Een volledig democratische staatsgreep

(Door: Wolfgang Hübner – Vertaling: E.J. Bron)

Adieu federalisme!

Merkel en de CDU/CSU willen het, de SPD doet mee, de deelstaten doen mee, de Groenen sowieso: volgende week wordt voor de tweede keer na 1934 de federale orde in Duitsland begraven. Maar deze keer niet door de Hitler-dictatuur met de zogenaamde “gelijkschakelingwet”, maar door middel van een stemming in de Bondsdag door de meerderheid van democratisch gekozen, maar de democratie met voeten tredende afgevaardigden.

Dat deze ongehoorde gebeurtenis onder het voorwendsel van het virusgevaar zal plaatsvinden, kan niets dit toekeren naar een autoritaire willekeurstaat verontschuldigen. Een staat, die de grondrechten van de persoon, de ruimdenkendheid, de lichamelijke onschendbaarheid en de onaantastbaarheid van de woning naar goeddunken beperkt, zoals dit in de wetswijziging van de “infectiebescherming wet” is voorzien, is geen rechtsstaat meer.

Elke afgevaardigde van de Bondsdag die akkoord gaat met deze wetswijziging of blanco stemt, verraadt de op de grondwet gebaseerde liberaal-democratische fundamentele orde. En elke afgevaardigde van de Bondsdag die hiermee akkoord gaat, geeft de regering-Merkel evenals de regeringen daarna de mogelijkheid om de zogenaamde “epidemische situatie van nationale draagwijdte” net zo lang uit te breiden totdat het virus van de aardbol verdwenen is, dus nooit, dus theoretisch en misschien ook feitelijk voor altijd uit te breiden.

Wie volgende week in de Bondsdag zijn stem geeft aan deze wetswijziging heeft zijn democratische legitimering verloren en pleegt verraad aan de kiezers. Alle regeringen van de deelstaten die voor deze hernieuwde afschaffing van de federale orde gecapituleerd hebben en zich zodoende vrijwillig in de voetsporen van de dictatoriale nazi-gelijkschakeling van 1934 begeven, verliezen daarmee hun democratische legitimering, hun bestaansrecht en plegen verraad aan de kiezers.

Wat er nu in Duitsland gebeurt onder het voorwendsel van een virusgevaar, dat met de bestaande wetten bij het bestaan van een competente, niet gecorrumpeerde Duitse regering en competente regeringen in de deelstaten zonder twijfel verdreven zou kunnen worden, is een staatsgreep tegen het Duitse volk om redenen van enorme politieke incompetentie en autoritaire arrogantie.

Daartegen moet in het volk met alle legale politieke en juridische middelen worden opgetreden, desnoods met passief en geweldsvrij burgerlijk verzet. De oproep om uit de Duitse catastrofe van 1933 en 1945 de juiste lessen te trekken, is nu heel actueel!

Bron:
pi-news.net
Door: Wolfgang Hübner

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

10 reacties op Een volledig democratische staatsgreep

 1. paulzwueste zegt:

  Eenmaal NAZI altijd NAZI…

  Geliked door 3 people

  • hans-e-pans zegt:

   Voor het oog van de wereld deed Duitsland, na de verloren 2e wereldoorlog, altijd wat de overwinnaars na de 2e wereldoorlog graag wilden.

   Achter de coulissen ging Duitsland gestaag door met dat waar ze al voor de 2e wereldoorlog, misschien als na de 1e wereldoorlog, mee begonnen waren, hun macht uitbreiden in Europa.

   Toen had Hitler het over het Groot-Duits rijk tegenwoordig noemt men het de EU, nu worden alle belangrijke posten binnen de EU bezet door Duitsers, die nu op die posten de bevelen voor de andere landen van de EU uitvaardigen.

   Like

 2. Henk.V zegt:

  Wanneer ik mij niet vergis voorziet de Duitse grondwet in deze situatie (afschaffing van de democratie !) door de bevolking het recht op afzetting van een dergelijke overheid toe te kennen . Ik weet niet meer precies in welk artikel dat is vastgelegd : het recht van het volk om als redder van de democratie handelend op te treden, wanneer de democratie onder druk komt te staan. Deze uitzonderlijke bepaling viel mij jaren geleden al op.
  Ik betwijfel of er nog veel inwoners van dit land op de hoogte zijn van deze bepaling!
  De drang tot gehoorzamen zit zo diep in de Duitse mentaliteit ingebakken, dat er vermoedelijk van een afdoende reactie vanuit de burgerij tegen deze afbraak van de democratie vermoedelijk geen sprake meer zal zijn.

