Zalig paasfeest, wat nu?

(Door: H. Numan)

De laatste dagen leken wel een politiek passiespel. De hogepriester Rutte werd voor het Sanhedrin (parlement) gesleept wegens heiligschennis (liegen) op Witte Donderdag. Op Goede Vrijdag werd hij gekruisigd, en herrees. De heer is waarlijk opgestaan! Er is zelfs een Judas aanwezig: Gert Jan Bidlip Seegers weigerde de motie te ondersteunen, maar seconden later loog hij dat hij niet meer met de VVD wil samenwerken. Ere wie ere toekomt, Gert Jan Seegers speelde zijn rol met ware passie!

Laat ik eerst met die vervelio beginnen: dat is nou precies de reden waarom ik zo’n hekel aan de CU heb. De calvinisten hadden het monopolie op farizeeër zijn, tot politiek correct links dat van hen overnam. Doe naar mijn woorden, niet naar mijn daden. Als Seegers het komende kabinet niet wil ondersteunen, waarom dan de motie afwijzen? Of andersom; als onze eerbiedwaardige kameraad bidlip Rutte politiek overeind houdt, waarom dan net doen alsof hij verdere samenwerking niet ziet zitten?

Terug naar het kadaver. Rutte leeft, halleluja? Nou nee. Hij is politiek zo dood als een pier. Alleen realiseert hij zich dat nog niet. Juich ik te vroeg? Misschien. Nederlandse premiers gaan hooguit drie kabinetten mee. Daarna spelen ze in de blessuretijd. Er is nog nooit een premier geweest die vier kabinetten heeft uitgezeten. Rutte heeft voor hetere vuren gestaan, maar nu vecht hij tegen zijn opgebouwde reputatie én tegen de uiterste houdbaarheidsdatum. Op dit moment worden oude rekeningen vereffend, met rente. Waar hij in het verleden met gemak mee wegkwam, wordt nu opeens niet meer geaccepteerd.

Een vraagje aan u. Viel u iets op? Ollongren droeg vertrouwelijke documenten met de tekst zichtbaar. Ik loop ook wel eens rond met papieren, maar nooit of te nimmer met de bedrukte zijde leesbaar. Ongeacht wat het is. Ik heb meestal niets te verbergen, maar wat daar staat gaat niemand wat aan. Of het een kassabon van de Aldi is, of een belastingaanslag. U mag best zien dat ik een riem papier draag, maar niet wat er in staat. Voor echt vertrouwelijke documenten ga ik een stuk verder. Die gaan in een tas of koffer.

Zo niet Ollongren. Die loopt vrolijk open en bloot rond met strikt vertrouwelijke documenten. Als parlementariër met een bijzondere en nogal diplomatieke taak. Toeval?  Mogelijk, maar niet waarschijnlijk. Ofwel Ollongren probeerde op eigen houtje Rutte pootje te haken, ofwel Sigrid Kaag vroeg haar om een ‘vaudje’ te maken. Als dat klopt, lukte het boven alle verwachting. Rutte trapte er compleet in.

Weet u wat het meest ironisch is? Liegen was nergens nodig voor. Als Rutte had gezegd: “Jazeker, natuurlijk weet ik er van. Ik zou graag willen dat Omtzigt minister wordt”, dan had de Kamer dat geloofd. Misschien was het nog waar ook.

Het is een kwestie van tijd voor Rutte de pet aan de wilgen hangt. Pasen 2021 is niet de herrijzenis van Rutte, maar het begin van zijn ondergang. Heel fijn, maar na Rutte komt er geen zonneschijn. Ofwel een nu nog onbekende VVD´er wordt naar voren geschoven, ofwel Kaag gaat het proberen.

Als u denkt dat Rutte het liegen heeft uitgevonden, dan is Sigrid Al Qaq de monopoliehouder. Ze wil de eerste vrouwelijke premier van Nederland worden. Behalve die primeur heeft ze er nog meer. Ze is getrouwd met Anis Al Qaq, een hoge PLO-officier die staatssecretaris was onder Yasser Arafat. Een huwelijk dat ze zo zorgvuldig en lang mogelijk geheim hield voor het grote publiek. Ik weet niet hoe het echtpaar samen leeft. Geen flauw idee. Hij in Gaza, zij in Den Haag? Weekeind huwelijk? Een keer per maand elkaar ontmoeten?

