Over 50 jaar klinkt de azaan door elke stad

(Door: Ebru Umar)

Terwijl lijsttrekkers elkaar afmaken onder het goedkeurend oog van hoernalisten vermomd als presentator, gaat de islamisering van Nederland gestaag door. Nou ja gestaag? In versneld tempo. In Zwolle gaan ze vier keer per dag de azaan door de woonwijk jagen, niet om half vier ’s-ochtends – Allah verhoedde – maar wel om 13.00, 17.00, 18.30 en 20.30 uur. En dan bijna twee minuten lang, want ‘bij een moskee’ hoort een oproep. Dankzij de vrijheid van godsdienst mag dit. Dankzij de vrijheid van godsdienst zijn er inmiddels meer dan 500 moskeeën in Nederland – en het einde is niet in zicht.

Het zijn niet de gastarbeiders die in de jaren 70 moskeeën hebben geïmporteerd naar Nederland. De generatie van mijn ouders ontvluchtte juist een verstikkende omgeving en snakte naar ontwikkeling, vrijheid en verlichting. Dat dit voor een groot deel van die mensen eindigde in de WW is een drama, dat de Nederlandse overheid daarbij ook nog eens bedacht dat gezinshereniging een goed idee was, maakte de boel niet beter. Hoe dan ook: die generatie migranten die tussen 1970 en 1985 naar Nederland kwam, wilde het beste voor hun kinderen. Het bewijs ervoor is simpel: migrantenkinderen die vóór 1985 zijn geboren, spreken nog foutloos Nederlands. Terwijl je tegenwoordig je best moet doen om zelfs nog een Nederlandse jongere in de steden te vinden die het Nederlands foutloos beheerst.

Lees verder>>>

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

22 reacties op Over 50 jaar klinkt de azaan door elke stad

 1. Dijkstra zegt:

  Elke dag wordt het bewijs geleverd dat de Nederlandse kiezer alleen stemt op basis van nobele intenties en niet op basis van de resultaten in de samenleving.
  Hoeveel kansloze migranten worden geïmporteerd die niet de taal spreken, geen opleiding hebben en als ideaal hebben om het kalifaat te vestigen, het maakt niet uit.
  De Nederlander blijft links stemmen op pro-migratie partijen.
  Hoeveel miljarden er worden verspild aan windturbines of ‘steun’ aan landen in Zuid-Europa zonder dat het de economie van deze landen er echt beter op wordt, het maakt niet uit.
  De Nederlander blijft links stemmen op pro-EU partijen.
  Hoeveel moslims er worden geïmporteerd die niet willen integreren, jihad als hun ideaal zien, zonder blikken of blozen de ongelovigen doden en hun vrouwen verkrachten, het maakt niet uit.
  De Nederlander blijft links stemmen op pro-islam partijen.
  Sterker nog: de Nederlander meent dat het progressief is om je eigen belangen te verloochenen, om vrouwen te sluieren, om je land weg te geven aan moslims die een bloedhekel hebben aan democratie, aan vrijheid van meningsuiting en aan gelijkheid voor vrouwen en homo’s en joden.
  Zoveel doodsdrang is onbegrijpelijk, tenzij je veronderstelt dat de gemiddelde Nederlander het belangrijker vindt om te leven in een illusie dan zijn echte belangen te verdedigen.

  Geliked door 2 people

 2. Bob zegt:

  Als niet gelovige sta ik verbaast dat
  kerkklokken moeten zwijgen voor de
  geluids boxen van de Islam.
  Rutte heeft Nederland al overgegeven
  al maakt hij vele mensen wijs van niet.

