Overvallen op vrouwen en kinderen: Opnieuw seksschandaal bij miljarden-NGO

(Door: Franziska Bernhard – Vertaling: E.J. Bron)

Oxfam

De Britse regering heeft met Oxfam een van de grootste NGO´s ter wereld uitgesloten van het verwerven van subsidies. Deze keer waren twee medewerkers van de hulporganisatie in de Kongo in corruptieschandalen en seksuele overvallen verwikkeld. Maar dat waren niet de eerste ernstige misstappen van NGO-medewerkers, die al vaker door diefstallen, vergrijpen en zelfs misdaden zijn opgevallen.

Oxfam had het laatst £ 30 miljoen gekregen, totdat in het jaar 2018 tegen medewerkers van de organisatie een onderzoek werd ingesteld, nadat zij in het kader van de catastrofehulp in Haïti deelgenomen hadden aan de seksuele uitbuiting van hulpbehoevende vrouwen. Ook in Zuid-Soedan en in Tsjaad zouden medewerkers zich vergrepen hebben aan weerloze vrouwen.

Ook leidinggevende krachten betrokken

Het laatst berichtten Afrikaanse media dat elf medewerkers, waaronder ook leidinggevende krachten en directeuren, in de Kongo al sinds 2015 steeds opnieuw seksuele overvallen op bescherming behoevende, hulpeloze vrouwen en zelfs minderjarigen hadden gepleegd. Het kantoor Buitenlandse Zaken en Commonwealth deelde mee dat Oxfam opnieuw tijdelijk zou worden uitgesloten van toegang tot openbare gelden, totdat het resultaat van het onderzoek van de beschuldigingen in verband met de Kongo-missie van de liefdadigheidsorganisatie voorligt.

Een woordvoerder van de Britse autoriteit zei tegenover de “Times”: “Alle organisaties die verzoeken om openbaar belastinggeld moeten voldoen aan de hoge veiligheidsstandaards, die noodzakelijk zijn om de mensen waarmee ze werken te beschermen. Met het oog op de nieuwste berichten, die vraagtekens plaatsen bij de bekwaamheid van Oxfam, zullen we geen nieuwe middelen voor Oxfam beschikbaar stellen, totdat deze beschuldigingen opgehelderd zijn.”

Seksschandalen zijn blijkbaar traditie

Een intern onderzoek bij de NGO toonde aan dat de seksschandalen blijkbaar regelrecht traditie zijn. In Haïti werden speciaal huizen gehuurd om met minderjarige prostituees seksparty´s te vieren. De organisatie wees consequenties voor de medewerkers echter af met de motivering niet in hun burgerrechten te willen ingrijpen. Oxfam zelf streek het laatst meer dan € 1 miljard op, de heft daarvan afkomstig uit publieke middelen.

Bron:
wochenblick.at
Door: Franziska Bernhard

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

6 reacties op Overvallen op vrouwen en kinderen: Opnieuw seksschandaal bij miljarden-NGO

 1. guusvelraeds zegt:

  Opheffen die hap. Alle bezittingen confisqeren zowel de liquide als non liquide bezittingen. Straf vervolgingen instellen en hef meteen als je toch bezig bent de postcode loterij op want ook die hebben bloed aan de handen. Beter ware het alle goede doelen op te heffen want het zijn vooral goede doelen voor de organisatoren hun direkteuren en natuurlijk de baantjes carousel. ik heb het niet over de onnozele vrijwilligers die geronseld worden voor de goede doelen. Dit zijn helaas te vaak gehersenspoelde slachtoffers die ernstig misbruikt worden en uitgebuit.

  Geliked door 3 people

 2. Ravian zegt:

  https://reactnieuws.net/2014/02/19/passtoors-bekent-oxfam-heeft-ex-terrorist-als-voorzitter/

  Al die “deug” NGO’s zitten vol met dit soort activistisch Marxistisch tuig.

  En voor de “groene” (lees rode) politieke partijen in zowel België als Nederland gaat hetzelfde op.

  In Nederland hebben we van die gluiperds als Rosenmöller en RaRa Duyvendak, die zijn met hetzelfde extremistische sop overgoten.

  Maar in de linkse wereld is dat allemaal “bon ton”.

  Moorden, verkrachten, maakt allemaal niet uit, zolang het maar voor “de goede linkse zaak” is.

  Geliked door 3 people

 3. karton zegt:

  Aangezien Alexander Pechtold en Sidney Smeets , twee zéér gewaardeerde Kamerleden én mastodonten van Seksclub D66 in Den Haag, beiden een ander baantje zoeken stel ik voor om hen alle twee te benoemen tot vice-voorzitter van Oxfam afd. Afrika & Haïti.

  Geliked door 2 people

 4. LUCIA zegt:

  Dat mensen nog geld geven aan dit soort clubs anno 2021 is mij een raadsel, ze zijn al vaker betrokken geweest bij seks met kinderen uit noodgebieden, dit is een soort van dubbel weerzinwekkend.
  Seks met kinderen is al zeer weerzinwekkend maar dat je daar binnendringt als hulpverlener en gvd ik wordt hier kotsmisselijk van kan niet eens uit mijn woorden komen.
  Kreeg effe een waas voor mijn ogen en werd helemaal misselijk maar heb mijn koffie nog niet fatsoenlijk op..zou dat het zijn??
  Hoe verdorven kun je zijn als mens om dit soort dingen te doen, ik ga nu effe naar muziek luisteren of zo want ik wordt hier echt zwaar onpasselijk van

  Geliked door 1 persoon

 5. willem zegt:

  What is with those people that they want to have sex with those people.

  Like

 6. M. zegt:

  Dat willen ze hier ook graag……wanhopige welkomhoeren staan dat welkom te heten in ons land.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s