Fidesz-EVP: De scheiding is nu definitief

(Vertaling: E.J. Bron)

De Hongaarse regeringspartij Fidesz van Viktor Orbán is definitief uit de EVP gestapt. De beslissing werd donderdagavond op de sociale media bekendgemaakt door de vicevoorzitster van de partij Katalin Novák (foto). Nadat de regeringspartij begin maart al de fractie van de EVP in het Europees Parlement had verlaten, is deze stap alleen maar een consequent vervolg.

In de motivering van de beslissing haalde Novák hard uit naar de EVP: al in de tijd van de migratiecrisis zou de EVP hebben laten zien in de migratie de toekomst te zien, wat Fidesz afwijst. Middenin de coronacrisis deden bepaalde kringen binnen de fractie van de EVP hun best om het huishoudelijk reglement te veranderen om zodoende de bevoegdheden te onttrekken aan de democratische gekozen Fidesz-afgevaardigden in het Europees Parlement. De EVP zou in de afgelopen tijd in de meeste belangen linkse standpunten hebben ingenomen, waarmee Fidesz zichzelf niet zou kunnen identificeren. “De EVP is geen conservatieve partij meer. Daar nemen we notitie van”, schreef ze. Afsluitend herhaalt Novák de al door minister-president Viktor Orbán gebruikte formulering dat Fidesz zou streven naar de vorming van een nieuw democratisch rechts in Europa.

Bron:
unser-mitteleuropa.com

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

Een reactie op Fidesz-EVP: De scheiding is nu definitief

  1. R Thomasson zegt:

    Respect voor de Hongaarse Fidesz die een dappere stap durfde te nemen en de EVP te verlaten. Het is waarschijnlijk erg moeilijk voor EU bobo’s te begrijpen dat de meeste voormalige Oostblok landen zijn niet te porren voor duistere projecten waarin het soevereiniteit van hun land, en de veiligheid van de bewoners staan in het geding. De Hongaren hebben nog steeds slechte herinneringen aan de opstand van 1956 in Budapest, en de tientallen lange jaren van horror onder Duitse- en Sovjet-bezetting. De Duitsers zijn verslagen, de Sovjet Unie is opgehouden te bestaan. Zij zijn bewust van het gevaar; als zij de tsunami-zwermen uit de Derde Wereld naar binnen laten stromen, dan halen ze onnodig een gevaarlijke vijand. Het zal ze in de toekomst veel bloed, zweet- en tranen kosten om het land uit te mesten, en teruggeven aan de bevolking. Degenen die ze nu in de val proberen te lokken, zijn dezelfde landen die ze op brute wijze hadden aangevallen, of op smerige wijze in de Volkerenbond verraden. Bij Oost Europese landen geldt een slagzin: Een gewaarschuwd mens telt voor twee!.

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s