Klaver is blamage voor hele politiek

(Door: Nausica Marbe)

Nog twee weken en Kauthar Bouchallikht, nummer 9 op de lijst van GroenLinks, wordt gekozen als lid van de Tweede Kamer. Daarmee betreedt iemand die haar voormalige activisme voor de oerconservatieve islamistische Moslimbroederschap ontkent het parlement – voor een progressieve partij. Lijsttrekker Jesse Klaver steunde haar bij het verspreiden van desinformatie over haar vicevoorzitterschap van FEMYSO, de jeugdorganisatie van de Moslimbroederschap.

Klaver bleef haar brutale beweringen herhalen dat ze niets met de Moslimbroederschap en dat gedachtegoed te maken heeft, waarna hij haar critici achterbaks aanviel. Onderzoeksjournalist Carel Brendel, die in november 2020 de affiliatie met de Moslimbroederschap ontdekte en die op zijn site zorgvuldig documenteerde, moet nog steeds lezen dat daar niets van klopt, dat het een hetze is van extreemrechts of een verzinsel van oude, witte mannen die niet tegen een hoofddoek kunnen. Zijn vragen aan GL over de selectie van deze kandidate, over de afscherming van informatie over haar voormalige functies en de ontkenningen van feiten blijven onbeantwoord. Ziedaar het niveau van Klaver en zijn ijdele trawanten op de sociale media wanneer ongemakkelijke feiten spelen. In het RTL-lijstrekkersdebat afgelopen week stak Klaver niet één, maar een paar priemende vingertjes de lucht in om naar de in de peilingen succesvolle premier te wijzen: ’Meneer Rutte, u heeft liegen en bedriegen niet nodig om de kiezer binnen te halen.’ Zegt degene die dat wel nodig acht om zijn omstreden kandidate binnen te houden. Zo’n politicus is een blamage voor de hele politiek en in het bijzonder voor de linkerflank waar hij hoog van de morele toren blaast.

Partijpropaganda

In het land waar ik geboren ben, destijds een dictatuur, las je in kranten en tijdschriften vrijwel alleen partijpropaganda. Wilde je iets over de werkelijkheid te weten komen, dan moest je alle mededelingen omkeren tot je precies het tegenovergestelde las. Dan kwam je in de buurt van herkenbare zaken. Pijnlijk om in het vrije Nederland soms precies hetzelfde te moeten meemaken.

Het ’verbindingsplatform’ Nieuw Wij publiceerde eind februari een hagiografisch interview met Kauthar Bouchallikht. Geen spoor van uitleg daarin over waarom ze bij de Moslimbroeders ging en hoe het komt dat ze plots afstand neemt van het gedachtegoed dat ze eerst ontkende te hebben herkend. Bouchallikht suggereerde wel dat mensen die moeite met haar hebben aan zelfonderzoek moeten doen.

“Aantijgingen”

Dit was een antwoord op een vraag over reacties op haar hoofddoek en religie. De interviewer en de politica in spe negeerden het feit dat de ophef niet daarover ging, maar over haar ontkenningen en verdraaiingen. Voorts repte ze over ’aantijgingen die ik kreeg’. Zo wordt Brendel´s journalistieke onderzoek opnieuw gedegradeerd tot valse roddel. Dat serieuze media de feiten van Brendel checkten en overnamen, meldt de droomkandidate van Klaver niet. Voor wie haar wil leren kennen, heeft Bouchallikht een tip: ’Ze kunnen kijken naar wat ik de afgelopen jaren gedaan heb en met wie ik heb samengewerkt.’

Laat dat nou net zijn wat Brendel deed en doet. Deze week kwam hij met een nieuwe onthulling: ze volgde mediatrainingen bij de aan de Moslimbroeders verbonden Turkse Sinan Wren Foundation. In 2016 als cursist en in 2019, een jaar voordat ze op de lijst van GL verscheen, als medeorganisator. De bestuurders van de SWF komen uit het Turkse netwerk van de Moslimbroeders en zijn bezoekers van Hamas-conferenties. Wie enig wetenschappelijk onderzoek of veiligheidsrapporten over de Moslimbroeders gelezen heeft, weet dat de organisatie altijd bedekt blijft en haar leden of activisten ontkenning als communicatiemodus adviseert. Maar Brendel onderzocht de achtergronden van SWF-bestuurders en hun bedrijven en organisaties en kon alles terugvoeren op de Moslimbroeders. Hetzelfde geldt voor het Engelse filiaal van de SWF. Zal deze nieuwe onthulling tot iets leiden? Klaver gaat heus niet juist nu een bom in zijn eigen partij laten ontploffen omwille van transparantie en integriteit. De resterende tijd tot de verkiezingen wacht hij af, naarstig hopend dat het nieuws overwaait.

