IMF waarschuwt voor slechte kwaliteit NL onderwijs

(Door: Eduard Bomhoff)

Deze woensdag kwam het Internationale Monetaire Fonds  (IMF) met de gebruikelijke April-analyse van de wereldeconomie. Voor de periode 2022-2026, naar we hopen weer normale jaren ná Covid-19, voorspelt het IMF voor Nederland een economische groei per inwoner van 1,3% per jaar.

Op zichzelf is dat niet opvallend laag; slechter dan Oostenrijk, gelijk aan Finland en Duitsland, maar beter dan België en Frankrijk (de vijf eurolanden die het meest op Nederland lijken). Maar de 1,3% per jaar is wel een kwart lager dan het gemiddelde van 1,7% voor de laatste vier normale jaren vóór Covid-19.

Lees verder>>>

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

24 reacties op IMF waarschuwt voor slechte kwaliteit NL onderwijs

 1. Marc zegt:

  Op een kaderberoeps vmbo in Zaandam bereidden leerlingen zich voor op een overhoring. Ze moesten 10 definities leren. Een ervan luidde:

  Overspel: wanneer een man meer dan twee vrouwen heeft.

  Volgens deze definitie
  1. kunnen vrouwen kennelijk geen overspel plegen
  2. als een man twee vrouwen heeft heet dat geen overspel te zijn.

  Deze stof wordt geleerd aan kinderen van alle culturen! Jazeker: dit is Nederland!

  Like

 2. Marc zegt:

  Mijn verdere reactie:

  Een of andere Hanushek, topadviseur nog wel, presteert het tegen het verkleinen van klassen te zijn, maar ook tegen het verhogen van salarissen. Evident zou moeten zijn dat grotere klassen vertaald dienen te worden naar hogere salarissen. Maar daar moet je natuurlijk ‘topadviseur’ voor zijn om daar met het allergrootste gemak totaal overheen te fietsen.

  Daarbij ontgaat het hem dat een docent altijd voortborduurt op wat ouders en omgeving het kind al aan kennis heeft bijgebracht. Iedereen weet dat een kind de taal als eerste van de ouders leert. Je kan van een docent niet eisen zulke grote tekorten in taalvaardigheid te repareren. Dat kan gewoonweg niet! Daarom moeten ouders worden aangesproken op hun gedrag naar de eigen kinderen toe.

  Bovenal, de uilskuiken (Hanushek) signaleert tevens het volgende:
  “Ernstig is ook dat Nederland ook opvalt omdat de prestaties in de landstaal zó uiteenlopen afhankelijk van de sociale achtergrond van leerlingen en van hun scholen.”

  En daar gaat hij verder helemaal niet op in: sociale achtergrond is allesbepalend. Dus als er thuis Arabisch gesproken wordt, spreken ze twee maal zo snel als dat het Nederlands gesproken wordt (vergelijk het Spaans: een en al geratel). Gevolg is dat het niet verstaan kan worden.
  Het ergste is echter al die gezinnen waarvan de ouders geen Nederlands spreken, of die gezinnen waarvan de ouders dénken dat ze Nederlands spreken, en dat hun kinderen meegeven. Het gevolg van dit laatste is dat er een nieuw soort ‘Nederlands’ ontstaat dat onbegrijpelijk is. En dat heb ik het er niet over dat ze ‘slang’ gebruiken, afkomstig uit een andere taal, maar dat vervoegingen, verbuigingen en vooral uitspraak en ritme uit een andere taal komt, zodat het voor de een autochtone Nederlander totaal onbegrijpelijk is.

  Overigens: er zijn veel allochtonen die het Nederlands wél goed leren en uitspreken. Maar een eerlijk en doorwrocht onderzoek naar het verval van de Nederlandse taal is meer dan nodig. En daar dienen maatregelen op getroffen te worden: de overheid dient ouders aan te spreken op hun verantwoordelijkheid. Niet alleen voor hun kind, maar bovenal voor de Nederlandse samenleving.

  Daarom is het van belang politiek-correcte bemoeienissen uit te schakelen. Dit betekent dat zulke onderzoeken, en zulk ingrijpen, juist zonder toedoen van de overheid tot stand moet komen. Want het is de huidige regelgeving dat adequate aanpak van dit probleem verijdeld.

