Kremlin: Over verplaatsing van Russische troepen in Rusland hoeven andere landen zich geen zorgen te maken

(Vertaling: E.J. Bron)

De perswoordvoerder van de Russische president Poetin, Dmitri Pekov, becommentarieerde donderdag de uitspraak van het Oekraïense leger over de toename van de Russische aanwezigheid langs de grens met de Oekraïne. Hij zei dat andere landen zich geen zorgen hoeven maken over de verplaatsing van Russische troepen op Russische grondgebied, omdat dit voor hen geen bedreiging vormt.

“De Russische Federatie verplaatst haar troepen zoals het haar goeddunkt. Daar hoeft niemand zich zorgen om maken, dit vormt geen bedreiging voor iemand.”

Peskov benadrukte dat Rusland alle noodzakelijke maatregelen zou nemen om de veiligheid van haar grenzen te garanderen. Hij verwees er ook naar dat “langs de Russische grenzen de troepen van de NAVO-landen, andere organisaties en individuele landen steeds actiever worden”. Dat alles zou Moskou ertoe verplichten op z´n hoede te zijn, aldus de woordvoerder van het Kremlin. Volgens berichten in de media zou het Russische leger in de afgelopen dagen vooral het zuidelijke en westelijke militaire district met een groot aantal verschillende wapensystemen versterkt hebben.

Peskov verklaarde bovendien dat Rusland niet zou deelnemen aan een gewapend conflict in de Oost-Oekraïne.

“Wat betreft de deelname van Russische troepen aan het gewapende conflict op Oekraïens territorium hebben de Russische troepen daar nooit aan deelgenomen en ze nemen daar ook nu niet aan deel.”

De woordvoerder van het Kremlin wees er opdat het om een “intern Oekraïens conflict” zou gaan.

“En wij, de Europese landen en alle wereldlanden, willen niet dat de burgeroorlog in de Oekraïne op grond van provocaties en provocatieve stappen van het Oekraïense leger weer oplaait.”

In de afgelopen weken had de situatie in het oosten van de Oekraïne zich opnieuw toegespitst, nadat de gevechten weer aan intensiteit hadden toegenomen. De Oekraïense stafchef Ruslan Chomtschak bevestigde onlangs nog in een interview dat zijn strijdkrachten goed voorbereid zijn op een mogelijk offensief in de Donbas.

Bron:
RTDeutsch

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

12 reacties op Kremlin: Over verplaatsing van Russische troepen in Rusland hoeven andere landen zich geen zorgen te maken

 1. Klaas zegt:

  Like

  • Jan zegt:

   PUTAIN: “VERTROUW MIJ”

   Like

   • bobzelf zegt:

    WHAHAHA ALLE JEZUS GOED HE, MIJN OOM VLADIMIR

    RIJDT MET TREINEN MET TANKS DOOR RUSLAND !!

    WAT ZEG JE NOU DOOR RUSLAND ??

    JA DOOR RUSLAND !!

    OOH IK DACHT DAT JE ZEI DOOR RUSLAND

    WHAHAHAHAHAHAHA

    DUS WAT IS ER MIS MEE ?? JA DE LAMLUL STALIN FOR EVER ??

    OOM KLOOTVIOOL

    EN TANKS NAAR CRIMIA ?? JA NATUURLIJK

    JE MOET JE EIGEN RUSLAND TOCH VERDEDIGEN ??

    HOPPA KLAAR EN NAR HUIS

    NOG STEEDS GEEN WERK GEVONDEN LAMLUL ??

    Like

   • bobzelf zegt:

    TROUWENS STALIN LOSER ??

    IS DIE LIJST VAN DIE RUSSISCHE OORLOGEN AL EINDELIJK KLAAR NOU ?

    WHAHAHA , WELKE OORLOGEN ??
    NOU UUUUH, , UHHHH ?? UUUH, UUH DIE IN , ?? UUUH

    JA VERTEL HET MAAR

    SUPER LOSER.

    DE LIJST KOMT DUS NOOIT ..DUS UIT JE NEK LULLEN IS JE STERKSTE PUNT !!

    MIJN GOD 24 UUR PER DAG BIJ BRON , EN DAN NOG STEEDS ZO DOM LULLEN ??

    OOM IQ 145

    Like

   • delamontagne zegt:

    Misschien je wist ’t niet ?, maar PUTAIN betekent iets anders.
    Hier wordt hij POUTINE genoemd……….

    Like

 2. Julia zegt:

  Ik vrees dat Europa zich grote zorgen moet gaan maken. De Europese onbenullen hebben het uitsluitend druk over klimaat en overige onzin maar het daadwerkelijke gevaar loert om de hoek en is paraat en capabel genoeg om Europa binnen de kortste tijd te veroveren. Wat doet Europa en wat kan Europa met haar uitgeklede legers helemaal niets en zijn totaal machteloos. Niet dat ik het betreur dat de Russen Europa binnen zouden dringen want Europa is toch al voor een groot deel ten gronde gericht door het wanbeleid rondom de invasie migranten en failliet door miljarden verspilling aan bodemloze putten. Europa verdient wel terdege een tegen reactie omdat zij continu Rusland in een zwart daglicht hebben gesteld net als dat zij Trump hebben vertrapt (de president die voor stabiliteit tussen Rusland en de VS heeft gezorgd net als o.a. onderhandelingen met Noord Korea) en volkomen achter een oorlogszuchtige demente debiel Biden zijn gaan staan. Kortom of we nu door de hond of de kat gebeten worden maakt niet veel meer uit. Wij in Nederland kunnen alleen maar jaloers zijn op de daadkracht en het leiderschap van Poetin in plaats van die slappe huichelaars en volksverraders in Den Haag.