Maar ik weet wel dat hoge PLO-officieren absoluut niet met een christin of een atheïste trouwen. Het allerminste is voor Sigrid de dhimmie status. Veel waarschijnlijker (+99%) is een bekering. Het feit dat ze haar huwelijk nog steeds geheim probeert te houden of als ‘privéaangelegenheid’ afdoet, geeft me nogal sterk de indruk dat ze een bekeerling is. Zonder meer een hele goede reden om haar te mijden als had ze lepra of ebola. Enne, u weet dat liegen best mag als mohammedaan zijnde.

Op zich hoeft geloof geen breekpunt te zijn. Van der Staaij bijvoorbeeld doet meer dan enkel bidden in de Kamer. In beide gevallen moet je naar de daden kijken. Dan zie je bij Van der Staaij en bij Al Qaq nogal sterk theocratische neigingen. Van Van der Staaij neem ik hem dat niet kwalijk, hij preekt met open vizier. Sigrid Al Qaq is een ander verhaal. Die gaat sharia stiekem proberen in te voeren. Stapje voor stapje. Net zo lang tot we nooit meer terug kunnen.

Dan krijgen we behalve een vrouwelijke “feministische” premier gelijk de eerste mohammedaanse en virulent antisemitische premier. Iemand met een grotere afkeer van joden dan Anton Mussert. Die zelf geen premier was, en hij ging pas laat aan de Jodenhaat. Zo niet Sigrid. Die schuift al jarenlang zo veel mogelijk geld naar haar nieuwe vaderland: Gaza.

Wat denkt u dat deze (nog niet openlijke) mohammedaanse gaat doen als premier? Vergeet Pinksteren maar. Dat wordt onder haar bewind direct afgeschaft en vervangen door een mohammedaans feest. Daar wordt nu al over gesproken. Dat is niet mijn verwachting, maar een zekerheid.

Israël en Taiwan zijn voor ons twee kanaries in de kolenmijn. Als Israël valt, valt het Westen. Wanneer Taiwan wordt ingenomen, is China de facto de supermacht van de wereld geworden. Beide kanaries staan op het menu van mw. Kaag Al Qaq. De oude gewoonte dat de vrouw de naam van haar echtgenoot overnam bij het huwelijk is zo slecht nog niet. Dan weet je met wie je van doen hebt. Sigrid Al Qaq wordt nooit of te nimmer premier. Sigrid Kaag maakt een hele goede kans.

Tot voor kort dacht ik hetzelfde over een andere mohammedaan: Jesse Klaver. Met die naam had hij kans (nu gelukkig niet meer) om minister te worden. Onder zijn ware naam Yasser Feras niet. Op dit moment ligt GroenLinks te composteren, met bijna alle andere linkse partijen. De Maoïsten van de SP deden het erg slecht. De Partij van de Allah’s ligt nog steeds in gruzelementen.

Een klein sprankje licht: de kans dat Sigrid Al Qaq premier wordt, is niet zo groot. Als blijkt dat Kaag/Ollongren inderdaad Rutte probeerde pootje te haken, zal dat niet in dank afgenomen worden door de VVD. In dat geval is een VVD-D66-CDA-??? kabinet moeilijk zo niet onmogelijk.

Een extreem linkse coalitie gaat ook niet lukken. Links, behalve de partij van mw. Al Qaq, hebben fors verloren. Dan heeft ze hoe dan ook steun van minimaal het CDA nodig. Dat de VVD en het CDA langzaam maar zeker progressief zijn geworden, wil niet zeggen dat ze minderheidspartner in een politbureau willen worden. In beide gevallen is dat politieke zelfmoord. Hun kiezers gaan schoorvoetend akkoord met de progressieve koers, maar een kabinet D66-GL-SP-CU-PvdD-PvdA-CDA (of) VVD gaat hen te ver. Veel te ver. Nog afgezien van het feit dat een +5 partijen kabinet niet langer leeft dan een eendagsvlieg.

Dankzij de domme weloverwogen kiezer die zijn wanen geweten volgde en ‘het beste voor het vaderland’  stemde op het Forum of op Jaknikkers21 is een conservatief kabinet volstrekt onmogelijk. Tel die stemmen bij elkaar op, en voilà: een kabinet met Wilders er in. Nu hebben we de PVV met 17, het FvD met 8 en Ja21 met 3 zetels.

