De corona-believers geven steeds meer van hun geheimen vrij

(Door: “Weethetwel”)

Het lijkt een compleet raadsel hoe het kan dat zoveel mensen zich volledig mee laten slepen door wat een pandemie genoemd wordt, maar die in de praktijk niet anders uitvalt dan de jaarlijkse griep. Uit volle overtuiging laten ze zich opsluiten, dragen mondmaskers en accepteren schijnbaar moeiteloos dat rondom hen de cultuur en de economie kapot gemaakt wordt. Hoe is dat in godsnaam mogelijk? Afgelopen week werd weer een tipje van de sluier opgelicht toen Tim Gielen een uur durende documentaire op YouTube plaatste, waarin op magistrale wijze uit de doeken werd gedaan hoe het macht- en geldspel in de wereld gespeeld wordt en hoe de pandemie daar een onderdeel van is. In korte tijd werd de film honderdduizenden keren bekeken (kijken is een absolute must) en stonden er duizenden reacties onder. Het bestuderen van die reacties gaf een absolute inkijk in de psyche van de corona-believer. Want wanneer je naar deze documentaire gekeken hebt, is er normaal gesproken maar één conclusie mogelijk. 

Uiteraard is de documentaire van YouTube verwijderd

Het is jammer dat de oorspronkelijke documentaire van YouTube is verwijderd, vooral omdat  tegelijk daarmee de duizenden commentaren zijn verwijderd. De film zelf wordt evenwel voortdurend weer geüpload onder wisselende namen waardoor de googlespeurneuzen regelmatig bakzeil halen. De presentatie en het taalgebruik zijn namelijk zo keurig dat hij kennelijk niet meteen weer wordt ontdekt in de screenings- en censuurbedrijven van google en overheid. Geen nood, hij is te zien op “E.J. Bron”, Bitchute en nu ook bij Jensen en zelfs hier en daar op YouTube. Pak een pilsje, nodig vrienden en bekenden uit en ga er eens lekker voor zitten.

In dit artikel gaan we niet in op de reacties van de mensen die zo blij zijn dat er iemand is die alles zo duidelijk op een rij heeft gezet. Het heeft hen wérkelijk geholpen een totaalbeeld te vormen van vele fractionele gedachten en gevoelens. Dat zijn verreweg de meeste respondenten.

Wat ons daarentegen juist bovenmate interesseert zijn de reacties waarbij de schrijver suggereert de film te hebben gezien en (vaak uitvoerig) beargumenteert dat de maker fout zou zitten. Zij komen dan tot de conclusie dat je nog steeds bang moet zijn voor corona. Dat mondmaskers , lockdowns en vaccinaties probate middelen zijn om virussen te bestrijden. Dat de overheidsmaatregelen terecht zouden zijn.

Afwijzende reacties op de documentaire

Uiteraard is er de categorie critici die al lang geleden gestopt zijn met zelf denken en niet meer in staat zijn nog enige informatie tot zich te nemen en te verwerken. Hun commentaar beperkt zich tot het roepen van “Wappies, Aluhoedjes” en andere dooddoeners. Als je die weglaat, blijft er eigenlijk nog maar één soort reacties over en die gaan bijna zonder uitzondering over de in de film genoemde investeringsmaatschappijen.  

In de film wordt onder andere aangetoond dat 90% van de grote bedrijven op ingenieuze wijze aan elkaar gekoppeld is. Via steeds wisselende meerderheidsbelangen staat alles onder directe controle van de twee grootste investeringsmaatschappijen op aarde. Deze worden op hun beurt weer gecontroleerd door een privaat bedrijf waarvan de eigenaren zich officieel niet bekend hoeven te maken. Het mag duidelijk zijn dat zo’n enorme concentratie van economische macht op dit moment eigenlijk al een soort wereldmacht is. Het biedt ongekende perspectieven voor degenen die daar aan de touwtjes trekken.

