Washington volgas achteruit: Wordt Trump´s grensmuur afgebouwd?

(Vertaling: E.J. Bron)

Het is de eerste daverende nederlaag van de nieuwe Amerikaanse regering onder president Biden: de demonstratieve afkering van de restrictieve immigratiepolitiek onder ambtsvoorganger Trump valt nu met een harde knal op de voeten van de nieuwe regering. De door al te demonstratieve “welkomst”-signalen aan het adres van buitenlandse migranten veroorzaakte chaos aan de Amerikaans-Mexicaanse grens dwingt Washington er nu toe om terug te roeien. Daarbij slaat de regering-Biden ongewild hard weer de impopulaire koers van Trump in.

Nu dient een nieuw gesloten akkoord met Mexico, Guatemala en Honduras ertoe te verplichten hun grenzen militair te bewaken. Zelfs het afbouwen van de muur sluit de regering-Biden niet uit.

De perswoordvoerster van het Witte Huis, Jen Psaki, berichtte volgens het persbureau Associated Press (AP) dat Mexico toegezegd zou hebben om een contingent van 10.000 soldaten langs de grens te stationeren. Guatemala stuurde 1500 politieagenten en militairen naar zijn grens met Honduras en El Salvador. Honduras verplaatste 7000 politieagenten en soldaten naar zijn grenzen. Guatemala zegde bovendien toe om in het land zelf controlepunten langs de gebruikelijke migratieroute in te richten. Psaki benadrukte: “Het is het doel om deze reis en de grensoverschrijdingen nog moeilijker te maken.”

De overeenkomst met de drie Latijns-Amerikaanse landen – wat Trump ook al zo had gedaan – is een poging van de Amerikaanse regering om de toenemende migratiecrisis in te dammen. Om het mislukken van haar welkomstpolitiek niet openlijk te hoeven toegeven, doet ze haar best het humanitaire beginsel van haar actuele inspanningen te benadrukken. Tyler Moran, “Special Assistant” van de regering op het gebied van immigratie voor de Domestic Policy Council van de VS, verklaarde desbetreffend: “Het gaat er daarbij niet om de drugsdealers en smokkelaars tegen te houden en de kartels, die de kinderen op hun weg hier naartoe voor hun doelen misbruiken. Het gaat er om deze kinderen te beschermen.”

Waarnemers voorspellen echter dat het met goede wil alleen niet gedaan zal zijn. De “Washington Times” meldde vorige week al dat president Biden zelfs de optie open zou houden om de heftig bekritiseerde muur langs de grens met Mexico af te bouwen, waarvan de bouw door zijn voorganger Trump werd gestart. Alejandro Mayorkas, de Amerikaanse minister voor Binnenlandse Veiligheid, deelde mee dat de president bepaalde geldmiddelen, die de muur betreffen, achter zou hebben gehouden. Dat zou “ruimte” geven om “beslissingen te nemen” en mogelijkerwijs enkele “gaten in de muur” te dichten.

In maart werden aan de grens met Mexico meer dan 172.000 migranten opgepakt, een nieuw record.

Bron:
zuerst.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

6 reacties op Washington volgas achteruit: Wordt Trump´s grensmuur afgebouwd?

 1. Julia zegt:

  Die Amerikanen komen er zeer binnenkort wel achter Biden de vernietiger van de VS ondertussen lachten de Russen zich rot. Dat komt prima voor de Russen uit en de brandhaard voor Europa is Erdogan. Twee doorgewinterde strategen zijn aan zet. https://www.martinvrijland.nl/nieuws-analyses/oorlogsdreiging-oekraine-einde-navo-en-machtsverschuiving-richting-turkije/ Kortom Europa heeft het paard van Troje al binnengehaald kijk hoeveel aanhangers van Erdogan in Europa huizen en met de Turkse vlag zwaaien. Kortom Biden veroorzaakt een complete wereldoorlog die niet lang zal uitblijven en Europa wordt mede hierin mee gesleurd.

  Geliked door 2 people

 2. bobzelf zegt:

  IK KON VROEGUHH AL HEEL GOED REKENEN !!
  EFFE SERIEUS WHAHAHAHAA

  ALS EEN LAND , WAARVAN IK DE NAAM NIET ZAL NOEMEN , OMDAT HET DE USA IS !

  VORIG JAAR DUS 2020

  22 % VAN ALLES DOLLARS DIE IN DEWERELD BESTAAN EFFE BIJDRUKT !!

  DAN MOET HET WEL ERG GOED GAAN DENK IK DAN !!

  WHAHAHAHAHAHA ,

  ALS IK HET UIT MOET LEGGEN , ROEPT U MAAR HOOR WHAHAHAHA

  OOM DAGOBERT

  Like

 3. kruisridder zegt:

  Met een oorlog op komst weten ze maar al te goed dat ze deze monden niet meer kunnen voeden.

  Like

 4. Rinus zegt:

  Startte Trump de bouw van ‘de muur’? Was dat niet diens voorganger, de democrat Obama?

  Geliked door 1 persoon

 5. Eppo zegt:

  Biden en de Democraten nemen nog veel meer goede dingen over van Trump .
  Kan ook niet anders aangezien het gewoon een der allerbeste Presidenten uit de geschiedenis van de USA .

  Like

 6. antiislamnu zegt:

  Met fraude komen ze aan de macht en vervolgens zijn ze niet capabel genoeg om het land te besturen.
  Wat daar en hier aan de macht is zijn geen welwillende leiders die het goed voor hebben met het volk het zijn de marionetten van Soros en zijn handlangers ze voeren de wil van Soros de psychopaat uit die wil open grenzen .

  Geliked door 2 people

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s