De NAVO beëindigt de oorlog in de Oekraïne als een brandstichter die het vuur blust

(Door: Finian Cunningham – Vertaling: E.J. Bron)

De inmenging en de ingrepen van de Amerikanen en hun NAVO-bondgenoten in de Oekraïne zijn onverantwoord grof en leiden tot een langzaam, kwellend conflict met verbrande aarde. De brandstichters moeten weg. Of Rusland zal moeten handelen.

Voordat hij de politiek inging om president van de Oekraïne te worden, was Volodymyr Zelensky beter bekend als tv-komiek. Zijn talent voor het absurde schijnt hij behouden te hebben. Deze week riep hij het militaire bondgenootschap NAVO ertoe op om het lidmaatschap[ van de Oekraïne te versnellen, omdat dit de beste manier zou zijn om de oorlog in dit land te beëindigen.

Zelensky stelde de absurde bewering op dat de Oekraïne met een “Russische agressie geconfronteerd zou worden, die een serieuze uitdaging voor de veiligheid van alle NAVO-leden en heel Europa” zou vormen.

In een telefoongesprek met de civiele chef van de NAVO, Jens Stoltenberg, beweerde de Oekraïense president dat een toetreding tot de alliantie “een echt signaal aan Rusland” zou sturen. En hij eiste de stationering van meer NAVO-troepen in de Zwarte Zeeregio.

Zelensky´s uitgesproken niet grappige uitspraken over hoe de oorlog in de Oost-Oekraïne te beëindigen zou zijn, zijn absoluut geen recept voor de vrede. Ze zorgen voor het tegendeel: het al lange tijd smeulende conflict zou zich kunnen uitbreiden tot een echte oorlog tussen Rusland en het door de VS aangevoerde NAVO-blok. Zij oproep aan de NAVO om een einde te maken aan de oorlog betekent net zo veel als vragen aan een brandstichter om een brand te blussen.

Stoltenberg van de NAVO klonk ondersteunend en verklaarde de “onwrikbare ondersteuning” voor de soevereiniteit en de territoriale integriteit van de Oekraïne. Dergelijke uitspraken werden eveneens gedaan door de Amerikaanse president Joe Biden, de Britse premier Boris Johnson en de Europese Unie.

Maar dat is leeg gedoe. Niemand die bij z´n volle verstand is, zou het eens kunnen zijn met het appel van Zelensky om toe te treden tot de NAVO. Met het oog op de doctrine van de collectieve defensie zou het lidmaatschap van de Oekraïne het militaire bondgenootschap onvermijdelijk meesleuren in een oorlog tegen de door Rusland ondersteunde separatisten in de Oost-Oekraïne, ook bekend als de Donbas. Moskou heeft steeds opnieuw gewaarschuwd dat een toetreding van de voormalige Sovjetrepubliek tot de NAVO om redenen van de nationale veiligheid ontoelaatbaar zou zijn.

Het probleem is dat westelijke media en pro-NAVO-denktanks een narratief breien dat bijdraagt aan verwarring en een slecht oordeelsvermogen. Meerdere mediaberichten in de afgelopen weken steunen de beweringen van Zelensky en zijn regering in Kiev dat een uitbreiding van de Russische strijdkrachten langs de grens met de Oekraïne een bedreiging zou vormen. Moskou heeft verklaard dat de strijdkrachten binnen zijn grenzen geen bedreiging voor iemand anders vormen en dat de manoeuvres een legitieme binnenlandse aangelegenheid zijn.

Maar dat heeft westelijke deskundigen er niet van weerhouden om twee en twee op te tellen met de uitkomst vijf. De Atlantic Council, die nauw verbonden is met de NAVO, heeft deze week de Russische president Vladimir Poetin er van beschuldigd “de vastberadenheid van de Biden-regering en haar ondersteuning voor het regime in Kiev te testen”. De Atlantic Council liet de alarmbellen rinkelen door er over na te denken of Rusland op het punt zou staan de Oekraïne binnen te marcheren. De westelijke mediaverslaggeving wakkert daarmee het door anti-Russische Oekraïense nationalisten bezworen narratief aan.

