Nu ook in kleine Franse steden straatgevechten door migranten: Auto´s in brand, supermarkt geplunderd

(Door: Marilla Slominski – Vertaling: E.J. Bron)

In Frankrijk volstaat inmiddels de geringste aanleiding dat gewelddadige jonge mannen – meestal van Afrikaanse en Arabische komaf – de straat opgaan. Deze keer was het een automobilist, die gecontroleerd werd door de politie, die een achtervolgingsjacht veroorzaakte en blijkbaar kort daarna verwikkeld was in een zwaar verkeersongeluk. Enkele uren later stonden er auto´s in brand en werd een supermarkt van de Aldi geplunderd en in brand gestoken. Op burgeroorlog lijkende taferelen, die in de grote Franse steden niet meer ongebruikelijk zijn en die zich nu ook in tot nu toe rustige kleine steden afspelen.

Beelden zoals deze zijn in Frankrijk gewoon geworden, echter niet in kleinere steden. In de nacht van 16 naar 17 maart lieten ongeveer 150 gewelddadige relschoppers in de aan de Loire gelegen kleine stad Blois zien wat ze allemaal kunnen. Enkele uren na een zwaar ongeluk met drie voertuigen en vier gewonden, waarvan twee zwaar, stonden er niet alleen auto´s en een supermarkt van de Aldi in brand. Volgens een journalist zouden er ter plaatse ook als “vergeldingsmaatregel” doelbewust politieagenten zijn aangevallen. Een “woedende burger” zou geprobeerd hebben om met een bestelwagen in te rijden op een groep agenten.

De politie riep volgens “Free West Media” versterking op uit Tours, Orléans en Le Mans. Er zouden ´s nachts ook een politiehelikopter en een antiterreureenheid uit Parijs zijn ingezet.

Op de sociale media omschrijven ooggetuigen de situatie met de woorden “oorlog” of “jungle”. Enkelen gingen zelfs zo ver het gebeuren te vergelijken met de videogame GTA, waarin het de bedoeling is de politie te trotseren en talrijke misdaden te plegen. De inwoners van het district klaagden ook over inbraken en plunderingen.

De nieuwe supermarkt van de Aldi was pas enkele dagen geleden geopend. ´s Nachts zou deze door Afrikaanse en Arabische jongeren geplunderd en in brand gestoken zijn.

De op een straatoorlog lijkende taferelen in het overwegend door migranten bewoonde noorden van de ongeveer 46.000 inwoners tellende historische stad zou begeleid zijn door explosies en geschreeuw, aldus “Free West Media”.

Tijdens een persconferentie woensdagmiddag in Blois legden twee officieren van justitie het gebeuren uit: “Alles begon dinsdagavond om 18.30 uur, toen een auto blijkbaar te snel reed. De bestuurder ontsnapte aan de politie, die hem wilde aanhouden. “In de straten vond een achtervolgingsjacht plaats, waarbij de bestuurder veel risico´s nam.” Uiteindelijk besloot de politie de achtervolging te staken, maar enkele meters later reed de achtervolgde bestuurder met zijn auto door rood licht, botste op een andere auto en kwam op het dak terecht.

De bestuurder kon vluchten, zijn inzittenden, een 18- en 15-jarige, bleven gewond achter en werden afgeleverd bij de spoedopname in het ziekenhuis. De 15-jarige zou levensgevaarlijk gewond geraakt zijn en inmiddels zijn gestorven. Beide personen zouden bij justitie bekend zijn wegens verschillende delicten.

Dit ongeluk veroorzaakte de gewelddadige opstand. Het meest ernstige voorval vond plaats tegen 23.00 uur, toen de bestuurder van een gestolen bestelwagen probeerde de politie te rammen. De politie vuurde op de bestelwagen, die pas na 12 schoten stopte.

In een in “Le Parisien” gepubliceerd onderzoek werden inmiddels de uitspraken van politieagenten verzameld die met het ontaardende geweld onder jonge mensen met een migratieachtergrond geconfronteerd worden. Velen denken dat de toegenomen agressiviteit het gevolg is van de aanhoudende coronacrisis.

