Tot € 150.000,- boete voor artsen die ‘effectief geneesmiddel’ tegen corona voorschrijven

(Door: “9ForNews”)

Artsen die coronapatiënten hydroxychloroquine of ivermectine voorschrijven, kunnen een boete verwachten, waarschuwt de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ). De boete kan oplopen tot 150.000 euro. De inspectie blijft naar eigen zeggen meldingen binnenkrijgen over artsen die de medicijnen voorschrijven tegen corona.

Volgens de inspectie is het voorschrijven en afleveren van deze geneesmiddelen ‘een risico voor de kwaliteit van zorg’. De IGJ stelt dat ‘bewezen is dat hydroxychloroquine niet effectief is, en tegelijkertijd ernstige bijwerkingen kan veroorzaken als hartritmestoornissen’.

Lees verder>>>

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

13 reacties op Tot € 150.000,- boete voor artsen die ‘effectief geneesmiddel’ tegen corona voorschrijven

 1. htskday zegt:

  Depopulatie-vaccin propaganda voor de kleintjes..

  Kijk,.. huiver,.. en neem een teiltje mee.

  “I Just Can’t Wait for Vaccines (I Just Can’t Wait to Be King Parody)”

  Oh,.. en de comments en likes zijn uitgeschakeld,.. maar dat snapt u vast wel…

  .

  Btw, wanneer gaan de kampen open?

  Like

 2. Jan zegt:

  Tja, anders verliest de broer van Hugo de Jonge inkomsten

  Geliked door 1 persoon

 3. droevige mof zegt:

  Intussen zijn sinds het begin van de zogenaamde pandemie zoveel gevaarlijke en onvoorspelbare bijwerkingen van hydroxichloroquine “wetenschappelijk ontdekt”, dat iedere huisarts zich wel twee keer bedenkt om het middel voor te schrijven. Boven de dokter zweeft de aansprakelijkheidsstelling en de procedure voor het medisch tuchtcollege.
  Er zijn alternatieve geneesmiddelen, maar ook hier dreigt aansprakelijkheid vanwege onwetenschappelijke behandeling en uitstel van doelgerichte behandeling.

  Geliked door 1 persoon

  • Cathja zegt:

   @ droevige,

   er blijft dus maar één middel over om ons van dit ‘verschrikkelijke virus’ te verlossen, en dat is ‘de spuit’…..
   Oude, goed werkende en bewezen veilige middelen mogen op straffe van hoge boetes niet meer aan patiënten gegeven worden….
   Dit is onvoorstelbaar! Dus die ‘onvoorspelbare bijwerkingen’ zijn de reden om deze medicatie te verbieden, terwijl men voorbij gaat aan de soms/regelmatig ontstane verschrikkelijke bijwerkingen van de ‘vaccinaties’….

   Geld, geld en nog eens geld speelt hier een rol. Er wordt gigantisch veel geld verdiend aan deze ‘pandemie’, dus die bron mag niet opdrogen.
   Teststaven (65 euro p.stuk), vaccinaties, mondkapjes, handgels en weet ik wat er nog meer op de markt is en komt om deze ‘vreselijke pandemie’ te bestrijden, wil men koste wat het kost in stand houden.

   Maar EERLIJKE EN GEWETENSVOLLE ARTSEN die niet mee willen werken aan het vergiftigen van hun patiënten, maar ze op een veilige manier willen begeleiden tijdens het ziekteproces, worden de duimschroeven aangedraaid door ze zeer hoge en onrechtvaardige boetes in het vooruitzicht te stellen, en misschien komt er zelfs een moment dat ze hun beroep vaarwel moeten zeggen…..

   Het is te triest voor woorden, en het maakt me boos ook. In wat voor afschuwelijke wereld zijn wij terecht gekomen?

   Like

 4. Johan zegt:

  Het is onvoorstelbaar, wat hier gaande is.
  Hopelijk zullen de verantwoordelijken bij de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) te zijner tijd voor een tuchtrechter gesleept worden.
  Dan mogen ze komen uitleggen, waarom ze nodeloos zovelen de dood ingejaagd hebben door het verbieden van deze eenvoudige medicijnen.
  Opvallend is dat de media slaafs de lijn van de IGJ en het RIVM volgen.

  De IGJ stapelt leugen op leugen :

  a) De veiligheid is niet in het geding, zoals de IGJ beweert. Dit middel (hydroxychloroquine) bestaat al sinds 1955 en is sindsdien miljoenen malen voorgeschreven. Het is een van de veiligste geneesmiddelen, die er bestaan.

  b) Het zou ernstige bijwerkingen veroorzaken zoals hartritmestoornissen volgens de IGJ.
  Een heel enkele keer komt dit inderdaad voor. (Maar ook teveel water drinken kan leiden tot bijwerkingen om maar wat te zeggen).
  Dit kan er makkelijk uitgefilterd worden door bij mensen met hartkwalen een hartfilmpje te maken van te voren. Op basis daarvan kan dan besloten worden de medicatie eventueel achterwege te laten. Voor de overige 99,5 % die nergens last van heeft is het een prima geneesmiddel.