En het lompe verwennen van Kiev door Biden, Johnson, NAVO-chef Stoltenberg en de Europese Unie moedigt Kiev, niet voor rede vatbaar, aan om het conflict niet op te lossen door de uitvoering van het Vredesakkoord van Minsk van 2015. Dit akkoord, dat Kiev ondertekend heeft – en waarbij Rusland, Duitsland en Frankrijk als sponsors niet betrokken waren – verplichtte tot de verlening van regionale autonomie voor de Donbas. Het regime in Kiev heeft hardnekkig geweigerd om het akkoord uit te voeren, en zo heeft het conflict zich verder ontwikkeld.  

Laten we ons even herinneren hoe we tot deze droevige situatie gekomen zijn. Een door de NAVO ondersteunde staatsgreep in februari 2014 tegen een gekozen president bracht een ultranationalistisch regime in Kiev aan de macht. Dit startte daarna een gewelddadige campagne tegen de Russischtalige bevolking op de Krim en in de Donbas. De Krim besloot in maart 2014 in een referendum om zich aan te sluiten bij de Russische Federatie (wat door het Westen steeds opnieuw foutief als “annexatie” wordt voorgesteld), terwijl de regio Donbas gewapend verzet leverde tegen het offensief van de Oekraïense strijdkrachten en diverse neonazibrigades.

De oorlog in de Oekraïne gaat nu het zevende jaar in en er zijn geen signalen voor een einde. Er bestaan veel meer signalen voor dat de oorlog zou kunnen escaleren. Sinds d eNAVO in het jaar 2008 ermee begon om de Oekraïne samen met Georgië tot een lidmaatschap te bewegen, werd het land in instabiliteit en geweld gestort.

Betrouwbare berichten uit de Donbas duiden erop dat het opvlammende geweld in de afgelopen weken door de krachten van het regime in Kiev werden aangewakkerd, zonder twijfel als truc om zich te garanderen van de steun van de NAVO.

Gemeenten in de Donbas zijn afgesneden van de stroom- en watervoorziening, omdat het Oekraïense leger openlijk verzorgingsinstellingen onder vuur neemt. Op 2 april werd volgens berichten een 5-jarig kind bij een drone-aanval in Alexandrowskoje gedood. De agressor is niet de Donbas militie, en nog minder Rusland. Het is het regime in Kiev dat werd aangemoedigd door de rugdekking van de NAVO.

De beschieting van civiele gebieden in de stad Donetsk werd deze week geïntensiveerd. Denis Puschilin, de president van de zelfverklaarde Republiek Donetsk, zegt dat de schendingen van de veiligheid door de door de NAVO ondersteunde regimekrachten van Kiev “exponentieel” toenemen.

Opgemerkt moet worden dat de schendingen van de wankele wapenstilstand in de Oost-Oekraïne ongeveer begonnen op het moment toen de regering-Biden aankondigde $ 125 miljoen aan dodelijke militaire hulp voor de Oekraïne vrij te maken. Nog meer Amerikaanse militaire hulp ter waarde van $ 150 miljoen is nog voor dit jaar gepland. Al met al heeft Washington het regime in Kiev minstens $ 1 miljard aan wapens ter beschikking gesteld, sinds het in 2014 de macht greep, toen Joe Biden vicepresident in de regering-Obama was.

Gezien tegen de achtergrond van de zich uitbreidende humanitaire crisis in de Donbas, is het dan een wonder dat Rusland zijn strijdkrachten naar de grens met de Oekraïne verplaatst? Rusland bezit een eeuwenlang gemeenschappelijk cultureel erfgoed met mensen die in hun thuisland gedood worden. De laatste keer dat er zo´n afschuwelijk scenario dreigde, was tijdens de Holocaust van de nazi´s, die door Oekraïense anti-Russische nationalisten mogelijk gemaakt werd.

Ongeacht de cynische verdraaiingen en desinformatie, die verbreid worden door westelijke media en NAVO-denktanks, heeft Moskou de rechtmatige plicht om zijn etnische broeders en zusters te beschermen.

