Thaïs d´Escufon: “Mannen, wees mannelijk!”

(Vertaling: E.J. Bron)

Naar aanleiding van Internationale Vrouwendag: een interview met Thaïs d´Escufon, die woordvoerster was van de Génération Identitaire, een beweging die zojuist werd ontbonden door de Franse regering (het interview werd gemaakt voor de ontbinding). Ze geeft haar visie op vrouwen en feminisme.

Mijn naam is Thaïs d´Escufon, ik ben 21 jaar oud. Ik ben sinds enkele maanden woordvoerster van de Génération Identitaire. Ik ben al drie jaar lang in de beweging actief. Het is een jeugdbeweging, die met het oog op de massale immigratie en islamisering de identiteit van de Europese volkeren wil verdedigen.

Hoe bent u bij de Génération Identitaire terechtgekomen?

Ik was al bekend met de problemen van de immigratie en de islamisering. Mijn familie is rechts, net als ik. Desalniettemin heb ik echt meegemaakt hoe het was toen ik studente werd. In mijn studentenwijk waren bars, die vrouwen op terrassen afwezen. Er zaten veel gesluierde vrouwen bij me in de klas. En in de metro was ik een van de weinige blanke vrouwen. Op dat moment werd het me duidelijk dat er sprake was van een bevolkingsuitwisseling en dat mijn stad veranderde. Ik wilde me niet als een buitenstaander in mijn eigen stad voelen.

Bent u toevallig perswoordvoerster geworden?

Op zekere dag klom ik met een rookgranaat op een schoorsteen. Deze foto werd veel verspreid en kreeg de aandacht van de media, die me langzamerhand lieten zien als de muze van de beweging. Ik werd woordvoerster na een serie interviews met de media.

Zou u zich een jaar geleden deze functie hebben kunnen voorstellen?

Ik heb gehoopt ooit perswoordvoerster te worden. Het was voor mij altijd een bron van trots om onze beweging te vertegenwoordigen. Desondanks had ik niet gedacht dat het zo snel en vooral op deze manier zou gebeuren. Als ik een jaar terugkijk, is er zo veel gebeurd.

Hoeveel tijd hebt u dagelijks nodig voor uw betrokkenheid?

Enerzijds zijn er intellectuele scholingen. Ik probeer mezelf te trainen, kijk naar debatten en lees. Anderzijds voer ik interviews met journalisten. Deze betrokkenheid neemt ongeveer de helft van mijn week in aanspraak, plus de training waarover ik het had.

Gaat u door met uw studie?

Ik sta via een schriftelijke cursus op de faculteit ingeschreven. Dit maakt het voor me mogelijk om heel mobiel te zijn. Om veiligheidsredenen was het voor mij niet meer mogelijk om aan de faculteit terug te keren. Veel van mijn studiegenoten hebben heel erg hun best gedaan om persoonlijke informatie over me prijs te geven. Ze hebben echt geprobeerd om me te intimideren en mijn activisme bij de Génération Identitaire te stoppen.

Welke studie doet u?

Ik doe een vreemde taal aan de Mirail-faculteit in toulouse.

Zet u uw beroepstoekomst niet op het spel?

Ik hoop dat ik mijn hele leven van de politiek kan leven. Integendeel, ik denk dat het deuren voor me kan openen.

Wilt u kandideren?

Dat is iets waarover ik zou moeten nadenken. Zo ver ben ik nog niet. Ik wil graag een activist zijn en zolang mogelijk activistische politiek bedrijven. Voordat ik dertig ben, denk ik dat activisme het best bij me past. Ik weet niet welke vorm dit zal aannemen, maar ik zal altijd tot diegenen behoren die voor ons vechten.

Wat was uw droomberoep toen u een kind was?

Toen ik klein was, wilde ik lerares worden. op een bepaald moment werd het me duidelijk dat politiek een hartstocht en een roeping geworden was.

Wie is de vrouw die u inspireert?

Zoals zo velen zal ik Jeanne d´Arc citeren. Ze is een model van onze historie en ze vertegenwoordigt de Franse identiteit. Isabella de Katholieke was de vrouw van de koning van Spanje. Zij voerden de Reconquista aan. Ze heroverden Spanje, dat 8 eeuwen lang door de Arabieren werd bezet. Uiteindelijk lijken beide vrouwen op elkaar, want ze zijn ten strijde getrokken om het hunne te verdedigen. Ze voerden mannen aan. Ze waren onbevreesd en moedig. Ik denk graag dat ik graag zo zou willen zijn als zij.  

Wat denkt u wat een vrouw is?

Ik zou eerst zeggen, wat is een Europese vrouw? Er bestaan kenmerken van onze civilisatie en de plaats van de vrouwen in onze civilisatie. Een vrouw is de zuil van het gezin, net zoals de man. Er bestaat een zeer belangrijke complementariteit tussen mannen en vrouwen, die behouden moet worden.

Wat brengt een vrouw in onze samenleving in?

Ik denk dat ze zoetheid meebrengt. Ook als vrouw heeft ze een eigen visie. Dit advies kan voor de man heel voordelig zijn.

Bent u een vrouw of een feministe?

Ik ben vrouwelijk en niet feministisch.

Wat vindt u van “rechts feminisme”?

Hiermee zal ik geen vrienden maken… Ik heb veel bewondering en respect voor rechtse vrouwen, die wellicht ook feministes zijn. Desondanks geloof ik niet dat er een rechts feminisme als zodanig kan bestaan. Feminisme is een linkse ideologie, deconstructief zoals alle linkse ideologieën. Ze dragen vanaf het begin het zaad in zich van alles wat als gevolg van de verwoesting van onze samenleving is ontstaan. Ik denk dat er tegenwoordig niet genoeg patriarchaat is. Mannen liggen enorm onder vuur en durven zichzelf niet meer te handhaven, terwijl vrouwen er eindelijk op wachten dat mannen zich handhaven. Het is niet beschamend om mannelijk te zijn. Men kan voor vrouwen vechten zonder feminist te zijn. Ik vecht voor de mijne, zonder onderscheid te maken.

Hebt u een mannelijke man nodig?

Ja, helemaal. Mannen, wees mannelijk! Dat is belangrijk.

Hebt u een boodschap voor vrouwen?

Doe mee! Verplichting is niet alleen iets voor mannen. Wij allemaal hebben ook een inspraakrecht. Integendeel, ik denk dat wij een interessante bijdrage hebben die we in het politieke debat kunnen inbrengen.

(Bron: bvoltaire.fr)

Bron:
unser-mitteleuropa.com

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

3 reacties op Thaïs d´Escufon: “Mannen, wees mannelijk!”

 1. Bob zegt:

  Een dappere vrouw. Met een eigen mening
  komt weinig voor bij het feminisme.

  Like

 2. Johandederde zegt:

  Ja en Nederland heeft een; kaag halsema ploumen ouwehand en die trol van een burgmeesteres uit Utrecht de tranen schieten in mijn ogen.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s