  Like

  • karton zegt:

   @ Henk V. op 10-4-2021 om 17.28 u.
   “De drang tot gehoorzamen zit diep in de Duitse mentaliteit gebakken” zegt u.
   Was onze onvolprezen prins Bernard dan géén Duitser ?
   Die vent lapte álles aan z’n laars wat “gehoorzaamheid” betreft.

   Like

 3. Celien zegt:

  De Duitsers hebben zelf voor Merkel en hun volksvertegenwoordigers gekozen.
  Ik heb er totaal geen probleem om alle Duitsers opgesloten te zien. De andere landen hebben al meer dan een eeuw last van ze, als veroorzakers van miljoenen doden. Volgzame idioten.

  Like

 4. droevige mof zegt:

  Om een machtigingswet te voorkomen is er artikel 20 in de Duitse grondwet. Zelfs uit het officiële commentaar op de website van de Bundestag blijkt duidelijk dat Merkels plan illegaal ist en het verzet legitiem.
  “Tegen eenieder die zich voorneemt dit bestel op te heffen, hebben alle Duitsers het recht zich te verzetten als er geen andere oplossing mogelijk is.” ( „Gegen jeden, der es unternimmt, diese Ordnung zu beseitigen, haben alle Deutschen das Recht zum Widerstand, wenn andere Abhilfe nicht möglich ist.“ )
  https://www.bundestag.de/dokumente/textarchiv/2013/47878421_kw50_grundgesetz_20-214054

  Like

 5. Lot zegt:

  Voor de geïnteresseerden, dit is in Baarn. Beginnend bij kasteel Groeneveld. Lopend langs de villa’s van eemnesserweg 97 op 56.50 min, eindigend dansend bij kasteel Groeneveld.
  Waarom de demonstratie in deze wijk wordt gehouden met yuppies, weet iemand het?