  Geliked door 2 people

 3. Mary zegt:

  Ik zou als ik Rusland was iedere centimeter van de grens bewaken de NAVO staat daar niet voor niets te trappelen, zoals ze onder Obama ook al deden. Als Trump er de laatste 4 jaar niet had gezeten had die oorlog met Rusland er al lang geweest, uitgelokt en gestart door het Westen……

  Geliked door 3 people

 4. Sobieski zegt:

  Vanwege familiebanden kom ik al jaren vaak ik Ukraine, en vóór het door de EU uitgelokte conflict in 2014 heb ik nooit iets gemerkt van ressentiments tussen de bewoners van het Russisch-Orthodoxe Oosten en die van het Katholieke of Uniatische Westen van het land, alleen onschuldige vooroordelen zoals deze bv. ook tussen verschillende regio’s in Nederland bestaan.
  Deze oorlog is dan ook kunstmatig uitgelokt door de machtigen achter The Great Reset”, met de EU en de Obama administratie als actieve medeplichtigen.
  Wel griezelig hoe snel onschuldige vooroordelen vanuit de media ge(re)ethniseerd en gepolitiseerd kunnen worden door louche machthebbers, die daar garen bij spinnen via het motto “verdeel en heers”.
  Wat de machtigen met deze kwade zet in Ukraine willen voorkomen, is dat Europa en Rusland samen optrekken en mogelijk in een eenheid samen opgaan. In dat laatste geval zouden we namelijk een werkbare eenheid van veel bewuste en kunnige mensen hebben, met voldoende ruimte, landbouwgrond en zoetwater, industriele capaciteit en grondstoffen, en die wel eens succesvol oppositie zou kunnen gaan voeren tegen de machthebbers, en daarbij ook een bron van inspiratie voor de rest van de mensheid zou kunnen worden. Vanwege de gigantisch militaire nucleaire capaciteit van Rusland en het technisck kunnen van o.a. Duitsland en Frankrijk, zou dit ook militair niet te veroveren zijn voor corrupte UNO troepen van “Derde Wereld” bewoners.
  De destabilisatie als gevolg van de islamitische invasie van Europa, de deindustrialisatie door de klimaat-hysterie en de economsiche instorting door de lockdown, die gelegitimerd werd met corona-hysterie, passen allemaal in datzelfde kwade plan.
  De machthebbers verleggen hun basis nu van de USA naar China, wat geen demokratische traditie kent, waar het Christendom gemarginaliseerd is, en waar ook Buddhisten en Falun Gong aanhangers vervolgd worden vor hun overtuiging.
  Het feit dat de UNO hysterisch reageert wanneer Israel terecht een terrorist arresteert, maar zich in stil zwijgen hult over de grootschalig plaatsvindende genocide op de Uyguren door de Chinese regering, spreekt hier boekdelen.

  Geliked door 3 people

 5. Jan zegt:

  Hij zei dat Nepal en Bhutan zich geen zorgen hoeven maken over de verplaatsing van Russische troepen op Russische grondgebied, omdat dit voor hen geen bedreiging vormt.

  Om je te bescheuren.

  Like

 6. karton zegt:

  Over de verplaatsing van Russische troepen maak ik mij géén zorgen.
  Ik maak mij wél zorgen als ik zie dat het NL-“leger” (of wat daar nog van over is) zich verplaatst naar een stad of dorp, ik denk dan altijd meteen : “Waar zou dat gespuis naar toe gebracht worden ? Is daar ergens een demonstratie die met geweld moet worden gestopt ; waarbij óns “leger” op z’n eigen burgers gaat schieten ?”
  Ik zie dát moment nl snel naderen.

  Like

  • Julia zegt:

   karton Ons leger is niet veel meer van over. Zij komen net als WO II op een fiets maar nu op een elektrische fiets vanwege het klimaat vandaar dat alle tanks destijds zijn verkocht en de oude barrels van legervoertuigen tot op heden nog niet zijn vervangen. Onze strijdkracht mag alleen maar pang, pang roepen. Rutte heeft o.a. ook het leger kapot bezuinigd dat zelfs soldaten voor eigen goede schoenen en warme jacks moesten zorgen.
   Het is een schande miljarden naar bodemloze putten maar ons leger kapot bezuinigd waardoor de veiligheid van ons land op het spel staat.

   Like

 7. HenK zegt:

  in de EU willen ze een groot europeesch leger , niet voor de vijand maar om de opstandige burgers in elkaar te slaan en te arresteren, nou lekker dan als de russen toch zouden komen

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s