Oekraïne stevent af op de NAVO: Oorlogsgevaar neemt toe

(Door: Wolfgang Hübner – Vertaling: E.J. Bron)

Gevaar voor Duitsland

De Oekraïense president Volodymyr Zelensky wil zijn land de NAVO binnenleiden. Dat verklaarde hij, zoals de “Frankfurter Allgemeine Zeitung” bericht, na een telefoongesprek met de secretaris-generaal van de NAVO, Jens Stoltenberg. Enkele dagen geleden nog heeft Zelensky een decreet ondertekend dat tot doel heeft de Krim te heroveren. Een verband tussen deze gebeurtenissen en de politieke wisseling in de VS is duidelijk. Al als vicepresident onder Obama heeft de opvolger van Trump, Joe Biden, de anti-Russische krachten in de Oekraïne ondersteund en doet dat nu opnieuw.

Deze agressieve politiek is spelen met vuur. Rusland kan en zal niet passief blijven toekijken hoe haar al verregaande omsingeling van NAVO-landen haar hoogtepunt zou kunnen krijgen in de toetreding tot de NAVO van de Oekraïne. Dit weet men in Washington heel goed, desondanks wordt sinds het begin van het presidentschap van Biden deze conflicthaard aangewakkerd. En er is al dagenlang een propagandistisch offensief in de westelijke media aan de gang, dat Rusland ervan beschuldigd met grote troepenbewegingen aan de grens met de Oekraïne voor onzekerheid en oorlogsangst te zorgen. Moskou betwist dat en wijst op Oekraïense provocaties tegen de gebieden van de separatisten in het oosten.

Vanzelfsprekend is de concrete situatie in het grensgebied van de beide landen hier vandaan moeilijk te beoordelen. Het lijdt echter geen twijfel dat de leiding van de Oekraïne zich door de politieke, economische en militaire ondersteuning door de nieuwe Amerikaanse regering ertoe aangemoedigd ziet om in het conflict met Rusland agressiever op te treden. Deze ontwikkeling is alarmerend voor de Duitse belangen. Want wanneer de VS inderdaad de toetreding van de Oekraïne tot de NAVO zouden bedrijven, dan neemt het oorlogsgevaar voor Europa aanzienlijk toe.

Het is nauwelijks aan te nemen dat Washington veel rekening zal houden met bedenkingen uit Berlijn  tegen deze toetreding. Want de weer aan de macht gekomen oorlogsfractie in de VS en ook trans-Atlantische kringen in Europa zijn nog steeds niet alleen in de val van Poetin, maar ook in een versnippering van het reusachtige Russische territorium inclusief diens enorme bodemschatten geïnteresseerd. Zodoende zou bovendien de op dit moment versterkte samenwerking tussen de atoommachten Rusland en China worden opgeblazen.

De zich volledig in de ban van het virusgebeuren bevindende publieke opinie in Duitsland is in gevaar een net zo belangrijke als uiterst gevaarlijke buitenlandspolitieke nieuwe koers niet of slechts onvoldoende waar te nemen. Duidelijk moet echter zijn: wanneer het in het oosten tot een gewapend conflict komt, worden niet de verafgelegen en atomair uitstekend beschermde Verenigde Staten bedreigd, maar heel specifiek Duitsland. Noch de Amerikanen noch de Russen zullen in geval van oorlog rekening houden met de grotendeels gedemilitariseerde, extreem kwetsbare Europese centrale staat, integendeel.

Bron:
pi-news.net
Door: Wolfgang Hübner

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

43 reacties op Oekraïne stevent af op de NAVO: Oorlogsgevaar neemt toe

 1. bezigebij63 zegt:

  Daarom is het maar te hopen dat de Russen nog op tijd Oekraine binnen vallen en de leiders daar oppakken en meteen executeren.

  Geliked door 1 persoon

  • Klaas zegt:

   Like

   • Monalisa zegt:

    De bron trol is er ook weer.