  Geliked door 1 persoon

 3. Peacepipe zegt:

  Wat betreft de gezinshereniging, mijn herinnering!
  In de 60-er jaren zijn een aantal Turken en Marokkanen in de gelegenheid gesteld om op basis van een 1 of 2 jarig contract in Nederland te komen werken. De gedachte daarachter was, dat wij hier tijdelijk extra arbeidskrachten hadden. De verdiensten hier waren bedoeld om na terugkeer in hun vaderland een eigen bedrijfje te beginnen zodat de lokale bevolking er van mee kon profiteren.
  Toen de economie in een recessie kwam werden ook veel gastarbeiders werkloos. Het was de bedoeling dat zij naar huis zouden gaan. Maar bij ontslag kregen ze een WW-uitkering. Terugkeer naar huis was niet de bedoeling van de thuisland regering. Ze moesten hier blijven om de ww-uitkering te kunnen behouden en beschikbaar te blijven voor de arbeidsmarkt. Van hun verdiensten in de werkzame tijd hadden de meesten al regelmatig veel geld naar huis gestuurd dat daar in de lokale economie een grote stimulans was. Doordat verplicht hier blijven waren er mannen die al 2 jaar niet meer bij hun gezin geweest. De WW-uitkering was wel lager maar toch nog hoog genoeg om de stroom guldens op gang te houden. Het kabinet Den Uyl heeft toen besloten dat de gezinnen hierheen mochten komen. En zo is een eindeloze stroom moslim migranten op gang gekomen die tot op de dag van vandaag doorgaat.
  Toen was regeren ook al “Wegkijken en vooruitschuiven” en daarmee het nageslacht in de ellende storten.

  Geliked door 3 people

  • Ravian zegt:

   “Ze moesten hier blijven om de ww-uitkering te kunnen behouden en beschikbaar te blijven voor de arbeidsmarkt.”

   Je vergeet het voornaamste; ze werden geacht bij verkiezingen een bolletje op de PvdA kandidatenlijst rood te kleuren.

   Like

 4. Hovawart zegt:

  De meeste jongeren lopen dag en nacht met airpods of koptelefoon op, dus over vijftig jaar zo doof als een kwartel, verstopt achter hun Iphones, zijn met hun aangewende tolerantie en gecultiveerde passiviteit slechts nog een bron van leedvermaak van prachtwijkkindertjes die hun dagelijkse verveling botvieren met pesterijen op deze dociele figuren…….in hun skinnies.

  Like

 5. Ronald B zegt:

  Ebru is een echte vrouw! Respect!
  Je geeft de moslims een vinger en ze pakken je hele arm!!! Men zou de islam eens moeten onderzoeken of deze aan de norm religie toebehoort! Mijns inziens en dat van vele westerse en verwesterde mensen is de islam een politieke stroming die je gewoon kunt en moet verbieden! Deze kant moeten we op! Dan gaan ze vanzelf weg…en wij geven natuurlijk zelf een hele grote duw mee!!!

  Geliked door 2 people

  • Ravian zegt:

   De islam kent geen scheiding van kerk en staat en is dus gewoon een (foute) ideologie.
   Als Adolf verkondigt had de zoon van god te wezen dan was het nazisme, volgens de voor de islam gehanteerde methode, ook een religie geweest (maar dan wat mensvriendelijker en wat minder destructief).

   Like

 6. Bas zegt:

  Geliked door 2 people

 7. john van antwerpen zegt:

  Kunnen Ebru Umar en Lala Gül niet samen in de tweede kamer zitten ?
  Deze vrijheidsstrijders zijn nu al net zo belanrijk als Hannie Schaft.
  De laatste dode vijanden met pistolen, de eerste twee schieten op
  middeleeuwse aanname,s en achterlijke denkpatronen. Succes meiden !!!!
  Ga zo door !!!!

  Like

 8. Claudia Millenaar zegt:

  Ik kan hier niet anders concluderen dat Ebru het gelijk weer volledig aan haar kant heeft staan!

