Aan Pieter Omtzigt

(Door: Jan Dijkgraaf)

Beste Pieter,

Als niemand gisteren loog (LOL), wilden Annemarie Jorritsma en Kajsa Ollongren geheel op eigen initiatief, dus zonder énige al dan niet expliciete aanmoediging van Mark Rutte of Sigrid Kaag, met Mark Rutte en Sigrid Kaag gaan bespreken hoe ze jou konden lozen als Tweede Kamerlid.

Voor wat het waard is: van de mensen die een polletje daarover op Twitter invulden, gelooft slechts 6% dat.

Lees verder>>>

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

15 reacties op Aan Pieter Omtzigt

 1. Bas zegt:

  https://www.uitpers.be/seksschandaal-nederland-pers-zwijgt-over-intimidatie-kamerlid/

  Seksschandaal Nederland: Pers zwijgt over intimidatie Kamerlid

  De Nederlandse pers wist al in 2013 dat CDA-parlementariër Pieter Omtzigt de mond was gesnoerd over de hoogste ambtenaar van het ministerie van Justitie Joris Demmink, die verdacht werd van pedoseksuele praktijken. Niks hiervan verscheen in de media. Dit terwijl de zaak Demmink toen al was uitgegroeid tot een internationaal schandaal. “Ik ken journalisten die vol in het dossier waren gedoken,” zegt voormalig justitie-directeur Ben Ottens. “Als dat wat opleverde werden zij telkens door hun leiding teruggefloten.”

  Pers getipt over spreekverbod Omtzigt

  In december 2020 berichtte Uitpers dat de Nederlandse parlementariër Pieter Omtzigt van de christelijke partij CDA de mond is gesnoerd over de kwestie Demmink. De toenmalige leider van de partij, Sybrand Buma, had hem verboden zich nog langer hiermee bezig te houden. Volgens diverse, in het artikel van Uitpers genoemde bronnen heeft Buma dit gedaan op aandringen van premier Mark Rutte.

  Like

 2. Bas zegt:

  Eric van de Beek

  In mijn artikelen over de zaak #Demmink beschreef ik al hoe @PieterOmtzigt de mond was gesnoerd door Rutte en zijn eigen partij het CDA.
  In mijn boek over #MH17 laat ik zien hoe Omtzigt hetzelfde overkwam omdat hij te dicht bij de onderste steen kwam.

  MH17-boek komt uit in mei.

  Like

 3. Bas zegt:

  Like

 4. Bas zegt:

  Genaaid door Pineukio…
  https://www.parool.nl/nederland/rutte-met-kaag-niet-gesproken-over-omtzigt~b55e315e/

  Rutte: ‘Met Kaag niet gesproken over Omtzigt’

  Premier Mark Rutte en minister Sigrid Kaag hebben het tijdens de formatiegesprekken niet gehad over CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt. Dat zegt Rutte, die donderdagavond laat voor de camera van de NOS verscheen. De VVD-leider zegt ook namens D66-collega Kaag te spreken.

  ‘Aanscherppunten 2e ronde VVD en D66’
  https://pbs.twimg.com/media/ExWqtd1UUAIX2Id?format=jpg&name=medium

  Like

 5. guusvelraeds zegt:

  Pieter Omtzigt is een echte volksvertegewoordiger. Echte volksvertegenwoordigers kunnen ze in Den Haag niet gebruiken. Was Pieter een achterbakse vertegenwoordiger van de elite dan lag een prachtige loopbaan in het verschiet.

  n Den Haag worden beschermers van pedofielen hoger aangeslagen op de deugladder dan beschermers van het Volk. Het Volk (ik schrijf dat met een hoofdletter) is bij de elite niet meer dan vee dat gevaccineerd moet worden en biometrisch van een oormerk moet worden voorzien zodat de overgang naar het nieuwe normaal “build back better” zonder al teveel opstand en tegenstand zal verlopen.

  Ik vergeet de woorden van Prof Bob de Wit niet toen hij in een vraaggesprek met Flavio Pasquino het volgende zei. Als het democratisch proces qua uitkomst niet verloopt zoals de elite dat voor ogen heeft dan treden ze binnen in dat proces.

  We hebben de verkiezingen in de US gezien en we hebben de verkiezingen 17 maart j.l. in Nederland gezien. Het binnentreden in het democratisch proces is de elite goed afgegaan.

  Er is maar een uitweg om het intreden van de elite in het democratisch proces te verhinderen en dat zijn directe verkiezingen. Alleen bindende referenda (ook voor bestuurlijke functies) kunnen de elite kortwieken en juist dat is wat de elite geëlimineerd heeft.

