Conservatieve Texanen plannen referendum voor een onafhankelijke staat

(Door: “DissidentNL”)

Al van 1836 tot 1845 was er een onafhankelijke “Republiek Texas”. Sindsdien hebben de conservatieven in de op één na grootste staat van de VS herhaaldelijk onafhankelijkheid van Washington D.C. geëist. Republikeins Congreslid Kyle Biedermann dringt aan op een onafhankelijkheidsreferendum.

Niet alleen in Texas zijn veel Amerikanen ontevreden over de federale regering in Washington D.C., die – nog verergerd door de coronacrisis – de vrijheden steeds meer aan banden legt. Vooral de masker- en vaccinatiecampagne van de nieuwe Amerikaanse president Biden is een doorn in het oog van tal van Amerikanen in het conservatieve, maar vrijheidslievende zuiden van de VS. Maar het verzet tegen de oprukkende, bureaucratische institutionele staat wordt nu concreet.

Lees verder>>>

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

5 reacties op Conservatieve Texanen plannen referendum voor een onafhankelijke staat

 1. Jan zegt:

  Welkom in nazi-Duitsland 2.0 en maak kennis met de Amerikaanse Gestapo:

  FBI stuurt gepantserd voertuig met geschutskoepel, 2 bestelwagens, 6 FBI-voertuigen en 3 lokale politievoertuigen om jonge vader te arresteren die op 6 januari bij het Capitool was

  Joshua James is een oorlogsveteraan in Irak. Hij raakte gewond bij een bomexplosie in Irak en wordt zonder borgtocht vastgehouden door de FBI.
  Hij is de kostwinner in zijn gezin. Hij ontvangt pensioen van het leger. Hij heeft drie jonge kinderen, waaronder een driejarige.
  Zijn vrouw is een parttime makelaar op commissiebasis. Ze vertelt het dat ze weinig inkomen oplevert.

  Audrey James, zijn vrouw, werd gedwongen om 8 uur buiten te zitten met haar 3-jarige terwijl de FBI hun huis doorzocht en schade aanrichtten.

  Joshua James heeft geen geweldsmisdrijf gepleegd. Hij woonde de toespraak van 6 januari bij van president Trump at the Ellipse, samen met een miljoen andere Amerikanen. Hij bood zich vrijwillig aan om samen met andere leden van de Oath Keepers* in de beveiliging te werken.

  De FBI houdt hem vast tot zijn proces, omdat hij die dag met twee andere leden van de Oath Keepers sprak.
  https://www.thegatewaypundit.com/2021/03/shock-report-fbi-sends-military-vehicle-turret-2-vans-6-fbi-vehicles-3-local-police-vehicles-arrest-young-father-attended-jan-6-rally-unbelievable-interview/

  * Oath Keepers is een Amerikaanse organisatie die bestaat uit huidige en voormalige militairen, politie en eerstehulpverleners die beloven de eed na te komen die alle militairen en politieagenten afleggen om ‘de grondwet te verdedigen tegen alle vijanden, buitenlandse en interne.

  Like

 2. Eppo zegt:

  Nee.
  Er is geen wettelijke basis voor een staat om zich af te scheiden van de unie. De Amerikaanse grondwet (A4s3) heeft een procedure voor het toevoegen van nieuwe staten of het onderverdelen van bestaande staten – beide vereisen dat het Congres instemt. Maar er is geen procedure in de Amerikaanse grondwet om een staat af te splitsen.
  Dreigingen en aspiraties om zich af te scheiden van de Verenigde Staten zijn al sinds het ontstaan van het land. Sommigen hebben voor afscheiding gepleit als een grondwettelijk recht en anderen als voor een natuurlijk recht van revolutie.
  In Texas oordeelde het Hooggerechtshof van de Verenigde Staten unilaterale afscheiding ongrondwettelijk, waarbij opgemerkt werd dat een revolutie of instemming van de staten wel zou kunnen leiden tot een succesvolle afscheiding.

  Like

 3. Sobieski zegt:

  Of er een grondwettelijk recht tot onafhankelijkheid bestaat is niet relevant, als er een geografisch geconcentreerde politieke meerheidswil bestaat om zich af te scheiden.
  M.a.w., als 80% van de Texanen willen dat Texas onafhankelijk wordt, heeft Washington niet het legitime recht om dat tegen houden, ook al is het officieel “ïllegaal”.
  Een wet kan zo veranderd worden als de meerderheid dat wil, en er is in deze kwestie ook geen ethisch grondrecht dat dit legitiem tegen zou kunnen houden.
  Hetzelfde recht geldt voor Schotland, Wales, Catalonie, Baskenland, Corsica, Vlaanderen en -zeer actueel- de Krim, ook Donetsk en Lugansk, en in principe ook voor Friesland of Limburg, en voor Groot-Britannie, Nederland (and andere landen) t.a.v. de EU.
  Te verwachten is, dat als Texas zich afsplitst, meer staten zich bij Texas zullen aansluiten, en dat zullen wederom, net als in de 19e eeuw, vooral de zuidelijk staten zijn, maar nu aangevuld met de “rode” staten in het Midden-en Noord-Westen van de USA, tot Alaska toe.
  Die staten bezitten de de olie- en gasreserves en de rijke landbouwgronden.en hebben nog een hardwerkende, christelijke bevolking, en hebben dus een goede kans om het zonder “Washington” beter te redden.
  Het historische Amerika heeft op deze manier juist dus een kans om te overleven, maar het zal niet langer een grootmacht zijn, wat die inwoners overigens ook niet ambieren.
  Wat er dan van de “oude” USA overblijft, is een samenraapsel van linkse bolwerken in het Noord-Oosten en het Zuid-Westen, die buiten de high tech en finaciele sector, die maar ee klein percentage van de bevolking werk en inkomen kan bieden, geen echte economische basis meer heeft.
  Er zullen vervolgens veel verhuzingen plaatsvinden tussen de verschillende nieuwe staten, gebaseerd op individuele economische overwegingen en politieke voorkeuren.
  Geografisch gescheiden, zullen de Pacific en de Atlantische delen ook politiek en economisch van elkaar gescheiden worden, en Hawaii en Puerto Rico, zullen waarschijnlijk de onafhankelijkheid uitroepen.
  Mogelijk doet Rusland een gooi naar Alaska,en China een gooi naar Hawaii en de Westkust.
  Het Wsten verspeelt hiermee wel zijn rol als leider van de Wereld, want Europa heeft zich vanwede die corrupte en centralistische EU structuur nooit kunnen verenigen, en noch Rusland, noch Brazilie zijn niet rijp om het roer over te nemen.
  Wat we kunne vrezen is een wereld gedomineerd door China, maar voor de Amerikanen in de conservatieve staten zal het leven er relatief beter uitzien, dan als ze onder Biden/Harris blijven.

  Like

 4. Mary zegt:

  En 16 Amerikaanse staten stoppen alle corona maatregelen, wie volgt, dat gaat zo uitstekend in Amerika, wordt toch steeds moeilijker voor de satanisten clubs om de grip er op te houden nietwaar, dan maar alles op alles zetten om Europa in ieder geval naar de knoppen te helpen en weg te spuiten…………

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s