Duinkerken: Strandbezoeken verboden, maar Amerikaanse troepen mogen landen

(Door: Olivier Renault – Vertaling: E.J. Bron)

Frankrijk en zijn coronamaatregelen

Vanwege het hoge coronacijfer werd aan Duinkerken in het noordwesten van Frankrijk een lokale lockdown opgelegd. Zelfs een wandeling op het strand is verboden en wordt bestraft. Amerikaanse troepen mogen daarentegen zonder beperkingen in de streek landen en militaire oefeningen houden.

Volgens de lokale autoriteiten van Duinkerken heeft op 23 februari het incidentcijfer 900 gevallen van Covid-19 per 100.000 inwoners in de stad bereikt. De linkse burgemeester van Duinkerken, Patrice Vergriete, appelleerde via de media aan de Franse minister van Gezondheid, Olivier Véran, om maatregelen te nemen om een uitbreiding van de pandemie in de stad te verhinderen. Deze besloot onmiddellijk – dankzij de speciale coronaverordening – om zonder afspraak met het parlement een lokale lockdown aan Duinkerken en omgeving op te leggen. Tegelijkertijd begon er een landing van het Amerikaanse leger en zijn voertuigen, en de troepen rijden door de door de lockdown getroffen gemeenten.

Lockdown voor de Fransen, vrijbaan voor Amerikaanse soldaten

De prefectuur van het noorden had al op 16 februari  de landing van troepen uit de VS aangekondigd. Vanaf 23 februari tot eind maart zouden er 350 Amerikaanse soldaten van het vliegveld van Duinkerken naar het vliegveld Calais-Marck verplaats worden, dat sinds 10 februari in het bezit is van het Amerikaanse leger. Sinds die dag bevindt zich daar een kamp van het Amerikaanse leger. De lokale pers bericht dat er honderden soldaten precies op 23 februari, toen Parijs een lokale lockdown aan Duinkerken oplegde, aangekomen zouden zijn. Terwijl de Amerikanen de missie “Mousquetaire” uitvoeren, zit de burgerbevolking opgesloten. Sinds 14 januari bestaat er bovendien in heel Frankrijk een uitgaansverbod van 18.00 uur tot 06.00 uur. Sinds vrijdag 26 februari mogen de burgers van Duinkerken en omgeving ook in het weekend niet meer naar buiten. Zelfs gezinnen met kinderen mogen niet naar zee of gaan wandelen op het strand. Want daar geldt het strenge verbod wegens het gevaar van de Engelse coronamutatie.

Coronamutatie door Amerikaanse troepen naar binnen gesleept?

Interessant genoeg heeft de burgemeester van Duinkerken al op 10 februari in de media gewaarschuwd voor de verbreiding van de Engelse variant. Op de persconferenties echter vroeg geen enkele van de aanwezige journalisten aan de burgemeester of het opduiken van de Engelse variant mogelijkerwijs iets met de aankomst van de soldaten op Frans grondgebied te maken zou kunnen hebben, hoewel de VS gelden als een zwaar door de Covid-19 pandemie getroffen land. De missie “Mousquetaire” – in het Nederlands “Musketier”- maakt deel uit van de NAVO-oefening “Defender-Europe 21”, die ertoe dient om de Amerikaanse strijdkrachten in Europa te ontlasten. Iedere negen maanden laat het Pentagon daarom Amerikaanse soldaten, die in verschillende standplaatsen in Europa zijn gelegerd, rouleren. Deze oefeningen maken het mogelijk om de logistiek en de organisatie in het geval van een mogelijke landing van Amerikaanse troepen in Europa te testen. De in Duinkerken gelande troepen worden daarna verder naar Duitsland verplaatst.

Men voelt zich als in een gevangenis

Een lokale Française verklaarde voor draaiende camera´s van de zender BFMTV: “Je voelt je als in een gevangenis”. Daarmee was ze verbazingwekkend genoeg een van de weinige kritische stemmen, omdat de meerderheid van de burgers begrip toonde voor de nieuw opgelegde maatregelen. “Men moet alles tegen de ziekte doen”, aldus de meeste uitspraken. Volgens het Franse bestuur gaat het daarbij voornamelijk om de bescherming van de bevolking. Veel Fransen doen mee en dragen vol respect het mondkapje in de stad, in het park en zelfs in het bos en op het strand. Interessant genoeg werft ook BFMTV officieel voor coronavaccinaties, bijvoorbeeld op zijn website. Bovendien worden de Fransen elke dag met informatie en cijfers over de vaccinaties overstelpt. Om het er als journalistiek uit te laten zien, staat men dan blijkbaar ook af en toe de publicatie van een andere mening toe.

