De immigratie kost NL veel geld. Maar de autoriteiten kijken liever weg

(Door: Jan van de Beek)

Het berekenen van de kosten van immigratie – heel gewoon in klassieke immigratielanden als Canada – is in Nederland al sinds jaar en dag taboe. Dat taboe stelt opeenvolgende kabinetten in staat een lastige keuze voor zich uit te schuiven: geven we de verzorgingsstaat op of maken we Nederland weer soeverein inzake immigratie? Jan van de Beek zocht het samen met drie andere wetenschappers uit in hun rapport ‘Grenzeloze Verzorgingsstaat’.

Het berekenen van de kosten en baten van immigratie blijkt in Nederland keer op keer taboe te zijn. Dat is schadelijk voor Nederland, maar vanuit het oogpunt van de zittende politici alleszins begrijpelijk. De netto kosten van niet-westerse immigratie voor de schatkist zijn enorm en komen alleen al voor de periode 1995-2019 neer op ongeveer € 400 miljard. Dat is een bedrag in de orde van grootte van de aardgasbaten tot nu toe.

Lees verder>>>

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

9 reacties op De immigratie kost NL veel geld. Maar de autoriteiten kijken liever weg

 1. Bob zegt:

  De verzorgings staat bestaat niet.
  Onze vrijheid is afgenomen, die in een
  verzorgings staat hoog in het vaandel
  staat.
  Verzorgings staat en zorg behoren bij elkaar
  maar de zorg is volkomen uitgehold.
  In een verzorgings staat steelt men ander
  mans gespaarde geld niet, de pensioenen
  zijn in de laatste jaren niet verhoogd maar
  zelfs verlaagd, omdat dat geld voor andere
  doelen wordt gebruikt.
  Dit is niet uitputtend maar er is nog veel
  meer te noemen.

  Like

  • Julia zegt:

   Bob die algehele Linkse Haagse maffia is door en door rot. Verraad eigen volk, steelt miljarden uit de belastingpot, zorgt er voor dat de gezondheidszorg is kapot bezuinigd en afgeschaald, zorgt er voor dat ouderen niet meer mogen genieten van haar laatste levensjaren, zorgt er voor dat faillissementen de orde van de dag zijn, kleedt mensen zo uit dat het water aan de lippen staat en velen nu al afhankelijk zijn van de voedselbank, zorgt er voor dat eigen volk geen betaalbare woningen meer krijgen. Kortom het is een smerig wanbeleid dat alleen eigen volk treft en de duizenden binnenkomende profiteurs streelt. Hoe ver hebben wij het laten komen als we nu de daadwerkelijke resultaten zien is dat in en in triest en zijn wij mede schuldig aan de teloorgang van ons land.

   Like

 2. Ravian zegt:

  “Dat is een bedrag in de orde van grootte van de aardgasbaten tot nu toe.”
  Yeah, en terwijl de aardgasbel leeg raakt gaat de vluchtelingen bel nooit leeg geraken, die blijft enkel maar groeien.
  Totdat het geld van de werkende Nederlanders op is natuurlijk…

  Like

 3. Jules Vismale zegt:

  Ze kunnen gelukkig niet snel 1 miljoen woningenhier erbij bouwen voor die immigranten daar de huizenmarkt totaal is ingestort!

  Like

 4. Knalkopje1 zegt:

  In Gent (België) is een jonge vrouw op een toilet door twee ‘jonge mannen’ verkracht en daarbij gefilmd. Het filmpje werd op het Internet gezet. Wat voor ‘mannen’ dat waren wordt er natuurlijk niet bij gezegd. Zouden het niet misschien een paar kansenpareltjes of cultuurverrijkers zijn? De vrouw liep verschillende soa’s op. Ze kregen een ‘voorbeeldige’ straf, die andere verkrachters zeker zal afschrikken: een dader kreeg 16 maanden, de andere die de verkrachting had gefilmd kreeg 20 maanden… met uitstel, in Nederlandse termen: voorwaardelijk. Die zwijnen liepen dus vrij de rechtbank uit. Zo zie je maar weer hoe de ‘rechtsstaat’ voor de zoveelste keer het schuim van de aarde vertroetelt en knuffelt. Ze moeten de vrouw een niet nader genoemde schadevergoeding betalen.

  Like

  • Ravian zegt:

   “Ze moeten de vrouw een niet nader genoemde schadevergoeding betalen.”

   Aan het “walletjes tarief” neem ik aan.
   Ook de westerse rechtspraak behandelt, net als de islamitische daders, de westerse vrouwen tegenwoordig als onwillige hoeren.

   Like

 5. Lot zegt:

  Als er elk jaar 25.000 bijkomen, nemen de kosten dan niet exponentieel toe over de jaren heen? 25.000 50.000 75000 100.000 750.000 immigranten in de toekomst, dan blijven de kosten toch niet 18 miljard per jaar? En dan hebben ze het over de toekomst van 50 miljard, maar dat is inflatiegecorrigeerd neem ik aan, want is verder geen onderbouwing bij.
  Dus als 25.000 immigranten 18 miljard kosten, dan kosten na 10 jaar 250.000 immigranten 180 miljard, maar daar waagt het rapport zich niet. Ze spreekt over 18 miljard voor deze groep van 25.000 inclusief hun tweede generatie die uit deze groep voortkomt.
  Dat maakt het getalsmatig een heel ander rapport. Maar waar deze linkse onderzoekers zich niet aan willen wagen.
  Dat de totale kosten van de immigratie in de 1000 miljard zit op dit moment, is nog omdat de eerste hoeveelheden immigranten in jaren 70 en 80 nog niet zo groot waren als tegenwoordig. Dus dan valt het nog mee 40 jaar beleid.
  Een economisch rapport? Alsof ik als autochtone bewoner mijn leven in economische termen indeel. Wat met mijn leefruimte en gelukzaligheid daarin, het mijzelf kunnen zijn.
  De steden zullen nooit meer blanker worden, en zij zullen wegtrekken of verdwijnen. Het zal alleen maar naar beneden gaan. Op de een of andere manier denken die socialisten communisten dat het nederlandse deel status quo zal blijven en je er alleen maar iets aan toevoegt.
  Dat Amsterdam nog redelijk rijk is, is omdat zij al het geld uit de provincien steelt, jat. Dat belastinggeld wordt niet teruggegeven, maar in amsterdam gehouden, alwaar veel geld in onderwijs gestoken wordt. Pentium 5 computers itt, terwijl wij met pentium 2 moesten doen, die slecht werkten. En ik ben afgestudeerd met wordperfect dat niet meer gebruikt werd door bedrijven. Dat aangevende op het arbeidsbureau waar je op computers mocht oefenen, werd mij gezegd dat dat alleen voor mensen met een donkere huidskleur is. Ik wijzende op lege stoelen, en of ik daar mocht zitten, werd afgewezen. Gevolg was dat ik uit vele banen werd gegooid. DAN MAG ZWARTE DISCRIMINATIE WEL HEH.

  Geliked door 1 persoon

  • Ravian zegt:

   Ja, dit gaat (blijft) exponentieel groeien, en ze blijven dat volk maar en masse binnen slepen.
   Maar linkse mensen snappen nu eenmaal niet dat het geld van de anderen een keertje op raakt.
   Het is een race naar de bodem.

   Like

 6. Hebk zegt:

  De reactie van Rutte is ; laten we gewoon de HELFT van alle zieken huizen sluiten dan hebben we minder kosten, dat de wachtlijsten dan tot 7 jaar worden voor bepaalde operatie’s zoals nier transplantatie ed daar ligt hij niet wakker van.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s