    Geliked door 1 persoon

   • Klaas zegt:

    Like

   • Harry zegt:

    Nou , daar hebben ze wat aan in Oekraïne , steun van die slappe darm uit Holland !
    Jezus wat een dweil van een vent ! Blok ! De lul !
    Het ware beter als wij dat hele Oekraïne NIET BIJ DIE EU-BENDE ZOUDEN HALEN .
    WEER EEN STRAATARM CORRUPT LAND ER BIJ , DE VOLGENDE BODEMLOZE PUT WAAR ÓNS BELASTINGGELD IN WORDT GESTORT !

    Beter was het Putin te vriend te houden , Oekraïne zelfstandig , Rusland blij en wij geen ellende !
    Snap echt die invalshoek van jou niet , Klaas .
    Putin pakt het islamitisch tuig aan ,
    geen halfbakken gedoe , ruimt de rotzooi op en wij sponsoren de terroristen .
    Wie is er dan fout bezig ?

    Geliked door 2 people

 2. Tijl Uylenspiegel zegt:

  Gesteld dat het daar tot een clash komt dan kunnen we in Europa onze borst nat maken want dan worden wij voor de zoveelste keer het slagveld van de wereld.
  En dat is dan nog in de veronderstelling dat men de atoomwapens achterwege laat want als een der partijen met een atoombom begint dan gaat men ermee strooien als waren het pepernoten.
  Europa is op geen enkele manier in staat zichzelf te verdedigen na decennia van bezuinigingen op defensie, Nederland staat daarin niet alleen.
  Zoals altijd is het niet de vraag wie gelijk heeft, oorlog kent alleen verliezers.

  Geliked door 1 persoon

 3. scherpschutter1943 zegt:

  Rusland heeft groot gelijk. Dat land raakt omsloten door de natolanden (hun vijanden). De duitsers willen geen oorlog tegen rusland of wie dan ook. Dat kunnen ze ook niet want hun defensie is niet op orde. De overige natolanden hebben allemaal hun eigen agenda en daar hoort een oorlog tegen rusland zeker niet bij. Alleen de europese commissie heeft een duistere agenda. De EU probeert misschien middels provocatie en het opvoeren van de oorlogsdreiging met rusland, een europees leger op de been te brengen (onder hun leiding natuurlijk). Mooi pech want ik doe niet mee. Ik verkondig tegen ieder die het maar horen wil “wordt nooit soldaat want de eu is het niet waard om voor te sneuvelen. Ook de opkomstplicht voor de dienstplicht zou ik als jonge jongen naast mij neerleggen om dezelfde reden. En nederland? dat is een verloren land want de vijand is al binnen. Die wachten alleen op het sein uit ankara om de boel over te nemen. Dat zal gebeuren zonder dat er 1 schot gelost wordt.

  Geliked door 4 people

  • Ravian zegt:

   Beste Klaas, in ‘40-’45 melden onnozelaren zoals jij zich als vrijwilligers bij de SS Wiking divisie.
   Dus waarom zeg je dit Max Blokzijl baantje niet op en meld je jezelf als vrijwilliger in Oekraïne?
   Ik weet vrij zeker dat het Deep State trekpoppen regime in Kiev vrijwillig kanonnenvoer met open armen zal ontvangen.
   Of ben je bang om, net als die “Wiking” vrijwilligers destijds, van een (letterlijk) koude kermis thuis te komen?
   Of helemaal niet meer thuis te komen?
   Niet dat het met Max Blokzijl veel beter is afgelopen overigens…

   Geliked door 2 people

 4. koddebeier zegt:

  Het linkse Amerikaanse NEP Democraten tuig rommelt Europa (en Nederland) een 4e Wereld Oorlog in !!
  Fijn he, bij de Navo en de EU, daar krijgen we nog plezier van !!!

  Geliked door 2 people

 5. Kees zegt:

  Wat zullen we Trump nog missen!

  Like

 6. guusvelraeds zegt:

  Al als vicepresident onder Obama heeft de opvolger van Trump, Joe Biden, de anti-Russische krachten in de Oekraïne ondersteund en doet dat nu opnieuw.

  Al als vicepresident onder Obama heeft de coupe pleger van Trump, Joe Biden, de anti-Russische krachten in de Oekraïne ondersteund en doet dat nu opnieuw.

