Na uittreding uit de EVP-fractie: Orbán stuurt aan op nieuw Europese rechts

(Vertaling: E.J. Bron)

De Hongaarse minister-president Viktor Orbán slaat spijkers met koppen. Nauwelijks heeft hij de uittreding van de Hongaarse afgevaardigden van Fidesz uit de EVP-fractie, de aaneensluiting van Europese christendemocraten, bekendgemaakt, of hij heeft al een nieuw politiek doel op het oog – waarmee hij in Brussel waarschijnlijk eveneens geen vrienden maakt.

Orbán deelde op zijn Facebook-pagina mee dat het doel nu zou zijn om de rechtse Europese krachten te verzamelen. “Nu is het zaak om Europees democratisch rechts zonder de EVP op te bouwen”, schrijft hij, en verder: “Het nieuwe rechts zou ´aan alle Europese burgers een thuis bieden die geen migranten wil hebben, geen multiculturalisme, die geen prooi geworden zijn van de LGBT-waanzin, die de christelijke tradities beschermen, de nationale soevereiniteit respecteren en hun naties niet als deel van hun verleden, maar als deel van hun toekomst beschouwen´.”

De Hongaarse minister-president ging niet in op details. Er zijn meerdere scenario´s denkbaar. De twaalf afgevaardigden van Fidesz zouden zich bijvoorbeeld aan kunnen sluiten bij de Europese Conservatieven en Hervormers (ECR), die bekendstaat als “rechts-conservatief”. Een andere optie zou de fractie Identiteit en Democratie (ID) zijn, waarin o.a. het Franse Rassemblement National, de Italiaanse Lega, de Oostenrijkse FPÖ en de Duitse AfD zijn vertegenwoordigd.

Een derde optie zou de oprichting van een eigen nieuwe fractie zijn. Hiervoor zijn 23 afgevaardigden uit zeven EU-landen nodig. Hoe dan ook wordt het weer spannend in het Europees Parlement. Orbán heeft de kwaliteiten om de charismatische leider van een nieuwe rechts-conservatieve kracht te worden.  

Bron:
zuerst.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

4 reacties op Na uittreding uit de EVP-fractie: Orbán stuurt aan op nieuw Europese rechts

 1. fredjohan zegt:

  Orban als Europese Trump?

  Geliked door 1 persoon

 2. karton zegt:

  Die Orbán toch ! Wát een kerel ! Vergelijk dat nu eens met de mestkever die zich in ons armetierig landje m.p. durft te noemen.

  Geliked door 4 people

 3. vangie1206j zegt:

  Waarom zou je vrienden willen maken met die agressors in Brussel die je voor een hoop stront aanzien.

  Geliked door 4 people

 4. Ravian zegt:

  Ik ga maar eens een Hongaarse vlag aanschaffen…

  Geliked door 3 people

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s