Nu blijkt dat bijna alle serieuze negatieve reacties daar op geen enkele wijze op ingaan. Deze reacties zijn allemaal gefocust op het feit dat deze mensen op één of andere manier geld belegd hebben in één of meer van die beleggingsinstellingen en daar heel tevreden over zijn. Op zelfs wetenschappelijke wijze wordt door sommigen uitgelegd dat het rendement op de kleinste participatie hetzelfde is als van ieder ander en dat er op geen enkele manier misbruik wordt gemaakt van de economische macht.

Uit al die reacties blijkt grosso modo dat de focus van die reageerders heel dicht bij huis ligt: ze zijn vooral gericht op de directe strijd voor het bestaan, het in stand houden van hun centjes. Al het overige lijkt niet meer te bestaan. En dan begint zich een interessant fenomeen af te tekenen: als mensen bang zijn, richten zij zich vooral op hun directe bestaan en al hun zintuigen zijn tot het uiterste gespannen om dreigend gevaar te kunnen pareren. Dan is er geen ruimte meer om zich bezig te houden met meer menselijke eigenschappen of met een verdere horizon.

De evolutietheorie

Dan komen we onomstotelijk weer uit bij de evolutietheorie. Alle levende wezens zijn in de loop van miljoenen jaren ontstaan uit ééncelligen die als belangrijkste kenmerk hadden: de drang en de capaciteit om te overleven. Dat is het belangrijkste kenmerk van alle levende organismen en de evolutie heeft dat steeds versterkt. Bij het voortschrijden van de evolutie ontstonden hogere organismen in de vorm van reptielen. Deze bezaten al hersenen: het reptielenbrein. Deze hersenen regelden een aantal eenvoudige functies zoals:

-vechten,
-vluchten,
-reguleren van adem en hartslag en
-gevoelens van honger en dorst.

Verder in de tijd ontstonden nog weer hogere organismen in de vorm van zoogdieren, en die hebben behalve het reptielenbrein een zoogdierenbrein. Dit brein kan weer hogere functies regelen:

-gevoelens,
-emoties,
-moederliefde,
-sociale binding.

In het laatste plukje van de evolutie ontstond de mens, en die heeft behalve het reptielenbrein en het zoogdierenbrein een eigen mensenbrein. Dit mensenbrein (de neocortex) biedt mogelijkheden voor typisch menselijk gedrag en mogelijkheden:

-het zelfbewustzijn van gedachten en emoties,
-logisch nadenken
-vermogen om gepast gedrag te kiezen
-zelfreflectie
-leren, (huis)werk plannen
-probleemoplossend vermogen
-doelen stellen

Het mooie van de zoogdieren, en in het verlengde daarvan de mens, is dat in geval van gevaar het mensenbrein en het zoogdierenbrein grotendeels wordt uitgeschakeld en de taken worden overgenomen door het reptielenbrein: vluchten of vechten. De rest werkt niet meer of in sterk verminderde mate. Daardoor kunnen ze overleven. Wanneer het gevaar geweken is komen die functies weer in werking.

Onze regering en onze media hebben deze werking van het menselijk brein heel goed begrepen en dat is de reden van het opzetten van de corona-pandemie. Door de mensen in een voortdurende staat van angst te houden, werkt het menselijk brein in sterk verminderde mate. De mens vaart op zijn reptielenbrein en is niet meer in staat afwegingen te maken, logisch te denken en problemen op te lossen. Je kunt er eigenlijk alles mee doen, omdat de mensen van huis uit vertrouwen hebben in de overheid en zich daar in hun angst aan vast klampen. Je kunt hun hele wereld omver gooien en het interesseert ze helemaal niets, als ze maar overleven. De kijkers naar de documentaire die in die modus zitten, hebben dus geen enkel oog voor iets anders dan dat hun centjes veilig zijn. Het is hun venster om verder te kunnen leven en niet dood te gaan van honger of gebrek. Al wordt in de tussentijd de hele wereld gereset, dat zien ze later dan wel weer als ze overleefd hebben.

