Duitsland gaat economisch op de fles: Vernietigende IMF-prognoses voor 2021 en 2022

(Vertaling: E.J. Bron)

Terwijl het land zichzelf gek maakt met willekeurig samengestelde en nietszeggende besmettingscijfers, raken de enige echt zorgwekkende cijfers uit het gezichtsveld – en die betreffen de economische kerndata, die de totale economische situatie van Duitsland afbeelden. Hier is sprake van, anders dan bij de zogenaamde epidemie, een echte bedreiging, die in haar gevolgen nog helemaal niet te overzien is. De nu gepresenteerde cijfers van het Internationaal Monetair Fonds (IMF) bevestigen een indrukwekkend totaal falen van de Duitse regering ook op dit elementaire politieke verantwoordingsgebied.

De voormalige “beste van de klas” is verworden tot een probleemgeval, tot de grootste loser en achterblijver in de gemeenschap van de industrienaties – en dat binnen minder dan driekwart jaar. In het begin wentelde de Merkel-regering zich in – zoals we nu weten, ondanks en niet vanwege haar politiek indrukwekkende – successen, zowel wat betrof de coronagevolgen (lagere infectie- en sterftecijfers) als de economische beheersbaarheid van de crisis. Onwetend zoals altijd schreef Merkel arrogant hypotheken op Duitsland´s toekomst uit toen zij in het kader van het coronahulppakket in de EU voor honderden miljarden euro´s verplichtingen en risico´s aanging ten koste van haar eigen volk.

Dat ze daarbij de werkelijke situatie van het haar toevertrouwde en eens temeer door haar verraden land fataal overschatte, wordt nu duidelijk uit het voorjaarsonderzoek van de IMF-deskundigen: want in tegenstelling tot de meeste andere industrielanden, waarvan de groeiprognoses krachtig omhoogschoten, biedt Duitsland economisch gezien weinig aanleiding tot optimisme.

Duitsland wordt een economisch probleemgeval

Zoals de “Welt” schrijft, rekenen de IMF-deskundigen voor 2021 nog net met een stijging van het bnp van 3,6% – alleen Japan staat daar van de G20-landen vlak achter met een verwachte stijging van 3,3%. Uitgaande van de coronastilstand van vorig jaar, omdat de groeicijfers eigenlijk alleen maar naar boven konden (eigenlijk werd vorig jaar gerekend op een stijging van minstens 6%!), een fataal laag percentage. Erger nog: Duitsland is bij de economische dynamiek de hekkensluiter onder de belangrijke globale economieën. Tegenover de laatste prognose waren de verwachtingen van het IMF duidelijk toegenomen – voor de VS bijvoorbeeld met 1,3%, voor Italië met 1,2%, voor India met 1,0% en voor China en Frankrijk altijd nog met 0,3%. Duitsland hobbelt daar met een stijging van 0,1% in de prognoses ver achteraan.

En voor 2022 ziet het er niet veel beter uit: hier houden de IMF-deskundigen rekening met een verlangzaming van de groei tot 4,4%, aldus de “Welt”. Haar hoofdredacteur becommentarieerde gisteren op Twitter merkbaar verrast en ontgoocheld: “Duitsland wordt om uit te lachen”. Op “Jouwatch” lees je zoiets vaker; dat ook het vlaggenschip van de mainstream media tot dit oordeel komt, zegt wel iets…

Bron:
journalistenwatch.com

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

20 reacties op Duitsland gaat economisch op de fles: Vernietigende IMF-prognoses voor 2021 en 2022

 1. Harry zegt:

  Je kunt je afvragen hoe het godverdomme mogelijk is dat een handjevol christelijke en linkse idioten een hele economie naar de donder kunnen helpen , zónder dat iemand daar een stok voor kan steken !
  Het hele politieke systeem deugt voor geen meter meer sinds we met dergelijke idioten zoals Merkel en Rutte opgescheept zitten .
  Er moet een grote reset komen in dat opzicht !

  Geliked door 3 people

  • hans-e-pans zegt:

   Duitsers zijn een enorm volgzaam chauvinistisch volk, met een enorme zelfoverschatting en enorme oogkleppen op.

