Vrijheid om te kiezen staat op het spel

(Door: Leon de Winter)

Maxim Februari schrijft columns in het NRC-Handelsblad, een krant die meestal de D66-elites volgt, maar Februari breekt met die traditie. Hij schreef dinsdag: „Dat de minister-president ons eens per maand op de televisie komt vertellen of we al naar buiten mogen, en hoe laat, is een gotspe. Dat hij niet bespreekt welk risico acceptabel is, en onder welke condities de maatregelen weer worden ingetrokken, is een claim op absolute macht.

Daarna schreef Februari: „Het wetsvoorstel voor de Tijdelijke Wet Testbewijzen Covid-19 gebiedt je op straffe van een boete een gezondheidsbewijs te tonen bij deelname aan maatschappelijke activiteiten. Dat is een radicale ingreep in een open samenleving en verdient fundamentele kritiek. Volgens de Memorie van Toelichting hangen ’de doelen die met de inzet van testbewijzen worden nagestreefd’ af van ’de epidemiologische omstandigheden’. Huh?”

Tirannie

De Amerikaanse schrijfster en ondernemer Naomi Wolf, een linkse feministe, waarschuwt ook voor dergelijke „vaccinatiepaspoorten.” Februari en Wolf beseffen wat die paspoorten in zich dragen: de kiem van tirannie. Sinds ze die kritische positie ten aanzien van de virusmaatregelen innam, staat Wolf bij de Amerikaanse nieuwszenders op de zwarte lijst. Dus verschijnt ze nu op een zender die ze tot voor kort verafschuwde: Fox.

Dit zei Wolf daar onlangs: „Dit is letterlijk het einde van menselijke vrijheid in het Westen als dit plan wordt uitgevoerd. ’Vaccinatiepaspoort’ klinkt goed als je niet begrijpt wat die platforms doen. Ik ben de ceo van een techbedrijf, ik begrijp wat zo’n platform doet. Het gaat niet om het vaccin of het virus, het gaat om je data. Wat mensen niet begrijpen, is dat je zonder probleem elke andere functionaliteit op dat platform kunt laden. (…) Microsoft praat over het samengaan (van dat paspoort) met betaalvormen, je adressenbestanden kunnen worden opgeslokt, de plekken waar je je bevindt. Je medische geschiedenis kan erbij betrokken worden.”

En Wolf zei ook: „Hoe houdt China een miljard mensen onder de duim van een totalitair regime? Binnen vijf minuten kan de Communistische Partij elke dissident vinden, en dat kan bij ons letterlijk binnen enkele maanden gebeuren.”

Gaat bij haar gezonde zorg over in ongezonde paranoia? Ik denk dat je, gezien de grove manier waarop onze overheden onze vrijheden hebben ingeperkt – nota bene afgedwongen door ongekozen burgemeesters – moet uitgaan van het ergste scenario. Dat wil ik hier schetsen.

Great Reset

Er is niets mis met gezondheidsbewijzen als die na enkele maanden worden afgeschaft, als de computers worden gecleaned, als de pasjes niet kunnen worden misbruikt voor andere „functionaliteiten.” Maar de kongsi van farmaceuten, van bedrijven als banken en verzekeraars en reuzen als Amazon en winkelketens die hun winsten bij lockdowns zien maximaliseren, heeft er belang bij de vaccinatiepasjes voor andere doeleinden in te zetten. Het gaat om, zoals figuren als Bill Gates en de medeoprichter van het World Economic Forum (WEF) in Davos Klaus Schwab zeggen, een „Great Reset” te bewerkstelligen die onze manier van leven aanpast aan de noden van de aarde.

We hebben volgens de leiders van het internationale establishment negen jaar (inderdaad, niet tien of elf maar exact negen) om een klimaatramp te voorkomen. Dus moet onze verspillende leefwijze direct en dramatisch worden beteugeld. Minder consumeren, minder reizen, meer truien aantrekken als het koud is, ofwel: leven in een eeuwige lockdown. Oh ja, Bill Gates bewoont vijf huizen, de grootste meet 6000 vierkante meter.

