Grootste deel van de verkrachtingen in Zweden komt voor rekening van immigranten

(Door: Marilla Slominski – Vertaling: E.J. Bron)

In 2019 werd in Zweden aangifte gedaan bij de politie van ongeveer 8.820 verkrachtingen en pogingen tot verkrachting. Volgens informatie van de Zweedse stuurgroep voor criminaliteitspreventie (BRÅ) is dat aantal sinds 2014 met 44% gestegen. Uit een nieuw onderzoek blijkt dat de helft van de verkrachtingen werd gepleegd door in het buitenland geboren mannen. Nog eens 10% had een migratieachtergrond. In totaal waren 60% van de daders immigranten van de eerste en tweede generatie.

In een tot nu toe nooit gepubliceerd onderzoek hield een onderzoeksgroep van de universiteit Lund zich bezig met verschillende kenmerken en achtergrondfactoren van alle van 2000 tot 2015 veroordeelde verkrachters.

Onder diegenen met een migratieachtergrond waren de in het Midden-Oosten/Noord-Afrika geboren personen (34,5%) het vaakst vertegenwoordigd, gevolgd door Afrika (19,1%) en Oost-Europa (15%).

“De achtergrond van de immigranten was niets iets dat we speciaal onderzocht hebben. Het was slechts een van de vele variabelen. Maar de proporties hier hebben ons verrast”, zegt Kristina Sundquist, professor algemene geneeskunde en klinische epidemiologie aan de universiteit Lund in Kvällsposten tegenover “Free West Media”. De helft van alle veroordeelde verkrachters was daarvoor al wegens geweldsmisdaden veroordeeld. Een derde deel van hen kreeg de een of andere vorm van sociale hulp. Meestal woonden ze in een sociaal bedreigd gebied en hadden een lager IQ dan gemiddeld.

Onderzoekers konden twee verschillende soorten verkrachters identificeren. Diegenen met criminele carrières en diegenen die misbruik plegen of psychsiche problemen hebben. Ze leven in de schaduw van de samenleving afhankelijk van financiële ondersteuning door de staat, hebben een zwak ontwikkelingsniveau, een laag IQ en een geringe tolerantie tegenover stress.

Dit nieuwste Zweedse onderzoek zou gelijksoortige resultaten laten zien als andere internationale onderzoeken, die in Noorwegen, Finland en Denemarken werden uitgevoerd. Dientengevolge zouden immigranten niet alleen enorm oververtegenwoordigd zijn, maar zelfs de meerderheid van de daders bij verkrachtingen in Zweden vormen, hoewel ij binnen de bevolking in de minderheid zouden zijn, aldus “Free West Media”.

Net als in eerdere onderzoeken zijn het speciaal immigranten uit het Midden-Oosten, Noord-Afrika en Afrika die als etnische groep het meest opvallen bij seksuele delicten. Een ander resultaat van het onderzoek: het weerlegt de vaak aangehaalde theorieën dat de oververtegenwoordiging van immigranten als verkrachters sociaaleconomische redenen zou hebben.

De schrijvers hadden besloten om “Zweden” te classificeren als “uit Zweedse ouders geboren     ouders in Zweden geboren”, wat echter een toenemend aandeel van Zweedse staatsburgers met een buitenlandse achtergrond omvat.

Uit het onderzoek bleek – weinig verrassend – dat het bij 99,7% van de daders om mannen gaat en dat bijna de helft van hen (47,7%) buiten Zweden werd geboren. 40,8% van de daders werd “in Zweden geboren”. In totaal 59,3% van de verkrachters zijn in het onderzoek volgens hun classificatie immigranten.

Verkrachting is in Zweden een wijdverbreid en steeds groter wordend probleem. Volgens de Zweedse autoriteit BRÅ nam het aantal verkrachtingen alleen al tussen 2008 en 2018 met 45,4% toe. Uit de door de Raad van Europa geïnitieerde criminaliteitsstatistiek bleek dat Zweden de meeste geregistreerde verkrachtingsdelicten in Europa bezit.

Dit probleem zou volgens “Free West Media” politiek problematisch zijn voor diegenen die een voortgezette immigratie naar Zweden willen – en ondanks de duidelijke betekenis van de bestrijding van deze misdaden zouden de Zweedse regering, de meeste politieke partijen en de massamedia nog steeds proberen het probleem onder het tapijt te vegen en te ignoreren. Van de kant van de BRÅ werden blijkbaar om goede redenen tot nu toe twee hoofdonderzoeken – in 1996 en 2005 – over dit thema uitgevoerd.