De enigen die profiteren zijn Rutte, de politiek correcte meute die nu gerust kan slapen, en de 28 Kamerleden die gekozen zijn. U niet, in tegendeel. Ik heb er een hard hoofd in of stemmers op FvD en Ja21 in staat zijn dat mentaal te begrijpen. En nog minder dat juist zij de reden zijn dat een kabinet Sigrid Al Qaq een serieuze mogelijkheid wordt.

Ik verwijt die “weloverwogen” kiezers niet dat ze een kabinet Al Qaq mogelijk maken. Niemand kon dat voorzien. Maar wèl een kabinet Rutte 4. Wat marginaal minder erg is. Door op de Jaknikkers of het Forum te stemmen was dat een zekerheid, al lang bekend voor de verkiezingen.

Door:
H. Numan
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

22 reacties op Zalig paasfeest, wat nu?

 1. karton zegt:

  Ik hoorde/zag Rutte al weer druk doende in de Kamer ……..niks veranderd en dezelfde grote bek als vóór z’n afgang ! Die vent is nu eenmaal zo : arrogant , betweterig , grote bek enz. Geestelijk gestoord.

  Geliked door 3 people

  • paulzwueste zegt:

   Rutte IS geestelijk gestoord !
   Rutte heeft 2 mogelijkheden: ’n Kabinet van 7 partijen of ’n kabinet met Wilders en Baudet.
   Ik denk dat er nieuwe verkiezingen komen….

   Like

   • karton zegt:

    @ paulzwueste op 7-4-2021 om 12.58 u. Ik hoop het mét u maar ik verwacht geen nieuwe verkiezingen. Ik verwacht dat het CDA “gewoon” weer gaat meedoen met Rutte ; dat Rutte heeft geprobeerd om Omtzigt uit de Kamer te verwijderen , ach , als Hoekstra en méér leden van die christelijke club het pluche weer ruiken of zien , dan hebben ze Omtzigt snel vergeten, reken maar. “Den Haag” is één groot open riool !

    Like

  • Yvonne zegt:

   Karton een gewone burger had al lang in een dwangbuis gezeten je ziet al aan zijn ogen en gezichtsuitdrukking dat hij niet van deze wereld is
   Maar door zijn handelingen wordt dit land er niet leuker op

   Geliked door 1 persoon

   • karton zegt:

    @ Yvonne op 7-4-2021 om 15.16 u.
    Met u eens , die vent deugt gewoon niet.
    We hadden trouwens door Segers en/of Hoekstra van deze charlatan bevrijd kunnen worden, althans voorlopig, als zij hadden ingestemd met de ingediende motie, waarna Rutte was verdwenen. Héél, héél zwak van deze twee om dat niet te doen, zij zijn op deze manier medeplichtig aan ’t blijven zitten van Rutte.
    Als je die twee hoort zemelen over hu reden om die vent te laten blijven : “In ’t belang van dit land”, oreren ze , zij hadden dit land een dienst kunnen bewijzen door hem weg te trappen; maar wij, u én ik , zullen het wel helemaal “verkeerd” zien Yvonne.

    Like

 2. saddy zegt:

  Precies. Kaag is niet meer dan een islam-bruidje.

  De onderdanigheid die ze uitstraalt op die foto’s waar ze een hoofddoek op heeft zijn stuitend maar laten aan duidelijkheid niets te wensen over.

  Like

 3. Kees zegt:

  Rutte is net zo betrouwbaar als Jos B.

  Like

 4. Rensk. zegt:

  Rutte: zou iedereen nou weer even normaal willen doen? Wat heeft die man eigenlijk met dat woord? Het nieuwe normaal volgens hem. Zijn abnormaliteit dwingt hem mensen een rad voor de ogen te draaien door steeds te hameren op dat iedereen normaal moet doen. Omdat hij zelf niet normaal is.

  Geliked door 1 persoon

 5. fredjohan zegt:

  Het is ook denkbaar dat Al Qaq een baantje voor Rutte aan het versieren is via haar vrienden bij VN, WHO en WEF. Hiermee is hij foetsie en ligt de weg open voor Al Qaq om premier te worden.

