Texas en Mississippi beëindigen lockdowns en mondkapjesplicht

(Door: Kornelia Kirchweger – Vertaling: E.J. Bron)

De door Republikeinen geregeerde Amerikaanse staten Texas en Mississippi kondigden begin deze week de opheffing van de mondkapjesplicht en de volledige opening van de winkels aan. Men zou weer naar de normaliteit moeten terugkeren, zeiden de verantwoordelijke gouverneurs. De Amerikaanse president Joe Biden bekritiseerde dit als “grote fout” en als “denken van Neandertalers”.

Het kan ook zonder lockdown

In de twee Amerikaanse staten South Dakota en Florida was vanaf het begin van de pandemie geen sprake van lockdowns of andere beperkingen. Dat werd enorm bekritiseerd door de Democraten. South Dakota heeft in de afgelopen 30 dagen minder Covid-19 gevallen per miljoen inwoners gehad dan de door Democraten geregeerde staten Californië, New Yotk, New Jersey en Pennsylvania, waar de strengste lockdowns bestonden.

Texas zet in op verantwoording van de burgers

Uit Texas en Mississippi was te horen: Covid-19 zou weliswaar niet verdwenen zijn, maar met het oog op genezende mensen, vaccinaties en een dalend aantal ziekenhuisverblijven zouden ingrepen door de staat niet meer nodig zijn. De gouverneur van Texas, Greg Abbott, maakte duidelijk: hygiëneprincipes zouden blijven, maar een ieder zou voor de eigen veiligheid en die van de anderen verantwoordelijk zijn. Ondernemingen en gezinnen bepalen weer hun eigen lot.

Volgens laboratoriumtests zijn bijna 2,5 miljoen inwoners van Texas weer genezen. Volgens gezondheidsautoriteiten is het daadwerkelijk aantal genezingen vier tot vijfmaal zo groot dan het aantal dat positief getest en weer gezond is. Wiskundig gezien zou dit betekenen dat meer dan 10 miljoen van de inwoners van Texas genazen van Covid en zodoende aantoonden dat ze de ziekte konden overmeesteren, zei Abbott. Texas heeft bijna 29 miljoen inwoners. Mocht het aantal Covid-patiënten in de ziekenhuizen buitenproportioneel toenemen, dan kunnen districtrechters geschikte maatregelen nemen.   

Mississippi: einde aan de betutteling

Tate Reeves, de gouverneur van Mississippi, heeft eenzelfde mening. Hij twitterde: “Het is tijd. Het aantal gevallen in de ziekenhuizen is gedaald, vaccinaties worden snel verdeeld.” De mondkapjesplicht eindigde woensdag en geldt voorlopig tot eind maart. Een ieder zou zelf kunnen beslissen om extra voorzorgsmaatregelen te nemen. De versoepeling zou de staat meer arbeidsplaatsen en economisch herstel opleveren. De voorschriften tot nu toe, die ingrijpen in het leven van de mensen, zouden het ergste maar ook het enig mogelijke geweest zijn. Men zou nu inzetten op de vaccinatie, de harde hand van de regering zou niet meer nodig zijn.

Connecticut volgt

Ned Lamont (Democraat), de gouverneur van Connecticut, treedt afwachtend op. De mondkapjesplicht blijft, maar de capaciteitsgrenzen in de meeste winkels en ruimtes voor bijeenkomsten inclusief kerken worden opgeheven. In restaurants mogen tot 8 mensen aan een tafel zitten. In privéwoningen mogen 25 personen bij elkaar komen, buiten 100 personen. Bij commerciële bijeenkomsten 100 personen binnen en 200 personen buiten. Reisaanwijzingen van de staat zijn vanaf nu aanbevelingen.

Bron:
wochenblick.at   
Door: Kornelia Kirchweger

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

13 reacties op Texas en Mississippi beëindigen lockdowns en mondkapjesplicht

 1. Dr. Heinz zegt:

  Socialisten weten niet, wat er in de maatschappij afspeelt.
  Socialisten leven in hun eigen, bedachte wereld.
  Socialisten zijn een gevaar voor eigen land, en eigen volk.
  Die socialist Biden weet niet eens wat voor dag dat hij leeft, en welk jaar het is.

  Geliked door 4 people

  • Yvonne zegt:

   Dat weten ze hier ook niet o.a Rutte en de Jonge
   Al naar de kapper geweest Rutte? Zeker de Kappers open laten gaan omdat je zelf hoognodig moest en je het niet kon maken om stiekum geknipt te worden en dan eerdaags weer de kapsalons laten sluiten
   Ze moeten een voorbeeld aan Texas nemen, we willen onze vrijheden terug,maar dat mag natuurlijk niet van die Schwab en Merkel ,en die avondklok Ben ik en vele anderen met mij neem ik aan spuugzat
   Ik kon pas weer eens niet slapen en ben half 5 in de ochtend mijn vuil weg gaan gooien,zaten ook nog eens de containers vol ,het wordt hier steeds meer een tering zooi

   Like

  • Nachtkaarsje zegt:

   Biden is geen socialist. Biden is een demente oude man die vanwege zijn opgebouwde bekendheid in vroeger jaren nu misbruikt wordt door mensen die aan de touwtjes trekken.