  c) De kuur om corona te bestrijden, duurt vijf dagen. De hierbij gebruikte hoeveelheden van het medicijn zijn in totaal dermate klein, dat het een raadsel is dat de IGJ tot een negatieve beoordeling komt.

  d) Het is in de medische wereld heel gebruikelijk om een medicijn, dat oorspronkelijk voor ziekte A ontwikkeld werd, ook te gebruiken voor ziekte B. Dat komt wel vaker voor. Dan ontdekt men plotseling of bij toeval, dat het bewuste medicijn ook werkzaam is tegen ziekte B, hoewel niet daarvoor in eerste instantie ontwikkeld. Dit heet in de medische wereld : off label gebruik,

  Dit is nu juist gebeurd met het anti malaria middel hydroxychloroquine. Waarom zou dat nu ineens niet gebruikt mogen worden en allerlei andere geneesmiddelen wél ?

  e) Een hele hoop reumapatiënten slikken hydroxychloroquine op regelmatige basis. Daar is ook
  nooit een probleem mee geweest. Waarom mag het dan niet 5 dagen gebruikt worden tegen corona ?

  Like

 5. koosv8 zegt:

  Waar bemoeit de politiek zich mee, wat een Dokter voorschrijft aan middelen. Ga dan eerst eens kijken of de chemokuren, op de juiste of onnodige manier worden ingezet.

  Like

 6. Cleo zegt:

  Maar het gaat echt om ÓNZE gezondheid…😒

  Like

 7. anoniem ( helaas ) zegt:

  Het klopt gewoon niet.
  Ik werk 40 jaar in de zorg. De laatste jaren als ambulancepleeg.
  Net als vele collega’s ook tijdens het werk covid opgelopen.
  Via een bevriende ars hydroxychloriquine en zink gekregen . Ben meteen de 1e ziektedag begonnen met slikken.. Was binnen 3 weken weer aan het werk.
  Een aantal collega’s- zonder HCQ – na maanden nog steeds niet volledig hersteld.
  Ben een risico . > 60 en astma..
  In het verleden op een afdeling gewerkt waar HCQ veel werd voorgeschreven ( reumatische aandoeningen ). Zover ik weet , nauwelijks bijwerkingen. Het is een veilig geneesmiddel .
  Ik heb in het werk gezien, dat covid ernstig kan verlopen, maar er zijn wel degelijk veilige behandelingen. In ieder geval die ervoor zorgen dat de ziekte geremd wordt .
  Ook zijn er onderzoeken die wijzen op een milder verloop bij het vroegtijdig gebruik van bepaalde medicatie .
  Het grote probleem is dat deze medicatie te goedkoop is …………..

  Geliked door 1 persoon

  • Cathja zegt:

   @ anoniem

   Goed dat u hier uw verhaal vertelt. De waarheid moet gezegd kunnen worden, maar door hen die hun verdienmodel zien verdampen wordt zwijgplicht opgelegd.
   Dr. Elens, u ‘kent’ hem vast wel, wordt al vele maanden in de gaten gehouden vanwege zijn inzet voor de gezondheid van zijn patiënten. De middelen die u heeft gebruikt, schrijft hij ook voor, en met hele goede resultaten. Nu hangt ook hem een hele forse boete boven het hoofd als hij doorgaat met het helpen genezen van mensen….. Hoe wrang kan het zijn?

   Helaas dat u anoniem uw mening moet geven. Dat dit zo is, zegt alles over het klimaat in ons land en andere landen, waar hetzelfde verstikkende politieke klimaat heerst als bij ons.

   Bedankt voor uw comment.

   Like

 8. Johan zegt:

  Lees ook hier het laatste nieuws omtrent de eenvoudige geneeswijzes tegen corona :

  https://zelfzorgcovid19.nl/huisartsen-in-de-handboeien-door-boetedreiging-covid-19-behandeling/

  Het komt erop neer, dat zoals eerder juridisch werd aangetoond, de off-label verstrekking van medicatie volkomen legaal is onder bepaalde voorwaarden.

  Het IGJ gaat dan ook zijn boekje ver te buiten, door te dreigen met zulke belachelijke megaboetes tot wel 150 duizend euro.

  Die lui bij het IGJ houden er inderdaad wel heel vreemde denkbeelden op na :
  Wie gaat er nou een arts beboeten, die op serieuze wijze bezig is om het leven van een patiënt te redden ?

  Geliked door 1 persoon

 9. saddy zegt:

  Eens kijken wat inspectie doet als je klacht indient tegen Hugo en Gommers, van Dissel etc. omdat zij spreken over Covid-19 VACCINS. Dat is kwakzalverij want er zijn alleen producten met een spoedregistratie.
  Of is het in hun geval zelfs oplichting of dood door schuld bij calamiteiten? (ik weet nog dat Sylvia Millecam een eigen verantwoordelijkheid had maar de leugens van Hugo c.s. zijn toch van een andere dimensie dan die van Yomanda lijkt me, ook al ben ik geen jurist)

  Inmiddels zijn ze immers van “absoluut veilig (als een frikandel) en uitgebreid getest” gegaan naar “‘als je toevallig pech hebt en niet tegen het VACCIN kan….”.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s