Van ketel naar warmtepomp: € 40.000,-

(Door: “Cultuur onder Vuur”)

De overstap van gasketel naar warmtepomp is peperduur. Huiseigenaren moeten zich voorbereiden op een uitgave van gemiddeld zo’n € 40.000,-, niet alleen voor de warmtepomp, maar ook voor de bijkomende isolatiekosten. Dat heeft het Economisch Instituut voor de Bouw (EIB) becijferd. Meer dan de helft van die investering is bovendien niet terug te verdienen door een lagere energierekening. Voor de huiseigenaar dus puur verlies.

Lees verder>>>

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

9 reacties op Van ketel naar warmtepomp: € 40.000,-

  1. Bas zegt:

    We zijn toe aan een nieuw gasfornuis, maar ik durf er momenteel geen te kopen vanwege dit ‘van het gas af’ gedoe.

    Like

    • Ravian zegt:

      Ik heb hetzelfde probleem.
      Als je er echter in België eentje koopt krijg je er normaal twee brander sets bij; eentje voor aardgas en eentje voor flessengas.
      Als ze dan het gas afsluiten wissel je gewoon de branders en zet je er een fles gas naast.
      Mijn oma had vroeger twee van die flessen onder het aanrecht staan, waarvan eentje de “reserve” was.
      Maar voor de veiligheid kun je ze beter aan de andere kant van de gevel (buiten) parkeren (of in een naar buiten geventileerde kast binnen).
      En mocht je Nederland dan alsnog een keertje beu zijn (dikke kans) dan verhuis je de hele handel gewoon mee.
      Flessengas kun je overal ter wereld krijgen.

      Like

  2. Joannes den Hollander zegt:

    De overheidsdwang met zijn torenhoge kosten werken alleen maar averechts en drijven, zeker de mensen met de wat smallere beurs tot wanhoop. Uitgeleefde 5e hands kachels met slechte rendementen worden dan ook massaal voor enkele tientjes aangekocht via Marktplaats. Alles wat brandt, zelfs plastic, stoken ze dan ook op als tegenhanger van de bizar hoge energiebelasting. De grote massa is er niet mee opgegroeid en dat ze onkundig zijn ruik je dan ook duidelijk als je s’-avonds door de straten loopt. Noodgedwongen wordt de tijd ruim 100 jaar teruggedraaid. Weliswaar ongewenst, maar wel begrijpelijk.

    Like

    • Nachtkaarsje zegt:

      Wacht maar tot de bomen in de wijk gekapt gaan worden. Aan kou ga je dood. Linkse deugmensjes begrijpen dat niet zo goed. Vandaar het plan om al het voorgaande schoolgeld over 40 jaar van de meeste leerlingen terug te vorderen. Het is gebleken dat het totaal zinloos besteed geld was. 😀

      Like

  3. Andre zegt:

    Moet je de mensen vragen hoe het was met de warmtepomp en de oerhollandse code rood beetje sneeuw beetje vorst hahaha als je de deur open doet is alle warmte weg en duurt het een uur voor alles weer op temperatuur is. Doe de storingsgevoeligheid van deze meuk er nog bij en je smacht weer terug naar je gas CV.

    Geliked door 2 people

  4. bobzelf zegt:

    JA,……WANT IN UKRAINE , VOORDAT ZE RUZIE ZOCHTEN MET “”THE AGRESSOR ”

    BETAALDEN WIJ IN KIEV UKRAINE 6 uhv ,ukraine “”grivnha voor 1 cubic meter GAZZZZZ

    DUS EURO 0.18 cent …. WHAHAHAHAHAHAHA

    en we gebruikte soms wel 6 cubic meter GAZZZZ

    DUS MOESTEN WE WEL EURO 1.08 Afrekenen , snappu ,

    JA .EN DAT IEDERE MAAND HE ???

