China in de linkerbaan: Zonder goedkope producten verarmen Europa´s consumenten

(Door: Kornelia Kirchweger – Vertaling: E.J. Bron)

EU voert opnieuw wanhopige schijngevechten

China is zonder twijfel een wereldmacht. Met zijn mix van communisme, kapitalisme, consequente lange termijnstrategie, een leger goedkope arbeidskrachten en zijn waardeschema heeft het land het Westen overrompeld. Dat heeft dit, uit eigenbelang, toegestaan en is nu de controle kwijt. Het Europa-bezit van China is indrukwekkend, het zijderoute project zal voor meer verrassingen zorgen.

China koopt half Europa op

China bezit in Europa o.a. de Italiaanse bandenproducent Pirelli, de Ierse vliegtuigleasing onderneming Avolon, het Duitse Kuka-industrierobotten-AG, het Scandinavische Volvo Personvagna AB, het Zwitserse energieconcern Addax Petroleum en de pesticidenproducent Syngenta AG. Daimler AG voor meer dan 14%. Luchthavens, zeehavens en windparken in minstens negen landen en meer dan 10 professionele voetbalclubs. Tientallen kantoorflats in de beste delen van Londen. In Frankrijk heeft het Chinese concern Fosun, dat ook ClubMed bezit, aandelen in de skiliftexploitant Compagnie des Alpes.

Daarbij nog ontwikkelingen op het platteland: de $ 24 miljard kostende kerncentrale Hinkley Point C werd voor een derde deel door China gefinancierd. Buiten Parijs is China mede-exploitant van een $ 4 miljard kostend winkelcentrum. Sinds vorig jaar speelt China, met de dochteronderneming van Huawei, “HiSilicon”, mee in de hoogste divisie globale halfgeleiders. De door Brussel koste wat het kost geforceerde elektrische mobiliteit zal eveneens weldra door China gedomineerd worden.

Toekomsttechnologie uit het Rijk van het Midden

China levert niet alleen de accu´s, maar bouwt eigen elektrische auto´s, die iedereen hier zich ook kan veroorloven. Van de belangrijkste grondstoffen verzekerde Peking zich al lang in Afrika en Latijns-Amerika. De immense stroombehoefte wordt daarna door atoomkracht gedekt, want op de zon alleen kun je niet vertrouwen. Bill Gates heeft de lekkernij al geroken. Met zijn onderneming “TerraPower” zal de nucleaire energie een “schone” comeback vieren. Ook China bouwt uit en wil kernreactoren in Roemenië en Bulgarije bouwen.

De EU probeert ondertussen met vriendelijke investeringscontracten Europese ondernemingen op de Chinese markt te brengen – met de focus op de verwerkende branche. Deze is goed voor meer dan de helft van de totale EU-investeringen in China, waarvan 28% automobielindustrie en 22% grondstoffen. Het akkoord moet nog geratificeerd worden. In de “zijderoute” zijn duizenden projecten gebundeld, die China´s belangen betreffende de op- en uitbouw van intercontinentale netwerken qua handel en infrastructuur met meer dan 60 andere landen in Afrika, Azië en Europa dienen.

Daarvoor stelde China projectdeelnemers $ 124 miljard in het vooruitzicht. Aan de topontmoetingen van het zijderoute forum in 2017 en 2019 namen o.a. ook tientallen staats- en regeringschefs uit Afrika en Europa en duizenden vertegenwoordigers uit meer dan 100 landen deel. Tussen 2015 en 2019 ondertekende een serie Europese regeringschefs het zijderoute initiatief.

Racebaan naar Europa

De nieuwe zijderoute verloopt, vanuit China, over land en over zee. Over land tot aan Midden-Europa. Sinds 2017 werkt Italië aan dit project mee, dat een geschatte 60% van de wereldbevolking en 35% van de wereldeconomie omvat. De handel langs deze route zou weldra 40% van de wereldhandel kunnen uitmaken. Een groot deel over zee, waarover nu al meer dan de helft van alle containers in de wereld vervoerd worden. De route verloopt via Afrika door de Rode Zee tot aan de haven van Triëst, met spoorwegverbindingen naar Centraal-Europa en naar de Noordzee.

