Interview met Matteo Salvini: “Wij willen de fundamenten voor het Europa van de toekomst leggen”

Viktor Orbán en Matteo Salvini

(Vertaling: E.J. Bron)

Matteo Salvini en de Poolse minister-president Mateusz Morawiecki waren de eerste personen met wie Viktor Orbán na de uittreding van Fidesz uit de Europese Volkspartij (EVP) onderhandelingen opnam. De Italiaanse anti-immigratie partij Lega is een duidelijke bondgenoot: ze stemt in de meeste kwesties met de Hongaarse regeringspartij overeen. Aan de voorzitter van de Lega werd na het debat in de Senaat gevraagd hoe hij zich de samenwerking voorstelt, welke andere partners hij graag zou willen en hoe hij de toekomst van Europa ziet.

Op de dag dat Fidesz de EVP verliet, had u een videoconferentie met Viktor Orbán. Waarom vond u het belangrijk om direct contact op te nemen met Fidesz en welke hoop vestigt u op de samenwerking tussen de beide partijen?

We hebben vanwege de afstand via een videoconferentie met elkaar gesproken. Ons doel op de korte termijn is een persoonlijke ontmoeting in april, waarbij we over de voor de toekomst van Europa belangrijkste onderwerpen kunnen discussiëren. We willen vooral gezamenlijke oplossingen voor de kernvragen van de Covid-19-noodtoestand vinden. We moeten concrete en directe antwoorden over de gezondheidsveiligheid, over vaccinaties, over het creëren en het beschermen van arbeidsplaatsen geven en het continent veilig maken. Bij de ontmoeting met de Hongaarse minister-president Viktor Orbán en de Poolse minister-president Mateusz Morawiecki willen we de fundamenten voor het Europa van de toekomst leggen. Na Covid-19 zal niets meer zo zijn als voorheen, er is veel veranderd op het continent. De fouten, die in Europa tijdens de noodtoestand werden gemaakt, worden steeds duidelijker, en ze vereisen een onmiddellijke verandering. Moed en fantasie zijn gevraagd om met de dramatische situatie om te gaan die door de pandemie ontstaan is. Ik weet zeker dat we het door gezamenlijke inspanningen kunnen oplossen, want de vriendschap tussen Hongaren en Italianen wordt steeds sterker.

Over wat voor een Europa droomt u? Met welke waarden wilt u een Europees rechts op basis van een Hongaars-Italiaans-Pools partnerschap opbouwen?

De burgers moeten in het middelpunt van het nieuwe Europa staan, niet in de eerste plaats economische en financiële belangen. Bescherming van gezondheid, creëren en waarborgen van arbeidsplaatsen, het stimuleren van gezinnen, binnenlandse veiligheid van de Europese landen, grensbewaking, nationale identiteit, scheppen van democratie. We kunnen onder geen enkele omstandigheid naar een Europa voor corona terugkeren. We kunnen niet langer toestaan dat ongecontroleerde immigratie, economische en politieke beslissingen van buitenaf worden opgedrongen aan de lidstaten. We hebben een heldere visie hoe we het nieuwe Europa willen opbouwen, we hebben heldere plannen voor de toekomst van het continent.

Wie zou u graag in de nieuwe formatie zien?

De deuren van de Europese alliantie, die op het punt van beginnen staat, staan voor iedereen open. Er waren al gezamenlijke plannen van de Lega en Fidesz voor een Europese samenwerking, maar na Covid-19 moeten we ons in de Europese politiek sneller en met veel meer nadruk bewegen. Ik hoop zo snel mogelijk te kunnen berichten over concrete stappen.

Hoeveel invloed heeft de Lega op de huidige regeringscoalitie wat betreft immigratie?

Het aantal immigranten dat sinds het begin van dit jaar in Italië aankomt, is veel groter dan in de jaren daarvoor. De migratiegolf neemt ondanks de noodtoestand in de gezondheid toe. Nog voordat we het hebben over de uitbreiding van het staatsburgerschap, zouden we de kwestie van de versterking van de grensbewaking en van de binnenlandse veiligheid moeten aanpakken om de soevereiniteit van het land te garanderen. Van alle Europese landen kent Italië de meeste aanvragen voor een staatsburgerschap toe. Ik denk dat we er in de huidige situatie al onze inspanningen op moeten concentreren om de problemen van de Italiaanse burgers op te lossen. Ik beschouw de verklaring van de secretaris-generaal van de Democratische Partij (vert.: socialisten) ter uitbreiding van het Italiaanse staatsburgerschap (het plan van de socialisten om aan kinderen van in Italië geboren immigranten automatisch het staatsburgerschap te verlenen) als onserieus. Wij zullen zulke pogingen blokkeren, want voor ons staan de Italianen op de eerste plaats.

(Bron: Magyar Nemzet)

Bron:
unser-mitteleuropa.com

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

3 reacties op Interview met Matteo Salvini: “Wij willen de fundamenten voor het Europa van de toekomst leggen”

 1. Rene de echte Hollander. zegt:

  Die gelukszoekers tsunami moet gestopt worden, anders zijn we ( gvd ) verloren…!!

  Like

 2. Klaas zegt:

  Like

 3. Ronald B zegt:

  Eerst in elke land schoon schip maken en ALLE illegalen, economische migranten, dubbelepaspoortcriminelen permanent uitzetten! Dan onderzoek doen naar de islam! Dit is GEEN religie , maar een politieke stroming die een eigen rechtstaat nastreeft! In elk land de islam verbieden en dan zullen de meeste teruggaan! Een keihard zero tolerance beleid voeren!!!
  Eigen bevolking eerst en deze belonen met uitbreiding van het gezin! Europese en westerse identiteit voorop!!!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s