  Geliked door 1 persoon

 9. Ravian zegt:

  “Over 50 jaar klinkt de azaan door elke stad”
  Dat zou kunnen, het zou ook zo maar eens kunnen dat kinderen over 50 jaar niet eens meer weten wat de islam ook al weer was.
  Een echte oorlog tegen de autochtone Europeanen gaat dit achterlijke lafhartige volk namelijk nooit winnen.

  Like

 10. Marc zegt:

  Alles hangt af van die allochtonen in Nederland, of in ieder geval diegenen met niet-Nederlandse roots, die met angst en beven de islam zien oprukken. Of het nu Ebru Umar is, of Lale Gul, nota bene een vrouw van net 23 jaar. Of het nu de Indo Wilders is, of de Franse Baudet. Ze hebben allemaal gemeen dat ze de waarde kennen van een rechtsstaat, waarin vrijheid om te zijn wie je bent voorop staat. Zij weten dat dit land het verdedigen waard is.
  Zo niet de autochtone Nederlander. Die is er wel, maar veruit een kleine minderheid.

  Als een op de zes kiezers voor de PVV stemt, dan levert dat die partij ongeveer 25 zetels op in de Tweede Kamer. Maar hoe groot is het aantal PVV-stemmers van allochtone komaf?
  Ik denk dat dat veel groter is dan je vermoed. En dat aantal stemmers zal je weer af moeten trekken van het totaal aantal stemmers die PVV stemmen.

  Hoeveel autochtone PVV-stemmers zijn er dan eigenlijk? Hoeveel autochtonen vinden het waard deze staat, dit land te verdedigen?

  Geliked door 1 persoon

 11. Bas zegt:

  Ondertussen,
  https://www.rd.nl/artikel/918253-debat-over-gevolgen-immigratie-voor-woningmarkt-taboe

  Debat over gevolgen immigratie voor woningmarkt taboe

  Vorige week verscheen een wetenschappelijk
  rapport over de economische kosten van immigratie. Volgende week ligt het waarschijnlijk ergens onderin een diepe lade.

  Zo is het taboe om serieus onderzoek te doen naar het verband tussen immigratie en criminaliteit. Er zijn sterke aanwijzingen dat die relatie bestaat, maar er mag niet over worden gesproken en het is niet eenvoudig terug te vinden in de statistieken. Wie het onderwerp aankaart, heet al snel een populist of wordt voor racist uitgemaakt

  Precies hetzelfde geldt voor het woningtekort. Met een gemiddeld netto migratieoverschot van ongeveer 100.000 personen per jaar –in het afgelopen coronajaar waren het er 70.000– ben je niet alleen huizen aan het bouwen voor woningzoekenden die al jaren op een wachtlijst staan, maar ook voor nieuwkomers. Je kunt je zelfs afvragen of daar wel tegenop te bouwen valt. Het zou in elk geval moeten leiden tot een debat over de vraag wat dat in de praktijk precies betekent voor een klein, dichtbevolkt land.

  Geliked door 2 people

 12. Bas zegt:

  Lale (23) trekt online haat ‘mentaal niet meer’ na kritisch boek over islam, Halsema haalt uit naar Denk

  DOODSBEDREIGINGEN De Amsterdamse schrijfster Lale Gül die met de dood wordt bedreigd, omdat ze in haar literaire debuut zware kritiek levert op de islam, wordt nog altijd overstelpt met ernstige bedreigingen. Ze neemt een tijdelijke mediapauze omdat ze de stroom aan haatberichten ‘mentaal niet meer trekt’. De politie is op de hoogte van de situatie, meldt de 23-jarige Gül

  Like

 13. Bas zegt:

  In Frankrijk hebben ze last van ‘jeugdbendes’….