Resultaten van deze en andere onderzoeken worden als voer voor “racisten” beschouwd, omdat die om voor de hand liggende redenen een heel sterk argument tegen de voortgezette immigratie zijn. De bescherming van de meeste bedreigde personen – vrouwen en kinderen – speelt dan geen rol meer.

Bron:
journalistenwatch.com
Door: Marilla Slominski

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

15 reacties op Grootste deel van de verkrachtingen in Zweden komt voor rekening van immigranten

 1. LUCIA zegt:

  Deze mannen “volgen”tot ze uit de bajes komen, als ze uberhaupt al meer krijgen dan een taakstraf en dan hun pik afsnijden, het met een hamer voor hun ogen tot moes slaan en ze dan achterlaten, als ze mazzel hebben bloeden ze niet dood en al ze pech hebben is dat mooi meegenomen voor de maatschappij, een ding is zeker ze kunnen de zaak niet meer repareren. Dit hoef je overigens maar een paar keer te doen en dan is het afgelopen dan hebben ze de boodschap begrepen.

  Geliked door 2 people

  • Joannes den Hollander zegt:

   Pik afsnijden zou een voorwaarde moeten zijn om Europa binnen te komen.

   Geliked door 1 persoon

   • Ravian zegt:

    Ja, en gezien dat hun enige lichaamsonderdeel is waar de EU profijt uit denkt te kunnen trekken (LOL) zijn we dan ook meteen van die hele achterbakse EU “vluchtelingen” promotie af.

    Geliked door 1 persoon

 2. Republikein zegt:

  In een wolk leven.

  Like

 3. Bas zegt:

  Lemmingen….

  Like

 4. Dit geeft aan dat er momenteel in bijvoorbeeld Polen en Hongarije met het oog op de toekomst van de bevolking verstandige politiek gevoerd wordt. En wel door de grenzen stukken selectiever open te hebben. Het komt nog eens zo ver dat deze bastions van rust en orde toevluchtsplekken zullen gaan worden voor de rest van het continent en dat vooral daar de bewaking van Europese cultuur en waarden in goede handen is met alles dat er wel op deze staten aangemerkt kan worden. Niet voor niets hebben grote Duitse productiebedrijven al vestigingen in Polen Zij werken vooruitziend aan uitwijkmogelijkheden voor het geval dàt….

  Like

 5. Blaffertje zegt:

  Tja.
  Als je de mentaliteit van de Zweden kent mag het je niet verbazen.
  In Zweden bekijken ze alles door een roze bril en denken ze dat je met goedheid alles kan bereiken, ze leven in een soort sprookjeswereld.
  Het zijn vaak lieve meegaande mensen, maar aan de andere kant ook ontzettend naïef en dan krijg je dit.

  Like

  • ronjaspers zegt:

   Bas.De waarheid is de vijand van de leugen.Als je vandaag de dag de waarheid spreekt wordt je monddood gemaakt of gecensureerd.

   Like

 6. Klaas zegt:

  Geliked door 1 persoon

  • bobzelf zegt:

   JOOST the backstabber “” mijn GOD WAT WAREN ZE BLIJ DAAR DAT JOOST .
   ONZE NIEUWE LIEVE HEER DAAR OPPLEURDE

   VEEL BELOVEN EN WEINIG GEVEN
   DOET GEKKEN EN DWAZEN IN VREUGDE LEVEN

   ALS DE SPREUK NIET HAD BESTAAN

   HAD ONS JOOST THE BACKSTABBER HEM UITGEVONDEN

   OOM WERPMES

   Like

 7. Jules Vismale zegt:

  In Duitsland zijn de verhoudingen ook geregeld omgekeerd zoals dit artikel bewijst:

  Toenemende moslimhaat in Duitsland is zorgwekkend

  In de eerste 11 maanden van 2020 werden maar liefst 650 misdaden tegen moslims geregistreerd door de Duitse politie
  Tuske moslims maken zich in toenemende mate zorgen over de stijging van het aantal islamofobe haatmisdrijven, meldt persbureau Anadolu.

