New York Post: lockdowns bedreigen meer levens dan dat ze levens redden

(Vertaling: E.J. Bron)

Geen bewijzen voor effectiviteit van lockdowns

Beoordeling van de data voor 2020: er bestaan geen overtuigende bewijzen voor dat lockdowns het aantal dodelijke slachtoffers door corona verminderd zouden hebben, berichtte de “New York Post”.

Eén effect is echter duidelijk: er zijn steeds meer sterfgevallen op grond van andere oorzaken, vooral bij jonge mensen en mensen van middelbare leeftijd, minderheden en minder welgestelde mensen.

Het beste meetinstrument voor de effecten van de pandemie is hetgeen statistici oversterfte noemen. Daarbij wordt het totaal aantal sterfgevallen vergeleken met die van het voorgaande jaar. Deze maatregel steeg bij oudere Amerikanen op grond van het coronavirus, steeg echter nog sterker bij mensen in de leeftijd van 15 tot 54 jaar, en de meeste van deze sterfgevallen werden NIET op het coronavirus teruggevoerd.

Enkele van deze sterfgevallen zouden onontdekte coronavirus-Sars-CoV-2/Covid-19-gevallen kunnen zijn, anderen kunnen echter geen verband houden met de pandemie of de lockdowns. Voorlopige berichten wijzen echter op enkele duidelijke factoren in verband met de lockdown.

Er was een sterke daling van het aantal bezoeken aan de spoedopname en een toename van dodelijke hartinfarcten, omdat de patiënten niet onmiddellijk behandeld werden. Veel minder mensen werden onderzocht op kanker. Sociale isolatie droeg bij aan overmatige sterfgevallen door dementie en Alzheimer.

Wetenschappers voorspelden dat de sociale en economische ingrijpende veranderingen tijdens de lockdown tot tienduizenden “sterfgevallen door wanhoop” op grond van overdoses drugs, alcoholisme en zelfmoord zouden leiden. Toen de werkloosheid steeg en programma´s ter behandeling van psychische gezondheid en drugsmisbruik onderbroken werden, namen de gemelde angsttoestanden, depressies en zelfmoordideeën dramatisch toe, net zoals de alcoholverkoop en dodelijke overdoses.

Het aantal mensen dat vorig jaar in de VS bij auto-ongevallen om het leven kwam, steeg naar de hoogste stand sinds meer dan tien jaar, hoewel de Amerikanen duidelijk minder reden dan in 2019. Het was de meest steile jaarlijkse stijging van het aantal doden per mijl in bijna een eeuw, naar het schijnt op grond van meer drugsgebruik en meer te snel rijden in lege straten.

Het aantal sterfgevallen zonder corona was in Amerikaanse staten met inkomenszwakke huishoudens, die bovenproportioneel door de lockdown werden getroffen, bijzonder hoog. Bijna 40% van de werknemers in huishoudingen met een lager inkomen zijn in het voorjaar hun baan kwijtgeraakt, driemaal zo veel als in huishoudingen met een hoog inkomen.

De dodelijke effecten van lockdowns zullen de komende jaren op grond van de aanhoudende economische gevolgen toenemen. De Verenigde Staten zullen de komende twee decennia te ijden hebben onder meer dan 1 miljoen sterfgevallen als gevolg van de enorme “werklozenshock” verleden jaar, aldus een onderzoeksteam van de John Hopkins University en de Duke University, dat de effecten van voorbije recessies op sterfelijkheid heeft geanalyseerd.

De bewijslast ligt bij de politici en beleidsmakers, die de mensen zulke maatregelen opleggen, en ze zijn ze niet nagekomen. Er is altijd nog geen bewijs voor dat lockdowns onder de streep meer levens redden dan bedreigen of kosten.

Bron:
freiewelt.net

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

2 reacties op New York Post: lockdowns bedreigen meer levens dan dat ze levens redden

  1. Dat is in nederland ook zo. Het gaat alleen om uitoefening van macht. Laten zie wie er hier de baas is.
    “Ienemienemutte, 10 pond rutte, 10 pond kaas, de bevolking is het haas.”En nou allemaal oprutte, smerig kutvolk.” (zo zegt rutte achter zijn hand, dat moest er even uit)

    Geliked door 1 persoon

  2. Jules Vismale zegt:

    Door de overbevolking kunnen besmettelijke ziektes zoals het coronavirus juist zoveel slachtoffers maken en dan vooral in arme landen.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s