Strijd om vrijheid, rechten en zelfbeschikking

(Door: Kornelia Kirchweger – Vertaling: E.J. Bron)

FPÖ-politicus Roman Haider bij Trump-conferentie

Roman Haider, Europarlementariër van de FPÖ, zat er middenin en was enthousiast: vorige week zondag vond in Orlando (Florida) de jaarlijkse internationale conferentie van conservatieve politici (CPAC) plaats. Trump hield daar een vlammende rede en rekende af met het radicale socialisme van president Joe Biden. “Bij de conferentie heerste een ongelooflijk enthousiasme, Trump-fans kampeerden voor het conferentiegebouw. Patriot is daar geen scheldwoord, maar een begrip van eer”. Hij zou de rede van Trump persoonlijk meebeleefd hebben.

Gescheld door zalmroze blad

Trump sprak daarin van een historische strijd van Amerika om zijn toekomst, cultuur, zijn welvaart en de identiteit van de Amerikanen. Dat alles zou als nooit tevoren nu op het spel staan. Weer terug in Brussel werd de deelname van Haider aan de conferentie op de gebruikelijke ondermijnende manier door een zalmroze blad becommentarieerd. Er was o.a. sprake van selfies met andere rechtse afgevaardigden bij de rede van Trump – zonder zich te houden aan de afstandsregels –, vertelde Haider en plaatste dat ook op Facebook. Daarvan niet onder de indruk schetste hij in een telefoongesprek met “Wochenblick” zijn persoonlijke indrukken uit Florida.

Het kan ook zonder lockdown

Daar vond de conferentie namelijk plaats, omdat in Washington (Democraten), waar de conferentie normaal gesproken plaatsvindt, de lockdown heerst. Dus week men uit naar Florida, waar alles open is en waar de Republikeinse gouverneur Ron DeSantis inzet op eigen verantwoordelijkheid en de handhaving van de hygiënemaatregelen. Desondanks zouden de coronacijfers niet slechter zijn dan in landen met een lockdown, bericht Haider. “Onze regeringen – in Oostenrijk en in de rest van Europa – kunnen daar nog iets van leren”. Men zou ook zonder lockdown en zonder de economie en arbeidsplaatsen te vernietigen een goede balans tussen bescherming van de gezondheid en de bescherming van de vrijheid en de normaliteit kunnen bereiken, is Haider overtuigt.

Trotse patriotten

En precies deze wens naar zelfbeschikking en vrijheid zou hij overal hebben vastgesteld, vertelde hij. Hij zou veel interessante mensen ontmoet hebben, zowel politici als doorsnee Amerikanen. Eén ding zou hem daarbij positief zijn opgevallen: de Amerikanen willen hun dagelijks leven niet door de staat laten bepalen, ze komen op voor hun vrijheid, voor hun land en hun rechten en verdedigen dit ook. De bekentenis een “patriot” te zijn, zou daar niet bedenkelijk zijn – integendeel: “Het is een begrip van eer waarvoor men zich niet hoeft te verstoppen”, zei Haider.

Belangrijke netwerkvorming

Haider was op uitnodiging van de CPAC, officieel als Europarlementariër, op de conferentie aanwezig. De reis zou zijn afgesproken met het Europees Parlement onder inachtneming van alle formaliteiten, ook de daarbij behorende coronatests. Het zou tot de taken van een Europarlementariër behoren om een netwerk te vormen met verschillende persoonlijkheden en instituties in de hele wereld. De conferentie zou de ideale gelegenheid geweest zijn om van gedachten te wisselen met vertegenwoordigers en ondersteuners van de “Grand Old Party” (Republikeinse Partij), zei de afgestudeerde econoom Haider, die sinds juli 2019 de FPÖ in het Europees Parlement vertegenwoordigt.

Bron:
wochenblick.at
Door: Kornelia Kirchweger

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

5 reacties op Strijd om vrijheid, rechten en zelfbeschikking

 1. ronjaspers zegt:

  De corona is een hoax,het is een wereldwijde staats/machtsgreep.Het afpakken van onze mensenrechten en vrijheden en het slopen van de economieen.Tevens een genocide op de wereldbevolking met de dodelijke corona vaccinazi,s,hitler en de nazi,s hadden soortgelijke plannen.

  Geliked door 1 persoon

 2. Ravian zegt:

  De enige werkelijk relevante vraag is of ze bij de komende verkiezingen fraude zullen kunnen voorkomen, daar staat en valt namelijk alles mee, en dat plaatje ziet er volgens mij niet best uit.
  Een van de grote nadelen van democratie is namelijk dat je deze maar één keer kunt kwijtraken, en volgens mij is dat dus bij de afgelopen US verkiezingen gebeurt.
  Vanaf nu keurt daar dus de (Demoratten) slager zijn eigen vlees…
  En als dat zo is dan gaan alle volgende US verkiezingen enkel toneelspel vóór de bühne wezen.

  Like

  • ronjaspers zegt:

   Ravian.Bij de laatste landelijke verkiezingen in nederland,ongeveer 4 of 5 jaar geleden zijn bij verschillende stemlokalen PVV stembiljetten in afvalcontainers gevonden.Als stemmen eerlijk zou verlopen had de elite het wel afgeschaft.

   Like

   • Ravian zegt:

    Ons hele “coalitie” systeem is ontworpen om voor de bühne een rookgordijn op te trekken zodat achter de bühne het land door de elite geregeerd kan worden.
    En dat is nog nooit eerder zo duidelijk gemaakt als nu door Rutte & Co.

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s