Trans-Atlantische censuuralliantie moet internet gelijkschakelen

(Door: Kornelia Kirchweger – Vertaling: E.J. Bron)

VS en EU in linkse machtsroes

De EU en de VS plannen nu een “trans-Atlantische alliantie”, waarin o.a. een globaal, gemeenschappelijk censuurmechanisme voor internetcommunicatie dient te ontstaan. De staat moet kunnen ingrijpen in de beslissing welke inhouden de burgers te zien krijgen – hartelijke groeten van de dictatuur.

Men zou gezamenlijke wegen zoeken hoe staten door regulering aan een liberaal-democratisch internet kunnen bijdragen, zegt men. Regulering door de staat zou moeten ingrijpen in de algoritmen, die bepalen welke inhouden de gebruikers gepresenteerd krijgen, staat er in een desbetreffend document.

Pact van socialisten

Amerika´s linkse president Joe Biden, de verantwoordelijke socialistische eurocommissaris Margrethe Verstager en de Duitse minister van Buitenlandse Zaken van de SPD, Heiko Maas, willen eindelijk dat hun droom uitkomt: er mag geen andere mening meer zijn dat de door hen verordende. “Dat onze waarden online verdedigd moeten worden, zien intussen velen in en sluiten zich aan bij de eis naar internationale coördinatie”, zei Maas tegenover het “Handelsblatt”. “De EU zal niet alleen kunnen zorgen voor een veilige online communicatie, daarvoor hebben we sterke partners nodig”, zei hij.

Men zou polariserende en democratie bedreigende effecten in de sociale media willen verhinderen. Dat is ook de mening van eurocommissaris Vestager. In gesprekken met Amerikaanse partners benadrukte ze: gezamenlijk zou men een kader voor de ontwikkeling en het gebruik van een technologie kunnen vormen, die “onze gemeenschappelijke waarden weerspiegelt”. De technologiepolitieke wereld zou zich moeten verenigen, de EU zou daarin meegaan. Zo zou men bijvoorbeeld ook buitenlandse desinformatie willen bestrijden. Dat alles herinnert aan de duistere dagen van de Sovjet-Unie, die alleen met strikte censuur haar deelstaten in het gareel kon houden – en mislukte.

Achtergrond van dit “grandioze” idee is het plan van de Amerikaanse minister van Financiën, Janet Yellen, om aan internetgiganten zoals Facebook, Amazon, Google, Microsoft & Co een globale minimale belasting op te leggen. Daarvoor moeten echter in de hele wereld mogelijkheden tot belastingontduiking aangepakt worden. De Duitse minister van Buitenlandse Zaken, Heiko Maas (SPD), stond in vuur en vlam en verzekerde Yellen zijn welwillendheid. Echter verbonden met de wens van hem en de EU om tegelijk ook een gezamenlijk, globaal censuurmechanisme op te bouwen. De Amerikaanse minister van Financiën ging het eerst vooral om een minimale belasting voor Facebook, Google, Amazon, Microsoft & Co. Ze maakt zich in de G20-groep al sterk voor dit idee, waarin de grootste industrie- en drempellanden vertegenwoordigd zijn.

Hogere belastingen voor Amerikanen

Met het geld moet het $ 2 biljoen kostende infrastructuurproject van Biden medegefinancierd te worden. De moeilijkheid aan de zaak: China en Ruslans zullen waarschijnlijk nauwelijks meedoen en vriendelijker tegenover grote concerns zijn dan de Amerikaanse regering lief is. Tegelijkertijd wil Yellen de belastingen in de VS in het algemeen verhogen. Trump had ze van 35% naar 21% verlaagd en zodoende de economie aangezwengeld. Yellen wil  de belastingen verhogen naar 28%. Want in haar kringen is men er van overtuigd: hogere belastingen schaden de economie niet. Haar bedoeling wil ze ook bij de jaarlijkse ontmoeting van het IMF en de Wereldbank naar voren brengen. Andere thema´s daar zullen zijn: klimaatverandering, toegang tot vaccins en maatregelen door de staat om de economie te herstellen.

Bron:
wochenblick.at
Door: Kornelia Kirchweger

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

26 reacties op Trans-Atlantische censuuralliantie moet internet gelijkschakelen

 1. Monalisa zegt:

  Dus we krijgen van Klaas wat minder te zien als trol 😂😂😂

  Geliked door 3 people

 2. Qvic zegt:

  Belastingen zijn niets anders dan (illegale) afpersingen, die veel al met chantage tot stand komen. Zo ook door middel van valsheid in geschriften. Door iets te suggereren wat niet waar is. Censuur is niets anders dan alle andere meningen monddood maken. Met welk recht bepalen zij dit?.

  Geliked door 4 people

 3. Dr. Heinz zegt:

  We gaan de verkeerde kant op.
  Dat is wel duidelijk, zeker nu met dat corona-virus-crisis!
  Dat word ook gebruikt om van alles door te drukken, en af te schaffen!
  En dat is zéér nadelig voor de burgers in héél Europa!
  Van Rutte naar Kaag als premier van Nederland, dat is het startpunt dat het communisme ingevoerd is in Nederland en weldra in héél Europa!!

