De dag des oordeels nadert Mark, Hugo en co…

(Door: Ebru Umar)

‘Het kabinet heeft voor haar beurt gesproken’, kopt de Telegraaf, om daarop te laten volgen ‘voor de zoveelste keer’. Die toevoeging is nodig, omdat heel Nederland hetzelfde denkt. Maar er is meer aan de hand: het kabinet heeft niet alleen voor haar beurt gesproken, het kabinet heeft geen idee hoe het ‘echte leven’ eruitziet en doet gewoon maar wat. 

Ervan uitgaande dat het coronavirus een sluipmoordenaar is die we onder controle willen krijgen, wordt het tijd om de aanpak nuchter te analyseren. Ja de IC’s liggen vol, ja, corona houdt gewoon huis zoals het een dodelijk virus betaamt. Maar dat de IC’s vol liggen, wil niet zeggen dat corona een dramatisch virus is. Er gaan nog steeds meer mensen NIET dood aan corona dan wel > zo’n 98% van de mensen overleeft het gewoon. Dat IC’s overstroomd worden, zegt niets over de dodelijkheid en het gevaar van corona; nee. Het zegt álles over de staat van onze gezondheidszorg, ons opleidingssyteem, over verzekeraars en ongetwijfeld ook over de vergoedingen van banen in de zorg. Maar in plaats van de oorzaak te benoemen en te bestrijden, hanteert ons kabinet al meer dan een jaar de beste strategie die je kunt afkijken van dictatoren: angst. 

Lees verder>>>

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

4 reacties op De dag des oordeels nadert Mark, Hugo en co…

 1. LUCIA zegt:

  Goed artikel weer van Ebru… hoop dat ze gelijk krijgt over de dag des oordeels.

  Geliked door 1 persoon

 2. johannes zegt:

  tja het hele zooitje denkt als een manager vanuit een perfect draaiend systeem/bedrijf , in de volksmond ook wel luchtfietserij genoemd , strijkt daarvoor een flink salaris op en wanneer de lijken uit de kast komen zijn ze meestal al verdwenen naar elders of “vriendjes” dekken de lading af, en zo draai je hele maatschappijen naar de kloten en geef je het “plebs” de schuld.

  Erg wordt het wanneer het “plebs” gaat geloven in dit soort lieden en niet meer weten dat theorie en praktijk tegenpolen zijn, of tegen beter weten in omdat ze anders helemaal geen schijnveiligheid meer ervaren.

  Geliked door 1 persoon

 3. Ravian zegt:

  Het “probleem” was zogezegd de IC capaciteit (die 1000+ IC bedden die Rutte & Co hadden weg bezuinigd, maar dat verteld de NOS er niet bij).
  We zijn inmiddels een jaar verder, en er is geen IC bed bij gekomen.
  Vergeleken met de economische schade die de van wegen de te kleine IC capaciteit noodzakelijke zogenaamde “lock down’s” het afgelopen jaar hebben veroorzaakt zijn de kosten van 1000 IC bedden compleet verwaarloosbaar.
  Wat gewoon keihard aantoont dat het opgevoerde “probleem” blijkbaar niet bestaat, en dat er hele andere redenen zijn om onze economie te slopen en de Nederlandse bevolking in paniek te houden.
  En dit is maar één argument, logische argumenten als deze daar zijn er tientallen zo niet honderden van.
  Als ik die allemaal hier neer zou moeten typen dan ben ik nog wel enige weken zoet.
  Laten we dus inderdaad maar eens een punt achter deze hele hoax zetten, niet morgen, niet vandaag, maar gisteren.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s