Texas zonder corona lockdown: Recordaantal minder nieuwe besmettingen!

(Door: Kornelia Kirchweger – Vertaling: E.J. Bron)

Minder doden, minder zieken

Begin maart werd in Texas de mondkapjesplicht opgeheven, winkels en restaurant gingen weer open en kijk eens aan: het aantal nieuwe besmettingen daalde in maart naar een record laag aantal, dat aanhield tot in de eerste week van april. Datzelfde geldt voor het aantal ziekenhuisopnames en sterfgevallen. Ook de inspanningen van de Amerikaanse president Joe Biden om samen met privéondernemingen een vaccinatiepaspoort in te voeren, kregen van Texas de kous op de kop.

Geen Biden-vaccinatiepaspoort

De Republikeinse gouverneur, Greg Abbott, verbood nu per decreet aan alle openbare (semi)instellingen en met openbaar geld ondersteunde organisaties de invoering van een vaccinpaspoort plicht – bijvoorbeeld om te kunnen reizen of uit eten te kunnen gaan in een restaurant. Men zou de vaccinaties in Texas voortzetten en de openbare gezondheid beschermen, echter zonder op de persoonlijke vrijheden van de inwoners van Texas rond te stampen. Tot nu toe zijn bijna 17% van de inwoners van Texas gevaccineerd. De vaccins zijn afkomstig van Pfizer, Moderna en Johnson & Johnson en worden alleen toegediend aan vaccinatievrijwilligers boven de 16 jaar. 23% van de bevolking van Texas is jonger dan 16 jaar.

Republikeinen voor vrijheid

Met zijn verordening schortte Abbott twee Biden-wetten op: eentje over de toestemming tot gedwongen vaccinatie in bepaalde kringen en eentje over de mogelijkheid om burgers te dwingen hun vaccinatiestatus bekend te maken. Ook Florida wijst het Biden vaccinatiepaspoort af, ook daar mag de privé-economie dit niet verlangen. Datzelfde geldt in Pennsylvania: routineactiviteiten van mensen mogen niet via een vaccinatiepaspoort verboden worden. “Nu is het Covid-19, maar waar zal het eindigen?”, zei men daar. Ook in andere, Republikeins geregeerde, Amerikaanse staten bestaan desbetreffende verordeningontwerpen.

Crisis-hotspots: Latijns-Amerikaanse en zwarte Amerikanen

De coronacrisis betrof in Texas vooral de Latijns-amerikaanse en zwarte gemeenschappen. Vanwege de lockdown raakten veel mensen hun baan kwijt in de dienstverlening. Ook bij het aantal infecties en sterfgevallen stonden ze aan de top. De bereidheid tot vaccinatie is niet echt groot. Dat heeft verschillende redenen. O.a. leven er in deze gemeenschappen veel illegale immigranten, die niet willen opvallen. Bij het testen of vaccineren moeten zij zich identificeren. Bovendien bestaan er enorme bedenkingen wegens bijwerkingen en een gebrek aan informatie over waar en hoe de vaccinatieregistratie plaatsvindt. Dat wil men nu met mobiele vaccinatieteams oplossen. Ook religiegemeenschappen dienen propaganda te maken, er moeten ook in kerken en hun instellingen vaccinaties plaatsvinden.

Aanhoudende vaccinatiescepsis

De algemene vaccinatiescepsis in deze bevolkingsgroepen bewijst ook een bericht van het “Pew Research Center” van december 2020: 43% van de geënquêteerde zwarte Amerikanen wil zich niet laten vaccineren. Bij Latijns-Amerikaanse Amerikanen bedraagt dit percentage 63%, bij blanken 61%. Bij de Engels sprekende Aziatische Amerikanen is de bereidheid om zich te laten vaccineren het grootst. 83% zou daartoe bereid zijn. Een meerderheid van de Amerikanen zei zich “niet fijn te voelen wanneer zij onder de eersten zijn die gevaccineerd worden”. Bijna 40% van de Amerikanen zei zich waarschijnlijk niet te laten vaccineren. Nieuwe peilingen daarover, in januari 2021, toonden slechts lichte verschuivingen – 6% was toen al gevaccineerd.

Bron:
wochenblick.at
Door: Kornelia Kirchweger

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

5 reacties op Texas zonder corona lockdown: Recordaantal minder nieuwe besmettingen!