Er wordt een verbinding Turkije en Triëst gepland. Ook Wenen en Linz zijn ingebonden in de zijderoute. Vanaf 2025 zal bovendien de Brenner-tunnel de noordelijke Adriatische regio met de Zuid-Duitse regio verbinden. Uit voorzorg pachtte China de Griekse havenstad Piraeus uit voor de komende decennia en betaalt de regering daarvoor jaarlijks € 100 miljoen.

Nog eens honderden miljoenen euro´s dienen geïnvesteerd te worden in de haveninstallatie en bijbehorende projecten, zoals hotels. China leed met zijn ambities schipbreuk in de Kroatische haven Rijeka: de nagestreefde concessie van 50 jaar werd onder druk van de EU en de VS verijdeld. De regio is strategisch te belangrijk. China heeft ook de Portugese Vasco da Gama haventerminal in Sines op het oog.

Ineffectieve schijngevechten

Het zijderoute project dient ook militaire samenwerking te brengen en wereldwijde onderzoekactiviteiten met elkaar te verbinden. In het begin als onschuldig beschouwd, bestaan er nu bedenkingen vanwege “Dual-Use” (dubbel gebruik) voor de inzet op militair terrein. Op dit moment wordt bij Britse universiteiten en wetenschappers onderzocht of er gevoelige onderzoeksresultaten naar China getransfereerd werden.  

De meeste Europese regeringen beperken of verbieden nu ook de deelname van Huawei aan de invoering van de 5G-netwerken in hun landen. Groot-Brittannië voert op dit moment een mediaoorlog: van het Global China-TV-Network (CGTN) werd onlangs de uitzendlicentie voor Engeland ingetrokken. Het zou door de Chinese Communistische Partij gecontroleerd worden, zei men, en twee vermeende spionnen werden uitgewezen.

Daarop verbande China de Britse BBC. Daarvoor had de BBC kritisch bericht over de omgang van China met de islamitische minderheid van de Oeigoeren in de provincie Xinjiang en over het coronavirus.

Bron:
wochenblick.at
Door: Kornelia Kirchweger

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

7 reacties op China in de linkerbaan: Zonder goedkope producten verarmen Europa´s consumenten

 1. Ravian zegt:

  “Van de belangrijkste grondstoffen verzekerde Peking zich al lang in Afrika en Latijns-Amerika.”

  Toen de blanken dit soort dingen deden had men daar geen goed woord voor over, maar nu de (communistische) Chinezen het doen is het opeens bon ton.
  Hypocriet noem je zoiets, en links is er vol van.

  Verder komt het er op neer dat China nu met van het westen gestolen geld het westen opkoopt.
  En dankzij Corona, wat we niet het China-virus mogen noemen, staat de halve westerse wereld momenteel voor een appel en een ei te koop, surprise surprise.
  Vroeger verklaarde je landen die zo iets flikten gewoon de oorlog.
  Trump is (helaas) de enige die zich daarvan bewust is, maar trekpop Joe Biden gaat nu weer zoete broodjes met Peking bakken (die zijn zakken in het verleden goed gevuld hebben).

  En de Europese consumenten verarmen overigens helemaal niet door een gebrek aan goedkope Chinese producten.
  Voor Chinese producten geld namelijk in het algemeen dat goedkoop duurkoop is.
  Wat de Europese consumenten echt verarmt is de EU.

  Geliked door 1 persoon

 2. Marc zegt:

  “De meeste Europese regeringen beperken of verbieden nu ook de deelname van Huawei aan de invoering van de 5G-netwerken in hun landen.”

  Desalniettemin waarschuwde de Amerikaanse ambassadeur Pete Hoekstra in 2019 en 2020 voor de Chinese macht.