Hoe komen we hier uit?

De enige mogelijkheid om hier uit te komen, is de mensen uit hun angstmodus te halen. Iemand die zij vertrouwen moet tegen hen zeggen dat ze niet bang meer hoeven te zijn, dat het levensgevaar geweken is.  Dan kunnen hun hersenen weer gaan werken. Van de overheid en hun trawanten alsmede van de media is dat niet te verwachten. Integendeel, die wakkeren de angst dagelijks aan. Dat is uiterst misdadig gedrag. Het moment begint dan ook te naderen dat deze lui zich voor hun daden moeten gaan verantwoorden. Een oorlogsmisdadenproces is hier op zijn plaats.

Door:
“Weethetwel”
(voor www.ejbron.wordpress.com)

(PS: Hier vindt u alle artikelen van “Weethetwel” op de site “E.J. Bron”. Alleen in het coronajaar al meer dan 50. Het is de ontdekkingstocht dat een neppandemie gebruikt wordt om de maatschappij definitief te veranderen)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

14 reacties op De corona-believers geven steeds meer van hun geheimen vrij

 1. Hans van Straaten zegt:

  Heb de docu gezien en er geen woord gelogen. Op een heel rustige manier worden feiten gepresenteerd. aanrader.

  Geliked door 3 people

 2. Frauke zegt:

  Wat is hier aan de hand ?

  Like

 3. Qvic zegt:

  Die film heb ik vorige week gezien, duurde meer dan een uur. Was een heel duidelijk verhaal. Het leidde richting het Vaticaan/Cabal, die beheren ook alle trusts en bezitten ook alle privé gegevens van iedereen op de wereld. Zij beschikken ook over een eigen satelliet. Zij bezitten ook het meeste goud ter wereld. Ze bezitten en bepalen alles al. Zelfs de Rockefellers en de Rothschilds zijn daarbij kleine jongetjes. Zo is de huidige paus zowel de witte, als de zwarte. Zij hebben iedere regering in hun macht. Hun macht is allang wereldwijd, zij besturen de wereld zoals zij dat willen. Daarom is het zo opvallend dat die corona maatregelen synchroon lopen met de rest van de wereld, dit fenomeen geeft al aan dat het nooit een echte ziekte kon/kan zijn. Want een ziekte kan nooit overal op de wereld op de zelfde moment en met gelijke besmettelijkheid bestaan.

  Geliked door 1 persoon

 4. leeuw7 zegt:

  De elitaire massamoordenaars willen koste wat kost de hele mensheid controleren met hun lugubere beest controle systeem,het vermoorden van mensen heeft de misleider Bill Gates geleerd van zijn gestoorde gelukkig reeds overleden vader ,die de oprichter was van de grootste misdadige arbortus praktijk op aarde, namelijk de misselijkheid makende organisatie;Planned Parenthood ,de naam klinkt vriendelijk,maar is een ordinaire moordmachine van levende ongeboren zielen!!Waarschijnlijk maakt Big Farma grootschalig gebruik van vermoorde foetussen!!!Zelfs Joseph Mengele (de engel des doods van Hitler)heeft niet zo grootschalig gemoord als de huidige zogenaamde geplande ouderschap instellingen!!Landverraders als Mark Rutte ,terroristenvereerster Sigrid Kaag ,en niet te vergeten de schoenejonge Hugo de Jonge werken willens wetens mee om o.a. Nederland te kunnen ruïneren ,empathieloze oorlogsmisdadige politici met het hart op de verkeerde plaats!! Snel de doodstraf herinvoeren voor deze misdadige politici!!!
  Nederland wordt een stuk leefbaarder als deze misdadige kliek middels een soort Neurenberg tribunaal voor eens en voor altijd worden opgeruimd!!Preventief ruimen van deze satanisten zal de wereld een stuk mooier maken!!