Lokale lockdowns zodra de lente begint

Op het moment dat het weer langzamerhand iets beter wordt en de lente zich langzamerhand aankondigt, beginnen in Frankrijk weer de maatregelen, waarbij de autoriteiten op dit moment inzetten op lokale lockdowns. Die begonnen deze keer op 20 februari met Nice. Daar mogen de inwoners sinds 26 februari ook in het weekend niet meer zonder geldige reden naar buiten. Een frisse neus halen aan zee, wat zon tanken of gaan zwemmen zijn verboden en worden bestraft. Daarna volgde Duinkerken op 24 februari met gelijksoortige regels die ook aan de Middellandse Zee gelden. Bovendien overweegt men om ook een lockdown op te leggen aan Parijs. Emmanuel Grégoire, de eerste assistent van de burgemeester van Parijs, Anne Hidalgo, heeft na het opleggen van maatregelen aan Nice en Duinkerken een lockdown van drie weken voor de hoofdstad voorgesteld.. Minister-president Jean Castex wees het voorstel eerst af. Desondanks houdt Emmanuel Macron de optie voor een algemene lockdown in heel Frankrijk open als, volgens hem, de lokale lockdowns het weer opleven van de pandemie niet afremmen.

Bron:
wochenblick.at
Door: Olivier Renault

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

3 reacties op Duinkerken: Strandbezoeken verboden, maar Amerikaanse troepen mogen landen

 1. Jules Vismale zegt:

  In 1940 moesten de Engelse en Franse troepen, meet dan 300.000 soldaten, in Duinkerken op de vlucht slaan voor de Duitsers! Nadat zij echter vier jaar later, samen met de Amerikanen en de Canadezen, op D-Day terugkeerden bleek dat er ook talloze Franse burgers waren die lang niet altijd even dol op hun bevrijders bleken!
  Dezen hadden namelijk met talloze bombardementen op Franse steden, dorpen en andere plaatsen, waar zich Duitsers zouden bevinden, enorme verwoestingen aangericht en daar kwam nog bij dat er heel wat geallieerde soldaten waren, waaronder ook Afro-Amerikanen en Afrikanen (!), die zich gruwelijk misdroegen tegen de Fransen en later zelfs tegen Belgen en sommige Nederlanders in de vorm van diefstal, plunderingen, vandalisme, verspillingen, aanrandingen, verkrachtingen en zelfs moord!
  Veel Fransen waren bovendien al sterk anti-Engels en anti-Amerikaans gezind waardoor zij, gelijk aan de geterroriseerde Belgen, langzamerhand hun bevrijders op een manier gingen bejegenen alsof deze zelf het coronavirus bij zich droegen! En dat is iets waar de geallieerden ook jarenlang in de doofpot stopten of aan een sterk staaltje van geschiedvervalsing deden!
  De huidige Amerikaanse troepen zullen zich zo evengoed gehaat gaan maken bij de Fransen die zo langzamerhand de lockdown ook meer dan zat zijn en volkomen terecht ook!

  Geliked door 1 persoon

 2. Knalkopje1 zegt:

  De Engelse mutatie komt in Duinkerken zeker over het Kanaal aanwaaien, daarom is wandelen op het strand levensgevaarlijk en dus streng verboden. Hou toch eindelijk op met die fascistische waanzin, zou ik zeggen. Het kan niet vaak genoeg gezegd worden: de buitenlucht is veilig, er vinden geen besmettingen plaats in de buitenlucht en de 1,5 m is daar volledig van de pot gerukt, het enige doel daarvan is iedereen het leven zo zuur mogelijk maken. Daarom treden die afgestompte, onmenselijke handhavings-robots ook zo keihard op tegen openlucht-coronazondaars.

  Like

 3. henk zegt:

  knettergek ! in de buitenlucht en zeker op het strand met een frisse zeewind kan je onmogelijk een covid19 besmetting oplopen, zie als bewijs de vele massa demonstratie’s Het is allemaal burgertje pesten om ze maar naar de vaccinatie te kunnen drijven .

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s