  “Chinese bedrijven werken nauw samen met de Chinese regering. Wil je dat zulke bedrijven de controle hebben over systemen die veel persoonlijke informatie bevatten, en waar uiteindelijk ook gegevens doorheen stromen die belangrijk zijn voor de nationale veiligheid?”
  ““Op de lange termijn is het probleem dat hier geen sprake is van eerlijke concurrentie. Huawei is goedkoper dan het Amerikaanse Cisco of Ericsson uit Zweden. Dat is logisch, want de Chinese overheid subsidieert Huawei om concurrerende bedrijven te gronde te richten. China wil de markt voor snel mobiel internet in handen krijgen. Als er dan een opvolger van 5G komt, zijn Chinese bedrijven de enige die het kunnen ontwikkelen.”
  “Stel je voor dat de systemen die daar weer op volgen alleen werken via Chinese telecomapparatuur. Dat zou de Chinese regering onvoorstelbare economische macht geven. Beijing heeft dan een vinger in de pap bij allerlei innovaties en producten van bedrijven in andere landen. Het zal ook de nationale veiligheid raken. Militaire wapensystemen, ruimtevaart en de apparatuur van inlichtingendiensten zijn allemaal afhankelijk van digitale communicatie.”Trouw 20 maart 2019

  “Er speelt nog een andere kwestie tussen de VS en Nederland: de exportvergunning van chipmachinefabrikant ASML naar China. De VS willen niet dat China een volwaardige chipindustrie ontwikkelt en vrezen dat de technologie van ASML wellicht voor militaire doeleinden wordt gebruikt. Nederland heeft de exportvergunning al een jaar in beraad.” AD 22 juni 2020

  Desondanks gaat staatsbedrijf KPN met 5G in de slag. Zo is op hun site het volgende te lezen:
  “Maar 5G gaat verder. Zo wordt 5G ook belangrijk voor veiligheid, zorg, landbouw en alle andere sectoren waar een snelle reactietijd van machines van levensgroot belang is.”

  Dus daar zijn we dan lekker mee!

  Like

  • Ravian zegt:

   Ja, China houd zich, buiten met de grootschalige diefstal van intellectueel eigendom, ook met op grote schaal door de staat gesponsorde valse concurrentie bezig.
   Daarom hadden ze China ook al heel lang geleden de WTO uit moeten trappen.
   Maar er waren uiteraard de nodige globalisten die financieel lekker op dit Chinese criminele gedrag mee liften.
   En de reden achter 5G is echt niet dat Jan Lul dan zijn plaatje in plaats van in 0,1 seconde in 0,01 seconde kan downloaden.
   5G is nodig om een netwerk met miljoenen HD camera’s te kunnen creëeren, om de bevolking continue te kunnen controleren.
   Das ook de reden dat we vanaf nu allemaal anderhalve meter van elkaar af moeten blijven, anders kan de positiebepaling (smartphone) van 5G niet meer zien wie wie is.
   Big brother is watching you…
   En bij de EU(SSR) krijgen ze daar allemaal een harde plasser van.
   Ondertussen verwerft China dan, middels achterdeuren in het systeem, de wereldwijde controle over alle communicatie.
   Een Trojaans paard noem je zo iets.