  Zullen we het gewoon noemen zoals het is. Er is geen opvolger van Trump. Er is wel een coupe pleger.

  Geliked door 2 people

 7. Ravian zegt:

  “Enkele dagen geleden nog heeft Zelensky een decreet ondertekend dat tot doel heeft de Krim te heroveren.”

  Je kunt iets pas “heroveren” als het eerst op jou veroverd is…
  De Krim heeft nooit bij het huidige Oekraïne gehoord, en kan dus ook niet door Oekraïne “heroverd” worden.
  Oekraïne is in deze dus gewoon een agressor staat, en de NAVO is niet opgericht om landjepik te spelen.

  Verder is daar dan nog de geografische strategische situatie.
  In de huidige situatie weet Rusland zich beschermt tegen een aanval vanuit het westen door de uitgestrekte moerasgebieden (Pripyat) in het westen en door zeer lange aanvoerlijnen.
  Bepaald geen ideale situatie voor moderne gemechaniseerde oorlogsvoering.
  Mocht echter Oekraïne, en de Krim, NAVO gebied worden dan kunnen deze moerassen eenvoudig omzeilt worden, wordt tevens de weg vanaf de NAVO grens naar Moskou ruim gehalveerd, en leid deze weg vervolgens ook nog eens door een gebied dat prima geschikt is voor gemechaniseerde oorlogsvoering.
  En met de Krim in NAVO handen kan deze de Zwarte zee controleren waardoor de lengten van de aanvoerlijnen, via havens als Odesa en Mykolaiv dramatisch ingekort worden.
  Als de NAVO Oekraïne en de Krim inlijft zal Rusland dat terecht niet enkel als de zoveelste bedreiging maar als de voorbereidende fase voor een aanval op Rusland zien.

  Eenieder die vervolgens denkt dat de Russen dit over hun kant zullen laten gaan heeft niets van de tweede wereldoorlog geleerd en ook niets van het Russische volk begrepen.
  Oekraïne heeft, opgehitst door de Deep State, Rusland de oorlog verklaard, en als de NAVO zich daar bij aan sluit dan gaan de rapen heel rap gaar wezen.

  Geliked door 1 persoon

 8. Celien zegt:

  Mijn grootvader was lang geleden al van mening dat men Duitsland na de 2e wereldoorlog totaal had moeten asfalteren; Zoals de ontwikkelingen nu gaan, gestoorde Merkel en te machtige pharma/chemische industrie, was dit bij nader inzien geen slecht idee geweest. Had veel huidige problemen voorkomen.

  Geliked door 2 people

  • Ravian zegt:

   Dan was het ons als Nederland de afgelopen driekwart eeuw wel dun door de broek gegaan.
   En de “big pharma” danst aan de touwtjes van Bill Gates & Co, das geen Duitser.
   Merkel is vervolgens gewoon een trekpop van de Globalisten, ook al geen Duitse organisatie.
   Laten we eens ophouden “de Amerikanen, of “de Duitsers, of “de Fransen” of de Russen” de schuld te geven.
   Dit heeft niets met landen te maken, de lieden die hier achter zitten zijn zelfs vies van natie staten.
   De vijand is een clubje onbeschoft rijke globalistische intriganten die landen tegen elkaar op zet om daar zelf voordeel uit te behalen, en om een wereldwijde socialistische heilstaat te creëren waarbinnen ze nog meer macht kunnen vergaren en nog gemakkelijker hun vieze handeltjes kunnen verwezenlijken.
   De vijand zijn lieden als de Clinton’s, Soros, Bezos, de Biden’s, Obama, Zuckerberg, etc. enz.
   Laat je niet voor hun kar spannen…

   Geliked door 2 people

 9. Klaas zegt:

  Like

 10. Bob zegt:

  Aangezien vele generaals van de Navo
  uit het leger van het Derdr Rijk kwamen en
  komen, is de Navo een Nazi-leger.

  Geliked door 1 persoon

  • guusvelraeds zegt:

   De EU was ooit een nazi project. Ondanks dat ze verslagen zijn is het hun aardig gelukt.

