Tweet van Joost Niemöller

De Rutte-doctrine is alweer gespeeld. Jorritsma en Ollongren nemen schuld op zich en krijgen functie elders. Kamerdebat zal nergens over gaan. Rutte lachend verder als premier. Kaag zwijgt, want zwijgen is het “nieuwe leiderschap”.

Geplaatst door:
E.J. Bron (via Twitter; Joost Niemöller)
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

22 reacties op Tweet van Joost Niemöller

 1. karton zegt:

  Zowel Adolfje Rutte als Fatima Quag verdienen niet beter als de strop, en dan náást elkaar aan één lantaarnpaal.

  Geliked door 1 persoon

 2. Blaffertje zegt:

  Die flikker wordt ook op alle manieren uit de wind gehouden hè.

  Ik acht Rutte ook debet aan Omzichts “functie elders”.
  Rutte ziet hem als een pain in the as omdat hij kritisch is op misstanden in het kabinet en durft dit ook aan de kaak te stellen tijdens debatten.
  Omzicht is ook diegene die de toeslagenaffaire heeft aangezwengeld en daar is verneuk de meuk Rutte, op zijn zachts gezegd niet blij mee.
  Omzicht is in de ogen van Rutte een parasiet en moet het veld ruimen.

  Like

  • J. C. Th. Köhler zegt:

   Dat is drie keer Omzicht. Zal ik dan één keer schrijven hoe de man echt heet?

   OMTZIGT.

   j.c.th.kohler@ziggo.nl

   Geliked door 1 persoon

   • karton zegt:

    @J.C.Th. Köhler op 29-3-2021 om 21.18 u. Wat heerlijk om Ú in ons midden te hebben ! Ik las de reactie van ons aller @ Blaffertje en zat de hele middag te denken : “Wie is toch ene Omzicht ?” Maar gelukkig was Ú in de buurt om dit grote raadsel op te lossen; dank u , dank u , humble , humble. Ik ben u eeuwig dankbaar !

    Like

   • Blaffertje zegt:

    Oeps 🤭

    Geliked door 1 persoon

   • Julia zegt:

    J.C.Th. Köhler Inderdaad heeft Blaffertje een slip over het toetsenbord gemaakt. Maar helaas is dit niet mijn zorg en mijn taak om mensen hierop te wijzen. Toch fijn dat we een onderwijzer op afstand hebben die de puntje op de i zet en kritisch mee leest. Dus Blaffertje blijf gewoon uw mening uiten en u maakt zich tenminste zorgen die echt terzake doen. Het is en blijft een feit dat de corruptie binnen de Haagse zetels hoogtij viert en Rutte de grote wolf in schaapskleren wel terdege achter de notitie van Ollengren zit maar mazzel heeft dat ook onze rechtstaat corrupt is omdat deze politieke crimineel zelfs niet wordt vervolgd voor de misdaad die hij heeft begaan tijdens de toeslagenaffaire die vele gezinnen kapot heeft gemaakt. Kort samengevat de politiek in Nederland is zeer zorgelijk en onbetrouwbaar.

    Geliked door 2 people

   • J. C. Th. Köhler zegt:

    Karton,
    het getuigt van een zekere mate van hufterigheid, als je iemand niet het respect betoont door hem bij zijn correcte naam te noemen. En het getuigt van een zekere mate van lafheid, als je altijd reageert onder pseudoniem, in plaats van je echte naam.
    Wist je trouwens dat je “u” al een jaar of vijftig, zestig niet meer met een hoofdletter schrijft? Alleen als het betrekking heeft op god of het staatshoofd.
    Zo zie je maar: je wordt altijd overreden door een strontkar, nooit door de gouden koets.

    j.c.th.kohler@ziggo.nl

    Like

   • hannah brüssow zegt:

    email ….. ohne Umlaut ?

    Like

   • karton zegt:

    @ J.C.Th.Köhler op 30-3-2021 om 10.06 u.
    Ú heeft in ieder geval begrepen wie ik met Ú bedoelde ; en misschien kunt u zich bij een volgend geval van een “foute” naam een beetje inhouden, uw reactie komt namelijk nog al betweterig én kinderachtig over.
    Of ik wél of niet met mijn volledige naam reageer gaat Ú geen fluit aan, als Ú dat wél wenst te doen……..ga gerust uw gang.
    Ú voelt zichzelf dus de strontkar ? Geweldig gevoel voor de realiteit heeft Ú !
    Voor het overige hoop ik verschoont te blijven van Úw kinderlijk gewauwel ; ik zal daar in ieder geval geen tijd meer aan besteden.