   Like

 3. Sobieski zegt:

  China gaat slinks te werk.
  – Voorzichtig, op discrete en indirecte wijze de oude resentimenten van de islamitische wereld tegen de judea-christelijke wereld uitspelen, om zo als lachende derde de dans te ontspringen wanneer het westelijk halfrond in de brand vliegt als gevolg van die tegenstelling.
  – De “Derde Wereld” tegen het “rijke” Noorden (incl Rusland en Japan) uitspelen, en vervolgens de arme landen in Afrika en Zuid-Amerika aan zich binden vanwege de -grondstoffen.
  – Het Westen tegen Rusland uitspelen, en Rusland (dat daarna geen keuze meer heeft) ook aan zich binden, ook vanwege grondstoffen.
  – De Angelsaksische landen tegen Japan uitspelen door (inderdaad bestaande) gemeenzame herinneringen aan WO II op te blijven halen, om zo een lokale bondgenoot van het Westen te isoleren en omsingelen, en op die manier ook de invloed van het Westen in de regio te ondermijnen.
  – Korea en Taiwan ook tegen Japan uitspelen dmv diezelfde exploitatie van historische herinneringen, om daarmee eventuele regionale oppositie te verzwakken.
  – De nucleaire dreigingspolitiek van Noord-Korea willens en wetens gedogen, om op die wijze Zuid-Korea en Japan van angst te verlammen en Amerika te beperken in acties in de regio.
  – Pakistan bewust tegen India uitspelen, en het levensgevaarlijke Pakistan van high-tech te voorzien, om via de dreiging die dan daarvan uitgaat naar India, de enige potentiele globale rivaal te verlammen.
  – Australie en Indonesie tegen elkaar uitspelen, en beiden aan zich te binden, wederom voor grondstoffen.
  – De EU tegen Amerika uitspelen, om zo het Westen van binnenuit te verzwakken.
  – De EU-landen onderling tegen elkaar uitspelen, op dezelfde wijze, Noord tegen Zuid, en “Oost” (Midden) tegen West. Hierbij exploiteren ze latent smeulende regionale conflicten, en nemen vooal invloed in kleine weerloze landen, die door hun ligging echter grote verbirgen strategische waarde bezitten.
  Hieronder vallen:
  1. Ierland, dat altijd nog bang voor Groot-Britannie is, en door de laatste geisoleerd ligt van de rest van Europa (zeker na de Brexit), maar wel een gunstige vooruitgeschoven ligging richting Amerika heeft, en en zeer gunstig investerings- en ondernemersklimaat.
  2. Portugal, dat nog altijd in de clinch ligt met Spanje, en eveneens door hun oude rivaal van de rest van Europa geisoleerd dreigt te worden, maar een vooruitgeschoven positie richting het gronstoffenrijke en veelbelovende Brazilie heeft, waarmee het ook goede historische en taalkundige banden onderhoudt.
  3. Letland, dat nog altijd doodsbang is voor Rusland, en tussen de (Noordeuropese) wal en het (Middeneuropese) schip dreigt te vallen, nu Estland via het Finse broedervolk aansluiting vindt bij Scandinavie, en het katholieke Litauen via de gemeenschappelijke geschiedenis met Polen (Rzespospolita) aansluiting vindt bij de Visegrad groep. Riga, de hoofstad van Letland, is daarentegen wel de enige stad binnen de EU, die een grote haven heeft met directe logistieke verbinding met Rusland, dat gigantisch rijk is aan grondstoffen.
  4. Griekenland, dar via de EURO begroting in conflict is het de EU, met name Duitsland, de Centrale Bank in Frankfurt en het IMF. China “helpt”Griekenland aan het geld dat de Nordelijke EU-landen (terecht) niet langer wil betalen aan een bodemloos vat.Mar in ruil koopt China de haven van Piraeus op, en daarmee een meditterane toegansgpoort tot Europa die door de zuidelijke Zijderoute, die via het water loopt, gebruikt zal gaan worden.
  5. Hongarije, dat samen met de andere Visegrad landen conflict is met de EU over migratie en basiswaarden, en binnen de EU geisoleerd dreigt te raken, omdat de EU de Visegrad landen van elkaar los probeert te weken door zich alleen op Hongarije te concentreren. Hongarije heeft echter na IJsland Europa’s rijkste voorraad medicinaal thermisch water in haar grond (wat in de toekomst nog heel belangrijk gaat worden), en Budapest is de eerste grote stad in de EU waar de noordelijke Zijderoute aankomt, die over land via een spoorlijn zal lopen,
  – Bedrijven opkopen, zonder dat hier publiekelijk ruchtbaatrheid aan gegeven wordt, door politici en journalisten die die taak op zich zouden moetennemen, om te kopen.