   Geliked door 3 people

   • Ravian zegt:

    De huidige EU is van origine een Frans project.
    Ondersteund door de ooit door de USSR/DDR in west Europa georganiseerde socialistische vijfde colonne.

    Like

 11. Klaas zegt:

  Like

 12. koosv8 zegt:

  Zelfs de EU en Merkel zeker, zullen Trump gaan missen, want dan had die agressieve houding er zeker niet geweest.

  Like

  • Ravian zegt:

   Dit is, na vier jaar lang door Trump gefrustreerd te wezen, gewoon de voortzetting van het middels Obama/Clinton/Biden gevoerde Deep State beleid.
   Daarom ook “Russia gate”, dat had, buiten het afzetten van Trump, ook het tijdens diens regeer periode overeind houden van het vijandbeeld ten opzichte van Rusland tot doel.
   Rusland staat gewoon de globalistische plannen van de Deep State vet in de weg, en de enorme grondstoffen rijkdom van Rusland wekt bij de globalisten veel afgunst en begeerte op.

   Geliked door 2 people

 13. bobzelf zegt:

  Donbass 🇺🇦🇺🇸🇬🇧🇪🇺🇷🇺⚔️🇷🇺
  In het tweede artikel van de militaire inlichtingendienst staat: Al enkele dagen kan het zelfs gezegd worden – ongekend tot hoog niveau, hysterie verspreiden rond ′′ Russische oorlogsvoorbereidingen “. Wereldmedia zoals BBC en New York Times laten vreemde video ‘ s zien zonder locatie en tijd met militaire uitrusting, en dit is wat ze noemen bewijs van het slepen van Russische troepen naar de Donbass grens. Het probleem wordt besproken door de hoofden van de Verenigde Staten en Oekraïne, en het Pentagon belooft dat Kiev niet alleen zal vertrekken met ′′ Russische agressie “. Wat betekent dat? zijn het een paar dozijn tanks, of de hele marinebrigade, onduidelijk. Maar zulke uitspraken waren er niet eerder. Tot slot praat de opperbevelhebber van de strijdkrachten van Oekraïne Hom čak in Radi met een verslag over de voorbereidingen van Rusland voor invasie langs de hele ronde van de Oekraïense grens, terwijl vertegenwoordigers momenteel paniek sms ‘ je moet het land verlaten “.
  Parallel hieraan werd ook de bouw van de Noordstroom 2 geconfronteerd met ongekende provocaties. Buitenlandse, vooral Poolse, civiele en militaire schepen werden letterlijk in een mijl van de veiligheidszone van leidingwerkzaamheden geduwd en één onderzeeër zeilde bijna langs de gaspijpleiding in aanbouw.
  Nee, Kiev zal niet het grondgebied van Donbass bezetten, omdat de legers daar te sterk zijn, en het is dicht bij het Russische Zuid-Militaire gebied waar ze uitgerust kunnen worden en naar Donbass gestuurd kunnen worden naar tienduizenden vrijwilligers. En ze ontbreken niet.
  Toch, zoals ik gisteren al zei, alles rust op de North Stream van 2 en het einde ervan. Zowel Kiev als Washington zijn hier even geïnteresseerd in. Het kan allemaal op elk moment beginnen, zelfs als domme Oekraïners weten dat ze deze strijd niet kunnen winnen en dat Amerikanen niet voor hen sterven, dan moet alles serieus genomen worden.

  laatste nieuws

  oom strandstoel

  Geliked door 4 people

  • karton zegt:

   @ bobzelf op 7-4-2021 om 18.11 u.
   Beste oom strandstoel. Ik word een beetje ongerust door uw uitleg betreffende de situatie in Oekraïne. De EUSSR heeft , bij monde van die totaal gestoorde Verhofstadt en nog enkele zwaar gestoorde EUSSR-leiders, steun/hulp beloofd aan Oekraïne , dus…………..als dáár wat gebeurt, gebeurt hier ook wat.
   Lijkt het u raadzaam om overlevingspakketten klaar te maken of zou ik, samen met m’n verloofde, beter naar veiliger oorden kunnen vertrekken ?
   Groeten van uw neef Kroepolskaya.