 1. M. zegt:

  Plotseling is de zogenaamde corona weer weg als men er geen aandacht aan besteed, moesten die laffe kruipende schaapjes hier ook maar eens doen in plaats van op de rug te gaan liggen en laf te kruipen voor iedere smeerlap die ze voorliegt.

  Als de tv zegt dat ze hun eigen stront moeten eten vreten ze hun eigen stront nog.
  Hun eigen familie, vrienden en kennissen verklaart men voor gek omdat men meer vertrouwen heeft in smeerlappen op hun tv dan in hun familie, vrienden of kennissen.
  Ze onderzoeken niet eens of hun familielid, vrienden of kennissen gek zijn of dat ze de waarheid vertellen.

  Door standaard te maar denken dat ze maar wat hun duim staan te zuigen die familieleden, vrienden/vriendinnen en kennissen laat men goed zien geen donder om hun familie, vrienden of kennissen te geven want het woord van een leugenaar neemt men wel direct aan.
  De leugenaars verklaart men nooit voor gek.
  Dat doet men alleen bij mensen die het werkelijk goed met ze bedoelen.

  Dan ben je toch geen knip voor je neus waard als je de mensen die werkelijk om je geven, en je waarschuwen, voor gek verklaart en de mensen die nog nooit geen donder om iemand hebben gegeven en ons al decennia belazeren wel op hun leugenachtige woorden gelooft?
  Dat is niet alleen hersenloosheid maar ook liefdeloosheid en misschien moest u zich maar eens diep gaan schamen tegenover al die familie, vrienden en kennissen die u voor gek heeft verklaart.

  U weet wel die mensen om u heen die in alles gelijk hebben gekregen en helemaal niets uit hun duim gezogen hebben en allesbehalve gek zijn gebleken.
  Is uw liefde voor de smeerlappen met hun leugens groter dan de liefde voor uw familie, vrienden en kennissen blijf ze dan gek verklaren en luister vooral niet naar ze.

  Geliked door 2 people

 2. Jan zegt:

  Wie ingeent is wordt gered, wie dit niet is laat men levend verbranden

  Video

  Like

 3. Julia zegt:

  De stinkende beerput opent zich met de dag verder en verder https://www.xandernieuws.net/algemeen/s-werelds-meest-gepubliceerde-professor-85-covid-doden-hadden-met-bestaande-medicijnen-voorkomen-kunnen-worden/ Alleen is het zo triest dat al de onderdanige schaapjes zich niet verder verdiepen en niet de moeite nemen eens meer informatie tot zich te nemen maar zo dom zijn uitsluitend in leugens te blijven geloven en haar vrijheden hiervoor vrijwillig hebben opgegeven en zelfs hiervoor nog de gezondheid op het spel zetten al is het maar om naar voetbalwedstrijden te kunnen en een paar weekjes zon. Een dom volk zal altijd de oorlog verliezen en never winnen.

  Like

  • M. zegt:

   De domheid van het goedgelovige schaapje die wars is van elke waarheid en elke leugen direct voor waar aan neemt zorgt er voor dat iedereen kapot gemaakt kan worden.
   Levensgevaarlijk die domheid van die goedgelovige schaapjes die alles en iedereen naaien die niet aan levensgevaarlijke domheid doet zonder ook maar iets te onderzoeken.
   Ze geven geen reet om hun medemens anders namen ze op zijn minst de moeite om iets te onderzoeken.
   Deze domme egotrippende schapen geven geen donder om wie dan ook dan zichzelf.
   Gevangen door de leugens van de omgekeerde bijbelclub waar je je naaste moet verneuken en de viespeuken moet liefhebben.
   Iets wat die domme schaapjes trouw doen.
   Men danst als dom en goedgelovig schaapje letterlijk voor de duvel en kruipt voor elke waanzin van elke willekeurige leugenaar op hun stink tv.

   Like

 4. M. zegt:

  Zelfs de lagere school kennis van het in je eigen asem bivakkeren en hoe slecht dat voor je is zijn die slaafse schaapjes alweer vergeten anders zou men niet gewillig zichzelf slopen door zich de mond te laten snoeren met ziekmakende schijnveiligheid.
  Maar men lijkt wel niets liever te willen dan totale waanzin.
  Als het maar kapot maakt doet het slaafse schaapje wel mee.
  Alles beter dan nadenken, dat is te vermoeiend voor die luie slaafse schaapjes.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s