Partijcongres van de AfD in Dresden: Nu staat de “Dexit” in het programma

(Vertaling: E.J. Bron)

De AfD heeft op haar partijcongres in Dresden de koers vastgelegd. Ze spreekt zich nu duidelijk uit voor een EU-uittreding van Duitsland en verlangde in een resolutie bovendien het definitieve einde van de coronapolitiek in Duitsland.

Landelijk woordvoerder Jörg Meuthen sprak zich weliswaar heftig uit tegen de programmawijziging wat betreft “Dexit”, maar had uiteindelijk geen succes – een meerderheid van de gedelegeerden stemde voor een desbetreffend amendement, volgens welk de eis naar een Duitse uittreding in het verkiezingsprogramma van de AfD opgenomen moet worden.

Daarin staat letterlijk: “Wij beschouwen een uittreding van Duitsland uit de Europese Unie en de oprichting van een nieuwe Europese economische gemeenschap en waardegemeenschap als noodzakelijk.”

Al voor het debat over het programma voor de landelijke parlementsverkiezingen namen de gedelegeerden zaterdag een “coronaresolutie” aan. Daarin verlangt de AfD om “te stoppen met elke, ook indirecte, dwang tot het uitvoeren van tests, vaccinaties, o.a. door invoering van zogenaamde sneltest-Apps en het groene vaccinatiepaspoort, evenals benadelingen voor mensen zonder mondkapje.” De chef van de AfD-Thüringen, Björn Höcke, sprak in verband met corona van een “door testen bewerkstelligde pandemie” en een “testwaanzin”.

Bron:
zuerst.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

4 reacties op Partijcongres van de AfD in Dresden: Nu staat de “Dexit” in het programma

 1. Jules van Rooyen zegt:

  Gelukkig, hij is weer terug in de schijnwerper, die Björn Höcke, vader van een groot gezin, en patriot van het kaliber Jean-Marie L. P. of Jean-Pierre Chévènement in het buurland FR. Grote teleurstelling is het uitblijven van de verkiezing van een partij leider. De flinke Mme. Weidel heeft zich helaas teruggetrokken, redenen onduidelijk. Meuthen lijkt valse oppositie en deel te zijn van het systeem. Dld. mist de figuren voor echte oppositie en publiekstrekker.

  Like

 2. Astrid zegt:

  De EU is gedoemd om uit elkaar te vallen. Zolang het geldverslindende EU-gedrocht ons Europese volkeren nog in de tang houdt, zullen we gevangenen van het systeem blijven. Onze rechten moeten weer dichter bij huis en in handen van de volkeren komen. Wij volkeren hebben die EU sowieso nooit gewild, want de EEG en de Benelux werkten reeds prima. Het is dus zaak om de EU zo snel mogelijk op te heffen, want dan hebben de Bill Gates van de wereld hier meteen weinig meer te zeggen. Maar hoe langer we wachten, des te lastiger het wordt om de zaken te herstellen.

  Like

 3. scherpschutter1943 zegt:

  goed nieuws de AFD. Nu nl nog

  Like

 4. johannes zegt:

  k hou mn hart vast, nu de coronahoax zo’n beetje op t punt staat om om te vallen zal er wel weer een andere hoax komen om de oplichters uit beeld te houden, financiele crisis ……want coronamaatregelen ?

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s