  Geliked door 1 persoon

 3. Monalisa zegt:

  Daar kan de heer Bron denk ik wel wat over zeggen.

  Like

 4. Hovawart zegt:

  De Linksche Looney Brìgade veroorzaakt altijd een spoor van vernieling en armoede…
  geen geld, enkel luizen.

  Like

 5. M. zegt:

  U bedoeld de linkse indoctrinatie waar de scholen voor misbruikt worden waarmee men opzettelijk een generatie verwoest ?

  Like

 6. karton zegt:

  Wat een vreemd bericht ! Volgens veel NL-“politici” loopt Nederland voorop in de wereld qua onderwijs. Of zouden we óók op dát gebied worden bedonderd ?

  Like

 7. Julia zegt:

  Een jong volwassene met goed verstand doet er beter aan in het buitenland te gaan studeren. In Nederland is het onderwijs inderdaad een ondergeschoven kind en takelt met de dag meer en meer af. Hoor en zie om u heen kinderen kunnen al geen fatsoenlijke regel Nederlands meer op papier krijgen en dan zullen we het nog maar niet hebben over de grammatica en communicatie in correct Nederlands. Het is diep treurig door bezuinigingen overvolle klassen en veel te weinig onderwijzend personeel. Kortom Rutte heeft alles kapot bezuinigd en moet zich kapot schamen. Vooral miljarden blijven storten naar de invasie van migranten en de bodemloze putten. D66 was toch ook zo voor goed onderwijs nou dan had de 72 miljoen die deze giftige slang weer naar een bodemloze put in Afrika heeft gestort beter besteed in ons onderwijs.

  Geliked door 1 persoon

  • karton zegt:

   @ Julia op 10-4-2021 om 17.19 u. Het onderwijs in Nederland wordt/is aangepast naar het niveau van de “nieuwe Nederlanders”. Hetzelfde is reeds gebeurd met de aanstelling-eisen voor politie- en defensie-ambtenaren.

   Geliked door 1 persoon

   • Julia zegt:

    karton Dat klopt vandaar dat de intelligentie en know how bij het over grote deel van onze bevolking sterk afneemt en over de taalachterstand maar niet te spreken. Kijk wat er tegenwoordig tussen de politie huist en niet te vergeten het allochtonen voorkeursbaantje BOA die nagenoeg geen enkele wetskennis hebben maar alleen nu blij zijn met een wapenstok. Tja als ik dan nog de watjes zie lopen in legeruniform naar de cafetaria o.a. in Garderen dan weet ik het niveau van onze defensie ook niet meer in te schatten. Laten we voor ze hopen dat zij het niet tegen een leger van een wereldmacht moeten opnemen zoals o.a. Rusland en China.

    Geliked door 2 people

   • scherpschutter1943 zegt:

    Als je minderwaardigen importeert, daarvan maak je geen intellectuelen, hoeveel geld je daaraan ook besteed.

    Geliked door 1 persoon

   • scherpschutter1943 zegt:

    Als je in het maatschappelijk afvoerputje bent beland kan je alleen nog maar militair worden in nederland. En als je dan wordt uitgezonden naar een oorlogsgebied waar je alleen maar kogels o ver je heen hoort fluiten zonder zelf maar een schot te hoeven lossen, ben je daar zodanig door getraumatiseerd dat je volledig eist te worden afgekeurd met behoud van bezoldiging en levenslang lidmaatschap van praatgroepen over hoe erg het wel was en gratis jaarlijkse deelname aan de veteranen(ziekte)mars.

    Geliked door 1 persoon

   • karton zegt:

    @ Julia op 11-4-2021 om 09.31 u. Met u eens uiteraard. Ik weet in Garderen alleen de bakker te vinden. Militairen in Garderen ? Zijn die gelegerd in de nabij gelegen kazerne “Wittenberg” o.i.d. ? Ik ken Garderen vrij goed maar BOA’s zie ik daar nooit, gelukkig. M’n echtgenote is ooit een keer ontsnapt aan een paar allochtone BOA’s in onze woonplaats; zij brulden haar achterna : “Menvlouw , afkom !” Zij reed op haar fiets waar dat mogelijk niet mocht en zij moest kennelijk van die buitenlanders afstappen. Omdat zij hen niet verstond maar wel begreep wat zij wilden, “gaf zij gas” en flitste , als een vrouwelijke Woutje Wagtmans, via een omweg terug naar huis. Voor de rest wil ik geen kontakt met die gasten.