  Geliked door 5 people

  • R Thomasson zegt:

   @Dr. Heinz. Wij zijn al de verkeerde kant opgegaan. Maar er is er nog steeds een weg terug; al zal deze weg niet voor lange tijd meer open zijn. U spreekt over de Corona-virus-crisis die wordt GEBRUIKT om van alles door te drukken, en af te schaffen. Als men een beetje in de materie graaft, ziet men dat de CORONA-virus-crisis, is geen uit de lucht gevallen crisis, maar een biologische wapen die met OPZET is verspreid. Hier is een bron die daar op wijst. Indiase wetenschappers hebben ontdenkt dat HIV-virus, vogelgriep N5H1, SARS, Mexicaanse Griep en nu COVID-19 hebben duidelijke gemeenschappelijk kenmerken? Al deze epidemieën kwamen uit het niets? Zij hebben een wetenschappelijk artikel geschreven: “Uncanny similarity of unique inserts in the 2019-nCoV spike protein to HIV-1 gp120 and Gag” https://www.biorxiv.org/content/10.1101/2020.01.30.927871v1#disqus_thread

   Like

 4. benkokjoodschrpastor zegt:

  Dat krijg je dus, globalistische waarden en normen worden voor ons bepaald door de huidige vrnl linkse machthebbers.
  We hadden natuurlijk allang wereldwijde waarden en normen, de Bijbelse, in de Tora geopenbaard vanaf Adam/Eva en voorgeleefd, onderwezen en vervuld in Yeshua.
  Maar de Schepper bestaat niet volgens de D66 kliek en geestverwanten, zowat het hele parlement op een paar na en dan moet je de moraal toch wel wereldwijd regelen, zodat iedereen zich houdt een de “wijsheid van mensen”.
  Het oordeel van de Schepper over alle goddelozen , afgodendienaars en nepgelovigen is wel verdiend, naar eigen keuze.
  Tragisch, dat wel.
  Shalom
  Ben Kok (joods-chr pastor)
  tora-yeshua.nl

  Geliked door 4 people

  • M. zegt:

   https://www.bitchute.com/video/A24YAVSEkiBc/

   Misschien moeten mensen dit eens op zich laten inwerken.
   Er is bewijs genoeg….als je het wil zien.

   Geliked door 1 persoon

  • oprechtegeus zegt:

   De wereld heeft zich voor het grootste deel afgekeerd van zijn Schepper. Zij loochenen zelfs Zijn bestaan. Sommigen doen heel smalend. Anderen vragen sceptisch dan wel sarcastisch waar die God nu wel is, terwijl ze God en Yeshua buiten de deur hebben gezet.

   Geliked door 5 people

   • M. zegt:

    Jesus’ teaching that all people are created equal laid the bedrock for human rights and democracy in more than 100 countries.
    The high value Jesus placed on each person regardless of sex or race led his followers to promote the rights of women as well as abolish slavery.

    Kan niemand bezwaar tegen hebben denk ik zo, maar men trapt liever de eigen fundering om.
    Een fundering die het beste is dat de mensheid ooit gehad heeft iets wat niet valt te ontkennen.

    Like

  • bobzelf zegt:

   We hadden natuurlijk allang wereldwijde waarden en normen, de Bijbelse, in de Tora geopenbaard vanaf Adam/Eva en voorgeleefd, onderwezen en vervuld in Yeshua.

   AN APPLE A DAY , KEEPS THE DOCTER AWAY ???

   IS NIET VAN ADAM EN EVA TOCH ??

   IK DENK IK VRAAG HET MAAR EVEN ??

   ALTIJD PRETTIG ALS ER WAT ECHTE KENNERS IN DE BUURT ZIJN ? TOCH ?

   WANT VOLGENS ONS TIJL, DE AANNAME MASTER ZEG MAAR
   HAD DIE DUS …. VOLGENSWAT WELINGELICHTE KRINGEN IN DE ISLAM DRIEHOEK
   GEHOORD ???

   DAT ZEG MAAR MET DAT NIKESLIPPER SLIPPERTJE , IN DIE BERGEN MET DAT KUTWEER
   DIT HET 15 e gebod was, ??
   helaas is bewijs C , de 3e tafel , destijds uit mozes jatten geflikkerd
   en is daar toen
   de kreet gloeiende gloeiende , etc uitgevonden ??
   DIT WAREN TEVENS OOK VRAGEN OP SCHOOL, WAARNA IK WEL ERG VROEG WEER THUIS WAS

   LES 1 BIJBELSE GESCHIEDENIS 9.00 UUR 9.45 THUIS VOOR EEN BAKKIE PLEUR

   OOM IKBENOOKKOKGEWEEST

   Like

 5. antiislamnu zegt:

  als of het merendeel van de bevolking nog niet genoeg gehersenspoeld is ze hebben de smaak te pakken onze dictators.