Washington en de NAVO zullen vermoedelijk niet zo roekeloos zijn om aan de Oekraïne het lidmaatschap in hun militaire bondgenootschap toe te staan. Dat zou een catastrofe betekenen, en dat weten ze. Desondanks is de welwillendheid en de inmenging van de Amerikanen en hun NAVO-bondgenoten in de Oekraïne onverantwoord grof en leidt tot een langzaam, kwellend conflict met verbrande aarde. De brandstichters moeten weg. Of Rusland zal moeten handelen.

Bron:
contra-magazin.com
Door: Finian Cunningham

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

14 reacties op De NAVO beëindigt de oorlog in de Oekraïne als een brandstichter die het vuur blust

 1. Klaas zegt:

  +++
  https://en.wikipedia.org/wiki/Russification_of_Ukraine#
  ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

  Like

 2. koosv8 zegt:

  Weer die agressieve houding van het westen,
  Het zou natuurlijk fantastisch zijn als alleen die laffe ophitsers er aan zouden gaan . Maar dat is het hem juist , ze doen zelf nooit mee.

  Geliked door 1 persoon

 3. Hovawart zegt:

  Dat we deze serieuze dreiging te danken hebben aan de ophitsers van de staatsgreep in Oekraïne door figuren die zich allemaal op het Maidanplein in Kiev lieten zien, waaronder Kaczyński, McCain, Westerwelle en de eurofiele ophitsers Verhofstadt en Van Baalen, toen er in Brussel besloten werd om de Oekraine in te lijven, onder valse voorwendselen en met een heule grote zak met euro’s,….. niet meteen, maar in time……Wie wind zaait zal storm oogsten.

  Like

 4. bobzelf zegt:

  goh, die meneer heeft 7 jaar mededelingen van ome bob vanaf de maidan opgeslagen

  LEUK HE, DIE MENSEN DIE HET OOK NU WETEN

  GOH HAD DOE OUWE LUL MET DAT LEKKERE WIJF TOCH GELIJK !!

  DUS HET MEERENDEEL HEB IK U DE AFGELOPEN JAREN AL VERTELD en het nu in 1 verhaaltje hier effe neergepleurd,

  FIJN HE, ALS JE IEMAND HEBT HIER DIE 7 JAAR DE WAARHEID EN NIETS DAN DE WAARHEID HEEFT GESCHREVEN

  DE REST MOET U MAAR AAN KLAAS VRAGEN ,DIE WEET NOGAL VEEL ??

  EN KAN OOK HIER WEL EEN LEUK ANTI PUTIN PLAATJE ONDERZETTEN

  MISSCHIEN NOG EEN DOOIE UKRAINIER OFZO , NA WAT RUSSISCHE ROULETTE NET ALS DIE 20 ANDEREN DEZE WEEK WHAHAHAHAH

  1 VN DE RUSSISCHE ROULETTE DODEN , STAAT DUS VANAF DE UITDAGING INCL ZIJN KOGELS DOOR ZIJN KOP GEWOON OP INSTAGRAM MET OP DE ACHTERGROND , DOE HET DOE HET GEROEP VRESELIJK MAAR DIE JONGENS STAAN ALLEMAAL STIJF VAN DE DRUGS

  NOU JA MOCHT DE AANVAL SNEL STARTEN , DAN ZIJN ZE BINNEN 6 UUR BOVEN HET HELE DODENRAL VAN HEEL VORIG JAAR UIT

  UKRAINE GAAT 17 MILJOEN RUSSEN AANVALLEN IN DE DONBASS !!