  Like

  • ja, dat tribunaal moet er komen maar wie neemt dat op zich.commen sense heeft nu d.m.v. bewijzen aangetoond dat covid gewoon griep is en dat vaccinaties (zoals de n.w.o. wil) mensen laat verdwijnen voor hun zgn reset en dat veel mensen sterven door vaccinaties en hun dna verandert.dit moet toch genoeg zijn om een nieuw neurenberg 2 tribunaal werkelijk te laten gebeuren!!! gooi alle bedrijven gewoon open want dan stort het hele kaartenhuis in mekaar.lees common sense,,het virus bestaat niet,, en zegt het voort.

   Geliked door 2 people

 5. LUCIA zegt:

  Weet het wel ; Een mooie analyse maar dit soort mensen trachten uit hun angstmodus te halen is trekken aan een dood paard.
  Ik heb een andere analyse, ze zijn aan drama en angst verslaafd en ze behandelen je precies als een junkie, die je hun stash afpakt, als je ze probeert te doordringen van het feit dat er weinig is om bang voor te zijn.
  Er zijn ook bij die liever dood gevonden willen worden dan in een bedachtzame bui oftewel het tocht erg tussen de oren bij een groot deel.
  Een groot deel van de mensheid, wat voor analyse dan ook, woont permanent aan de oevers van de grootste rivier ter wereld… the river of Denial…. groter dan De Nijl !!!
  Hun grootste angst is geen Corona maar ze zijn doodsbang om hun system of beliefs in gevaar te brengen…liever dood dan een ommekeer in denken.
  Hier een hommage aan de immer weergaloze Thomas Dolby, die het vermogen om jezelf angst aan te jagen beschreef;

  Geliked door 2 people

 6. LUCIA zegt:

  Hier een betere versie kon het eerst niet vinden, een met de lyrics en de mooie jazzy sax er in;

  Like

 7. Andre zegt:

  Hoi Sigrid Kaag en hoi Mark Rutte doen jullie de groetjes aan de paus?

  https://www.inclusivecapitalism.com/

  Geliked door 1 persoon

 8. LOT zegt:

  ER IS GEEN BEWIJS VAN DE EVOLUTIELEER, MENEER ‘WEET HET WEL’.
  HET IS MEER EEN LINT VAN SOORTEN, DAN EEN TAKKEN VAN EEN BOOM DIE UIT EEN ZAAD KOMT OFWEL VELE SOORTEN DIE UIT EEN DING KOMT. BIOLOGEN HEBBEN BIOLOGISCH ALLANG BEWEZEN DAT DE AFGEBEELDE BOOM MET ONTWIKKELDE SOORTEN NIET KAN.
  EEN GIRAFFE KOMT NIET UIT EEN PAD, EEN PAD NIET UIT EEN INSECT, EN OOK EEN ZEBRA KOMT NIET UIT EEN EZEL. ER ZIJN NAMELIJK NOOIT TUSSENSOORTEN GEVONDEN IN DE ONTWIKKELING. ALLEEN VAN DE LAGERE SOORTEN ZIJN ER VELE, ZOALS ER IN NEDERLAND OOIT ZEER VEEL SOORTEN NACHTINSECTEN WAREN, DAT ER NOG WAT GELINKT KAN WORDEN IN AFBEELDINGEN UIT AFZETTINGEN.

  EN ER ZIJN WEL DEGELIJK VERSCHILLEN IN INTELLIGENTIE EN DENKVERMOGEN TUSSEN DE MENSSOORTEN INCL DE APEN. NET ZOALS ER VEEL VERSCHILLENDE VOGELSOORTEN ZIJN VAN KLEIN TOT GROOT. SOMMIGE VOGELS ZIJN VEEL INTELLIGENTER DAN ARABIEREN IN OPLOSSINGSVERMOGEN.

