Eén zin die alles zegt over Nederland

(Door: Bert Brussen)

Eén zin, één goede columnist, is alles wat een land nodig heeft

“Op de televisie zag ik een man in zijn straat buren aanwijzen die een houtkachel hebben.”

Wat eigenlijk heel pijnlijk is, is dat kwaliteitscolumnisten als Danielle Hooghiemstra (Volkskrantdie bovenstaande zin met gouden beitel in graniet hamerde) en Maxim Februari (NRCzie ook hier) zo verschrikkelijk duidelijk maken hoeveel middelmatige columnisten Nederland eigenlijk heeft.

Couranten, tijdschriften en websites worden al sinds jaar en dag overspoeld door een tsunami van columnisten, want hoe meer meningen hoe minder het opvalt dat de feiten niet objectief worden gebracht. Maar de meeste van die columns zijn van het abominabele niveau Bert Wagendorp: het morsig outdated deugend links briesen en snuiven van een ronkende dominee die er van overtuigd is dat zijn mening de enige juiste is en het domme lezersvolk er mee dient te worden opgevoed. Tussen de regels door slaat de alcoholwalm in je gezicht en hoor je het mondademen van een corpulente 50’er met moeilijke bril.

Lees verder>>>

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

9 reacties op Eén zin die alles zegt over Nederland

 1. guusvelraeds zegt:

  “Op de televisie zag ik een man in zijn straat buren aanwijzen die een houtkachel hebben.”

  Die man (weet ik niet maar vermoed het sterk) kleurt in het stemhokje al decennia het bolletje rood bij partijen die biomassa propageren boven steenkool (hoge energie dichtheid) en aardgas. Die laatste twee zijn natuurlijk erg millieu vervuilend en klimaat onvriendelijk. Precies als de hobby stoker met zijn paar lullige houtblokken. Bio massa daarentegen (massale houtkap, bij verbranding enorme hoeveelheden fijnstof, roet, stank en CO2) is millieu vriendelijk en klimaat neutraal. Als je denken zo verwrongen is door 50 jaar klimaat en millieu propaganda dan maakt een serieus vervuilende windmolen en zonnepaneel (gemaakt van 90% steenkool en 10% kwarts) ook niets meer uit.

  De wereld is werkelijk gek geworden.

  Zullen we het nog hebben over de covid 19 hysterie?

  Laatste IFR cijfer is vrijgegeven door Prof Ionidas. Deze is van de 0,23 % boven de 70 jaar gezakt naar 0,15% waarbij het hebben van onderliggende aandoeningen de doorslaggevende factor is. Beneden de 70 jaar ligt de IFR beneden de 0,05%.

  Gelukkig begint eindelijk de animo voor de vaccins sterk terug te lopen wat me weer hoop geeft. Mischien is de wereld toch nog niet gek geworden.

  Like

 2. bobzelf zegt:

  whahahahahah ,whahahahaah wat een geniaal kudtttttttttttt stuk ..

  dat nu juist als het over verslaggeveving gaat DEZE HERSENDOOIE !!

  IK HERHAAL DEZE COMPLETE HERSENDODE …

  DUS ALS VOORBEELD VAN GOEDE HOERNALISTIEK

  “”DE VOLKSKRANT EN “” NRC AANHAALT “” voor “” DE WAARHEID ?

  WHAHAHAHA , DAN HEB JE WEL ERG LANG BIJ EEN MOLEN GEWERKT ??

  DAT IS VLOEKEN IN DE KERK ,

  DAN WEL WIT GEWOON ZWART NOEMEN EN WAT ZWART IS MOET ZWART BLIJVEN

  DE NSBers vliegen je daar om de oren

  ONGELOFELIJK , DE SCHRIJVERS VAN DE BUKRAKET, DE SCHRIJVERS VAN DE
  RUSSISCHE MOORD OP DE MH -17
  ONZE GEWELDIGE EU
  ONZE BEVRIJDERS
  WHAHAHAHAHAHA

  MISSCHIEN EEN TIP VOOR DEZE “”KWALITEITS..HARING .. INPAK. KRANTEN “”????

  VRAAG OF JAN , KLAAS THE NONONONO IQ17.5 EN TIJL

  EEN SOLLICITATIE POGING KUNNEN DOEN ??