  Like

  • eri, zegt:

   Die presentatrice heeft het ook nog niet echt begrepen.
   Het plaatje is toch heel duidelijk, Rutte mag nog even zijn vuil spelletje spelen, dan is Kaag aan zet, en als Kaag president van Necerland wordt, dan wordt Nederland, net als België, in sneltempo een moslimland.
   Je moet ook eens even naar Tanzania kijken, wat daar gebeurt is, ook een zet van het WEF.
   Zwarte Piet zijn we al kwijt, en nou kan je je kerstboom ook al in de container doen, kwestie van vooruit kijken.

   Like

 6. SNM zegt:

  Dat komt, omdat Rutte alweer vergeten was waar het voor zijn afgang over ging :-))

  Of het een één/tweetje van de D66 was of Rutte speelt het spel mee maakt voor het uiteindelijk doel van bepaalde lieden niet uit.
  Kaag moet als pion van het WEF gepositioneerd worden, zodat zij het programma van Schwab en co., The great reset, verder kan uitrollen. Zij zit niet voor niets in de raad van toezicht van het WEF.
  Europa is onder controle van het WEF.
  Ursula von der Leyen als voorzitter van de EU, Christine Lagarde als hoofd van de ECB.
  Beiden hebben banden met het WEF.
  https://www.armstrongeconomics.com/world-news/climate/europe-is-under-control-of-world-economic-forum/

  Like

 7. Tineke zegt:

  Ik kan een heel eind met u meegaan maar wat mij betreft is dit een opzetje waar Mark Rutte zelf aan meedoet.
  Kaag moet zeker de eerste vrouwelijke premier worden.
  Herinner de foto van het onderonsje met Maxima,Kaag,Rutte en Klaus Swab!
  Die hebben daar niet zitten pimpampetten maar doorgenomen hoe de agenda uitgerold moet worden en hoe ze ons in de zeik moeten nemen.

  Geliked door 1 persoon

 8. Sinyo zegt:

  De al jaren gangbare procedure bij de Intelligence (strategisch, tactisch en operationeel niveau).
  Het is een zorgvuldig opgezet proces. Geduld is een schone zaak.
  Zoek een intelligente persoon, bewerk die en hersenspoel die.
  Maak die persoon rijp om je gewenste plannen in het belang van . . . uit te voeren.
  In dit geval Sieg Knaag, Sieg Akbar.

  Geliked door 1 persoon

 9. Bob zegt:

  Er bestaat een film die sugereert dat
  mensen door de tv geprogrammeerd
  werden.
  Dusde kwade genius veroverde zo de
  wereld. DAt alle sociale media door de
  regeringen worden beheerd maakt de
  mens tot een onnadenkend wezen.
  Zelfstandig nadenken verboden.

  Geliked door 1 persoon

 10. LUCIA zegt:

  Hr Numan, blij voor u dat u op uw leeftijd nog illusies hebt, als kiezer maakt het absoluut niets uit waar je voor kiest, de kaarten zijn al lang geschud en ergens in het traject vindt hertelling plaats naar wat wenselijk is.
  Dat dobbert zo eindeloos voort in deze klucht die we “Democratie” noemen en mensen worden helaas niet wijs ervan… dit idee heb ik al jarenlang en de afgelopen periode heb ik persoonlijk de conclusie getrokken, “ik stem niet meer op een corrupt malafide zootje en dat geldt voor allemaal in de kamer” .
  Politiek is een slangenkuil en of je nou door de Boaconstrictor gewurgd of door een ratelslang gebeten wordt, de uitkomst en directe toekomst, ziet er voor jou nooit goed uit.
  Kan ik mijn aandacht ook richten op belangrijkere zaken want die zijn er, het politieke toneel is gewoon een toneelstuk en achter hen opgesteld, onzichtbaar voor het publiek, zitten de echte spelers.Kijk dat is nou de moeite van het bestuderen waard.

  Geliked door 1 persoon

 11. ronjaspers zegt:

  Met de aanslag op dhr.pim fortuin is ook de democratie vermoord.

  Geliked door 1 persoon

 12. Republikein zegt:

  And the beat goes on.

  Like

 13. Republikein zegt:

  Ook leuk!?

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s