   Like

   • jubbutje zegt:

    Het zijn geen duitsers maar moffen oftewel duitse duitsers degene die alleen duitser zijn zijn absoluut niet arrigant

    Like

   • jubbutje zegt:

    sorry , v z s arrogant

    Like

   • droevige mof zegt:

    Ik ben het met je eens. Maar waar er schaduw is, moet er ook licht zijn. Het Duitse verzet heeft voortreffelijke mensen gekend, zowel onder het nationaal-socialisme als onder het communisme, en ook in de huidige tijd.
    Op dit moment kijken wij met belangstelling toe of de Nederlanders erin zullen slagen de “eer en geweten machtgreep” door een NWO-kliek te voorkomen.
    Rutte: “Ik heb gelogen dat we het wel over Omtzigt hadden. Dat klopt. Ik heb dat alleen naar beste eer en geweten gedaan.”

    Like

  • LUCIA zegt:

   Misschien moet daar weer iemand opstaan, liefst een zonder snor en arische waandenkbeelden en dan mag ie wat mij betreft hier ook komen huis houden, alles is beter dan het globa-leugen-en-bedrog-kartel met hun oude-afgeleefde-poten-acolyten !!!!

   Like

 2. droevige mof zegt:

  Merkel is geen eenzame dader, maar werkt (als voormalig DDR-burger) in een collectief van mensen uit het bedrijfsleven, de industrie en de administratie. Deze mensen zijn zeker niet dom, zij weten precies dat zij de grootste economie van Europa ruïneren, met enorme gevolgen voor haar handelspartners, zoals Nederland. Waarom zij dit doen is moeilijk te zeggen, waarschijnlijk een mengeling van eigenbelang en pervers idealisme. (Agenda 2030, WEF, Open Society, etc.)
  Zij zullen niet worden verhinderd dat te doen. De trias politica werkt niet, de meerderheid van het Duitse volk is gehersenspoeld en geconditioneerd, de wereldgemeenschap kijkt hulpeloos, glunderend of ontzet toe. De enigen die spijt hebben, zijn misschien de Russen.
  Zoals de Nederlanders zo goed zeggen: eigen schuld, dikke bult

  Geliked door 1 persoon

 3. guusvelraeds zegt:

  Wir schaffen dass. Jammer vind ik het voor de Oost Duitsers. Voor de West Duitsers heb ik minder mede gevoel. Maar even een gewetensvraag. Zal het ons straks anders vergaan?

  Like

 4. BigLJohn zegt:

  Hoe konden de Duitsers het toelaten dat een communiste uit de DDR (Merkel) het beleid ging bepalen. Dit met in het achterhoofd de ellende die Duitsers de wereld toebrachten middels de tweede wereldoorlog alwaar de meeste Duitsers Hitler adoreerden. Ik vraag mij af alwaar de meeste domme Europeanen wonen. Is het Zweden, Duitsland, Nederland, Engeland. Behalve Polen en Hongarije. Zij, en zij alleen beseffen wat het is om onder een juk te moeten leven. De uit het verleden Russische c.q. Duitse overheersing.

  Like

 5. Jan zegt:

  Merkel en Rutte, twee psychopaten verslaafd aan macht. Duitland eindigt als de DDR

  Geliked door 1 persoon

 6. Dr. Heinz zegt:

  De puinhopen straks in héél Deutschland, doet denken aan de nadagen van het derde Rijk!!
  Gaat EUSSR Merkel ook de zelfde medicijn slikken als Adolf Hitler, op zijn laatste dag op aarde?
  Wie zal het zeggen….

  Like

 7. Vrijheid zegt:

  Is er nou niemand die het fatsoen heeft om Merkel in de gevangenis te gooien?

  Like

  • scherpschutter1943 zegt:

   de duisers zijn hun leider trouw tot in de dood. Typisch duits. Daarom schaarden de duitsers zich in de vorige eeuw en de eeuw daarvoor, massaal achter hun leiders die hen in de oorlog en de dood voerden. Een echte demcodratie is duitsland nooit geworden. Democratie werd hen opgedrongen door de overwinnaars. Volgens mij zouden de meeste duitsers weer terug willen naar gecentraliseerd bestuur, c.q. dictatuur en het liefst uit de e.u. Ook dat is de duitsers opgedrongen door de linkse bende.

