Marine Le Pen dringt aan op migratiereferendum: “Staatsburgerschap wordt overgeërfd of verdiend”

(Vertaling: E.J. Bron)

Marine Le Pen, de voorzitster van de Franse partij Rassemblement National (RN), heeft verklaard dat haar eerste beslissing, in geval van haar verkiezing tot president bij de komende verkiezingen, erin zou bestaan om een referendum te houden over de immigratie.

Grenscontroles en een belastinghervorming, die de druk op de middenklasse dient te verlagen, zouden eveneens prioriteiten zijn.

In een toespraak op de publiekrechtelijke zender Radio France Inter op dinsdag 23 maart kondigde Le Pen “krachtige beslissingen” aan, die zij zou nemen wanneer zij gekozen zou worden tot president van Frankrijk.

“Mijn eerste beslissing zou zijn om een immigratiereferendum te houden. Ik denk dat de verschillende regeringen al decennia lang beslissingen in immigratiekwesties hebben genomen zonder dat er ooit naar het Franse volk wat betreft dit onderwerp werd geluisterd en zonder dat het volk ooit werd gevraagd”, verklaarde ze.

Le Pen zei dat ze zou begrijpen dat “het Franse volk het al tientallen jaren niet met de politiek eens is die wordt bedreven in zake immigratie.”

Haar standpunt lijkt door data ondersteund te worden, want uit peilingen blijkt dat de grote meerderheid van de Fransen de immigratie in het land wil beperken, wat ondanks de beloftes van vroegere politici nooit gebeurd is. In werkelijkheid heeft de linkse regering van president Emmanuel Macron de vervolging van politieke groepen, die protesteren tegen de lakse houding van het land tegenover illegale immigratie, verscherpt.  

Grenscontrole en belastinghervorming

De verkiezing van Le Pen zou waarschijnlijk een dramatische ommekeer in de immigratiepolitiek in Frankrijk betekenen, omdat zij heeft aangegeven dat zij vraagtekens zou plaatsen bij de EU-consensus in deze kwestie.

“Ten tweede zal ik naar de Europese Commissie gaan om haar uit te leggen wat ik op het gebied van de nationale soevereiniteit en in het bijzonder de controle van onze grenzen als niet onderhandelbaar beschouw, omdat ik van mening ben dat de controle van de grenzen een kwestie is van nationale soevereiniteit”, zei ze.

“Ik zal naar d elanden gaan, waaruit de immigranten afkomstig zijn, om hen te zeggen dat ze hun landgenoten moeten terugnemen als die zich in een irreguliere situatie bevinden”, zei de voorzitster van het RN.

Ze kondigde haar bedoeling aan “de grondwet te wijzigen, zodat het Franse staatsburgerschap of overgeërfd of verworven wordt.”

Ze zei dat haar derde grote maatregel zich zou concentreren op een belastinghervorming, omdat ze vindt dat “de druk die nu op de middenklasse heerst niet te dragen is.”

Actierapport over immigratie

In het actierapport “Asiel/Immigratie” van het parlement, dat in april 2018 werd gepubliceerd, werd de illegale immigratie omschreven als “gesel”, die de opeenvolgende regeringen niet zouden hebben aangepakt.

Om dit tegen te gaan, stelde het document voor om de migratiestromen te reguleren, de immigratie naar Frankrijk te controleren en assimilatie-inspanningen nieuw leven in te blazen.

(Bron: Remix News)

Bron:
unser-mitteleuropa.com

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

5 reacties op Marine Le Pen dringt aan op migratiereferendum: “Staatsburgerschap wordt overgeërfd of verdiend”

 1. delamontagne zegt:

  MACRON 23 À 24%

  MARINE le PEN 26 À 27%

  Like

 2. karton zegt:

  Lag ik vannacht in m’n bed en kreeg plots een “helder idee” ! Ik dacht nl. :
  Als we nu eens Viktor Orbán zouden koppelen aan Marine Le Pen en één van hun eventuele nazaten zouden benoemen tot “koning der Nederlanden met het alléénrecht” tot regeren en we zouden Willem en Maxinaatje met hun jongen naar Griekenland c.q. Argentinië verbannen ; hun rijkdommen verdelen we onder de échte NL’ers zodat die óók eens een kroketje zouden kunnen kopen in de snackbar. Rutte en z’n bende kontlikkers flikkeren we in ’t Amsterdam-Rijnkanaal , zijn we daar ook van verlost.
  Even later schrok ik wakker , maar ik had wél een prettige nacht gehad.
  Ik weet echter niet of mevrouw Marine nog in staat is om kinderen te baren of misschien kan Viktor ze niet meer verwekken , dat moet ik nog ff uitpluizen).
  Ik hoop écht dat ik a.s. nacht het tweede deel “beleef”!

  Like

 3. LUCIA zegt:

  @Karton, ja mooie droom, ik ken dat soort dromen wel, wensdromen worden ze genoemd en goed nieuws voor jou wat mw Le Pen betreft het kan allemaal tegenwoordig in het lab. Ze heeft gelijk staatsburgerschap moet je verdienen en daar mag je best wat voor terugverwachten en niet wat we tegenwoordig hebben dat ons eisen pakket als die van een spaarlamp is als ze maar geen criminelen zijn . Ik vind ook als je hier komt, moet je jezelf kunnen bedruipen, niet voor altijd en eeuwig de werkenden voor je laten betalen. Dat kan nergens elders ter wereld . Er ontbrak wel iets in je droom misschien iets voor een volgende keer wat met de Unidos Corruptos.

  Like

  • karton zegt:

   @ LUCIA op 27-3-2021 om 12.46 u. Helemaal met je eens ! Ja, er ontbrak iets in m’n droom , ik weet het ! Misschien “beleef” ik de rest vannacht ?! Ik laat het je weten LUCIA.

   Like

 4. Bob zegt:

  Karton.
  Elke gek kan je als koning benoemen.
  Het wordt ervelijk en je geeft iemand
  leiding waarover je nog minder te zeggen
  hebt als een politicus.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s