Sachsen: AfD haalt in peiling de CDU in

(Vertaling: E.J. Bron)

Patriotten zouden nu bij deelstaatverkiezingen in Sachsen de grootste partij zijn

Terwijl linkse media het niet moe worden om over een zogenaamde crisis in de Alternative für Deutschland (AfD) te schrijven, komt er heel ander nieuws uit Sachsen. Als er nu parlementsverkiezingen in de vrijstaat Sachsen zouden plaatsvinden, dan zou de patriottische partij de grootste worden. Dit bleek uit een door de “Sächsische Zeitung” in opdracht gegeven peiling. En daarmee heeft de AfD de CDU van minister-president Michael Kretschmer ingehaald.

De AfD zou 29,6% krijgen, wat in vergelijking met vorige week een stijging van 3,2% zou betekenen, de CDU zou 27,9% krijgen ( min 2,9%), de Groenen komen op 12% (- 2%), Die Linke op 9,6% (min 0,3%), de SPD op 7,3% (min 1,3%) en de FDP op 6,9% (plus 2,1%.).

Opmerkelijk is de instorting van de CDU. In februari stonden de christendemocraten nog op 35%. Als reden noemde de “Sächsische Zeitung” de ontevredenheid van de inwoners van Sachsen met de coronapolitiek van de deelstaatregering, temeer daar 62% van de geënquêteerden ontevreden is over het crisismanagement van minister-president Kretschmer. Maar ook de “mondkapjesaffaire” op landelijk niveau zou wel eens niet kunnen bijdragen aan de populariteit van de CDU. Daarentegen betaalt de scherpe oppositiepolitiek van de AfD-Sachsen onder Jörg Urban zich uit.

Bron:
zurzeit.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

7 reacties op Sachsen: AfD haalt in peiling de CDU in

 1. droevige mof zegt:

  Dus de AfD heeft 30% en de andere partijen, wat eigenlijk één partij is, heeft 70%. Dus dezelfde constellatie als bij jullie. Niets zal veranderen tenzij deze 30% van de burgers de straat op gaan.
  Dat zou echter kunnen gebeuren als Merkel volgende week de superlockdown afkondigt.

  Geliked door 2 people

 2. karton zegt:

  Patriotisme ? Is niks verkeerd mee ! Als wat meer échte Nederlanders patriotisme “verweten” zou kunnen worden, dan hadden wij nu niet opgescheept gezeten met minkukels als Rutte , Quag of Ollonkreng ! Dan zou NL nog een échte democratie zijn en z’n toekomst in eigen hand hebben i.p.v. een wingewest van de EUSSR te zijn geworden.

  Geliked door 1 persoon

 3. Rini Stegeman zegt:

  Een Duitse Patriot ? Bestaan die dan of hebben die ooit bestaan ?

  Like

 4. guusvelraeds zegt:

  Tja peilingen. Peilingen maken niet zoveel uit in een land waar de kanzlerin stem uitslagen kan terug fluiten als de uitkomst haar niet bevalt. Bovendien is Duitsland een land geworden waarin overheidsinstituten zoals de BND en de BIS ingezet kunnen worden om politieke tegenstanders uit te schakelen.

  Bundes nachrichtendienst
  Bundes inneresicherheit.

  Geliked door 1 persoon

  • karton zegt:

   @ guusvelraeds op 10-4-2021 om 21.52 u. Om politieke tegenstanders uit te schakelen kent men in Nederland ook enkele mogelijkheden. Wat denkt u ban het zg cordon sanitaire ? Of het op zeer laaghartige wijze demoniseren van politieke tegenstanders ? Ook het afluisteren én observeren/volgen van politieke tegenstanders behoort tot de dagelijkse bezigheden van de “regerende elite”, dmv AIVD-observatie en zélfs politie-observatie-teams.

   Like

 5. Wolf zegt:

  In het NederSaksische taalgebied bij van ons stemmen we ook veel PVV, SGP, FVD. Veel gemeen dus met onze Taal genoten.

  Like

 6. Jean zegt:

  Hopelijk gaan in heel Europa de ogen snel open en wordt er gekozen voor onze westerse samenleving waarin vrouwen en mannen gelijkwaardig worden behandeld en islam verboden wordt, kijk maar naar het gedrag van die Turk t.o. vrouwen.
  Van bvb 7 Europese westerse landen één Europese Republiek maken waarin enkel verkozen creaturen mogen in functioneren met één mandaat en dat voor Max 2 legislaturen kwestie van steeds vers bloed te hebben.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s