   Like

 8. simon70b zegt:

  De great reset gaat nu al in werking stop dit horror gedoe. ________________________________ Van: E.J. Bron Verzonden: woensdag 7 april 2021 20:04 Aan: simon60@hotmail.com Onderwerp: [New post] Duitsland gaat economisch op de fles: Vernietigende IMF-prognoses voor 2021 en 2022

  E.J. Bron posted: ” (Vertaling: E.J. Bron) Terwijl het land zichzelf gek maakt met willekeurig samengestelde en nietszeggende besmettingscijfers, raken de enige echt zorgwekkende cijfers uit het gezichtsveld – en die betreffen de economische kerndata, die de totale e”

  Like

 9. LUCIA zegt:

  Iedereen vraagt zich af hoe dit kan gebeuren en ik weet wel waarom omdat deze enge satanistische kliek met zwarte magie werkt en iedereen in een hypnose-angst verlamming gooit, waardoor de hersenen niet meer werken kunnen en daar moeten we vanaf en dit is geen alternatief-wappie-gelul .
  Ik deed hier elders een oproep aan witte magiërs, want die zijn er ook want reken maar, als deze hypnotische banvloek wordt opgeheven dan zal je echt wel wat zien gebeuren, dan zullen mensen heel boos worden. Er zijn mensen hier die …of goed beschermd zijn soms zonder het te weten door, hetzij voorouders, hetzij bloed en genen pakket, hetzij anders…maar de grote bubbel heeft dit niet, dus het is niet alleen een kwestie van wakker worden wat men denkt, het is een kwestie van die banvloek opheffen.
  Met 5G en Haarp en Cern hebben ze technologische controle en via de Leylijnen pompen ze magische energie van het negatieve soort in het aardeveld, je wordt op verschillende manieren dus aangevallen. Dat speelt er allemaal en daarom vragen mensen die hier beter bestand tegen zijn, zich verbijsterd af of de wereld gek geworden is …ja wel een beetje maar wel met behulp van de zaken die ik hierboven genoemd heb… of denken jullie echt dat ze alleen maar met verkiezingen knoeien.

  Like

 10. Ad bos zegt:

  Zo loop niet voor niks zo te bibberen, dat gekke mens ☺️

  Like

 11. saddy zegt:

  Het is nog veel erger: Bedrijven trekken weg omdat elektriciteit niet meer gegarandeerd kan worden, de opleiding van schoolverlaters is om te huilen, er is een regenwoud aan vestigingsregels, de belastingdruk is zo hoog dat er vorig jaar een absoluut record aan belasting inkomsten voor de staat was en desondanks zijn er heel veel gemeenten die zwaar rood staan. De immigratie-kosten zijn onwaarschijnlijk hoog. De staatsschuld is opgelopen tot 2,2 biljoen. Het percentage burgers die netto belasting betalen daalt elk jaar en ligt nu duidelijk beneden de 20%.

  Merkel is als Honecker-liefje als paard van Troje in West-Duitsland neergezet. Duitsland moest blijkbaar kapot.

  Zorgwekkend is dat je in Nederland dezelfde walging voor het eigen land en de bevolking ziet bij Kaag en Rutte en de overige usual suspects.

  Like

 12. Bob zegt:

  De dwang tiranie is in werking gesteld.
  Met armoede kan je meer dwang veroorzaken.
  Voor elke oorlog is de midden klasse weggewerkt.
  Onder het mom van gelijkheid voor iedereen.

  Like

 13. Julia zegt:

  Helaas hier hebben miljoenen Duitsers aan meegewerkt. Dit gaat vervolgens ook in Nederland gebeuren omdat zoveel domme onderdanige schaapjes wederom voor de grootste leugenaar en bedrieger hebben gekozen en als tweede partij het ondemocratisch D66 met de kakkimeuze madam Kaag een gevaarlijke slang die geheel voor de EU is en de great reset en de reet likt van de Bilderberg clan. Dan is onze economische ondergang heel nabij en onze democratie is inmiddels al mede door D66 vermoord.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s