Servië: Duitse ambassadeur in Belgrado rechtvaardigt NAVO-luchtaanvallen van 1999

(Vertaling: E.J. Bron)

De Duitse ambassadeur in Servië, Thomas Schieb, kon zich nu als olifant in de porseleinkast profileren. Hij noemde de NAVO-luchtaanvallen op het voormalige Joegoslavië in maart 1999 “noodzakelijk”. Daar deed de man uit Berlijn zichzelf in Servië geen plezier mee.

In een interview met de publiekrechtelijke zender “Radio Televizija Vojvodine” hallucineerde Schieb dat de bombardementen op Servië in het jaar 1999 noodzakelijk geweest zouden zijn om een volkerenmoord in Kosovo te verhinderen (de zogenaamde plannen daarvoor, bijvoorbeeld het zogenaamde “hoefijzerplan”, dat door de toenmalige Duitse minister van Defensie, Scharping, tegenover journalisten uit de hoed toverde, zijn al lang als grove vervalsing ontmaskerd). Hij zou de luchtaanvallen als een “moeilijke, maar juiste beslissing” beschouwen, die men genomen zou hebben toen de diplomatieke middelen uitgeput zouden zijn, zei Schieb.

Om de maat aan tactloosheid vol te maken, liet Schieb het niet na om ook tegelijk de erkenning van de onafhankelijkheid van Kosovo van Belgrado te eisen – de ministaat, die als gevolg van de bombardementen van 1999 in het leven geroepen werd, fungeert sindsdien vooral als overslagplaats van drugs en het witwassen van geld en als NAVO-protectoraat.

Boze en verontwaardigde Servische geluiden lieten niet lang op zich wachten. Zo verklaarde de chef van de regering van de autonome provincie Vojvodina, Igor Mirović, dat de uitlating van de Duitse ambassadeur “ondiplomatiek, onwaar en onverstandig” zou zijn. “Een dergelijke uitlating komt niet overeen met de status van een ambassadeur in een soevereine staat.”

Ook de Servische minister voor Innovatie en Technologische Ontwikkeling, Nenad Popović, toonde zich weinig gelukkig met de onderrichtingen van Schieb: “De beschaamde uitlating van de Duitse ambassadeur in Belgrado, Thomas Schieb, dat de bombardementen op Servië in 1999 noodzakelijk geweest zouden zijn om een volkerenmoord te verhinderen, is een toppunt van cynisme en een voortzetting van de campagne van enkele westelijke landen om het Servische volk van volkerenmoord te beschuldigen”, verklaarde hij.

Het zou een teken van “bijzondere valsheid” zijn dat Schieb zijn uitlating uitgerekend gebezigd zou hebben in de dagen, waarin het Servische volk de 80e herdenking van het bombardement op Belgrado tijdens de Tweede Wereldoorlog zou herdenken, aldus Popović. Dit zou een poging tot geschiedvervalsing zijn. Popović riep de Duitse ambassadeur ertoe op om zich te verontschuldigen.

Ook de Servische minister van Binnenlandse Zaken en ex-minister van Defensie, Aleksandar Vulin, wees op de 80e herdenkingsdag van het bombardement in de Tweede Wereldoorlog, waarbij tienduizenden inwoners van Belgrado om het leven waren gekomen. Een Duitse ambassadeur zou op zo´n moment begraafplaatsen, waar de slachtoffer zouden zijn begraven, hebben moeten bezoeken en daar kransen hebben moeten neerleggen, zei hij. “In plaats daarvan rechtvaardigt de heer Schieb de bombardementen op Servië in het jaar 1999. Zo´n brutaliteit zou gepast hebben bij een Duitse bezettingscommandant, maar zeker niet bij een Duitse ambassadeur in Servië”, aldus Vulin.

Bron:
zuerst.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

12 reacties op Servië: Duitse ambassadeur in Belgrado rechtvaardigt NAVO-luchtaanvallen van 1999

 1. droevige mof zegt:

  De vis rot vanaf het hoofd. En het hoofd is de Duitse minister van Buitenlandse Zaken Heiko Maas, die overal bekend staat om zijn grootsprakerige optredens. Alleen Ribbentrop, van ongelukkige herinnering, was nog incompetenter.

  Geliked door 1 persoon

 2. Harry zegt:

  Die Duitsers hebben talent om anderman’s boeltje te verzieken .
  Verbied ze om zich ooit nog met iets anders bezig te houden dan met vrede stichten – zónder geweld .

  En die waanzin die Merkel etaleert met haar bavianenimport hobby , zou onmiddellijk MET GEWELD uitgeroeid moeten worden .
  Met een éénmalige ontheffing , dus .

  Like

 3. kruisridder zegt:

  Duitsers zijn meester in bombardementen en terreur. Ze hebben er een neusje voor.

  Like

 4. ieznogoedh zegt:

  Duitsers, uitstekende ingenieurs.
  Volgen altijd de aanwijzingen van de dienstdoende Führer en zijn altijd bezig om te proberen de rest van de wereld ervan te overtuigen dat de massamoord een daad van enkelen was, maar dat zijzelf echt gutmenschen zijn.
  Voor de rest lukt het ze niet eens om verkeerslichten goed te laten werken zodat het milieu (waarmee ze zo begaan zijn) niet zo belast wordt door auto’s die moeten wachten op andere auto’s die er niet zijn (!) omdat het laten schakelen op basis van aanbod van verkeer ze niet lukt.
  Zeer angstig volk dat zich heel makkelijk laat gek maken.

  Like

 5. aquarius4422 zegt:

  Tja Duitsers, het bombardement op Rotterdam rechtvaardigde zij naderhand ook als strategische noodzaak.

  Like

 6. delamontagne zegt:

  De Algerijnse Minister van werkgelegenheid noemt Frankrijk de traditionele en eeuwige vijand van Algerije.

  ……………….dit gebneurde op de dag dat parijs een bezoek van de Franse Minister “Jean Castex” aan dat land aankondigde.

  uit artikel is niet direct duidelijk of de Franse minister een buidel geld meeneemt om in Algerije uit-te-delen………

  BRON:
  https://francais.rt.com/international/85493-ministre-algerien-travail-qualifie-france-ennemi-traditionnel-eternel-algerie

  Like

 7. delamontagne zegt:

  De Algerijnse Minister van werkgelegenheid noemt Frankrijk de traditionele en eeuwige vijand van Algerije.

  ……………….dit gebneurde op de dag dat parijs een bezoek van de Franse Minister “Jean Castex” aan dat land aankondigde.

  uit artikel is niet direct duidelijk of de Franse minister een buidel geld meeneemt om in Algerije uit-te-delen………

  BRON:
  https://francais.rt.com/international/85493-ministre-algerien-travail-qualifie-france-ennemi-traditionnel-eternel-algerie

  Like

 8. Daniel zegt:

  Ach een echte nazi. Ze zullen nooit veranderen

  Like

 9. Sobieski zegt:

  Deze geschifte meneer is waarschijnlijk suicidaal.

  Like

 10. karton zegt:

  Nog heel even wachten en Merkel rechtvaardigt het bombardement op Rotterdam.

  Like

 11. Marc zegt:

  En zo zullen die Duitsers (ik bedoel hier de huidige regering) nog wel even doorgaan.

  Het wachten is op de verkiezingsoverwinning van de AfD.

  Like

 12. Alex Delarge zegt:

  Kosovo is een onderdeel van Servië.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s