Tsjechië: Ex-president Václav Klaus ondersteunt coalitie van Okamura (SPD) en Trikolóra

(Door: Lothar Martin – Vertaling: E.J. Bron)

De voormalige Tsjechische president Václav Klaus is ontevreden met de huidige omstandigheden in het land. Hem storen o.a. de beperkingen wegens de coronapandemie. In een verklaring riep hij er daarom toe op dat bij de parlementsverkiezingen in de herfst die partijen zich aaneensluiten die opkomen voor de burgerlijke vrijheden. In dit verband noemde hij de rechts-populistische SPD van partijchef Okamura en de nieuwe nationaal-conservatieve partij Trikolóra van zijn gelijknamige zoon.

Tegelijkertijd waarschuwde de medeoprichter van de Burgerdemocraten (ODS) voor de Piratenpartij. Volgens Klaus zou dit een radicale linkse partij zijn.

Voor de actuele situatie in Tsjechië maakt Klaus in het document de regering verantwoordelijk. “Wij wijzen de voortzetting van de destructieve regeringspolitiek tot nu toe af en eisen een terugkeer naar de burgerlijke en economische vrijheid, die een voorwaarde voor een normaal leven in Tsjechië en de enige garantie voor diens welvaart is”, formuleerde Klaus de centrale eis in zijn verklaring. De tekst wordt omschreven als een proclamatie van de ontevreden burgers van het land. Volgens Klaus zou hij de onvrede in de bevolking in de verklaring tot uitdrukking hebben gebracht.

Bron:
deutsch.radio.cz
Door: Lothar Martin

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s