AfD als belangrijkste arbeiderspartij: Sahra Wagenknecht rekent genadeloos af met de linksen

(Door: Günther Strauß – Vertaling: E.J. Bron)

Frontale aanval van Sahra Wagenknecht! (foto). Duitsland´s mooiste communiste heeft duidelijk de buik vol van linkse dogma´s en haalt politiek uit naar haar eigen partij. De afgevaardigde van Die Linke, Sahra Wagenknecht, heeft haar kritiek op het links-liberalisme en Duitsland en de identiteitspolitiek van haar eigen partij vernieuwd. Links-liberalisme zou noch links noch liberaal zijn, zei Wagenkencht tegenover “Focus Online”.

“Het vertegenwoordigt eerder goedgesitueerde academici uit de grote stad dan diegenen die steeds harder moeten vechten om hun beetje welvaart, wat eigenlijk het verlangen van linksen zou moeten zijn. En liberaal? Vanwege zijn uitgesproken intolerantie zou men het moderne links-liberalisme eigenlijk links-illiberalisme moeten noemen.”

Eenzelfde gedrag toonden de links-liberalen ook toen zij over immigratie als grote verrijking spraken, maar er tegelijkertijd nauwkeurig op letten “dat de eigen kinderen een school bezoeken, waarin ze alleen met andere culturen in aanraking komen bij literatuur- of kunstonderwijs.”

“Fridays for Future” als protest van de hogere middenklasse

Wagenknecht herinnerde aan de beroemde droom van Martin Luther King, waarin het er om gegaan zou zijn dat de huidskleur van een mens op zekere dag geen rol meer zou spelen. In het links-liberalisme daarentegen zou alles er om draaien of iemand blank of zwart, man of vrouw, heteroseksueel of homoseksueel zou zijn. “Daarvan wordt afhankelijk gemaakt wie waarover mag praten en wie iemand mag tegenspreken. Dat is een aanval op de Verlichting en op de rede.”

De politica van Die Linke liet zich ook sceptisch uit over de beweging “Fridays for Future”. Het zou weliswaar positief zijn wanneer jonge mensen zich zouden inzetten voor een maatschappelijk thema, desondanks zou men er ook nota van moeten nemen dat aan de manifestaties en klimaatprotesten vooral jongeren uit huishoudingen van academici van de hogere middenklasse zouden hebben deelgenomen.

“Dat heeft de beweging bepaald: wie in een hippe wijk in een fantastisch gerenoveerde oude woning woont, kan het duurder worden van diesel en stookolie als een klimaatpolitieke grote daad beschouwen. De minder begunstigde geschoolde arbeider of handwerksman in een plattelandsregio, die elke dag op zijn auto aangewezen is en zijn matig geïsoleerde huis verwarmt met olie, ziet dat echter gewoon anders. En wie mensen veracht die hun vlees bij de discounter kopen, behoort zelden tot een sociale klasse waarbij aan het einde van de maand de rekening leeg is.”

Wagenknecht hield zich ook niet in met kritiek op haar eigen partij. De verkiezingsresultaten zouden aantonen dat sociaaldemocraten en Die Linkse grote delen van hun voormalige kiezers zouden zijn kwijtgeraakt. Volgens peilingen zou een meerderheid van de bevolking graag meer sociale gelijkmaking willen.

AfD als leidende arbeiderspartij

“In plaats van deze meerderheden met een voor hen aantrekkelijk programma aan te spreken, hebben de SPD en Die Linke de Groenen op bijna onderdanige wijze als intellectuele en politieke Avantgarde geaccepteerd en daardoor toegelaten dat de AfD de belangrijkste arbeiderspartij kon worden. Zodoende hebben ze zichzelf ver verwijderd van de kans op eigen meerderheden.”

Het thema gender kan Wagenknecht eveneens niet echt waarderen. Ze zou weliswaar niemand willen voorschrijven hoe hij zou moeten praten en wanneer een journalist de dringende behoefte zou voelen om te genderen, zou hij dat moeten doen. “Maar het kan niet zijn dat een ieder onder druk komt te staan of een shitstorm meemaakt die daar niet aan meedoet. Ik zelf denk ook niet dat we onze taal of het doel van het niet discrimineren met zulke verdraaiingen een plezier doen.”

Wagenknecht was afgelopen weekend tegen het verzet van de eigen partij in tot topkandidaat voor de landelijke parlementsverkiezingen in de deelstaat Nordrhein-Westfalen gekozen. Kort daarvoor hadden de eerste passages uit haar nieuwe boek voor onvrede onder partijgenoten gezorgd. Het boek “De eigengerechtigden” verschijnt deze week.

Daarin rekent Wagenknecht af met het links-liberalisme en beschuldigt dit ervan de samenleving verder te splijten. Ook pakt ze de identiteitspolitiek van Die Linke keihard aan. Deze zou er op uitdraaien “de aandacht op steeds kleinere en lachwekkender minderheden te richten, die hun identiteit telkens in de een of andere gril vinden, waardoor zij zich van de meerderheidssamenleving onderscheiden en waaruit zij de aanspraak afleiden een slachtoffer te zijn”, schrijft Wagenknecht.

Bron:
Anonymous News
Door: Günther Strauß

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

4 reacties op AfD als belangrijkste arbeiderspartij: Sahra Wagenknecht rekent genadeloos af met de linksen

 1. koosv8 zegt:

  Leuk verhaal, maar bang om nog verder weg te zakken weten ze ineens waar de schoen wringt.

  Like

 2. droevige mof zegt:

  Sarah Wagenknecht en haar sympathisanten in de partij Die Linke gedragen zich tegenover de AfD zoals de FvD tegenover de PVV. Er is tegelijkertijd nabijheid en afstand. En daar houdt de vergelijking op.
  Hoe dan ook, Sarah Wagenknecht zou een partij moeten verlaten die de DDR verheerlijkt en onderdak biedt aan voormalige Stasi-agenten. Maar wie de AfD van binnenuit kent, kan zich ook nauwelijks voorstellen dat Sarah daar gelukkig is.
  Eerlijke individualisten hebben het moeilijk in de politiek, zoals het lot van Pieter Omtzigt laat zien:
  functie elders.

  Like

  • LUCIA zegt:

   @Droevige mof ; Helder u geeft het goed weer, terwijl iedereen in de politiek snakt naar een ander geluid, wordt ieder individueel enthousiasme daaromtrent, subiet de grond ingeboord en weggehoond door muggeziftende, het politiek establishment bedienende journalisten… wel een pittige tante deze mevrouw, zegt goede dingen.

   Like

 3. Bob zegt:

  Wat wij links is zo machts dronken
  dat ze over de weg zwalken en de
  echte weg uit het oog hebben verloren,
  De individu.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s