    Like

   • Blaffertje zegt:

    @J.C.Th.Kohler.
    Nu ik uw bericht lees van 30 maart 10.06 krijgt uw eerdere bericht met de correctie van de naam van Dhr. Omzigt en andere lading.
    Daar waar ik eerder dacht dat het vriendelijk bedoeld was, is het nu muggenzifterij.
    Ik schreef het bericht snel en twijfelde over g of ch en heb de verkeerde keuze gemaakt.
    Dhr. Omzigt neemt het mij vast niet kwalijk en dat hoeft ook niet met met zulke mensen als u.

    Geliked door 2 people

  • ronjaspers zegt:

   Blaffertje.Logisch dat rutte beschermd wordt,hij is een vrijmetselaar en bilderberger.Zijn bazen en opdrachtgevers van de (nazi) biderberg groep hebben hem geselecteerd om nederland en de nedelanders te slopen.En het belangrijkste de communistische N.W.O. agenda uit te voeren.

   Geliked door 2 people

 3. Andre zegt:

  Rutte 4 is niet zo moeilijk te begrijpen. Wimpie 3 van O werd ineens stadhouder van alles in NL. Trouwde met Engeland en werd koning van Schotland Ierland en Engeland. Nadat alles formeel was stierf (vermord) zn vrouw op jonge leeftijd. Keuning Wimpie Alex werd in het zadel gehesen en Rutte moest mee. Maaja afbraak is het wel. Vroeguh had je de hofjood toen kwam Rutte de hofnar en nu hebben we de keuninklijke huis morakkaan. Prachtig hoor al die verbindingen

  https://www.ad.nl/binnenland/nieuwe-adviseur-van-de-koning-ik-kan-twee-werelden-met-elkaar-verbinden~a7a343dd/

  Like

  • LUCIA zegt:

   @Andre; Vond dit stukje toch vreemd klinken eigenlijk zorgelijk;
   Outaklla gaat deel uitmaken van een team van vijf persoonlijk adviseurs. In die rol zal hij het koningspaar inhoudelijk adviseren. Daarnaast beoordelen de adviseurs de uitnodigingen die bij het koningshuis binnenkomen, en bepalen ze ook mede wie de koning en koningin wel en niet ontmoeten. De functie bestond onder Beatrix niet in deze vorm. Onder Willem-Alexander hebben de adviseurs een sterk inhoudelijk profiel.
   Als je dit goed leest, dan ga je je toch afvragen of onze Koning niet onder curatele zit.

   Like

 4. Julia zegt:

  Dat stuk politieke crimineel die nog steeds helaas niet in zijn leugens had allang achter de tralies moeten zitten. Natuurlijk blijft die Zweedse faal trol zitten en komen er weer met een excuus. Wie nog vertrouwen heeft in deze Haagse Maffia heeft mijns inziens een dikke betonnen plaat voor zijn of haar hoofd of is zo dom doordat ze alle realiteitszin zijn verloren en nog geloven dat het oude normaal terug komt. Wat ben ik die politieke Maffia beu en mijn vertrouwen zal dit corrupte zooitje never terug winnen. Het is onvergeeflijk hoe zij de boel onderdrukken en blijven besodemieteren maar ondertussen heel Nederland naar de afgrond leiden. Ik kan dat hoofd van Rutte met die valse smile niet meer zien en aanhoren wil ik hem helemaal niet meer omdat hij zijn functie als MP niet waardig meer is. Ik hoop alleen maar één ding en dat is dat de dag van rechtvaardiging zeer dichtbij komt.

  Like

 5. Stef zegt:

  En blijven die VVD leden en stemmers nog nog steeds in zo iemand geloven. Als dat de ondernemers van vandaag zijn begrijp ik dat Nederlands bedrijven steeds meer in buitenlandse handen vallen en naar het buitenland verdwijnen.

  Like

 6. BigLJohn zegt:

  Alweer een Rutte 4 kabinet. Rutte 4-5-6-7-8. Als dat zo door blijft gaan zal ik het niet meer mee gaan maken dat er een fatsoenlijke vent als minister president zijn opwachting gaat maken. Die Rutte is continu bezig met smerige spelletjes. Nu weer moet Pieter Omzigt geloosd worden, want de man is eerlijk en dat word niet getolereerd in dat boevenhol in Den Haag.

  Like

 7. Julia zegt:

  J.C.Th, Köhler Sorry uw reactie naar Karton duidt toch wel op een enorme kleinzieligheid. Het lijkt mij niet de bedoeling dat reaguurders elkaar kritisch gaan beoordelen op eventuele naam of taalfouten maar dat het meer gaat om meningen (het liefst onderbouwd) vrij te kunnen uiten. Verder wil ik niet inhoudelijk op uw reactie in gaan omdat het mijns inziens niet de moeite waard is om hieraan tijd of energie te verspillen.