  EN NEE OOK EEN AFRIKAAN EN EUROPEAAN ZIJN NIET VERWANT, DAAR AFRIKANEN GENEN HEBBEN DIE WIJ TOTAAL NIET HEBBEN. ER IS EEN ARCHAïSCHE (OUD) GHOST POPULATION WAARUIT DE AFRIKANEN KOMEN, WAARVAN DE GENEN NIET GEVONDEN ZIJN IN EUROPEANEN.

  ER KAN BEST EEN BLAUWDRUK ZIJN IN DE NATUUR, ZENUWEN EN BLOEDSTELSELS. OOK ZIJN ER AANDUIDINGEN DAT EEN WERELD VERLOREN IS GEGAAN EN PLOTS EEN UITBUNDIGHEID AAN LEVEN IS ONTSTAAN. NET ZOALS DE BIJBEL VEEL OUDE VERHALEN BEVATTEN DIE UIT PAGANISME EN EUROPA KOMEN.

  TEGENWOORDIG ZOEKEN NAAR ARTIKELEN DIE NIET MET EVOLUTIE TE MAKEN HEBBEN IS MOEILIJK OP INTERNET. KIJKEND BIJ AFBEELDINGEN NAAR LINT AAN SOORTEN THEORIE EN IK KRIJG MAAR EEN PAAR LINKS. VROEGER STOND HET ER NOG WEL OP. DUIDELIJK EEN AGENDA. DE BASISOPLEIDING VAN BIOLOGEN BEVAT NOG STEEDS DE EVOLUTIELEER, OOK AL IS DIE NOOIT BEWEZEN DOOR ONTBREKEN VAN LINKEN TUSSEN DE SOORTEN. NET ALS VEEL FORMULES EN THEORIEEN NIET BEWEZEN ZIJN DAAR ER NOOIT EMPIRISCH ONDERZOEK NAAR IS GEDAAN. DIT IS VOORAL AFKOMSTIG UIT DE ENGELSE EN DUITSE SCHOLEN ROND RESP. 1900 EN 1850.

  Geliked door 1 persoon

  • BigLJohn zegt:

   LOT; ….ER IS GEEN BEWIJS VAN DE EVOLUTIELEER, MENEER ‘WEET HET WEL….Maar dit weet ik wel; De weetnikskunde schijnt een bepaalde studierichting te zijn. Na het behalen van de Bull weet men nog steeds niets.

   Like

 9. Lot zegt:

  En de mensen ook nog een angststoornis toebedelen. Toe maar zeg. Als u wist wat een angststoornis werkelijk is, kan ontstaan zijn uit reële of irreële ervaringen, kan geërfd worden, en uit zich lichamelijk. En dan weet je ook dat je het hebt. Dat deze mensen niet nadenken, komt meer omdat ze alles geloven wat op het nieuws komt. Kennissen waar ik mee spreek, ook al wijs ik hun op dingen en gaan de ogen open, gaan die even goed weer dicht (merk ik een half jaar later), omdat ze alleen maar dàt nieuws zien. Ook al lezen ze links van andere websites/youtube docu, die ik hen toezend.

  Geliked door 2 people

  • M. zegt:

   Je hebt gelijk, je kan ze een uur waarheid vertellen maar ze kijken weer een paar uur leugens op hun tv en ze gaan weer voor de leugen.
   Berichten die je ze stuurt lezen ze vaak niet eens. De tv is hun god.
   De mensen die liegen op hun tv zijn de mensen die ze vertrouwen en de mensen door wie ze nog nooit belazerd zijn en ze de waarheid laten zien om ze te waarschuwen verklaren ze voor gek.

   Ze zullen de waarheid niet verdragen maar zich keren tot fabels. ( J)
   Geen woord van gelogen.

   De evolutie theorie noemt men niet voor niets een theorie want meer is het niet en aantoonbaar klopt er geen reet van.
   Totaal onmogelijk, zoals je boven ook al geweldig beschrijft.

   Geliked door 1 persoon

 10. Bob zegt:

  De nieuwe sprookjes reeks.
  En maar griezelen.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s