Als de gasten van het WEF bij elkaar komen, worden hun privéjets op een flink aantal vliegvelden geparkeerd omdat die van Dübendorf, de luchthaven voor Davos, overvol is: vorig jaar stonden er 309 jets. Gelukkig verhuist de volgende conferentie naar Singapore, waar op het vliegveld meer ruimte is.

Ik wil alleen maar zeggen: kennelijk bestijgen zij zonder klimaatzorgen de trappen van hun jets. Wat willen ze? Hun macht bestendigen met een nieuw totalitair evangelie: dat strekt zich uit van het redden van het klimaat tot het taboeïseren – in de politiek, kunsten, in educatieve programma’s, sociale media, letterlijk overal – van denkbeelden die tot onrust, ongemak, onzekerheid kunnen leiden en die hun evangelie bekritiseren en ridiculiseren.

Apocalyps

Daarvoor jagen ze de mensheid apocalyptische angsten aan, daarvoor beschuldigen ze dissidenten van foute sentimenten als racisme en antisemitisme, en daarvoor spreken ze over zichzelf als verlichte leiders die vrijheden moeten inperken, omdat we dreigen de aarde onbewoonbaar te maken.

Ja, dit is een behoorlijk paranoïde scenario. Maar het gevaar bestaat dat onze gezondheidspasjes worden gelockt aan de bonuskaart van AH, aan onze bankrekening, aan de elektronica in onze elektrische auto’s, aan de lijsten met aankopen en het bezoeken van verontrustende websites. Als we niet oppassen, zo waarschuwen Februari en Wolf, zetten we fatale stappen op weg naar een technologisch-digitale tirannie naar Chinees recept.

Het gaat niet meer om alleen de bestrijding van het virus; op het spel staat de vrijheid om te kiezen.”

Bron:
De Telegraaf
(Premium-artikel)

Met dank aan “Blaffertje”

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

9 reacties op Vrijheid om te kiezen staat op het spel

 1. Hovawart zegt:

  Het is verwonderlijk dat er nog gewoon getelefoneerd kan worden met een smartphone, de jeugd schiet tegenwoordig al in een kaakkramp wanneer men ze vraagt om even te bellen, het contact beperkt zich liever tot een foto,filmpje of berichtje, maar gewoon praten met elkaar,…..quelle horreur!
  (de politiek zal zeker inspringen op de verhoging van de beltarieven om ook deze vorm van vrijheid aan banden te kunnen leggen,…..het volk is dan letterlijk en figuurlijk MONDDOOD!

  Geliked door 2 people

 2. koosv8 zegt:

  HET IS EIGENLIJK GEEN NIEUWS NATUURLIJK, maar wat gaan wij er aan doen?
  De meeste slapen of zijn bang, als ik het er zelf over heb met iemand, zien ze jou ( door de NOS gehersenspoeld) aan voor een complotdenker, wappie, of wat ook. Maar als je een naam noemd van deze kliek?………nooit van gehoord.

  Geliked door 2 people

 3. bobzelf zegt:

  DUIDELIJK ?? MORONS ??

  DUS RENNEN MET JE STIJVE PIK VOOR JE VACCIIN EN JE TESTBEWIJS …….

  JE ZOU TE LAAT KUNNEN ZIJN , WHAHAHAHAHAHAHA

  WAT EEN HEERLIJK, DUIDELIJK STUK PROZA

  IK DENK DAT ONZE LETTERNEUKERTTT IEDER MOMENT BINNEN VALT,,,,,,,, IK ZIE WAT VAUDTEN MET DE KOMA’S EN DE PUNTE ?????

  IK ZOU EFFE REAGEREN VROLIJKE TREURWILG

  DUS ZOEK EVEN BIJ “” DE INTERPUNTCTIES
  GEGROET OME BOB ZELLUF

  Geliked door 1 persoon

  • Klaas zegt:

   Like

   • Klaas zegt:

    Like

   • bobzelf zegt:

    OOOH UKRAINE PROTESTEERT ??

    NOU DAN TREKKEN DE 3 LANDEN ZICH TERUG,

    TENSLOTTE , ??WAT ZIJN NOU 16.000 DODEN EN KLEINE 30.000 GEWONDEN

    ALS JE 75 KM TERUG MOEST ??