   Geliked door 1 persoon

   • Ravian zegt:

    Beste Karton, als je in de gelegenheid bent dan is dit een mooi moment om op vakantie te gaan.
    Wel (ver) uit de buurt van strategische doelwitten blijven uiteraard.
    En niet terugkomen alvorens de storm (hopelijk) is overgewaaid…

    Geliked door 1 persoon

   • Monalisa zegt:

    Je kan altijd nog naar Bob vluchten.

    Geliked door 1 persoon

   • bobzelf zegt:

    karton zegt:
    7 april 2021 om 19:30

    Kroepolskaya. ?/ WAT LEUK DAAR HEB IK GEWOOND WHAHAHA

    beste karton
    de Donbass staat helemaal klaar, dat is ook niet zo moeilijk
    als Ukraine , dus het 8 weken van te voren aankondigd …

    Nou van putin weet je, die weet nooit wat, dus die is overal altijd te laat .
    Dus om even Ukraine wakker te schudden
    heeft hij een duizend tanks naar het grensgebied gestuurd om daar een
    beetje rond te rijden
    GEWOON VAN HALLO ALS JE KOMT BEN JE DE LUL !!

    DE UKRAINE LANDMACHT , t.o.v. de russische moet je zien
    als ouwe tering zooi , van30 jaar oud , waarvan dan 5 tanks er 7 anderen aan Moetenslepen …..
    HET LEGER HEEFT ENKELE JAREN GELEDEN , DE OUDERWETSE PAN CONSTRUCTIE MEEGEMAAKT VAN KURSK 1943 JULI 1943 AUGUSTUS
    DUS DOOR EEN RAZENDSNELLE OMSINGELING
    MOCHTEN ZE ONGEWAPEND TERUG LOPEN NAAR KIEV
    WAAR DE MINKUKELS VERKOREN WERDEN TOT HEROES OF UKRAINE !!
    WHAHAHA

    de russen ter plekke ( een 17 miljoen ) heben alles geregeld
    HET LAATSTE NIEUWE SPUL STAAT KLAAR
    DE PAAR MILJOEN FAMILIELEDEN HEBBEN ZICH IN RUSLAND AL AANGEMELDT

    OM TE GAAN HELPEN ..

    DUS ZONDER USA STEUN EN DE NAVO , BEGINNEN ZE IN UKRAINE AAN MISSION IMPOSSIBLE

    dus OOM VLADIMIR IS DAAR OM TE LATEN ZIEN , DAT DIT EEN BINNEN LANDSE KWESTIE IS , EEN BURGEROORLOG
    EN DAT DE NAVO DAAR DUS NIETS TE ZOEKEN HEEFT

    JE KUNT n.l. wel ; roepen …… we willen bij de NAVO .

    MAAAAAAAAAARRRRRRRRRRRRRRRRRRR

    JE KUNT JE DUS WE LAANMELDEN, MAAAR EEN LAND IN OORLOG KAN ZICH NOOIT AANSLUITEN

    MOCHT DIE REGEL DUS OVERTREDEN WORDEN ,
    DAN
    IS HET BONJE
    EN RUSLAND SPEELT EEN THUIS WEDSTRIJD GEDEKT DOOR CHINA

    DUS HOE STOM ZIJN DE BEVRIJDERS MET BIDEN ???

    DAT IS DE VRAAG .

    NOU OP JOUW VRAAG ZOU IK OOK ZONDER OORLOG ONS VOLLEDIG GESTOORDE NEDERLAND SOWIESO UITLOPEN

    EN ATHENS IS VOORLOPIG MET DE RUSSISCHE VL;OOT OP GRIEKS CYPRUS EN DE RUSSISCHE LANDINGSRECHTEN OP HETZELFDE CYPRUS
    EEN RUSTIG GEBIED

