Geliked door 4 people

 5. droevige mof zegt:

  Een bijna onoplosbaar probleem werd hier niet vermeld: De AfD is doorspekt met medewerkers van de Verfassungsschutz (binnenlandse veiligheidsdienst), die elk gewenst schandaal op elk moment kunnen produceren. Dit gebeurt net als bij jullie FvD, het komt uit het niets en op het juiste moment.
  Met dit verschil dat de AfD veel intellectuele partijleden heeft, maar geen charismatische persoonlijkheden aan de top. Het ontbreekt dan aan een type Baudet die gewoon opstaat en doorgaat.
  Hetzelfde geldt voor Die Linke. Als rechtsopvolger van de Socialistische Staatspartij van de DDR kan zij te allen tijde worden gechanteerd. Ze eten al uit Merkels klauw.

  Geliked door 5 people

 6. koosv8 zegt:

  Gewoon bij het standpunt blijven waar je op wil stemmen. En doe dat niet door wat u de laatste drie vier weken hoort en ziet. Kijk vooral wat die CORRECTE ROT PARTIJEN ER VAN GEMAAKT HEBBEN. NU KUNNEN ZE ALLEEN MAAR VUILSPUIEN OVER NIEUWE OF VADERLANDSLIEVENDE PARTIJEN. MAAR OVER HUN GLOBALE EIGEN ONKUNDE PRATEN ZE LIEVER NIET.

  Geliked door 3 people

 7. delamontagne zegt:

  Vanmiddag 3 Maart om 12.30 is de Vereniging van Franse jongeren die voor de rechten van de Fransen opkwamen en tegen de ISLAMISERING zijn, door de Ministerraad ontbonden.
  Grote WOEDE op de Fr.Sites
  /////////

  De Vereniging “Génération identitaire” is hedenochtend door de Ministerraad ontbonden.
  Dit geheel volgens de instructies van de president van de Republiek ( Fr. ) ( Macron ).
  Zoals ik in dit besluit heb toegelicht maakten zij zich schuldig aan oproepen tot Haat en geweld.
  Te lezen……………..

  Geliked door 1 persoon

  • delamontagne zegt:

   De Dictators, Macron en de Minister van Binnenlandse Zaken, hebben dan toch de Generation Identitaire VERBODEN…………..

   Geliked door 3 people

   • delamontagne zegt:

    MARTIN NIEMÖLLER

    Toen ze kwamen om de communisten te zoeken, zei ik niets, ik was geen communist.
    Toen kwamen ze de syndicalisten zoeken, ik zei niets want ik ben geen syndicalist.
    Toen kwamen ze de Joden halen, ik zei niets want ik ben geen Jood.
    Toen kwamen ze de Katholieken ophalen, ik zei niets, want ik ben niet Katholiek.
    En toen kwamen ze mij zoeken en er was niemand meer om te protesteren.
    * * *
    Martin Niemöller werd in 1937 door de Nazis gearresteerd en naar het concentratiekamp Sachenhausen gestuurd.
    Daarna werd hij naar het concentratiekamp DACHAU overgeplaatst………………..

    Geliked door 3 people

  • Jan zegt:

   Terreur tegen ‘de ander’ is het enige antwoord van socialisten. Ik heb hen nog nooit op argumenten kunnen betrappen, zij kunnen niet tegen hun verlies.

   Geliked door 2 people

 8. Andre zegt:

  De gevestigde orde is bang, bang om hun machtspositie te verliezen en daarom framen ze de AfD met alles wat mogelijk is. Zo noemen ze de AfD stemmers rechts extremisten en nog ietsje verder naar nazi. Maar wie doet dit dan weer? Nou Antifa en antifa is wel normaal en hoeft niet geobserveerd te worden want Soros. Hier hun website vol met anti AfD meuk.

  https://autonome-antifa.org/?mot1654

  Geliked door 3 people

 9. delamontagne zegt:

  De “identitairen” wilden een laatste aktie in park Parijs ondernemen, voordat zij werden verboden/ontbonden.
  De POLITIE HIELD HEN TEGEN……….
  De spandoek die ze bij zich hadden mocht niet en ze werden door de Politie tot aan de Metro-ingang begeleid……..

  Like

 10. ronjaspers zegt:

  Rechtse politiek en politici zijn verboden,waarom de N.W.O. agenda is op het communisme gebaseerd,rechtse politiek is een gevaar en een obstakel voor de uitvoering van de N.W.O. agenda.

  Like

 11. Bob zegt:

  De Gestapo en de wordt weer uit de kast
  gehaald om de tegen stem de mond te
  snoeren.
  Dit geld in de gehele EU eb zeker in Nederland.
  Een van deze mrthode is voor bijna iedereen
  onzichtbaar de corona maatregels.
  Geen vrijheid meer, mondkapje als symbool
  van het moeten zwijgen, de avondklok als extra
  druk middel, de verplichte vaccinatie waarbij de zwakkeren
  worden uitgeroeid, zoals bij de Duitsers de minder begaafden.
  Uitsluiting van bepaalde groepen door deze
  op tesluiten wegens gevaar.
  Het enige wat nog niet is gebeurd, het opsluiten
  in kampen. Je wordt dan lijfeigene van de
  staat.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s