   Like

  • koosv8 zegt:

   Leeft? Zet hem maar op. Ik denk niet dat er veel verschil te zien is, alles wordt toch al voor hem uitgestippeld. En de waardeloze “MAINSTREAM MEDIA” ZAG DAT HET GOED WAS. Dus laat deze No show Joe liever zo min mogelijk zien

   Like

 2. Bob zegt:

  Socialisten (NSB) willen af van de
  dure zieke mens en geven een
  onvrijwillige euthanasie(vaccin).
  Darwin stelde dat sterkste overleven
  in de natuur.
  Covid 19 gecreeert om de zwakkere
  opzettelijk uit te roeien.
  Dit kan je vergelijken met de moord
  op minder valide mensen uit de
  nazi tijd.

  Like

 3. Cathja zegt:

  Gelukkig bestaan er nog staten waar het gezonde verstand de boventoon voert. Laat mensen vrij en zelf bepalen hoe ze willen leven, uiteraard met in achtneming van de fatsoensregels. Decennia lang hebben mensen zelf richting gegeven aan hun manier van leven, zonder al teveel overheidsbemoeienis. Volgens mij ging dat prima.

  Ook in Nederland moet de deur van het slot, want de burgers willen weer samen zijn, kunnen winkelen, van de natuur genieten, zonder dat alles afgesloten wordt, vanwege ‘drukte’. Er wás geen killervirus, er ís geen killervirus en er kómt geen killervirus.

  Als je leest wat Ab Osterhaus er inmiddels weer uitkraamt, zoals: ‘we moeten alweer rekening houden met de a.s. winter. Het virus zou zómaar weer de kop op kunnen steken…..!’
  Je zou die kerel toch het liefst van de buis af slaan? Ik begrijp niet dat die lui steeds opnieuw worden uitgenodigd in praatprogramma’s. Ze draaien telkens dezelfde riedels af, want nieuwe feiten hebben ze niet.
  En laat Jaap van Dissel ook maar eens thuis blijven. Ik heb mijn buik meer dan vol van deze onheilsprofeten! De overheid moet eens te rade gaan bij de mensen die écht verstand van zaken hebben, zoals Prof. Pierre Capel, want die weet hoe het echt zit.

  Maar die moeten ze niet, want die vertelt DE WAARHEID……!

  Like

 4. Knalkopje1 zegt:

  Ondertussen komen virologen als Ab Osterhaus op een prachtig idee: coronamaatregelen gebruiken tegen griep. Dat is waar ik vanaf het begin de grootste angst heb gehad, met het virus was ik wel voorzichtig, het niet opzoeken en waar het verstandig is de regels toepassen. Het is waar, je kunt de griep inderdaad bestrijden met bijvoorbeeld de 1,5 m maatregel, die ik afgronddiep haat; mondkapjes zullen ze ook wel aantrekkelijk vinden. Als Rutte en zijn bende dit overneemt, zijn we definitief onze vrijheid voor altijd kwijt. Lang leve het gezondheids-fascistische Koninkrijk der Nederlanden en houd 1,5 m afstand van je geliefden, altijd en overal, anders….!! Zie:
  https://www.dagelijksestandaard.nl/2021/03/virologen-praten-ons-angst-aan-met-gerichte-maatregelen-ook-griepdoden-voorkomen-kunnen-worden/

  Like

 5. Bas zegt:

  Like

 6. Bas zegt:

  Ondertussen,
  Waarom test Biden geen illegale migranten voor het Coronavirus?

  In minder dan een maand onder Biden is het aantal mensen dat illegaal het land binnenkomt meer dan 6000 per dag – dat is zes keer het crisisniveau zoals vastgesteld door het Obama-team.

  Waarom test Biden geen illegale migranten voor het Coronavirus? – RAIR
  Het openen van de grenzen voor potentiële criminelen, terroristen of individuen die besmet zijn met een ziekte is een klap in het gezicht van alle Amerikanen …
  rairfoundation.com

  Like

 7. Bas zegt:

  Ondertussen in Portland

  Portland, Oregon. Is een sloppenwijk uit de eerste wereld.

  Pogingen om uitgestrekte kampementen op te ruimen zijn tegengehouden door militante, soms gewelddadige oppositie van extreemlinkse activisten & #antifa.
  Hun doel is om eigendommen te devalueren om gentrificatie “ongedaan te maken”. https://youtube.com/watch?v=-H_oXY3BPAA

  Like

 8. Bas zegt:

  WASHINGTON, DC-
  Biden:
  “Ik beantwoord graag vragen, als dat is wat ik zou moeten doen, Nance?”

  Video opgedoken van livestreaming-conferentie met president Biden, waar de snel wordt afgebroken voordat huisdemocraten hem vragen kunnen stellen.

  Like

 9. Bas zegt:

  Dit kan écht niet…

  Like

 10. Pingback: Texas zonder corona lockdown: Recordaantal minder nieuwe besmettingen! | E.J. Bron

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s