  U BEGRIJPT DAT VELE RUSSISCHE FAMILIE, DIE OOK SOL;DAAT ZIJN OF WAREN EVEN VOOR EEN BAKKIE KOFFIE LANGS GAAN BIJ DE FAMILIE
  EN VOOR HET GEMAK HUN RUSSISCHE GEWEREN ETC OOK GELIJK MEENEMEN
  ZONDERZITTEN IS OOK ZO WAT TOCH

  WHAHAHAHA

  NOU KLAAS VULT ZO MET MEDEDOGEN VAN BERT DE REST ER WEL ACHTERAAN

  KLAAS ONZE EIGEN NUMMERO, UNO !!!!
  LEUKE GOSERT, VOL HEM HUMOR ,WEET OOK ERG VEEL
  OVER DE WW EN LANDVERRADERTJE UITHANGEN
  DIE LAMLUL

  JA DIE WILLEN WE GRAAG HIER HOUDEN BIJ E.J.BRON

  IK GROET U

  OOM VASILY SAITCHEV

  Like

 5. Monalisa zegt:

  Klaas heeft nog wat prentjes

  Like

 6. bobzelf zegt:

  AS I SAID BEFORE, RUSIA AND CHINA ,

  WHO IS THEC BOSS

  OOM KLAAS IS EEN DROEFTOETER EN EU TROL .

  Like

 7. bobzelf zegt:

  MISSCHIEN DAT DIE 3 DROEFTOETERS ALS ZE DIT ZIEN ROEPEN

  JA WE DOEN MEE, SNEL ANDERS ZIJN WE TE LAAT

  EN IS ( WHAHAHAHAHAAH ) RUSLAND AL INGEOMEN

  DUS SNEL LOSERS, LAAT JE KOP ER AF SCHIETEN

  WORDEN JULLIE HEROES VAN E.J. BRON KRIJG JE EEN MOOIE GRAFSTEEN

  VAN OOM BERT, AAN DE RECHTER KANT

  WHAHAHAHA

  OOM GOD WAS HET MAAR WAAR

  Like

 8. oprechtegeus zegt:

  Ik ben er nog altijd van overtuigd, dat de MH-17 mede door toedoen van West-Oekraïne is neergeschoten. Waarschijnlijk is een West-Oekraïens militair vliegtuig meegevlogen in het radarbeeld van de MH-17 en heeft daardoor de raket richting de MH-17 gelokt en is zelf met uitschakeling van z’n transponder weggevlogen. Waarom deze mogelijkheid? Er was maar één land dat grote belang had bij het neerhalen van de MH-17 en dat was West-Oekraïne. Het zou de positie van West-Oekraïne richting het Westen verstevigen, want Oost-Oekraïne zou worden gebrandmerkt als de bandiet en medogenloze moordenaar van 298 burgers, waarvan een groot deel van West-Europese origine. Dat de Oost-Oekraïne het helemaal niet op de MH-17 had gemunt blijkt uit de vertwijfelde telefonische gesprekken tussen leden van de militie van Oost-Oekraïne, kort na het neerschieten. En inderdaad, West-Oekraïne kreeg na het gebeuren de wind in de zeilen vanuit het Westen. en Rusland met Oost-Oektaïne, kregen tot op heden de grote Zwarte Piet toegespeeld. Ook wilde de VS geen satellietbeelden overleggen van de 10 minuten voor het neerschieten van de MH-17, onder het mom van dat dit militaire geheimen van de VS zou openbaren.

  Geliked door 1 persoon

  • bobzelf zegt:

   oprechtegeus zegt:
   9 april 2021 om 20:28

   NOU OMDAT U HET BENT ,EN PAS HIER DENK IK ZOMAAR
   MAG U , JA U ALLEEN ,
   NIET GEERT WILDERS OF ANDERE PVV KOPSTUKKEN
   HIER EVEN EEN TRAAN WEGPINKEN

   KIJK EN LUISTER VOORAL HEEL GOED BIJ 6 MINUUT 07

   NIET VERGETEN 6 MINUUT O7

   OOM 75 PVV ZETELS , NIET NODIG….. GAAT TOCH GOED ZO ??

   Like

 9. karton zegt:

  “De NAVO beëindigt de oorlog in de Oekraïne” ; is die al begonnen dan ?

  Like

 10. M. zegt:

  Het zijn niet de Russen die de oorlog uitdagen maar men laat de Russen geen andere keus dan een meedogenloos antwoord op meedogenloze corrupte viespeuken die uit zijn op oorlog.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s