Trainer Hertha BSC Zsolt Petry: Gebruik van de vrijheid van meningsuiting leidt tot beroepsverbod

(Vertaling: E.J. Bron)

De “Budapester Zeitung” bericht over een prachtig leerstukje wat betreft de reëel bestaande BRD: Hongaarse trainer Zsolt Petry van Hertha BSC (foto) wegens zijn politieke opvattingen ontslagen.

Zsolt Petry is geen keeperstrainer meer bij de Berlijnse voetbalclub Hertha BSC. Petry werd na een daarvoor niet bekend interview met onmiddellijke ingang ontslagen. Hij had in de Hongaarse krant “Magyar Nemzet” de Hongaarse keeper Péter Gulácsi van RB Leipzig bekritiseerd, die in een eerdere stellingname o.a. het gelijkgeslachtelijke huwelijk ondersteunde. Petry zou niet begrijpen wat zijn landgenoot ertoe bewogen zou hebben om zich voor homoseksuelen en transseksuelen in te zetten. “De meerderheid van de Hongaarse samenleving is het niet eens met de mening van Gulácsi over de regenboogfamilies. Ik weet niet wat voor Péter de aanleiding geweest zou kunnen zijn om zich voor homoseksuelen en transseksuelen en mensen met een andere geslachtelijke identiteit in te zetten. In zijn plaats zou ik de gemoederen niet in beroering gebracht hebben.”

Hertha BSC motiveerde het ontslag van de keeperstrainer met de formulering: “Waarden zoals verscheidenheid en tolerantie, die de vereniging belangrijk vindt, zijn niet terug te vinden in de openbaar geuite uitspraken van Zsolt Petry”. Men zou het werk van de Hongaar “altijd zeer gewaardeerd” hebben, die “op geen enkel moment homofoob of buitenlandervijandig ageerde”.

Dat zou betrekking kunnen hebben op de volgende uitspraken in het interview met “Magyar Nemzet” die Petry deed over de immigratiepolitiek en nu betreurt:

“Ik begrijp niet hoe Europa moreel zo diep kon zinken. Europa is een christelijk continent, ik zie de morele neergang niet graag die het continent neer veegt. De linksen blazen de andere meningen op: als je de migratie niet goed vindt, want vreselijk veel criminelen hebben Europa overvallen, dan beschuldigen ze je er direct van dat je een racist bent. Dat is niet acceptabel. De mening van anderen wordt steeds minder getolereerd, vooral wanneer diegene een conservatief standpunt vertegenwoordigt. Laat ons verder leven met nationale waarden.”

Petry behoorde sinds 2015 tot het professionele kader van Hertha BSC. Daarvoor was hij trainer in Paderborn en Hoffenheim en in 2008 keeperstrainer van het Hongaarse nationale elftal onder Erwin Koeman.

Bron:
unser-mitteleuropa.com

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

8 reacties op Trainer Hertha BSC Zsolt Petry: Gebruik van de vrijheid van meningsuiting leidt tot beroepsverbod

 1. karton zegt:

  In de gehele EUSSR is het een heersende mening dat anders- ,dus meer rechtsdenkende mensen , moeten worden kaltgestellt.
  Als een sollicitant bij de NL-politie zou zeggen dat hij PVV-aanhanger is dan kan hij de rest wel vergeten : hij/zij wordt zéker niet aangesteld , bij defensie zal dezelfde mening heersen.
  Omdat de EUSSR de linkse politiek aanhangt én uitvoert is ’t zo’n grote bende in de EUSSR geworden : de “elite” zorgt alleen goed voor zichzelf de bevolking zoekt het zelf maar uit.
  Kijk naar “leiders” als Rutte , Merkel , Macron enz. enz. Zij liegen en bedriegen álles aan elkaar, maar échte leiders als Orbán enz, worden verguisd , daar kan die andere “rommel” nl. niet tegenop omdat Orbán c.s. volkomen gelijk heeft met z’n politiek.