  Like

 14. Bas zegt:

  https://www.hln.be/binnenland/fadia-vindt-zus-28-doodgeschoten-en-geboeid-in-appartement-in-luik-een-van-onze-broers-heeft-haar-vermoord-hij-vond-dat-we-hoeren-waren~a3317167/?referrer=https%3A%2F%2Ft.co%2F

  Fadia vindt zus (28) doodgeschoten en geboeid in appartement in Luik: “Eén van onze broers heeft haar vermoord. Hij vond dat we hoeren waren”

  Ahlam Younan (28) werd afgelopen zondag dood aangetroffen in haar appartement in Luik. De handen van de Syrische vrouw waren vastgebonden en ze had een schotwonde aan het hoofd. De zus van het slachtoffer deed de macabere vondst. Ze beweert dat één van haar vijf broers achter de moord zit. “Mijn zus werd kort voor wat er gebeurd is door hem bedreigd. Volgens onze broer waren we hoeren”, getuigt Fadia in L’Avenir.

  “Ahlam werd kort voor wat er gebeurd is door hem bedreigd”, klinkt het. Volgens Fadia kon haar broer de westerse manier van leven van de jonge vrouw niet verkroppen. Ahlam raakte goed geïntegreerd in ons land. Ze had Belgische vrienden en werkte als serveerster in ‘Point de vue’, een bekend restaurant in Luik. Eerder draaide ze shiften in een nachtclub.

  Like

 15. Bas zegt:

  https://www.hln.be/binnenland/een-eremoord-om-de-vier-maanden-in-belgie~aff73559/

  “Eén eremoord om de vier maanden in België”

  Racisme
  De moorden worden gepleegd uit racisme, vooral tegen Belgen en tegen zwarten, en uit seksisme. Vrouwen worden door de daders als minderwaardig beschouwd. Opvallend is dat de jongere generatie daders veel vlugger overgaat tot geweld dan de oudere, die eerst nog probeert te onderhandelen. (belga/adv)

  Like

 16. Bas zegt:

  Christenfobie

  In de laatste uitgave van zijn blad al-Naba heeft ISIS gewaarschuwd voor vermeende samenzweringen achter het bezoek van paus Franciscus aan Irak, variërend van een poging om de sjiitische regering te onderschrijven en een verborgen economisch doel, tot een agenda om een ​​nieuw ” valse “Abrahamitische religie onder moslims

  De jihadistische groep veroordeelde de fanfare rond de reis van de paus (5-8 maart), die zij beschreef als een promotietour om nieuwe “kruisvaardersideeën” onder moslims te duwen.

  Het zei: “Het lijdt geen twijfel dat zijn [paus] bezoek aan de Rafidah [denigrerende term voor de sjiitische] regering … een boodschap is van goedkeuring en steun voor dit tiran criminele regime”.

  Het hoofdartikel stond stil bij de vermeende poging van de paus om een ​​”nieuwe” en “valse” religie onder moslims te promoten

  De jihadistische groep verwees naar het bezoek van de paus aan de ruïnes van de oude stad Ur, waarvan traditioneel werd aangenomen dat het de geboorteplaats was van Abraham die opriep tot geloof in één God (monotheïsme). Het jodendom, de islam en het christendom vinden allemaal hun oorsprong in Abraham

  In Ur hield de paus een interreligieuze gebedsdienst en riep op tot interreligieuze tolerantie, samenwerking en broederschap. IS suggereerde dat de paus een hybride religie voorstelt die beweert te zijn afgeleid van het monotheïsme van Abraham om moslims ertoe aan te zetten hen weg te halen van de islam

  In het hoofdartikel werd kort ingegaan op het bezoek van de paus aan locaties in de buurt van Mosul, het bolwerk van IS in Irak van juni 2014 tot juli 2017. Het zei dat het bezoek van de paus aan de stad en zijn gebeden in zijn kerken, op het puin van gebouwen, was een anti-islam “kruisvaardersboodschap”.

  Islamic State sees conspiracies in Pope’s visit to Iraq
  Islamic State group (IS) has warned about supposed conspiracies behind Pope Francis’ recent visit to Iraq, ranging from an effort to endorse the Shia government in the country and a …
  monitoring.bbc.co.uk

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s