    Like

 8. guusvelraeds zegt:

  Zou het kunnen dat het slechte onderwijs resultaat minder met het curiculum maar meer met import van massa’s onderwijs resistenten te maken heeft?

  Het is zomaar een vraag.

  In Duitsland zeggen ze: Den stel Ich mal in den Raum.

  Like

 9. Hovawart zegt:

  Dat leren alles te maken heeft met herinneren is een te gemakkelijk opzetje met een foto van Rutte boven het artikeltje, maar wanneer er haast geen ander land te vinden is waar de leerlingen zo’n hoge dunk hebben van zichzelf en tegelijk zo’n lage dunk van de docenten in de landstaal als Nederland, dan past het plaatje van die leraar op de foto als een bus…..
  Op de meeste scholen wemelt het van de broers en neven, teveel familieleden in één klas………

  Like

  • scherpschutter1943 zegt:

   autochtone kinderen in de onderbouw die de hele schooldag allochtone kinderen om zich heen marokkaans horen spreken of nederlands met een marokkaans accent, nemen dat over en spreken thuis ook zo. Daar gaat je taalonderwijs.

   Like

 10. johanvrijheid zegt:

  IMF waarschuwt voor slechte kwaliteit NL onderwijs;
  Onderwijs past zich aan niveau leerlingen zwarte scholen
  Omvolking West Europa door zeer vruchtbare laag-IQ immigranten en een blanke bevolking waarvan de vrouwen werkvloer opgejaagd zijn om belasting af te dragen waardoor de geboorten van het blanke deel der bevolking een laagte record heeft, jaar na jaar.

  Geliked door 2 people

 11. Het onderwijs zakt steeds verder weg, omdat de onderwijs deskundigen de leerstof steeds weer naar beneden bijstellen vanwege de allochtoon, die thuis geen Nederlands spreekt, niet gestimuleerd wordt en allochtone ouders de opvoeding van hun kinderen aan scholen overlaten. Het gevolg is dat na de basisschool, ook het middelbare onderwijs naar beneden moet worden bijgesteld. Vervolgens dus ook universitair onderwijs, anders sluit het niet aan. Met andere woorden….minder opgeleide doktoren, advocaten, technisch personeel etc. etc. . Arm Nederland en onverschillige Rutte. Hij moet zich kapot schamen het land zo naar de ondergang te helpen.

  Geliked door 1 persoon

 12. Julia zegt:

  Alles is bewust voorbereid namelijk vandaar het afzwakken van het onderwijs door het laten uitvallen van veel lesuren onder het mom van een pandemie worden o.a. examens vereenvoudigd of cijfers kunstmatig hoog gehouden. Ik krijg het idee dat velen het diploma cadeau hebben gekregen dat kan men al constateren uit het feit dat heel veel mensen geen know how hebben, slecht algemeen zijn ontwikkeld en nog weinig intelligentie waardoor zij zich blijven ophangen en geloven in leugens en misleiding en niet meer de moeite nemen zich nog te verdiepen in welke materie dan ook. Ook ziet men het met auto rijden je kun je nu toch echt wel afvragen of de les kwaliteit is afgenomen veel automobilisten snappen de verkeersregels al niet meer en weten zelfs vaak niet dat rechts in vele gevallen voorrang heeft en stoppen bewust omdat ze twijfelen. Het gaat zelfs zover dat er al bij veel kruisingen on het bordje de tekst staat let op rechts heeft voorrang. Je kunt je ook afvragen of de kwaliteit van rijden ook achteruit gaat door sufheid van het blijven dragen van de niet werkende gevaarlijke mondmuilen. Kortom de opzet is volgens mij het volk vanaf al jonge leeftijd bewust dom te houden. https://www.dagelijksestandaard.nl/2021/04/on-legt-de-vinger-op-de-zere-plek-jongeren-durven-niet-meer-tegen-de-stroom-in-te-zwemmen-zijn-bang-om-gecanceld-te-worden/

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s