  – Via hun opgekochte bedrijven, technologieen in het Westen te promoten met (vaak onware) “klimaat”, “milieu” of “energy-efficiency” gebasserde argumenten, die vervolgens vooral door en in China geproduceerd worden, en de Westerse industie en hun beproefde technologie kapot te concurreren. Men denke hierbij aan o.a. led lampen, electrisch tijden, zonnepanelen, windmolens en Huawei 5G.
  – Westerse investeerders aan te trekken, om vervolgens de westerse technologie te plagieren en goedkoper te produren, en daarmee de Westerse moederbedrijven kapot te concurreren. De Chinese cultuur is nl noch creatief, noch inventief, noch innovatief, maar helaas wel gewiekst, geduldig, gedisciplineerd en perfectionistisch, wat dan weer juist die eigenschappen zijn die het Westen oftwel nooit gehad heeft (de eerste twee), of sinds de ellende van “1968” kwijt is geraakt (de laatste twee).
  – Grote groepen migranten naa het Westen te sturen, en omdat Chinese migranten nooit problemen veroorzaken, altijd hard werken, studeren en belasting betalen (dit in grote tegenstelling tot de leden van bepaalde beruchte andere culturen), vallen ze nooit negatief op. Maar niemand weet wat hun motivatie is. Zijn ze op de vluct voor hun autoritaire regime (de meest positieve variant).
  Of willen ze gewoon zaken doen? (is ook OK). Of zijn ze betrokken in politieke of befrijfsspionage (uitkijken!). Of zijn ze de voorhoede van een groeiend bezettingsleger, dat door de Westerlingen niet als zodanig herkend wordt, omdat het niet militair opereert, maar economisch en technologisch. (vergelijk zit met het totaal anderssoortige islamitische bezettingsleger, dat evenmin militair, maar terroristisch en demografisch opereert)
  – En tenslotte lanceren ze een virus uit hun militair-biologische lab, en verzwijgen het bewust aan de rest van de wereld, zodat de internationale vluchten gewoon doorgaan en het virus zich globaal kan verspreiden. De binnenlandse vluchten worden echter geschrapt, en Wuhan wordt geisoleerd.
  Als het virus bekend wordt, komen ze met een smoesje dat het op een vismarkt ontstaan zou zijn, en (omgekochte) westerse journalisten verspreiden die nonsense verder. Om de gevolgen van het virus te beperken. stelt het Westen op aandrinmgen van de WHO, die ook door China en de perfide Bill gates gesponsord wordt. een lockdown in, en als gevolg stort de economie in het Westen in. Vervolgens gaan veel westerse bedrijven failliet, en daarna koopt de Chinese staat ze voor een habbekrats op, zgn om de economie van het Westen te “redden”. Zo worden we kolonie van China.
  Het ergste van dit alles: Bijna niemand in de westerse elite schijnt het te zien of deze situatie op de debat-agenda te zetten.
  De enige die stellig tegen het Chinese imperialisme durfde te nemen, en dat ook kon, Trump, heeft door stemfraude, die vanuit China gepland is, de verkiezingen in Amerika verloren aan Joe Biden, die op de loonlijst van de Chinese Communistische Partij staat.
  Het ziet er slecht voor ons uit, want Chinees is een zeer moeilijke taal om te leren, en de Chinese cultuur is extreem racistisch.
  Ook de mensen in de “Derde Wereld” zullen ooit terug gaan verlangen naar een tijd dat het nu nog zo gehate “Westen” het voor het zeggen had.
  Tegen die tijd zijn wij inmiddels zelf ook een deel van die “Derde Wereld” geworden.
  Die tijd kan sneller komen dan men nu denkt.
  Helaas.

  Geliked door 2 people

  • Tijl Uylenspiegel zegt:

   Een mooie reactie met een feitelijk juist doorkijkje in de huidige stand van zaken, desondanks kon ik een glimlach niet onderdrukken, het deed me denken aan vroeger toen je nog Hilterman op tv had met zijn programma dat als ik het goed heb “De toestand in de Wereld” heette.

   Like

 4. vangie1206j zegt:

  Ik snap de hetze tegen China niet.
  China maakt niet Europa kapot maar de Europese regeringen Merkel Macron Rutte en de EU zelf.
  Zij hebben de grote shredder binnen gehaald genaamd de ISLAM en dat zwarte Afrikaanse gajes.
  Laten EU en regeringshufters zelf eens in de spiegel kijken in de hoop dat die niet barst

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s