  Like

 6. Sobieski zegt:

  @ Henk V en Droevige Mof
  Het intrinsieke morele en spirituele recht op vrijheid en zelfbeschikking, en het bewustzijn daarvan, zijn veel belangrijker dan een hypothetisch juridisch recht, dat ten alle tijden afgenomen kan worden, en krachteloos blijft als we geen aktie ondernemen om dit recht ook op te eisen.
  Je hebt als mens so-wie-so geen grondwet en formele papieren documenten nodig waarop geschreven staat dat je mens bent en ook als zodanig behandeld dient te worden, of rechters die je dat recht bevestigen.
  Dat is een van God gegeven recht van ieder mens, en je hebt het dus ten alle tijden het recht je te verzetten tegen daden van diegenen die je dat recht willen ontzeggen.
  Het probleem zit helaas dus dieper.
  Zelfs als de meerderheid van de Duitsers zouden beseffen dat hun Verfassung hun juridisch het recht geeft een ondemokratische regering af te zetten, moet het eerst nog tot hun doordringen dat die regering inderdaad ondemokratisch handelt. Bij de meesten valt dit kwartje pas als ze in armoede verhongeren of de laars van de militaire politie in hun nek staat, en er echt niets meer te verliezen is. Maar dan is het vaak te laat om nog iets te kunnen doen, helaas.
  Dit fenomeen is ook niet “typisch Duits”, maar geldt ook voor Nederland en de rest van het verwende Westen, en alle maatschapijen waar een groot deel van de bevolking het meer dan twee generaties onafgebroken “goed” heeft gehad, en er dus bijna geen mensen meer over zijn die nog bewuste herinneringen heeft aan slechte tijden. In zo’n situatie neigt de meerderheid ertoe te geloven dat het altijd wel goed zal blijven gaan, wat tot slapte en vals optimisme leidt.
  In landen met (nog) goede sociale voorzieningen hebben de meesten bovendien ook nog een vals vertrouwen in de overheid ontwikkeld, wat kritiek op diezelfde overheid, laat staan revolutionaire gezinning, tegenwerkt. Van dat laatste probleem hebben de burgers van o.a. de Verenigde Staten, Frankrijk, Italie, Rusland en de Visegrad landen daarom dus beduidend minder last, maar met name in Duitsland, Nederland en de Scandinavische landen hebben velen daarentegen een haast kinderlijk vertrouwen in de overheid, als zou het een liefdevolle ouder zijn.
  Een ander probleem in het Westen is ook, dat de demografie tegen ons werkt, want onze bevolking veroudert snel, en oudere mensen zijn vanwege grotere fysieke kwetsbaarheid en afnemende levenskrachten minder geneigd de straat op te gaan.
  In West-Europa is een groot deel van de jongere bevoking bovendien allochtoon, en die hebben geen behoefte om te demonstreren, want die hebben nergens last van. Die doen toch wel wat ze willen, want vanwege de woke pc dictatuur, angst om “racistisch” genoemd te worden, en angst voor agressieve reacties en represailles vanuit allochtone clans, durven de gezagsdragers deze lieden niet aan te pakken, zelfs niet voor zware criminele activiteiten. Dit, terwijl deugdzame autochtone burgers hard worden gemept als zij demonstreren voor hun rechten, en fikse boetes aan hun broek geslingerd krijgen als ze in het openbaar geen muilkorf dragen, een familiefeestje houden of ’s avonds een wandelingetje maken.
  Van de steeds kleiner wordende groep waar de demokratie in de maatschappij het van moet hebben, de autochtonen van onder de 40, is juist het “hoogopgeleide” en dus verbaal weerbare gedeelte vaak woke en pc, en omdat de media de kritische geesten tegen de stringente corona-politiek ten onrechte als “radikaal rechts” en “wappies” heeft gelabeld, willen deze “hoogopgeleiden” zich hier meer bij de demonstranten voor de vrijheid aansluiten, en zijn zich vaak niet eens bewust dat ze met die passieve en volgzame houding hun eigen toekomst en dat van hun kinderen ten grave dragen.
  De zgn “laagopgeleiden” onder hen hebben het vaak te druk met werken en overleven, en hebben vaak ook niet de kans gehad om te leren zich verbaal overtuigend uit te drukken.
  Daarbij komt dat de autochtonen meer geindividualiseerd zijn dan de allochtonen, dus eenzamer, en dat geldt met name voor diegenen die nadenken, want die verliezen vaak hun (geindoctrineerde) vrienden en worden ook vaak uit familie-samenhangen uitgesloten, want men wil geen “problemen”, dus vanwege de ziekelijke hang naar “harmonie”, wordt de zgn “onruststoker” (die het spelletje doorheeft en niet meer pc is) maar liever niet meer uitgenodigd bij familie-bijeenkomsten. En eenzaamheid maakt kwetsbaar.
  De overheid weet dat, en speelt daar op een smerige manier handig op in.
  Ik ben daarom bang dat het een illusie zal zijn om te hopen op een nieuw “1989”, en als het komt, dan zeker niet uit Duitsland of Nederland, maar mogelijk uit de Visegrad landen, Italie, Frankrijk of de Verenigde Staten.

  Geliked door 2 people

 7. koosv8 zegt:

  Democratie bestaat al heel veel jaren NIET MEER. De stromingen die een kritisch oordeel vellen over de huidige MACHTHEBBERS, worden vrijwel direct zwart gemaakt door de MEDIA. Die weer betaald wordt door de politici, en die zelf op hun beurt KARTEL VORMING de normaalste zaak van de wereld vinden. Wat in het bedrijfsleven uitdrukkelijk niet mag. De LINKSE partijen slinken, en de rechterkant krijgt er stemmers bij. Soms denk ik dat er eigenlijk veel meer rechts stemmers zijn dan men laat weten. Net als de frauduleuze verkiezingen pas geleden. Amerika in het klein.
  Maar als de staat steeds meer geweld DENKT te mogen gebruiken tegen zijn EIGEN BURGERS, DAN KUNNEN WIJ DAT OOK!!!
  IK DENK DAT HET NIET LANG ZAL DUREN TOT HET PUNT VAN UITBRAAK………EN DAN GEEN VIRUS, MAAR GEWELD, MAAR VOOR EEN HEEEEEEL GOED DOEL 🇱🇺🇱🇺VRIJHEID 🇱🇺🇱🇺

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s