  ZAL WEL NIET WANT DAN MOETEN ZE WERKEN

  ZOU WEL MOOI ZIJN , WANT HET NIVEAU IS VAN NIVEAU 0 COPY PAST COPY PAST
  EN SOMS HEELSOMS 4 X COPY PAST

  MAAR OME BOB’S IDEE IS GENIAAL . WHAHAAHA

  WAT EEN ZELDZAAM LEUK BEGIN VAN DE MORGEN

  OOM VAUDTTTT IN DE OORLOG EN RUSLAND UIT GEPLEURD

  Geliked door 1 persoon

 3. Harry Willemse zegt:

  Waarom schreien zoveel columnisten (V) wekelijks complete huiliebladen vol met hun bittere tranen over hun dode moeder, hun dode foetus, hun ziektes en handicaps, hun zieke kinderen, hun #metoo-seksleven, hun pathetische deugburgertjesophef of over dat ze ontroerd zijn omdat ze een moslima hebben zien stemmen? Waarom willen mensen dat eigenlijk lezen? Nu het antwoord is heel simpel. Het behoedt die lezeressen en natuurlijk lezers om zelf na te denken en kan men altijd zeggen,let op geen Godwin, dat wist ik toch niet, hoe moest ik dat nu weten.

  Geliked door 1 persoon

 4. droevige mof zegt:

  “Jankcolumnistes die drammen en zeiken en jammeren over dram- zeik- en jammeronderwerpen” bestaan ook aan de rechterkant van het spectrum. Ze zijn in een slechte bui omdat Baudet niet meer gewonnen heeft, Jensen zonder niveau is en het thuisonderwijs van de kinderen op de zenuwen werkt.
  Generalisaties zijn altijd verkeerd wanneer toegepast op een enkele persoon. Als de helft waar is, dan is het al veel.
  Terwijl ik dit schreef, moest ik denken aan mijn vooroordelen over voormalig tpo-columnist, advocaat en Duitsland-correspondent Sietske Bergsma, die van maandag tot en met vrijdag een uur per dag besteedt aan het verspreiden van slechte vibes op YouTube. Maar anderen zien het anders. Mijn vrouw luistert graag naar haar tijdens het strijken. Mijn geleuter werkt op haar zenuwen.

  Like

 5. Hovawart zegt:

  Het besef dat politiekorpsen geen misdadigers meer opsporen maar zelfs hun parkeerwachters inzetten om ‘de gewone man’ en hun kinderen te controleren of de ‘noodmaatregelen’ wel worden nageleefd, of de middenstand de ‘funshoppers’ weren, en of er op zonnige terrasjes geen mensen plaatsnemen om hun koffie of thee te nuttigen, hoezo Haagse politiestaat en Brusselse EU-dictatuur, korte lontjes en agressief gedrag….geniet liever van het mooie weer, dat is een stuk gezonder dan de leugens en bedrog van de volksverraders die op het Binnenhof ons al een jaar lang op de mouwen proberen te spelden…..leef en geniet, laat je leven niet bepalen door Rutte&Kaag.

  Geliked door 1 persoon

  • bobzelf zegt:

   Hovawart zegt:
   31 maart 2021 om 12:12

   HEERLIJK HEERLIJK , HOVAWART
   MAG IK U EFFE OP DE SCHOUDERS NEMEN ,
   GOED GEZIEN MAKKER .
   DIKKE HUG
   OME BOBZELLUF

   Geliked door 1 persoon

  • M. zegt:

   De corona en klimaat zwendelaars zien voor wat ze zijn, criminelen in een wereldwijd georganiseerde misdaad die beschermd worden bij de wet.
   En we kunnen nu allemaal horen wat voor vieze organisatie het is van mensen die er niet meer tegen kunnen om er voor te werken.
   Onschuldige mensen meppen die tegen de criminelen protesteren en schuldige mensen die de criminelen helpen met hun zwendel vooral niet in de weg lopen.
   Geheel gesteund door de criminelen in de media die al hun kromme gedrag recht moet lullen en het rechte gedrag van terecht protesterende eerlijke burgers zo krom mogelijk moeten lullen.
   De mondkappen terreur die ze op het volk botvieren laat goed zien dat ze graag de ziektes willen verspreiden en mensen dwingen hun eigen gezondheid naar de verdommenis te helpen met schijnveiligheid.
   De regering weet ook dat de mondkappen ziek maken want daar zijn ze nog op gewezen maar men ziet het volk liever de hersens ingeslagen of sterven aan bacteriele longinfecties of een experimentele spuit.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s