Veel lagere straf voor steekpartij in AZC Aalden

(Door: Annemiek Meijer)

Geen 27 maanden cel, maar iets minder dan zeven maanden. Die straf heeft een 20-jarige man uit Syrië gekregen voor een steekpartij in het asielzoekerscentrum in Aalden. Hij stak op 23 september een medebewoner minstens drie keer in het hoofd en in zijn arm.

Het Openbaar Ministerie zag het geweld als een poging tot doodslag, omdat de verdachte met de messteken in het hoofd het risico nam dat het slachtoffer zou overlijden. De rechtbank gaat minder ver en houdt het op een poging tot zware mishandeling. Het slachtoffer liep wel steekwonden op, maar raakte niet zwaargewond. Dat had door het geweld wel kunnen gebeuren, stelt de rechtbank.

Lees verder>>>

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

5 reacties op Veel lagere straf voor steekpartij in AZC Aalden

 1. guusvelraeds zegt:

  Dat is toch logisch. Steekpartijen zijn inheemse gebruiken in de gebieden waar dat volk vandaan komt. Daar wordt je belachelijk gemaakt als je een meningsverschil niet met een mes oplost. Kom je thuis en je zegt ik heb die en die in zijn bast gestoken omdat hij wat te lang naar mijn zus keek zal de familie trots op hem zijn. In het andere geval zouden ze hem laf vinden. Dit volk bestraffen naar onze maatstaven (door een D66 rechter) zou onmenselijk zijn. Die vent zal nooit snappen waarom hij zwaar bestraft wordt. Mischien had het slachtoffer gezegd je bent een geitenneuker. Daar is hij natuurlijk kwaad om geworden want hij was immers geen geitenneuker maar een kamelenneuker.

  Geliked door 1 persoon

 2. R Thomasson zegt:

  In het noorden van Nederland zegt men: Tût, tût, derút! Is de tijd niet rijp om zo’n messentrekker naar de Heimat terug te sturen? Hij heeft de leeftijd waarin hij kan voor zijn vaderland vechten en bevrijden. Hij heeft in Nederland niets te zoeken. Hem in de bak gooien heeft geen enkele zin. Het werkt averechts dan de reclame voor Witte Reus: ‘Het kost een hoop en wast zo goed als niets’. Zonde van het geld.

  Like

 3. karton zegt:

  Ik heb begrepen dat door de steekwonden van het slachtoffer twee dekens, een matras en een douche-matje onder zijn bloed zaten en zijn vernietigd.
  Het slachtoffer gaat vervolgd worden wegens het besmeuren en nutteloos maken van de genoemde voorwerpen die dientengevolge vernietigd werden.
  De kosten zullen op het slachtoffer worden verhaald……..zo , dát zal hem leren, in het AZC een beetje gaan “lopen smeren met bloed” zeker, je lijkt wel gek geworden !

  Geliked door 1 persoon

 4. jack black zegt:

  Steekhoudige Argumenten ?

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s