Verbijsterende cijfers over de Holocaust: ca. 42.500 getto’s en kampen geregistreerd

Oekraïense Joodse mannen in het Getto van Brody in het Lvov District van Oekraïne staan in lange rijen opgesteld, wachtend op hun deportatie naar het doodskamp van Belzec, ca. 1943.

(Door: “Brabosh”)

Zoals ook nu weer blijkt uit het volgend artikel van Eric Lichtblau in The New York Times, is 76 jaar na de bevrijding door het Rode Leger van KZ Auschwitz-Birkenau op 27 januari 1945 de geschiedenis van de Holocaust of Shoah nog steeds niet geschreven.

En zolang de volledige waarheid niet aan het licht is gekomen, zijn wij verplicht om er te blijven over schrijven en spreken uit respect voor de miljoenen slachtoffers van het nationaalsocialisme, waarbij vooral de Joodse gemeenschap de zwaarste klappen kreeg en op een haar na compleet uitgeroeid werd in Europa.

Lees verder>>>

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

7 reacties op Verbijsterende cijfers over de Holocaust: ca. 42.500 getto’s en kampen geregistreerd

 1. Marc zegt:

  Toen ik in de jaren 1970 op de middelbare school zat, leerde ik dat naast de zes miljoen joden, een tweehonderdduizend zigeuners, driehonderdduizend gehandicapten, tienduizenden homoseksuelen en politieke gevangenen werden vermoord.
  Ditzelfde wordt vandaag de dag nog steeds onderwezen.

  Wat ik toen ook leerde, en wat vandaag de dag volledig uit het onderwijscurriculum is verdwenen, is dat naast al deze slachtoffers ook 3 miljoen Polen en 3 miljoen Russen werden vermoord.
  Dit maakte het totaal aantal slachtoffers ruwweg 14 miljoen.
  De Polen en Russen worden in dit rijtje niet meer genoemd!

  Wat is dat voor waanzin?

  Like

  • Jules Vismale zegt:

   De Polen en de Russen hebben evengoed onder die afschuwelijke Jozef Stalin en de Stalinistische communisten geleden en de nazi’s zouden nooit erin zijn geslaagd om 14 miljoen Europeanen, of meer, te vermoorden zonder medewerking van talloze niet-Duitse Europeanen!
   En wat deden de westerse geallieerden, die hier zoveel informatie kregen over getto’s, massaslachtingen door kogels en de vernietigingskampen waarbij al deze opgenoemde slachtoffers omkwamen? Totaal NIETS!

   Like

   • Marc zegt:

    Beste Jules,

    Wat jij zegt is natuurlijk helemaal waar. Het gaat mij er nu om dat de Polen en Russen die door de nazi’s vermoord werden nu niet meer genoemd worden.

    Overigens was het westen in de jaren 1930 inderdaad totaal onwetend over de slachtingen door Stalin. Ze lieten zich om de tuin leiden door de mooie voorstelling van zaken die hij gaf. Met de toenmalige stand van techniek was het schier onmogelijk de werkelijke stand van zaken te weten te komen.
    Laat onverlet dat westerse communisten op bezoek in de USSR een blind oog hadden voor de zaken die ze gezien hadden, maar ongenoemd lieten.

    Like

 2. Marc zegt:

  Overigens: jullie kennen vast wel het onderscheid tussen Sefardische en Asjkenazische joden.
  De Sefardische zijn afkomstig uit Zuid-Europa, de Asjkenazische uit Oost-Europa. Altijd was het grote verschil tussen deze twee groepen voor iedereen duidelijk, en tegelijk een ogenschijnlijk onverklaarbaar verschil.

  In 1976 publiceerde de Hongaars joodse historicus Arthur Koestler het boek The Thirteenth Tribe. Hierin maakt hij duidelijk dat Asjkenazische joden nazaten zijn van de Chazaren, een Turkse stam die in de 7e en 8e eeuw na Christus, gedwongen werden te kiezen tussen de islamitische Arabieren die net Iran hadden veroverd, en het christelijke Byzantijnse rijk, waarmee de Arabieren inmiddels al honderd jaar in oorlog waren.

  De Chazaren woonden in het gebied tussen de Kaspische en Zwarte Zee in, en blokkeerden zo de Arabieren op hun weg naar het noorden, en dus naar Oost-Europa, in dezelfde periode dat Karel Martel de Arabieren in het zuiden van Frankrijk tegenhield (732).

  De heerser van de Chazaren nodigden een moslim, jood en christen uit. Alle drie vroeg hij om advies. Hij vroeg elk van hen welk 2e geloof het dichtst bij die van hem stond. De jood antwoordde dat geen van de andere twee dat was. De christen en de moslim noemden echter beiden het jodendom als het meest naaste juiste geloof.

  Hierop concludeerde de Chazaarse heerser dat het jodendom het enig juiste geloof was, bekeerde zich tot het jodendom, en zorgde ervoor dat hij en zijn volk nauwgezet geïnformeerd werden over alle gewoonten, gebruiken, wetten, normen en waarden van het jodendom, en namen die over. Zo leefden de nu Chazaarse joden ongeveer vierhonderd jaar in dit gebied, totdat ze in de 11e eeuw verdreven werden door de Kozakken, in noordwestelijke richting in wat nu Wit-Rusland en Polen is. Dit zijn precies de gebieden waar de (onder andere) de nazi’s de grootste aantallen joden vermoordden.

  Overigens zijn ook Bulgaren van oorsprong een Turks volk, dat in de 6e eeuw kwam afzakken naar de Balkan, en flinke oorlogen uitvocht met het Byzantijnse Rijk. Bulgaren werden orthodoxe christenen.
  Roemenen zijn ontstaan uit een samensmelting van in de 6e eeuw aldaar levende oorspronkelijke bevolking met weer een andere Turkse stam. Ook Roemenen werden orthodoxe christenen.

  Dus ik ben zo benieuwd wat Erdogan en al die Turkse ‘Nederlanders’ hiervan vinden.

  Like

 3. ronjaspers zegt:

  Gruwelijk en verschrikkelijk,R.I.P. voor allen die vermoord zijn in die walgelijke 2 de wereldoorlog.

  Like

 4. Bob zegt:

  Verbeter de wereld maar begin bij
  jezelf.
  De feiten van WOII net er voor,
  tijdens de bezetting en er na worden
  ook in Nederland opgeschoond.
  Zelfs na 75 jaar wordt de de sjoa in
  de geschiedenis les verzwegen.
  De opa van Rutte die als directeur
  van de Heide Mij. slaven arbeiders
  gebruikte en ze daarna via Westenbork
  naar de vernieting stuurden.
  De Rotterdamse haven die in 1940 vol
  lag met duits oorlogs tuig.
  Het engelse oorlogsschip in de haven
  van Ijmuiden de nederlanse koninklijke
  familie ophaalde, die in een bezet land
  ongestoord uit paleis Soestdijk ernaartoe
  konden rojden.
  De mensen die op het fregat probeerde te
  komen er van af werden geknuppeld.
  Dit is een korte inhoud wat nooit in de geschiedenis
  boeken komt.

  Like

 5. Runners zegt:

  O ja oorlog altijd russen nee VS afslachting in in 200 jaar is GIGA over de hele wereld en dan de hele Duitse technologie uit WW 2 over genomen om de wereld te over heersen en nog overal dreigen en de baas uit hangen daar moet over gesproken woorden.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s