    OOM VLADIMIR HEEFT ZELFS DE OLIEBORINGEN VAN DE TURKEN LATEN STOPPEN

    SO WHO IS THE BOSS

    EN ALS HET MISGAAT ??
    DAN IS HET KLAAR
    DE RUSSEN EN CHINEZEN ZIJN NIET BANG OM TE STERVEN

    DUS , KAN IK LEKKER ROLSCHAATSEN OP DIE GESMOLTEN STEDEN IN DE USA

    DE SITUATIE IS NATUURLIJK VRESELIJK ERNSTIG

    OOM VLADIMIR MAAKT VOORLOPIG DE DIENST UIT

    RUSLAND – USA VOORLOPIG 10 – 0

    IK HOUD U OP DE HOOGTE

    ALS DIT AKKEFIETJE OVER IS, MAG KLAAS HET HIER OVERNEMEN

    DIE WEET NOGAL VEEL, HOORDE IK . , DE NSB er

    BERT LAAT AL DIE MALLOTEN HUN GANG GAAN ,

    DUS DAN ROEP IK DANK VOOR DE LEUKE TIJD EN KAP ERMEE

    DIT IS ZO ZINLOOS DAT TROTS KIJK EENS, COPY PAST,COPY PAST

    EN DAN GA IK LEKKER 7 MAANDEN OP HET STRAND ZITTEN

    JA o.a. bij EDEM , MAAR ALLEEN ALS HET BEETJE TE HARD WAAIT

    alleen dit jaar al.

    OOM BLOGREGEL 4

    houdt je taai makker

    mocht je een flits zien, dan komt over 7 weken je pet naar beneden

    oooh voor ik het vergeet. …mijn oom heeft VOLKEL BIJ DE EERSTE 10 STAAN

    MOCHT HET MIS GAAN , IETS MET RAKETTEEN ONDER DE GROND

    IS HET GASPROBLEEM OOK GELIJK OPGELOST

    GAAT U ALLEN MAAR RUSTIG SLAPEN DE EU WAAKT OVER U , WHAHAHAHA

    Geliked door 4 people

   • Monalisa zegt:

    GAAT U ALLEN MAAR RUSTIG SLAPEN Dat zijden ze in 1939 ook.

    Geliked door 2 people

   • karton zegt:

    @ Ravian op 7-4-2021 om 20.47 u.
    Ik/wij zijn wel in de gelegenheid om te vertrekken vanuit dit kl.tenlandje , maar ik “ben bang” dat we , nét over de Duitse grens, zullen worden gesnapt omdat we geen Covid-test-uitslag kunnen tonen aan de Gestapo; hierna worden we natuurlijk in de boeien geslagen en overgebracht naar Buchenwald en m’n echtgenote naar Ravensbrück.
    We laten ons niet testen en/of prikken door een stel NL-dwazen gekleed in het uniform van de Totenkopf Divisie.

    Geliked door 1 persoon

   • Ravian zegt:

    @ Karton
    Voor doorreizen hoef je in Duitsland momenteel geen test te hebben, maar dan mag je er wel niet langer dan 24 uur blijven.
    Het probleem is dat je voor bijna alle bestemmingslanden minimaal aan een PCR test vast zit, en vaak ook nog in quarantaine moet.
    Alleen Albanië kom je zo binnen voor zover ik weet.

    Geliked door 1 persoon

  • bobzelf zegt:

   Republikein zegt:
   8 april 2021 om 13:19

   ja, dat bedoelt ome bob , nooit liegen en gewoon de keiharde waarheid roepen

   HIER WAS DIE GANZENNEK DOODSTIL

   WANT THE EMPEROR SAID THIS

   IN NEDERLAND GAAT HET DAN

   MEVROUW DE VOORZITTER, HIJ HEETVVHIER GEEN HERRIINNERING AAN

   PUTIN ZEI HIERACHTER, ALS DIT IN RUSLAND GEBEURD

   GAAN ZE HUN KALASHNIKOV HALEN WHAHAHAHA

   PUTIN DID IT

   DE BALLEN MAKKER

   OOM BLOGREGEL 4.5.6.7.8.9

   Geliked door 1 persoon

  • Monalisa zegt:

   De pedo staat rechts deze houd de hand boven het hooft van Deming ook een VVD lees het stuk van het ronde huis op de Veluwe tik de naam van Rutte in en ziet wat er op je scherm komt.

   Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s