    KOM OP , COLLATERAL DAMAGE, MOESTEN WE VAN HITLARY ZEGGEN
    ALS WE BETRAPT WAREN
    DIE DEED DAT ALTIJD, GOEIE KREET TOCH
    JE WEET WEL KLAAS, DIE RUSSISCHE GENERAAL HITLARY !!

    DUS UKRAINE , SCHIET 7 DAGEN IN DEWEEK, 12 MAANDEN PER JAAR EN
    NU JAARTJE 4 , NA MINSK 1 , MINSK 2 EN MINSK 3
    OP ONGEWAPENDE BURGERS IN DORPEN EN STEDEN EN GEWOON OP SCHOLEN

    EN OOM VLADIMIR KRIJGT DUS SANCTIES OM,DAT HIJ HET NIET OPLOST ??

    U BENT ER NOG HOOP IK ??? DAT IS ZEER BEGRIJPELIJK TOCH ??

    KLAAS . DE EU TROL

    Like

 4. Bob zegt:

  Met satelieten en creditcards hebben
  we onze vrijheid reeds lang opgegeven.
  Het is een seconde voor twaalf voor we
  tot echte biorobots zijn getransformeerd.
  Het pad naar de hel gaat over je
  creditcard en je it-communicatie.

  Geliked door 2 people

 5. LUCIA zegt:

  Het punt is iedereen denkt grotendeels alleen maar aan zichzelf of het eigen nest/gezin en zolang dat nog relatief intact is, kan het ze geen reet schelen wat er verder gebeurt.Als ik in mijn directe kring kijkt, voelt praktisch niemand zich genoodzaakt zelf op zoek te gaan naar de waarheid, want
  geen tijd ( wel urenlang gamen, geen zin want druk ..Hmmm, geen zin want wordt je depri van etc. Kortom nou niet bepaald revolutionairen, De straat opgaan werkt alleen als we het met 10 duizenden doen, een paar honderd zet geen zoden aan de dijk en je wordt gewoon weggeveegd en hebt grote kans dat je het ziekenhuis in gemept wordt.

  We zijn ook geconditioneerd,. als er iets gebeurt, te wachten tot we geholpen worden door de overheid, rode kruis, politie , brandweer, Jezus, Boeddha, Mohammed, onze politici van Wilders tot vul maar in. Er is geen hond ( noch mens) die je als kind in een crisis gezegd heeft, jij alleen kunt jezelf redden nooit wachten op een ander.
  De meeste mensen die dit wel weten, zijn vaak als kind mishandeld of sexueel misbruikt en wisten al heel jong “ik sta er alleen voor”, Of hebben in hun latere ontwikkeling heftige trauma’s meegemaakt en gezien dat van het vriendenbos niets overblijft en je dus op jezelf teruggeworpen wordt . Kortom volgens de oude receptuur; ” what doesn’t kills you makes you stronger”…Survivors dus van oorlogen in gezinnen , in de maatschappij en soms oorlogen van het 1000 bommen en granaten soort. Hoeveel van dat soort mensen kent u???

  Ik ben bang, dat er zal gebeuren wat er altijd gebeurt, er wordt te lang gewacht en dan is het tij niet meer te keren. We zijn dankzij wegkijken en wegredeneren…fait accompli slachtoffers , keer op keer….. ingehaald door een werkelijkheid, die niet in de wacht staat/stond.. de mens is meer reagerend dan anticiperend.
  Dat is de reden dat we steeds grote oude beschavingen opgraven, die ten onder waren gegaan aan zaken.. die ze vaak makkelijk hadden kunnen oplossen. Ik zie het zo voor me, dat over een paar duizend jaar, wij opgegraven worden en als ze uit gepuzzeld hebben wat er gebeurd is, zullen ze compleet verbijsterd zijn.
  Misschien zal een enkeling het water onderzoeken en wat we aten om daar een oorzaak voor onze krankzinnigheid te zoeken en te vinden. Ze zullen het denk ik niet begrijpen, want eerlijk gezegd… ik begrijp het ook niet.

  Geliked door 2 people

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s