  Geliked door 2 people

  • Lot zegt:

   Wat let je om die ‘linkse mensen dood te maken en te vernietigen hier in NEderland’.
   Zij maken ons kapot. Zij houden niet van mij. Zij de communisten linksen komen uit zuid rusland. De Yamnaya. Zij respecteren Mij de frije cultuur hier niet. Een gedwongen huwelijk. Als jij niet van mij houdt dan zal ik niet van jou houden. Wie ben je slinkse om iets te vragen aan mij, wat jij zelf niet geeft. Hoepel op. Jij respecteert mijn wijzen niet, vraag dan ook niets van mij.
   En wat vaccinatiepaspoort betreft, zal ze niet lukken, als wij er massaal niet aan meedoen.
   Er zijn veel prophecieen en alle voorspellen dat de opvolgende nwo’s zullen falen, behalve over een paar honderd nog een uitgeklede versie over is, wanneer er geen geld meer is, en iedereen kan nemen wat hij nodig heeft en een groot deel van de wereldbevolking er niet meer is.
   De verklaring van werknemer om afkomst (joodse vergelijkende strategie) in te vullen is in Nederland, om een percentage buitenlandse werknemers af te dwingen, ook flink mis gegaan. Mensen weigerden deze in te vullen. Ik hoop dat iedereen alles laat falen.

   Het doden van de overheid is de enige optie om van de tirannie af te komen. Al 1500 jaar willen wij er vanaf. Het is wat verslapt de laatste tijd. Politici vervangen heeft geen zin, de zelfde types komen weer op het pluche en alles blijft bij hetzelfde. Mijn type zullen ze er niet opzetten, want ik speel het spel niet mee. Willen wij af van die regenten dan moeten wij het systeem opdoeken en net zolang politici doodschieten totdat zij er zelf genoeg van hebben. Een ambtenaar is een civiele dienaar van het volk en hoort gewoon zijn uitvoerende werk te blijven doen voor het volk en niet tegen het volk. En Pieter Omtzigt is gecontroleerde oppositie. Duh. Die werkt niet voor ons. alleen control damage.

   Geliked door 3 people

 2. koosv8 zegt:

  Wat hij zegt is zondermeer WAAR. En zijn ontslag laat duidelijk het kromme denken in de sport zien, het wachten is op de sporters die in alle “dames” sporten de 1e 2e en 3e plaats bemachtigd hebben. Omgebouwde kereltjes natuurlijk, maar de toekomst voor de echte dames is in de sport jammerlijk genoeg verloren. LINKS IS ZO SLIM, EN HET WORDT STEEDS BETER OOK…..TOCH????

  Geliked door 1 persoon

  • karton zegt:

   @ koosv8 op 7-4-2021 om 12.08 u.
   Ik vermoed dat er tussen de sporters ook veel dommeriken zitten , nét als tussen de niet-sporters. Het clubje van domme sporters bestaat vaak, maar niet geheel, uit negers. Zoals de voetballende neger in NL; toen iemand van de tribune tegen hem riep, nadat hij, wéér eens, een kans verprutst had, : “Zet ‘m op neger !” werd het negertje bijkans onwel en het gehele elftal viel hem bij !! Hij wilde kennelijk géén “neger” genoemd worden ; hoe noem je zo’n neger dan wel : “Zwarte Piet”” of negroïde meneer” mag vast ook niet meer
   Sindsdien willen veel sporters dat het hele team gaat knielen in ’t speelveld vóór aanvang van de wedstrijd.
   Dit heeft vermoedelijk te maken met goenah goenah (black magic) (vermoedelijk schrijf ik ’t verkeerd, maar ik heb er nooit iets mee te maken gehad, vandaar), zo’n team denkt dan dat hun prestatie zal verbeteren , dus eigenlijk zoiets als een regendans door wilde negers in het oerwoud : het helpt niks maar voor ’t publiek is ’t wel leuk.
   De wereld is totaal GEK geworden, en ik ga er aan meedoen !!!

   Geliked door 1 persoon

 3. Bob zegt:

  Mensen met een afwijkende mening
  worden uit de groep gegooid.
  Dat heet democratie en vrijheids van
  menings uiting.

  Like

 4. ronjaspers zegt:

  Toen de “politieke correctheid” werd ingevoerd gingen bij mij meteen alle alarmbellen rinkelen (instinctief) Politieke correctheid is liegen over de waarheid, en een aanslag op de vrijheid van meningsuiting.

  Geliked door 3 people

 5. kruisridder zegt:

  Communisme, liberalisme, de islam en socialisme zijn dé ingredienten om een volk uit te roeien. Deze vier ideologien zijn ontsproten uit het Kwaad.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s