  Like

  • J. C. Th. Köhler zegt:

   Je kunt het kleinzieligheid noemen. Maar je kunt ook denken: had ik beter opgelet, dan had ik die stommiteit niet uitgehaald. Dan zou het een leermoment geweest zijn en zou je daar eigenlijk dankbaar voor moeten zijn. Maar dan moet je wel tegen kritiek kunnen.
   De kranten en het internet staan vol met artikelen over Pieter Omtzigt en als je het dan toch nog verkeerd schrijft, zit er ergens een steekje los. Of het interesseert je geen flikker of je man zomaar een naam geeft. Ik vind dat Omtzigt op z’n minst het respect verdient om correct benoemd te worden.

   j.c.th.kohler@ziggo.nl

   Like

  • karton zegt:

   @ Julia op 30-3-2021 om 17.33 u.
   Dank voor uw steun. Echter, ik heb in m’n leven voor heter vuren gestaan.
   Zo stootte m’n echtgenote mij vannacht aan en vroeg : “Slaap je nóg niet ?” “Nee, ik lig te denken”, zei ik; “aan wat ik allemaal heb meegemaakt in m’n werkzaam leven, zoals : “in de frontlinie” bij de zaak Gerrit Jan Heijn, die , vermoord,werd terug gevonden; die ene keer dat er op mij werd geschoten door een crimineel tijdens diens overval op een geldloper enz. maar óók aan het 4-jarig jongetje dat ik uit het water haalde, maar die helaas bleek te zijn verdronken”. Ën nu wil de één of andere onverlaat MIJ beschuldigen van “hufterigheid” , terwijl die man óf vrouw , genaamd K.U.T.J.E.Köller van toeten noch blazen weet en geen flauw benul heeft van het waarom ik niet met m’n volledige naam wens te reageren ! De hufter !!!!!” De hufter die anderen wijst op een piepklein schrijffoutje maar nog nóóit iets voor de maatschappij heeft betekend of zal gáán betekenen.
   Ik schrijf dit alles NIET om te tonen “hoe sociaal ik wel zou zijn” maar om aan te geven dat je niet kunt/mag oordelen zónder dat je de achtergronden van iemand weet, ook al ben je als “letterneukert” geboren !

   Geliked door 1 persoon

 8. delamontagne zegt:

  Wat een heisa om niks en al dat gescheld op elkaar.
  Het is inderdaad een moeilijke naam en als je die voor ’t eerst hoort klinkt ’t inderdaad een beetje als Omzicht.
  Maar als je ’t niet zeker weet, even de naam Op Google intikken en je krijgt de juiste.
  Wat de NL-taal betreft.
  Ik herinner me nog [ het een beetje als ’n schok te noemen, is overdreven ! ], maar toen ik veel en veel jonger was en je in kranten en folders/ reklame etc ineens niet meer met “u” werd aangesproken, maar gewoon met je, jij, jou, etc, vond ik dat wel erg vreemd.
  Was ergens in de jaren ’60.
  Waarschijnlijk een verbasterd Anglicisme.
  Vanaf de tijd dat kranten niet meer eerst in ” ’t lood worden” gezet en je vroeger de correctoren op de Redacties had, wemelt het ook van de fouten in de kranten. ( de enigste, wier/wiens, “hun” als onderwerp etc. )
  Nu moet je hier in Fr iemand die je niet kent of nog niet lang genoeg, bepaald niet met “tu” of toi” aanspreken,
  dat wordt onbehouwen gevonden.
  Engelsen hebben daar ook ’n handje van want ze hebben immers zelf maar die ene vorm “you”.

  Wat ik erger vind zijn Nederlanders die in een ander land zijn gaan wonen en dan halstarrig woorden verkeerd blijven uitspreken, zelfs als ze die woorden vrijwel dagelijks kunnen horen.
  Bijv. plaatsnamen of artikelen uit winkel.
  Zo hadden we een kennis en die had ’t over “karnemelk” dat is hier niet zo’n gebruikelijk product en hij had ’t toen over Laait, ongeveer als ’t Engelse “light” uitgesproken.
  Maar melk hier in Fr is “lait” en dat zeg je ongeveer als “lè[s]” zonder de s uiteraard.
  Maar goed, diezelfde man zegt bijv. ook zoiets als:”Hun konden die vrouw niet”, als hij bedoelt; /ze kenden haar niet eens.
  Jammer dat ’t Esperanto toch geen algemene wereldtaal is geworden.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s