AfD komt sterk terug: vernietigend bewijs voor de coronachaos van Merkel!

(Vertaling: E.J. Bron)

Was eind februari in de ZDF-“Politbarometer” nog een meerderheid van de geënquêteerden tevreden met het corona crisismanagement van de staat en de deelstaten, nu staat de kritiek op de voorgrond: 55% (febr. 43%) bevestigt slecht werk van de spelers in de coronacrisis. Het werk van de Duitse regering onder Angela Merkel (CDU) wordt zelfs door 56% negatief beoordeeld. Verheugend: de AfD komt sterk terug!

De CDU stort in een andere peiling regelrecht in. Zoals blijkt uit de actuele ZDF-“Politbarometer” van de Onderzoeksgroep Verkiezingen uit Mainz komen de CDU en de CSU bij de zogeheten “Zondagsvraag” (“Als er komende zondag parlementsverkiezingen zouden zijn…”) nog maar uit op 28% – een daling van 7% binnen een maand!

 • De AfD wint duidelijk en komt nu op 12%, dat zijn 2% meer dan in de vorige maand!
 • Ergerlijk en uitermate naar is het feit dat de Groene ecosocialisten op onverklaarbare wijze er zelfs 4% bij winnen en nu op 23% staan. Let wel: Alleen de domste kalveren zoeken hun eigen slachters!
 • De SPD stijgt 1% en komt nu op 15%
 • De FDP stijgt eveneens met 2% en komt nu op 9%
 • Die Linke blijft onveranderd op 7% staan

Laschet sjeest als bondskanselierkandidaat

Alleen de chef van de CSU, Markus Söder, wordt volgens de peiling in meerderheid (56%) toevertrouwd om de “capaciteiten als bondskanselier” te hebben (nee; 36%).

SPD-kandidaat Olaf Scholz wordt door 39% van de geënquêteerden beschouwd als geschikt (nee: 51%); de chef van de Groenen, Robert Habeck, 28% (nee: 55%); de vicevoorzitter van de Groenen, Annalena Baerbock 25% (nee: 57%).

Bijna desastreus zijn de cijfers voor CDU-chef Armin Laschet: slechts 23% (nee: 65%) vertrouwt hem het ambt van bondskanselier toe – zelfs in zijn eigen partij zijn dit slechts een klaaglijke 28%.

Bron:
deutschlandkurier.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

3 reacties op AfD komt sterk terug: vernietigend bewijs voor de coronachaos van Merkel!

 1. Stefan zegt:

  Een ieder begint langzaam te begrijpen wie het echte virus is in hun land.
  Alleen in nederland helaas niet.
  De “angst” onder burgers maakt plaats voor gezond verstand.

  Geliked door 1 persoon

 2. droevige mof zegt:

  Of ze nu Maurice de (onbetrouwbare) Hond heten of ZDF Politbarometer, deze bureaus zijn geen opiniepeilers maar opiniemakers. Hun taak is om alles wat niet Agenda 2030 is uit de macht te houden. Links of rechts, het maakt niet uit.
  Ik moest lachen toen Thierry Baudet vertelde dat hij Maurice de Hond had gevraagd naar de prognose van het FvD en de Hond zou hebben gezegd: “Sorry, Thierry, het ziet er niet zo goed uit als je denkt”. Echt grappig, een beetje kinderachtig.
  En de AfD met 12%? Dat is precies het percentage om de AfD-stemmers te kalmeren en tegelijk een politieke machtsovername te voorkomen. Als het echte percentage gevaarlijk wordt (wat niet wordt gepubliceerd) dan zullen er bij de verkiezingen veel poststemmen opdagen, verwarring ontstaan en zullen er computerfouten worden gemaakt.
  Hoe dan ook, de volgende bondskanselier zal Markus Söder of Robert Habeck zijn. De volgende premier wordt Mark Rutte of Sigrid Kaag.

  Like

 3. mahoog zegt:

  Maar in een land van blinden….is éénoog nog steeds koning”.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s