  Geliked door 4 people

 6. Philippine zegt:

  Ik zie het als fascisme.

  Geliked door 1 persoon

  • Tijl Uylenspiegel zegt:

   Een eigen zienswijze mag natuurlijk maar in China is vergaande censuur en dat kun je toch moeilijk een fascistisch land noemen, in Rusland wordt de complete oppositie buitenspel gezet maar dat maakt het land nog niet fascistisch.

   Like

   • bobzelf zegt:

    JA TIJL PUTIN DID IT . HE KLOOTVIOOL

    IN NEDERLAND WORDT GELUKKIG DE OPPOSITIE NOOIT BUITENSPEL GEZET ?

    WHAHAHAHAHAHAH, WHAHAHAHAHAHA, WHAHAHAHAHAHAHAHAH
    DEZE GAAT ZOMAAR IN DE TOP 3
    VAN DE MEEST DOMME OPMERKINGEN OOIT BIJ BRON GEMAAKT

    OOOH ,VOOR IK HET VERGEET, ?

    DIE ANDERE 2 WAREN OOK VAN JOU , HOOR TIJL “”ONS TOPPERTJE “””

    MENEER SUPERLOSER , DIE ZO DE DODEN LIJST VAN 30 JAAR PUTIN BIJ BERT NAAR BINNEN PLEURDE

    MET DE TEKST, ZO HIER IS TIE DAN, EN NOU LEZEN ALLEMAAL

    WHAHAHAHAHHA, WHAHAHAHAHA, WHAHAHAHA IK ZOU ME OPHANGEN

    ALS IK JOU WAS, NA AL DIE MISKLEUNEN ….. MAAND IN MAAND UIT

    MAAR JA,

    JE KOMT NIET BINNEN HE, BIJ TEGEN EEN BETONNEN PLAAT LULLEN

    OOM IS NAAR HET STRAND

    P.S. VOOR IK HET VERGEET !! JE NIEUWE BANDEN ZIJN BESTELD

    WHAHAHAHAHA

    OOM STRANDSTOEL OP NAAR EDEM

    Like

 7. Jan zegt:

  “Dat ONZE waarden online verdedigd moeten worden, zien intussen velen in en sluiten zich aan bij de eis naar internationale coördinatie”, zegt Heiko Maas.
  Margrethe Vestager spreekt van een technologie die “ONZE GEMEENSCHAPPELIJKE waarden weerspiegelt”.
  Zij hebben het steeds maar over ONZE (gemeenschappelijke) waarden. Wat een leugen! Dat zijn helemaal niet ONZE waarden. Het zijn HUN waarden waarvan ze willen laten uitschijnen dat het ook de onze zouden zijn.
  De linkse progressieven hun waarden en normen staan regelrecht tegenover de rechtse conservatieven hun waarden en normen. Wij hebben ONZE EIGEN waarden en normen, die we al eeuwen hebben en die we zorgzaam van onze voorouders hebben doorgekregen. We zullen deze zeker niet gaan afzweren om hun valse waarden en normen te gaan slikken.

  Geliked door 1 persoon

 8. Wolf zegt:

  Daar zitten de vervloekte roomse communisten paus, SOROS de Bilderberg kliek, de oude gek Biden, al jaren op te broeden ….. wat zal die Zuckerberg nu genieten . Er moet toch een manier zijn om dit smerige duivels gebroed af te stoppen en voor eeuwig en altijd uit te bannen?

  Like

 9. R Thomasson zegt:

  Het is tijd dat wij ophouden te spreken over “linkse machtsroes” als het om de huidige politieke leiders van de wereld gaat. Deze mensen hebben meer gemeen met roofdieren – vooral met Hyena’s, Jackhalzen en krokodillen, dan met wat wij zien als mensen. Wij staan op hun voedselketen. Nee! Zij zijn (nog) geen kannibalen, maar zij richten zichzelf geleidelijk meer op het roven van onze welzijn, en zelfs BESTAAN. Wij zijn voor hen niets meer dan apen, konijnen en ratten bij TNO, op wie men kan EN VOORAL MAG experimenten uitvoeren. Als men toch probeert enige “linksheid” bij deze entiteiten te vinden, dan staat deze linksheid heel dicht bij het bolsjewisme en het nazisme …De tweede staat nog dichterbij. Hun propagandamachinerie is volledige gebaseerd op de ideeën v.d. nazi Minister voor Propaganda Jozef Göbbels die theorieën had ontwikkeld voor leugens in waarheid te veranderen. Een goed voorbeeld die de Geldmonsters, EU en onze politieke leiders nu graag gebruiken, is: “If you tell a lie big enough, and keep repeating it, people will eventually come to believe it. The lie can be maintained only for such time as the State can shield the people from the political, economic and/or military consequences of the lie. It thus becomes vitally important for the State to use all of its powers to repress dissent, for the truth is the mortal enemy of the lie, and thus by extension, the truth is the greatest enemy of the State.”

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s