    allemaar door the agressor , de nare buiurman dus

    ALLEMAAL GEREGELD DOOR DIE SLECTERIK , DIE TYPHUS LUL

    DIE MOORDENDE PUTIN , , THE novichok vergif specialist

    vreeselijk, we hate him

    whahahaha

    en toen was er koffie

    LEUK HE, ALS JE IEMAND KENT DIE DAAR EEN JAARTJE OF 10 ROND HOBBELDE

    WHAHAHAHA

    OME BOBZELLUF

    Geliked door 3 people

  5. M. zegt:

    Men liet u bezuinigen op stroom en gas zodat men de prijs kon verhogen zodat u nog meer moest bezuinigen om het een beetje betaalbaar te houden, waarna men de prijs weer kon verhogen.
    Zodat u men u uiteindelijk voor 300 gulden in de maand kou kan laten lijden, waar u voorheen voor 40 gulden elke dag het zweet op uw dobber kon hebben.
    U zult niets hebben maar gelukkig zijn ….en zo is het ook …..wie wil er nou niet rillen van de kou of doodvriezen tijdens een strenge winter voor een hoop geld?
    Iedereen staat te trappelen van ongeduld toch ?

    Maar men vind dat u nog niet genoeg zit te rillen en de strijders tegen uw werkelijke vrede die men bij massa’s binnen haalt moeten ook eten dus moet iedereen aan de dure warmtepomp waar je bij echte kou niets aan hebt.
    Bij een koude winter betaal je je scheel of vries je dood omdat je veels te dure warmtepomp de geest geeft.
    Maar geen nood van niets word je erg gelukkig volgens de zwendelaars en dan offeren zij zich wel op om zich over alles te ontfermen zodat u gelukkig blijft met niets.

    Afgelopen flutwintertje waarbij de sneeuw zelfs nep was is wel gebleken dat er nog veel mensen doodgevroren zijn door die groene waanzin laat staan als er een langere winter komt dan is het leed niet te overzien.
    En leed zijn ze gek op, vandaar dat u allemaal aan de pomp moet en andere opgedrongen groene waanzin met een vervelend prijskaartje.

    Men kan u warm laten zitten met spotgoedkoop gas maar men laat u liever voor een hoop geld verrekken van de kou of doodvriezen.
    Men geeft nou eenmaal veel om u en ze willen niet dat u ellende tekort komt.
    Net zoals men uw vrijheid kan terug geven en de wereld niet hoeft te slopen door corona met bestaande geneesmiddelen te genezen.
    Maar men verkiest het afnemen van de vrijheid, het laten isoleren en afsterven van mensen en het slopen van het land, het martelen van kinderen met wattenstaven en het opdringen van slecht geteste experimentele spuiten die geen vaccins zijn, maar wel zo genoemd worden.
    Omdat ze dan wat makkelijker op te dringen zijn zonder lastige regels en wetjes die de burgers beschermen.

    U ziet wel, ze hebben alleen maar goede bedoelingen die nobele ridders.
    Met zichzelf dan voornamelijk.

    Gelukkig geven ze u nog wel de illusie dat u ze weg kan stemmen door uw stem in de vuilnisbak te gooien.
    Is toch nog iets…….. al pakken ze die illusie na de verkiezingen wel weer af want men wil niet dat u verwend raakt ……..en dat u de ellende van de agenda zal mislopen.
    Ze willen u niet tekort doen.

    Geliked door 3 people

  6. Ravian zegt:

    Gemiddeld 40.000 Euro? Laat me niet lachen. Dit is “warmtepomp” propaganda.
    Voor mensen die niet in een modern huis wonen, minstens half Nederland dus, gaat dit 100.000+ Euro kosten.
    Daarna kunt u dan gedurende de winter de hoofdprijs betalen om in een koud huis te zitten, warmtepompen krijgen een huis bij vrieskou namelijk gewoon niet warm gestookt.
    Elektrisch bijstoken gaat dan vervolgens enkel voor gefortuneerd Nederland een optie wezen, en al helemaal als “duurzaam” straks de elektra prijs minimaal verdrievoudigd heeft.
    En tot slot woont u dan het hele jaar in een 100% geïsoleerd huis, wat dramatisch slecht is voor de gezondheid.
    Ik stel voor dat we Edje “feest voor de portemonnee” Nijpels eens diep laten bukken en hem zo’n warmtepomp anaal inbrengen, voordat we hem gehuld in pek en veren het land uit jagen.

    Like

Plaats een reactie