Leugenaars en halvegaren

Maar de zaak Bouchallikht gaat over meer dan een vergiskandidate. Die legt een hardnekkig patroon bloot waar links Nederland, dat zich het morele gelijk aanmeet, geen afscheid van neemt. Gaat het om “islamistisch” extremisme, dan komt allereerst de ontkenning van de ernst ervan. Terroristen, bommenleggers en de beulen van IS lust niemand. Maar de ideologie waaruit het geweld voorkomt, wordt liever gebagatelliseerd en gereduceerd tot marginaal en behapbaar armoede- of discriminatieprobleem. Dat is het niet. Daarnaast is er de behoefte om critici en onderzoekers van de islamisering als leugenaars en halvegaren te framen. In de hoop dat ze zwijgen. Reuze progressief, hoor. De stilte die daarop volgt, is nog kwalijker. Vrijwel het gehele progressieve electoraat, ook de achterban met bestuurlijke macht en maatschappelijk gezag, steekt de kop in het zand. Kennelijk verkieslijker dan voor linkse misstappen dezelfde meetlat te hanteren als voor rechtse. Desinformatie, ontkenningen, verdachtmakingen, en het beschermen van extremisten lijken acceptabel en zelfs goedgekeurd in die kringen. Zelfonderzoek, ho maar. Geen wonder dat dit mensen aantrekt die ook voor de Moslimbroeders vielen.”

Bron:
De Telegraaf
(Premium-artikel)

Met dank aan “Blaffertje”

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

10 reacties op Klaver is blamage voor hele politiek

 1. top of flop zegt:

  GroenLinks heeft veel rapaille in haar gelederen.

  Geliked door 1 persoon

 2. Pingback: Klaver is blamage voor hele politiek | eunmask

 3. Marco zegt:

  Bijna de hele politiek is een blamage voor de mensheid!

  Geliked door 2 people

 4. Scarlatti Bombatti zegt:

  Het BLIJFT t zelfde!
  Men BLIJFT t gore #DemRATtuig niet serieus nemen en dat is n ernstige ONDERSCHATTING! ‘MEN zóu toch onderhand GELEERD kúnnen hebben v h verleden en zien dat die linxe sociopaten/psychopaten kennelijk steeds de overhand hebben en zie eens wat een ongegeneerde obeschoftheid zij ten toon spreiden…

  ook DIT zich herhalende, STUPIDE èn LAFFE gedrag vd ‘rechtsen’ zal ik ze maar even noemen voor het gemak, doet me denken aan die krokodil die steeds maar gevoed wordt in de hoop dat t beest uit dankbaarheid zijn voerders niet verorbert…

  Ik heb hoop (de ijdele natuurlijk) dat dat helaas niet het geval zal zijn, want die linksen wrdn steeds machtiger omdat de rechtsen te beleefd en te schijtlijsterig zijn…

  De 1e klap is nog altijd n daalder waard, en je kunt beter alsnog beginnen met die klap uit te delen dan je er al bij neer te leggen…

  Maar goed, ik heb gemakkelijk praten, ik ben een ouwe pc tijger v 71… helaas niet meer in staat een Burger Arrest uit te voeren, maar ik kan wèl bij t Volks Tribunaal plaats nemen, dan HOP à la pelosi, met de hamer! En OFF to the dungeons!

  Geliked door 1 persoon

 5. Julia zegt:

  Vergeet ook VVD, CDA, D66 niet dat is de grootste blamage van de laatste jaren en gevaarlijk voor onze samenleving.

  Geliked door 1 persoon

 6. Rinus zegt:

  Kunnen we bij deze partij niet beter van BruinLinks spreken?

  Geliked door 1 persoon

 7. bozeoudeman zegt:

  Dat islamieten proberen te infiltreren in het westen lijkt mij logisch zij willen de wereld overheersen wat niet logisch is zijn al die westerse idioten die niet willen inzien dat zij zelfmoordenaars zijn die ook nog eens alle Europeanen die wel nadenken wensen te vermoorden.

  Geliked door 1 persoon

 8. Julia zegt:

  Klaver wie is dit onopgeleide projectiel hooguit goed genoeg om zijn eikeltjes pyjama blijven dragen en met zijn kindertjes zoals een Groen Linkse daar voorkeur aan geeft met zijn bakfiets men kindertjes de grachten van Amsterdam door te fietsen. Deze nietszeggende linkse idioot heeft geen enkele toegevoegde waarde voor onze samenleving. Wat is tegenwoordig het gemiddelde niveau van een politicus nou kijk naar de reeds bezette blauwe zetels niet veel soeps en weinig know how. Kijk en lees het aantal grote flaters, miljardenverspilling en blunders.

  Like

 9. Pingback: 20210306 Over waarheid en leugen – Home

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s