  Stem alleen op die partijen die een vrij en bindend referendum prominent in hun programma hebben staan en laat alle andere partijen links liggen daar waar ze thuis horen.

  Geliked door 1 persoon

 6. Bas zegt:

  Like

 7. Bas zegt:

  Ahaaa…
  https://tpo.nl/2021/03/26/it-giet-oan-kamermeerderheid-incluis-cda-wil-debat-met-oud-verkenners-kajsa-ollongren-en-annemarie-jorritsma/

  It giet oan – Kamermeerderheid (incluis CDA) wil debat met oud-verkenners Kajsa Ollongren en Annemarie Jorritsma
  Tweede Kamer wil onderste steen boven over opmerking over Pieter Omtzigt

  Minister-president Mark Rutte zei donderdagavond dat er geen debat zou komen over de donderdag door Kajsa Ollongren (D66) gelekte formatienotitie met een opmerkelijke opmerking over CDA Kamerlid Pieter Omtzigt. Daar denkt de Tweede Kamer – incluis het CDA – anders over. De ChristenUnie gaf vrijdagochtend het laatste duwtje waardoor er een Kamermeerderheid is voor een debat met de oud-verkenners Annemarie Jorritsma (VVD) en Ollongren. VVD en D66 zijn tegen.

  Like

 8. Hovawart zegt:

  Aan waarheidsbevinding en koene ridders heeft men duidelijk een broertje dood aan het hof, de kroon heeft liever hofnarren en belastinginners aan het Binnenhof………en huurmoordenaars op het Mediapark..

  Like

 9. Jan zegt:

  DE WAARHEID VAN OMTZIGT EN DE LEUGEN VAN RUTTE

  Zelden heeft Mark Rutte zo opzichtig staan liegen.
  Welnee, hij had het helemaal niet over Pieter Omtzigt gehad! En Sigrid Kaag ook niet! Natuurlijk niet!
  Dit was de vlucht naar voren nadat Kajsa Ollongren zo dom was geweest om haar notities – Positie Omtzigt, functie elders – niet veilig in een mapje te vervoeren.

  De fout van Rutte
  In paniek maken mensen domme fouten, en Rutte is in paniek. Wat is de domme fout?
  Zelfs als er geen sprake zou zijn van persoonlijke rancune, is het volkomen ongeloofwaardig dat Omtzigt niet genoemd zou zijn. Om twee redenen.
  …..
  https://saltmines.nl/2021/03/26/de-waarheid-van-omtzigt-en-de-leugen-van-rutte/

  Like

 10. Jan zegt:

  Irrationaliteit is het moderne politieke bindmiddel
  Het inhoudelijke debat is dood en begraven

  De moderne maatschappij kenmerkt zich vooral door chaos en toenemende irrationaliteit.

  Een verwende hedonistische samenleving begrijpt en beseft al lang niet meer hoe de belangrijke verworvenheden waarop diezelfde maatschappij gebaseerd is tot stand zijn gekomen. Irrationaliteit en wensdenken gaan hand in hand, met steeds minder oog voor controleerbare feiten. Natuurwetenschap wordt gezien als ‘ook maar een mening’ en de resultaten ervan worden ontkend of gebagatelliseerd. Deze maatschappelijke tendens is breed waarneembaar, en wordt vooral gedragen en aangemoedigd door een opportunistische politiek en onwetende media.

  Wat resulteert is een curieus mengsel van denkbeelden die – ondanks loepzuivere indicaties voor de onbetrouwbaarheid ervan – met een inzet een betere zaak waardig zonder ophouden gedebiteerd worden. Als je iets maar vaak genoeg benadrukt, gaan mensen het geloven. Orwell is helemaal terug in het publieke debat, of het ontbreken ervan. Het aantal voorbeelden is legio.

  10 Illusies
  ….
  https://opiniez.com/2018/06/14/irrationaliteit-is-het-moderne-politieke-bindmiddel/cadelange/

  Like

 11. M. zegt:

  Ook al denken ze je genaaid te hebben, Pieter, jij hebt gewonnen en zij hebben verloren.
  Ze zijn allemaal voortvarend bezig zichzelf te naaien met het naaien van anderen in het zicht van mensen waarvan ze niet willen dat die er zicht op hebben.

  Like

  • karton zegt:

   @ M op 26-3-2021 om 20.38 u.
   Ik laat me door niemand naaien, @ M !!
   Als er íemand nááit dan ben IK dat !!
   Wat denkt die naaiende zooi wel ?!
   Níemand naait mij een oor aan !
   Zij die wind zaaien zullen niet naaien !

   Like

 12. Ronald B zegt:

  Ik heb op Geert Wilders gestemd, maar Pieter Omtzigt was mijn tweede favoriet! Een geweldig EERLIJK politicus!!!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s