  Kemal Ergun, voorzitter van de Turkse moslimvereniging IGMG, zei dat de afgelopen maanden steeds meer moskeeën het doelwit zijn geworden van bedreigingen, vandalisme of brandstichting.

  “Vorig jaar waren minstens 122 moskeeën het doelwit van dergelijke aanvallen”, zei hij, eraan toevoegend dat tientallen moskeeën meerdere bommeldingen ontvingen door neonazi’s of andere extremistische groeperingen, wat tot ongerustheid leidde onder de leden van de gemeenschap.

  “We roepen de politie op om effectievere onderzoeken uit te voeren en de daders van deze aanslagen te arresteren”, zei Ergun.

  Moslims ervaren in hun dagelijks leven meer vijandigheid en discriminatie als gevolg van de toename van vooroordelen tegen moslims. Volgens Ergun zijn met name gesluierde moslimvrouwen het slachtoffer van verbaal geweld op straat. Ook het aantal geweldsincidenten is het afgelopen jaar toegenomen.

  Volgens officiële cijfers heeft de Duitse politie in 2020 van januari tot november 632 islamofobe misdaden geregistreerd. Deze omvatten beledigingen, dreigbrieven, verstoring van religieuze praktijken, fysiek geweld en schade aan eigendommen.

  Aangenomen wordt dat de werkelijke cijfers hoger zijn aangezien veel slachtoffers geen aangifte doen bij de politie, grotendeels vanwege hun wantrouwen jegens rechtshandhaving.

  Durmus Yildirim is voorzitter van ATIB, een van de grootste moslimorganisaties in Duitsland, en heeft veel kritiek op rechts-populistische politici voor het aanzetten tot haat en discriminatie van immigranten en moslims.

  “We willen een einde maken aan deze racistische en populistische retoriek, er moeten inspanningen worden geleverd voor vreedzaam samenleven”, zei hij tegen persbureau Anadolu. Yildirim roept op tot een sterkere houding tegen de anti-moslim- en anti-migranten haat.

  Yildirim zei dat de moslimgemeenschap niet zou toegeven aan bedreigingen door extreemrechtse groepen en partijen. “We maken deel uit van Europa, we leven hier samen. Onze derde, vierde generatie is geboren en getogen in Duitsland, het is ook ons ​​vaderland geworden”, zei hij.

  Duitsland, een land met meer dan 80 miljoen inwoners, heeft na Frankrijk de grootste moslimbevolking van West-Europa. Van de bijna 4,7 miljoen moslims in het land zijn er 3 miljoen van Turkse afkomst. In Duitsland wonen zo’n 480.000 Marokkanen.

  Het land is de afgelopen jaren getuige geweest van groeiend racisme en islamofobie, aangewakkerd door de propaganda van neonazistische groeperingen en de extreemrechtse oppositiepartij AfD.

  En wat zijn deze moslims in Duitsland een stel schijnheilige en hypocriete huichelaars! Niet alleen rechts-extremisten, maar ook gewone autochtone Duitsers, hebben redenen genoeg om de moslims daar te haten en wiens schuld is dat? NIET van de rechts-extremisten maar van linkse bestuurders die toch zo nodig een multiculturele samenleving wilden en veel te lief waren voor vreemden en buitenstaanders en zelfs verkeerde dingen van hen gedoogden, gelijk aan talloze onopgevoede en oververvende snotapen!
  Nou meten ze daar ook maar de gevolgen van ondervinden want wie niets dan ellende veroorzaakt zal dit eens zelf moeten ondergaan!

  Geliked door 1 persoon

  • Ravian zegt:

   Ja, je schijt op de cultuur van je gastland, je schijt op de autochtone bevolking van je gastland, je profiteert van ze en beledigd ze aan de lopende band, je berooft ze en verkracht hun vrouwen, en dan hebben die klootzakken zomaar het gore lef om een hekel aan je te krijgen!
   Daar snap je als sharia-gerechte islamitische übermenschen toch eventjes he-le-maal niets van.
   Wat een smerige racisten, wat een vuile islamofoben…

   Ik kan haast niet wachten totdat die 75 miljoen tot op het bot getergde Duitse niet-islamieten eindelijk hun zelfbeheersing verliezen en het hele islam zooitje een “endlösung” aanbied.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s