In de afgelopen weken zouden de uitbraken van geweld enorm zijn toegenomen waaraan in toenemende mate jonge Afrikaanse en Arabische jongeren zouden deelnemen. Enkelen van hen werden bij excessen in Champigny-sur-Marne of Argenteuil gedood. “We nemen veel wapens in beslag. Enkelen doen net alsof ze hinken en krukken hebben, die ze daarna in vechtpartijen gebruiken”, zei een politieagent in Juvisy-sur-Orge tegenover “Le Parisien”. Vooral in de weekends en de schoolvakanties “vervelen” de jongeren zich blijkbaar zo erg, dat ze hun vrije tijd invullen met rellen schoppen en vechtpartijen.

Volgens informatie van het Franse ministerie van Binnenlandse Zaken vonden er in het jaar 2020 375 van zulke botsingen plaats, in 2019 waren dat er 288. Dit komt overeen met een toename van 25% in één jaar, waarbij de cijfers voor de eerste maanden van het jaar 2021 al zijn gestegen. “Met het uitgaansverbod ontmoeten jongeren elkaar daarom ´s avonds buiten in cde buurt van gebouwen om shisha te roken. Dit leidt er niet alleen toe dat de hygiënemaatregelen niet in acht genomen worden, maar ook tot intimidaties”, aldus de agenten.

“Dit geweld was er voordien ook al, maar de coronacrisis is een verzwarende factor, en we hebben gezien dat gemeenten buiten de steden tot nu toe relatief verschoond bleven”, zegt een agent. En bovenop het geweld en de dagelijkse onveiligheid die deze jonge mensen in de steden van Frankrijk veroorzaken, schijnen zij zich überhaupt niets aan te trekken van de geldende coronaregels: “Als we komen om met hen te praten, mogen we ons niet bezighouden met het onderwerp mondkapje, afstandsregels of de pandemie, omdat ze tegen ons zeggen dat het de regering er om gaat de bevolking tot zwijgen te brengen.”

Bron:
journalistenwatch.com
Door: Marilla Slominski

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

4 reacties op Nu ook in kleine Franse steden straatgevechten door migranten: Auto´s in brand, supermarkt geplunderd

 1. john van antwerpen zegt:

  Na De aanslagen op Charlie Hebdo zei de vice premier van Frankrijk ;
  Wie aan de Republiek komt zal door de Republiek vernietigd worden.
  Inderdaad worden sommige aanslagplegers of beraamders middelijk of
  onmiddelijk gedood.
  Maar kennelijk niet genoeg. Het macho en geweldadige gedrag van veel
  moslim,s en zwarten loopt overal de spuigaten uit.
  Vrachtwagenchaffeurs die door gelukszoekers met stenen worden bekogeld enzovoort.
  In Griekenland treed men nu net zo hard op als in Hongarije; Groot gelijk want
  dat is een juiste oplossing.
  Het is een schending van mensenrechten om geluks avonturiers binnen te laten.
  Want het tast de vrede, samenleving en veiligheid van de autochtoon aan.

  Like

  • Jules Vismale zegt:

   ik hoop dat al dat migrantentuig in Frankrijk een zeer zware vorm van het coronavirus gaan oplopen en daar gruwelijk aan sterven want ongetwijfeld willen ze dat uitschot nog niet eens in een ziekenhuis hebben!

   Like

 2. Julia zegt:

  Volgens onze mevrouw Kaag is migratie hard nodig door de vergrijzing van eigen volk. Nou die linkse dictator bedoelt te zeggen migratie is goed voor het leeg zuigen van onze belastingpot en in bezit name van woningen waarvoor eigen bevolking niet meer in aanmerking komen. Wat een toegevoegde waarde dat binnengelopen tuig zorgt alleen voor overlast en dat veel vrouwen niet meer zonder gevaar op straat kunnen lopen. Maar ja een groot aantal Nederlanders die hiervoor hebben gestemd moeten dan maar hun trekken thuis krijgen daar hebben zij wederom voor gekozen .

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s